- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz
Rowon #100338 üzenetére
Szia ezen hűtők közül melyik lenne képes lehűteni egy ultra 7 265k-t mindenféle tuning nélkül? Most ugyan artic freezer 36 van rajta de az contact frame el rögzül és félek eltöri vagy görbiti a cpu socket lábait. Így a be quiet! Pure Rock Pro 3 (BK042) ra cserélném le de aggaszt hogy rálóg a ramokra is nem mintha nagyon zavarna. ENDORFY Fortis 5 Black (EY3A013) ezt a modellt is néztem de róla semmit se tudok nincs vele tapasztalatom illetve szerintem kevés lenne a hűtési teljesitménye. Te mint Topikgazda mit javasolsz rá?
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Rowon #100318 üzenetére
10-12K max.
2.: Milyen házba kerül?
Valószínűleg Montech AIR 100 Lite
3.: Milyen alaplapra lesz?
ASRock B450M-HDV R4.0
4.: Processzor és videókártya típusa?
Valószínűleg Ryzen 5 3600
EVGA RTX 1660 Super SC
5.: Ramok pontos típusa?
2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHZ
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
RGB nem szükséges, egy ID-COOLING XF-120-ARGB-K lesz rajta.Akkor azt mondod, legyen a Thermalright? Mondjuk az Assassin King 120 SE-ben sem csalódtam, csak olyat mar nehéz szerezni.
-
HaZsolt
őstag
válasz
Rowon #100306 üzenetére
Egy noctua nh-p1 passziv huto, ugy, hogy nincs a hazban venti egyaltalan elbirna egy 65w-os tdp-ju procit? Jol gondolom, hogy meg az nh-p1el szerelt gepek sem birnak el 65wos tdpju procival mert nincs legaramlat?
35w eseten mi a helyzet? Az mar eselyes, vagy minimalis legaramlat szukseges?
-
MSLB
újonc
válasz
Rowon #100284 üzenetére
Köszönöm, a BQ hűtő lesz akkor mindenképpen.
Az mindkét házba befér, van esetleg valami, ami miatt szerinted az egyik jobb választás lenne? A ház ventik számítanak egyáltalán a hűtés miatt ennél a konfignál, vagy úgysem igen fog annyira melegedni, hogy legyen jelentősége?
(Vagy átmenjek emiatt a házas topikba?)
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Rowon #100258 üzenetére
Megvettem az ID SE 224 xts minit, de sajnos nem megy fel a lapra
A rögzítő elem nem fér el a vrm bordától.2 mm eltartja, így nem lehet becsavarozni sajnos.
Ezzel egy időben jött egy ID cooling is-50 v3 is, de az meg hűtesben nagyon gyenge. A cpu alapon 70 fok. Ha megterhelem akkor pillanatok alatt 85 fok fölé ugrik, es a ház oldala még fent sincs. A cpu ráadasul eco módban megy, es a gyári slim ventit cseréltem egy arctic pst p12-re.
Valami más alternatíva 13.5 cm magasságig esetleg?
A közvetlen hőcső jó lenne ha meglenne. -
kutga
félisten
-
-
nightwolf37
junior tag
válasz
Rowon #100214 üzenetére
Ja bocsi. be quiet! Pure Rock Pro 3 (BK042). Alap órajelen használnám. Nem nagyon szoktam tuningolni. A mostani már 7 éves és nagyon gyenge. 70-80 fokon mozog a rendszer.
-
zsoltnyiri
tag
válasz
Rowon #100184 üzenetére
Nincs keret, jó ár érték.2.: Milyen házba kerül?
Lian Li Lancool 2163.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS ROG STRIX B650E-F4.: Processzor és videókártya típusa?
9800x3D5.: Ramok pontos típusa?
G.SKILL Flare X5 6000MHz 48GB6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
nincsPhantom Spirit 120 a terv. Első kérdés, hogy ez jó kombó-e vagy valami valami jobban ajánlott, második, hogy kell-e/érdemes-e vennem valami pasztát is vagy jó az alap amit adnak hozzá?
-
Angelland13
tag
válasz
Rowon #100179 üzenetére
Sima 7700 valóban, köszönöm!
Kérdeztem már proci topicban is, hogy van-e érdemi különbség 7600 és 7700 között (nem X verziósak) Adobe termékek használatára, videó vágásra/szerkesztésre és 1080p 60 fps játékra az esetek 10%-ban...se. Árban, ahonnan beszerzem, körülbelül 14.000 forint különbség van.
-
kedvesgabor
tag
válasz
Rowon #100166 üzenetére
Sziasztok,
én az alábbi "[összehasonlítást] " találtam. Ez alapján van minimális előny hőfokban a 140-es javára, viszont zajban rosszabb. Mondjuk kicsit fura, hogy csak AMD-s procival van nézve...
-
bcl
senior tag
válasz
Rowon #100140 üzenetére
A wikipedia szerint négyzet alakban helyezkednek el a lyukak (bár ez ebben a topicban valószínűleg nem újdonság
) , szóval elvileg 4 esélyem van.
Beszámolok majd róla, hátha érdekes lesz másnak is! -
bcl
senior tag
válasz
Rowon #100139 üzenetére
Igen, megnéztem az adatlapokat, és azok alapján teljesen ugyanolyanok. De néha vannak apróságok, amik számíthatnak Mondok egy hajánál fogva előrángatott példát: az RGB-s változaton fehér a ventilátor. Ha az más anyagból van, lehet hangosabb. (mert merevebb, vagy éppen puhább) Nem biztos, de például ilyesmi is megfordult a fejemben
Annak viszont örültem, hogy az rgb külön drót, és nem kell bekötni. Mondjuk nem is tudnám hova azon az alaplaponHűtés: meglátjuk
Megrendeltem még tegnap az RGB-s változatot, és - remélhetőleg - nemsokára kiderül. Ha nem jön össze, megy az Apróra, és így jártam... Mondjuk tegnap láttam egy jónak tűnő, magasabb Johnsbo-t, szó szerint percekkel a rendelés után.Ahogy néztem, jobbnak tűnik.
Ez kérdés is: jobb? Hadd egyen a fene... -
ratkaics
senior tag
válasz
Rowon #100127 üzenetére
1.: Amennyit muszáj, de jó lenne 25k alatt maradni.
2. Én valami egyszerűt szeretnék, mondjuk egy CM MasterBox MB600L-t
De ha esetleg valamiért azt mondjátok, hogy azt semmi képpen, akkor egy ilyen.
3. Egy ilyennel szemezek.
4. A proci 265K lesz. Diszkrét GPU nem lesz.
5. Ilyenre gondoltam, esetleg az lehet, hogy két darab lesz belőle.
6. Fontos, hogy hatékony és halk legyen. Nem gondolkodok különösebb tuningban, illetve világítósat sem szeretnék, a színe is mind1.Első körben nekem ez a Zalman, vagy ez az ID-Cooling volt szimpatikus, amit a klassz táblázatban találtam, de ha van jobb ötlet, akkor szívesen meghallgatom, illetve a kettő általam választott közül melyik lenne szerintetek a jobb?
-
bcl
senior tag
válasz
Rowon #100134 üzenetére
Aha, értem, köszi!
Azt nézem, hogy az RGB-s változat elérhető, és kb ugyanazon az áron. Nem feltétlenül akarok ilyet, de ha van, nem zavar (mondjuk úgy: baromira nem érdekel)
Az lehet az RGB-n kívül bármiben más? Nem látok különbséget, de elkerülhette a figyelmem valami, ami esetleg fontos.Még egy dolog, amit most realizáltam... az alaplapon a ramok oldalt vannak (kép) Ez okozhat gondot? Szerencsére a ramok 30mm-esek (tegnap jöttek meg, és már tudom), így még ha nem is low profile, nem túl magasak. Ráadásul a 4 slotból a cpu-tól a második, meg a legszélső lesz (legalábbis egyelőre) használatban (B2, A2, majd B1, A1 a sorrend a manual szerint)
Viszont legtöbbször ugye nem ott vannak a ramok... -
bcl
senior tag
válasz
Rowon #100072 üzenetére
Baj van... most jutottam el odáig, hogy meg tudnám venni, erre az árukeresőn az ID-COOLING IS-55 BLACK egyetlen egy helyen kapható, az is 14 értékeléses... A múlt héten még vagy 3 helyen volt (az se túl sok mondjuk
)
Pedig tök jókat olvastam róla (köszönöm a tanácsot!), egészen megtetszett.
Kifutó modell lenne? -
Csandi
őstag
válasz
Rowon #100126 üzenetére
Közben azt találtam redditen, hogy az a “prototípusa” a PA 140-nek, csak a neve miatt nem futott be annyira.
Utsó kérdésem ami ide vág. Gamers Nexus tesztje szerint az ID Cooling Frozn A720 jobb mint bármelyik Thermalright. Igaz ez? Csak mert a PS120 Evo-val kb. egy árban van.
-
Chapel
addikt
válasz
Rowon #100037 üzenetére
Megjött...olyan szép. Ez ilyen tech *uziság, de minden új konponens (főleg ami ropogós új, én bontom ki) extra öröm
Thx!
-
semetka
őstag
válasz
Rowon #100085 üzenetére
Hétvégén itt nézegettünk hűtőket 245K-ra. Közben nézelődtem még az ID-nél és lenne a 224-XTS még ami tetszik. Mostmár nem tudom eldönteni hogy ez legyen vagy a 226-XT. Az is különbség hogy a 224 közvetlen hőcsöves érintkezés van a másik meg a base cucc. Elolvastam az összefoglalót és a 226-ot ez miatt jobbnak gondolnám , mert újabb technológia . Szerinted?
-
Csandi
őstag
-
semetka
őstag
válasz
Rowon #100085 üzenetére
Köszi szépen. Valóban fontos lenne a csendes működés de ha bírja kisebb hűtő is akkor azt venném és nem feltétlen az ár miatt. Biztos a végletekig le van ez tesztelve de valahogy félek a nehéz hűtőktől. Valószínű azért mert eddig csak gyári megoldásokat használtam, és olvastam többször róla hogy a nehéz hűtők okoztak problémákat.
-
bcl
senior tag
válasz
Rowon #100074 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget - ezek szerint duplán
És kapásból a Noctua felé mentem volna, de leginkább az ismertsége, meg a minősége, legalábbis a híre miatt. Ha egy használt árából kijön egy - ezek szerint - ajánlottabb új, akkor nagy eséllyel új lesz.
A használtakat az áruk miatt nézegettem (ld. éppen az említett Noctuát, ami kevesebb, mint a fele az újnak), de nem feltétlenül ragaszkodok az Apróhoz.
Egy IS-50X éppen pár napja ment el, el is volt mentve , csak kérdezni nem volt időm hamarabbA sorrend, amit írtál, az ajánlottság sorrendje, vagy kb mind ugyanolyan jó?
-
Throme
veterán
válasz
Rowon #100063 üzenetére
Endorfy esetében most a cpu hűtőkre gondoltam, de látom az ajánlásodban is szerepel.
Az említett config még nem épült meg, a proci és videokártya tervezett alkatrészek, a hűtővel egyetemben.
Bocs, de nem tudom minek a rövidítése a CO, nekem ez a szén-monoxid, de nyilván itt mást jelent.Választok a megadottakból.
(még filózok a pc frissítésén, mert így is egy valag pénz, hogy nem 0-ról indulok)
Kösz a választ!
-
kocsoradam
csendes tag
válasz
Rowon #100027 üzenetére
Egy phantom spiritet vettem végül mert az alaplappal kicsit megugrottak a számításaim ès sosbe kellett egy hűtés. Tesztek alapján teszi ez is a dolgát. Visziszont majd ha gond adódna a jövőben cserélem. Vizet próbálom kerülni mert ismerősök véleménye alapján napi hosszú változatos használat mellett a levegő hűtés jobban bírja(elvileg) és kisebb a meghibásodás esélye is.
Köszönöm szèpen a segítséget. -
Curtain
senior tag
válasz
Rowon #100020 üzenetére
Igen állítottam be egyéni venti profilt a cpu-ra és a házventikre is. Az új hűtőnél azért szerintem számítani fog hogy több hőelvezető cső van mint a mostanin. Nem? Így talán kisebb fordulaton fogja tudni ugyanazt a hőfokot. Ez az alul feszelés annyi csak hogy minden magra beállítok mondjuk -20/30 co-t? Annyira nem értek ehhez a részhez és itt lehet hogy off téma is kicsit.
-
Curtain
senior tag
válasz
Rowon #100018 üzenetére
Egyenlőre még nem mertem piszkálni, amíg nincs nagy szükség rá addig hagyom inkább. A mostani hűtővel játékok alatt megáll 60fok környékén, egyedül shader betöltésekor ugrik fel 80fok körülre de akkor már üvölt a venti. Ez nyáron csak rosszabb lesz (hang) , ezért is fogok cserélni. Ha az új hűtő tudja tartani ezeket a hőfokokat csak halkabban az már tökéletes lenne nekem.
-
cenTURIONRX
lelkes újonc
válasz
Rowon #100002 üzenetére
Fogalmam sincs mi okozza, egyébként régebben már volt 5600X konfigom (a mostani már nem main gép, csak hobbibol rakam össze ezt), és az se melegedett egyáltalán, ugyanezzel a hűtővel használtam. Valszeg waffer széléről jutott hozzám ez a darab
. Tulajonkeppen ez a jatek kergeti halálra ezt a processzort csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged