- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- PS5 és Xbox Series X/S külső SSD útmutató
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Dragon
addikt
-
jim bcs
nagyúr
The included universal mounting kit supports all actual Intel- and AMD sockets (Intel LGA775/1156/1366/1155/1150/1151* und AMD AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+). In addition, the cooler is equipped with mounting material for the new AMD AM4 Ryzen processors.
A 2017.01.01. után gyártott hűtők frissített AM4 szerelő készletekkel vannak ellátva. Ezek az AM4 készletek AM4 szerelvénnyel ellátott szerelőlemezekkel vannak felszerelve!!! -> Powered by Thermalright, problem solved.
-
jeni
félisten
válasz
jim bcs #81996 üzenetére
Thermalright AXP-100H
ehhez még be kell szerezni az AM4 lefogatót mely nem a csomag része,feltéve ha még külön kapható-e a Merlinnél. -
Kirir
tag
Szeretném lecserélni a mostani házamat (Fractal Design Arc Midi 2)) egy Fractal Design Meshify C-re. Amikor ma kibontottam a dobozát, szembesültem vele, hogy ez egy kisebb ház. Ebbe nem fér bele a mostani hűtőm (Thermalright HR-02 Macho), lemértem. Az új ház specifikációja szerint a hűtő magassága maximum 170 mm. A komolyabb léghűtők között van olyan méretű, ami megfelel a magassági limitnek?
Egy másik kritérium lenne, hogy ha a közeljövőben lecserélném a rendszert vagy AMD (Ryzen 7 2700X, vagy nem X) vagy Intel (i7 8700K, vagy nem K-s verzió) processzorokra, akkor fel tudjam használni ezt a léghűtőt.1. Mennyit szánsz a hűtőre? Bruttó 20.000, legfeljebb 25.000
2. Milyen házba kerül? Fractal Design Meshify C
3. Milyen alaplapra lesz? A mostani alaplapom: Asrock Z77 Extreme
4. Processzor típusa? A mostani i5 3750K
5. Ramok típusa? Corsair Vengeance Low Profile, de lehet, hogy majd fél
6. Egyéb igények? Legfontosabb a halkság, majd a légszállítás.
-
Sziasztok
HTPC project van terítéken.
- ASRock sAM4 Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
- Ryzen5 2400G
- G.Skill 8GB /3200 RipjawsV Black
- Cooler Master Elite 130 AdvancedElkövettem azt a szarvashibát, hogy nem néztem rendesen utána a kiválasztott hűtőnek (CM GeminII M4) és csak a nagyker oldalának hittem, a gyártó oldalán nem csekkoltam. (bár ezzel sem feltétlen lettem volna előrébb, később kifejtem)
Szóval a nagyker oldala azt írta, jó AM4-re is...hát természetesen nem(azóta már jeleztem a nagykernek is, és javították a leírást, illetve mondták, ha gondolom küldjem vissza és visszaveszik annak ellenére is, hogy maga a doboz már bontatlan, és részben az én hibám is.
Elsőre amúgy nem szartam be, anno mikor még vizem volt is megszokott volt, hogy ha jön új foglalat a gyártó csinált hozzá utólag átalakító szettet, amit sokszor ingyen vagy minimális összegért árult.
Na most viszont egyelőre még nem találtam ehhez valót, (negatív pont nekik, hogy csak torony és vízhűtők közül van párhoz)
Valaki csinált már házilag esetleg lefogatót ehhez a fajta hűtőhöz?
Esetleg mit tudtok ajánlani hasonló kategóriában, a GeminII helyett?
Kb 7 centi van a proci teteje és a táp alja között.Amúgy mint említettem fentebb a gyártó oldalának sem kell mindig mindent elhinni, mivel a GeminII M5 spec részében ott van, hogy felmegy AM4-re, viszont a kompatibilitási listában már nincs ott a jelölés, csakúgy mint a GeminII 4 esetén
-
Speed®
titán
válasz
Black Dragon #81990 üzenetére
-
Black Dragon
addikt
Isten igazából a kérdésem inkább afelé irányulna, hogy érdemes-e 1300ft-ért pasztát venni a gyári hűtőre vagy jobban megéri rászánni még mondjuk 3-4 ezret és venni egy jobb hűtőt(ha ennyi pénzért van jobb) amihez van mondjuk paszta is.
Az pénztárcabarát kivitelezésben természetesen megvenném csak a pasztát, de ha lenne valami ajánlásotok 3-5k körül ami teljesítményre jobb(akár használt áron), mint a gyári hűtő akkor megvenném azt. De ha azt mondjátok ebben az árkategóriában és teljesítmény tekintetében nem oszt nem szoroz egy másik hűtő akkor veszek pasztát és kész.
Köszönöm a segítségeteket!
-
jeni
félisten
válasz
Black Dragon #81987 üzenetére
egy MX2 paszta 1300Ft
mivel nem lesz tuning a korábbi CPU HŰTŐ IS RÁTEHETŐ. -
Speed®
titán
válasz
Black Dragon #81985 üzenetére
Nem ártana az összefoglaló kérdéseire válaszolni, úgy könnyebb ajánlani bármit is. A keret okán mindenesetre célba venném az aprót, ott vannak jó darabok is 5 körül már.
-
Black Dragon
addikt
Hali all!
Havernak alaplap cseréje lesz amit én csinálok meg neki. Eddig egy 1150-es Asrock H81M lap volt, melyet a gyári intel hűtővel raktam fel neki, most viszont szintén Asrock H81M-DGS 2.0 lesz és nem szívesen vennék már pasztát az intel hűtőre, inkább valami olcsóbb de elfogadható hűtőt vennék neki.
Tudtok esetleg tanácsot adni, hogy milyen budget cpu hűtők az ajánlottak?
Nagyjából 3-5k környékén keresnék (az lenne a legjobb, ha a hűtőn alapból lenne valamilyen paszta).
Köszi előre is!
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Érdemes lecserélnem az id cooling is40v3 as hűtőmet egy i5 6500-on? Játék alatt 70c körül mozog (frissen pasztázva). Konfig amihez kellene: asrock h110m itx, gtx 970, i5 6500, normál hűtőborda nélküli ram. CPU hűtő magassága nem számít mert 200mm fér be (enthoo evolv itx). Használtan venném. Keret 7-8k.
Köszi
Üdv -
plmarci87
lelkes újonc
Sziaztok! Új vagyok a gép összeszerelés terén és egy olyan kérdésem lenne, hogy egy xeon e5450 procinak elég lenne-e egy https://edigital.hu/univerzalis-intel-es-amd-processzorhoz/deepcool-ice-edge-mini-fs-v20-processzor-huto-p310261 ilyen hűtő?
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok, van itthon pár gyári intel hűtőm és procim, de nem tudom melyik melyiknek a hűtője. Vegyesen 1151 és 1150-es foglalatok. Ezek kompatibilisek egymással? Nem találok semmi infót a számokról sem ami a hűtőn van.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
i7-4770k-ra szeretnék procihűtőd, lehetőleg minél könnyebben szerelhetőt, és minél csendesebbet. Jelenleg valami porszívó hangú thermaltake borzalom van rajta. Már arra is gondoltam inkább lehúzom a ventit, és hátha a borda is elég neki. (Teljesen alapórajelen megy a proci.)
Ötlet? Régebben CM T4-em volt, de borzalmas szerelni.
Köszi!
-
Speed®
titán
Az rendben van, hogy Te biztosra veszed, én viszont jó ideig ezzel foglalkoztam (rögzítésmodok, backplate gyártás). Csavaros rögzítésről beszélünk, ahol is a leszorítóerő variálható szabadon, nem kell tökig tekerni minden csavart, csak amíg stabilan ül a borda. Jelen esetben ha kiadja az anyag, 8db furatról van szó, nem többről és megoldva a kompatibilitás, ha már ilyen gyökér a gyártó, hogy nem elérhető a kit egy viszonylag friss modellhez )persze ha 2017.01. után van véve, számla ellenében küldenek..ha nincs, akkor vegyél új hűtőt, szerintük..).
-
jeni
félisten
válasz
Speed® #81965 üzenetére
A probléma itt nem csak az,hogy a lefogatót megfúrom az alaplap lyuka szerint és akkor már rögzíthettem! A Ryzen és a Intel proci sapka magasság sem egyforma biztosra veszem! Ebből adódóan a felfekvés sem lesz jó. Én ezért írtam nem is furkálnék semmit inkább olcsón beszerezi Ryzen komp. hűtőt. Az egy dolog,hogy a Macho Direct és a Pure Rock nem egy kategória.
-
jeni
félisten
válasz
Savanya #81966 üzenetére
Nem rendelhető!
Pár hónapja még az én HTPC hűtőmhöz még sikerült rendelnem és kaptam is. -
jeni
félisten
ez alapján igen
és a gyári oldal ott a Ryzen logó
a pattintós rúgós változatokat én nem szeretem.push-pin mounting
-
Kirir
tag
válasz
TylerDurden #81960 üzenetére
Köszi, időközben megtaláltam a termék honlapján a foglalat kompabilitást. A megadott link nekem nem működik, nem tudom, hogy elférne-e?
-
Bossp
addikt
válasz
TylerDurden #81955 üzenetére
Igen. Vegyel 2700 et es a gyari booven kiszolgal 3,9-4 Ghz/all core-ig
-
Kirir
tag
-
Melorin
addikt
Üdv.
AM4-re váltok de a Macho Direct hűtőm nem AM4 kompatibilis.
A gyártóval felvettem a kapcsolatot de nem forgalmazzák az upgrade kitet.
Milyen opcióim vannak? Kifúrom a mostani keretet jó helyen?Vagy nem csak annyi a különbség vajon?
Nem lehet vajon venni hozzá valahol AM4 keretet? -
laceb
tag
Sziasztok!
Vehetek a konfigomba fx 8350-et?
Be quiet pure rock -
bb71
őstag
i7-8700 nem hardcore használat lesz, Arctic Freezer 33 eSports One -t gondoltam, kb. 9 éves a ház és hát félek, hogy nem fér el a 150-es magassággal...
-
modflow
veterán
Na ma megjött a Be Quiet! Pure Rock hűtőm.
Az alja gyárilag pasztázott. Sőt extraként vég valami kosz bele is van peregve.
Ez mennyire jó paszta? Érdemes azzal szenvedni, hogy kiszedem azt a 2-3 valamit, ami belepergett?
Vagy vettem múltkor Noctua NT-H1 pasztát. Letakarítsam a gyárit és tegyem ezt rá?
-
hegegabi80
addikt
válasz
viking_joe #81939 üzenetére
Vagy esetleg fabrikálsz bele ventit, és kész is.
-
Kirir
tag
Egy asztali gépet rakok össze, internetezésre, irodai szoftverek használatára, fullHD filmek nézésére, játék nincs.
Szeretnék egy halk hűtőt, közepes hűtési teljesítménnyel.1: Mennyit szánsz a hűtőre? Bruttó 10.000 alatt, de ha csak 6-7 ezer az is megfelelő
.
2: Milyen házba kerül? Fractal Design Arc Midi 2
3: Milyen alaplapra lesz? ASRock B450M Pro4
4: Processzor típusa? AMD Ryzen 5 2400G vagy AMD Ryzen 3 2200G
5: Ramok típusa? Kingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2666MHz HX426C15FBK2/8
6: Egyéb igények? Halk legyen, elférjen a memória modulok mellett, felett. -
Remus389
veterán
válasz
Nekem is Asus Silent knight-om van 10+ éves.
Próbálj meg white grease-t fújni a venti csapágyra, attól bekussol. Másra is jó pl nyikorgó ajtózsanérra.
-
Speed®
titán
válasz
161mmig jó vagy, de arra a procira nem fogok Mugen 5 Rev.B.t ajánlani, max. ha továbbvinnéd később AM4re is. Egyébként féláron egy Tt Silent Contact 12 pl. vagy hasonló megoldások, amik AM foglalaton is jó irányba néznek és nem batárok.
-
viking_joe
csendes tag
sziasztok!
SOS hűtőt keresek, 10+ éves Asus Silent Knight nagyon zörög és kibírhatatlan hangja lett elmúlt hetekben. Memóriáim nagyon magasak sajnos
Ezekhez kellene igazodni. Ami jó, abból bátran a drágábbak is jöhetnek, szerintem egyben marad a gép sokáig még...
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? Nem lényeges szempont, de legyen 8-20k között
2.: Milyen házba kerül? Zalman Z3 plus
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus M5A78L LE
4.: Processzor típusa? AMD Phenom II X4 Black Edition 955 (3,2@3,7Ghz alapfeszen, tuning igény most is maradna)
5.: Ramok típusa? Corsair Vengeance ddr3 1600mhz 4x4gb
6.: Egyéb igények? nincs különös, halk, de hatékonyKöszönöm előre is ajánlásokat, üdv
-
etnies
senior tag
válasz
Speed® #81928 üzenetére
Azért köszi.
Felraktam, leírom a tapasztalatokat, hogy később tudjatok tanácsot adni másoknak is:
A gép egy Artic T11 házban van, két darab 12 centis Artic prwm-s ventillátorral megtámogatva (egy ki, egy be).
Eddig egy régi I5 (2300) futott benne a gyári hűtővel + egy halk GTX960, a gép szinte hangtalan volt alapjáraton és játéknál sem volt túl hangos.Vettem egy Ryzen 2600x-et, amihez gyárilag az AMD Spire-t adták. Összeraktam, de nem tetszett. Alapvetően hangtalan a gyári hűtő, de 1900 fordulat felett már zajos és amikor boostolta magát a proci, akkor hirtelen felmelegedett 47 fokra és ezzel a venti is felpörgött 1900-2050 közé. És ezt már hallani. Ez a zaj engem nagyon idegesített, kíváncsiságból ráengedtem egy Aida64 stabilítási tesztet, egy perc alatt 90 fokra melegedett a proci, pedig pörgött a venti, mint állat.
Megnéztem, hogy jól van-e összerakva és igen. Elkezdtem keresgélni a neten, másnak is volt ilyen baja.
Megvettem a legolcsóbb Artic Freezer 33-at (ezerféle van). Felraktam, ami nem volt annyira egyszerű, mint a leírásban, mert elfelejtették megemlíteni, hogy kétféle 3 centis csavar van a zacskóban, egy durva- és egy finommenetes és ha nem nézi meg az ember nagyon közelről, akkor fel sem tűnik neki. Szerencsére nem nyaltam szét a foglalatot.Nos, az Artic hangtalan, terheletlenül 5 fokkal vitte le az átlaghőmérsékletet, az Aida64 tesztet öt percig hagytam futni, akkor érte el a 65-70 fokot.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
szuk_jozsef #81934 üzenetére
(#81934) szuk_jozsef
Szerintem olvasd el az összefoglalót, vagy jobb oldalt fent a Téma tudnivalókat! Ha léghűtés kell jó helyen vagy, ha nem akkor nagyon rossz helyen.(#81935) Qwertrt
Döntsd el mit szeretnél, az összefoglalót olvasd el, azon belül a kéréseit. Ha játékvizet akarsz akkor dettó zenész, rossz topikban vagy. -
Qwertrt
tag
Sziasztok!
Olyan 10-12 ezerig keresnék hűtőt, i5 3570K-t szeretnék hűteni, és lehetőség szerint túlhajtani. ASRock Z77 Extreme 6 alaplapba kerülne, a memóriák hűtőborda nélküli Samsungok lennének. A ház, amit kinéztem, egy Zalman Z3 (sima, nem plus). Tudnátok ajánlani egy hűtőt hozzá?
Illetve még egy kérdés: lehetséges, hogy tuninghoz kompakt vízhűtés jobb lenne, vagy a éghűtés jobb?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
szuk_jozsef
tag
Szerintetek egy 120-as kompakt vizhűtés megbirkózna egy ryzen 2700x-el?105 watt tdp.sajnos nincs helyem a 240-es modellnek vagy valami léghűtést nézzek inkább azzal meg az a baj hogy max magassága a háznak 150 mm és egy értelmesebb torinyhűtő 160 mm-nél kezfődik.Ami szóba jöhet esetleg egy top flow hűtő azokról mik a véleményetek?max keret 20 ezer.
-
Bossp
addikt
válasz
TylerDurden #81932 üzenetére
Nekem 8320-am volt... 4,8 Ghz-en hajtottam. Szerintem azta. Procit a leírt hűtővel 4,3-4,4 en tudod hajtani... Fx topikban mindenképp kérdezősködj mit merre.
-
Bossp
addikt
válasz
TylerDurden #81930 üzenetére
Oda vagy víz vagy valami igen nqgy batár lég kell... Vagy pedig alulfeszeled 8*** szintre
-
TylerDurden
tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy FX 9590-hez elég lehet-e egy Cooler Master Hyper 103, vagy már gyenge hozzá. -
etnies
senior tag
Hülye kérdés: Mivel szedjem le a gyári pasztát a Ryzen 2600x-ről? Töröljem le papírtörlővel, ahogy az Artic Cooling írja a manualban?
-
Speed®
titán
válasz
szuk_jozsef #81924 üzenetére
Összefoglaló kérdéseire válaszolj, aztán annak függvényében lesz ajánlás. Amúgy ha elfér, Brocken 3, ha nem, Mugen 5 Rev.B., AIO 120 méretben meg előbb merült fel, de csak akkor ajánlott, ha a ház indokolja ill. a lap VRMje potens.
-
szuk_jozsef
tag
Ryzen 2700x-re ki milyen tipusu hűtőt tett és mik a tapasztalatok?Jelenleg a stock coolerel használom amit imádok ahogy kinéz de porszívó hangja van.Mit ajánlottok erre a procira valami bazi nagy fémdarabot vagy esetleg valami kompakt vizhűtés is elboldogulna vele kisebb zaj társaságában.Víznél csak az egyventis megoldások jöhetnek szóba mert nincs 2 db 12 cm-s ventilátornak helyem.A keret max 20 ezer.
-
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. Gép fejlesztés előtt állok. Két kiszemelt hűtő közül vacillálok. Az egyik a Noctua NH-U12S - SE AM4, a másik a Be Quiet Dark Rock 4, egy Ryzen 5 2600-as CPU-ra kellene a hűtő. Egy Fractal Design Meshify C típusú házban lenne, egy Asrock B450m Pro 4-re szerelve. Memóriából a G.SKILL RipjawsV-re esett a választásom.
-
Bossp
addikt
Sziasztok!
Erről vélemény?
http://www.idcooling.com/Product/detail/id/118/name/AURAFLOW%20120
Ryzen 1700-ra menne -
Speed®
titán
-
diegho
nagyúr
válasz
sirszevenap #81909 üzenetére
False bár az all core turbo-t rengeteg lap alapból tolta a procikra és a bclk oc-val nem lehetett monitorozni a hőmérsékleteket, mert csak egy bizonyos még béta állapotban sem lévő bios kellett hozzá, én is ezért hagytam a fenébe. Érdemi tuningot csak a K-s procik tudnak 2011 óta.
-
Speed®
titán
válasz
modflow #81903 üzenetére
Az a helyzet, hogy ez egy CPU hűtő ajánló topik..gyakran megesik, hogy elmegy picit offba a téma, de azért vannak dolgok, aminek utána tudsz nézni magad is (valójában mindennek a net segítségével, de na). Az Intel procik (néhány kivételtől eltekintve) generációk óta csak K variánsban tuningolhatóak, megfelelő Z lapban..ha tuningot akarsz, 8600Kt kell venned, alá meg Z370 alaplap..jó pénzért. Aztán relid a procira, hogy ne főjön meg.
-
jeni
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- PlayStation 1 / 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Battlefield 6
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OpenWRT topic
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest