Új hozzászólás Aktív témák

• yle_greg

aktív tag

Engem nem zavar, es nem erzem a rendszer "megeroszakolasanak" azt, hogy a 10-25 nagy es nehez. Szerintem az MFT rendszer nagy elonye, hogy kepes majdnem FF minoseget produkalni hetfon, mig kedden elviszed a kabatzsebben egy random andalgasra.

Egy GM1 + 20/1.7 kombo minosegben odaver barmelyik kis kompaktnak, mikozben alig nagyobb naluk. Ennel nagyobb a GX9, de meg a 100-300 obival sem esek ketsegbe, ha nehany tiz kilometert gyalogolni kell, mert annyira azert nincs elszalva a sulya.

Az obi sulyat es meretet a felhasznalt uvegk toresmutatoja hatarozza meg, hogy milyan vastagnak kell lenniuk, es milyen tavolra egymastol, valamint a kirajzolt kor merete. Konnyu telefonba pici optikat tenni, ha az erzekelo gyufafej meretu. Egy FF kor kirajzolasa mar mas tortenet. Szerintem az MFT jo arany, eleg nagy meg hogy meglegyen a minoseg, de eleg kicsi, hogy a hogy a szukseges objektivpark meg akkor se huzza le az ember vallat, ha viszi a teljes szettet.

En a nehez obit rendszerint itthon hasznalom, kertben, falak kozt, illetve rovid (max 3-4 oras) turakra, setakra. A Tisza tavi turara elvittem a 100-300 -at, mondvan ha messze van a madar akkor se legyek bajban, de vegul az egesz utat vizhatlan zsakban toltotte, mert nem volt
    alkalmam hasznalni. De nem okozott problemat elvinni.

En nem hiazem, hogy van ertelme jo, kicsi, es olcso obit gyartani. Minek?

Az also szegmens sokkal kitettebb a telefonok jelentette veszelynek. Akinek tonkremegy a kiskompaktja, az vesz egy jobb telefont. Akinek tonkremegy a GM1 + 20/1.7 komboja, az erosen elgondolkodik rajta, hogy potlas helyett vegyen egy jobb telefont. Akinek tonkremegy egy "nagy" MFT gepe, vagy egy Pro obija, annak viszont eszebe sem jut telefonra cserelni.

Szerintem a gyartok ezert menekulnek az MFT rendszer Pro szegmensebe, mert a FF kozelsege nem olyan riaszto mint az AI-val megerositett telefonok kozelsege abban a azegmensben, ahol a vevokor eleve labilis. Szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák