Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• iscsu

tag

Urak, következő a gondom:
    E-M1 mkI másodjára játszotta azt, hogy fent-/megakadt a zár. A teljes tünet először (november, 7-8 fok, kint) úgy nézett ki, hogy 20-25 perc használat után, exponál kimerevedett fehér EVF, kb. fél mp után lefutó zár, és képet nem rögzített a gép. Ki-bekapcsra elmúlt, aztán egy-két expo múlva újra előjött, ezért inkább elraktam. Otthon némi akklimatizálódás után elővéve semmi gond nem volt, azóta is vígan használtam - igaz, csak beltérben.
    Ma viszont kinti, 2-3 fokos környezetben kb. öt perc után megint kezdte. Hasonló tünetekkel, mint tavaly, de most egyszer még az is előfordult, hogy kattogni kezdett, amit csak a kikapcs oldott meg. Most viszont 3-4-szer is rápróbáltam, a végén már bekapcs után egyből kezdte. Visszakerült a táskába, fél óra után elővéve megint jó volt, aztán pár perc után megint kampó.

A millió dolláros kérdés: létezhet, hogy régi, 3rd party akksi miatt történt ilyesmi? A markolatban DSTE volt, a vázban Oly. A fenti hiba után ma kínomban kikaptam a markolatban lévőt, és utána folyamatosan használtam a gépet. Fél órán keresztül semmi baja nem volt, akármit csináltam vele (különböző záridők, ki-bekapcsok, stb.). Értelemszerűen ki fogok menni tovább tesztelni, de hátha futott már bele valaki ilyenbe. :B

Pláne kerülget az ideg, mert külföldi gép, és bár EU-n belül, hivatalos forgalmazótól származik de nem tudom mennyire lesz egyszerű kör a gari.

Új hozzászólás Aktív témák