Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikrofon

veterán

válasz MrChris #81885 üzenetére

Nekem gx8-am van. Nagyon szeretem.Én az Oly EM-1hez tudom hasonlítani, mert az volt előtte. Ezt jobban szeretem....
    Először én is Pana G80-at akartam, de szembejött egy "használt" és így GX8-at vettem. Nagyon örülök is neki. Az egy nagy előnye a g80-nal szemben, hogy már van használt piacon és igen jó áron. pl. index mikro 4/3 adok-veszek topikban 180e körül kínáltak több szép és garis gx8-at (GH5-re váltás miatt)

- Valóban jobb a vázstabi a G80-ban ill. néhány obival tudja a DUAL IS 2-t. Azonban ha nem ilyen obid van, hanem olyan amivel "csak a sima" dual IS-t tudja, akkor pontosan ugyan olyan a stabi mindkét vázban!!! Gx8-nak is elég jó már a stabija!
    - 4K-nál valóban nincs szenzorstabi. Nem tudom G80-ban van-e vagy nincs, és milyen hatékonyságú....
    De ugye ebben a gx8-ban tudatosan butított a video a GH5 miatt.... Otthoni felhasználásra, családtagok részére szerintem a 4K amúgy is macera a szerkesztés és megjelenítés miatt. Azért igen jó gép kell ekkora felbontás szerkesztéséhez.
    - FHD_50p / FHD_50i tökéletesen elég, és nagyon jól használható videózásra is a váz
    - Nagyon jó a fogása. Az, hogy a markolat objektív felőli része nem lekerekített nagyon jó mert "beleakadnak" az ujjaid, így nagyon jó vele kézben fogva sétálni... Egyszerűen nem kell tartani, mert olyan mintha lógna az újaidon. Volt lehetőségem a méretes Oly 40-150Pro obival együtt használni kb. egy hétig. Még azzal is nagyon jó volt a fogása, jobb mint az E-M1-gyel mert nagyobb és jobb formájú a markolat. Jah és ezzel az obival nagyon jól kompenzálta a "csak" négytengelyes váz stabi.
    - 20MP igen jól jön, amikor utólag magad vágod meg a fotót
    -A keresője az zseniális. Tavaly mikor először fogtam ilyet a kezembe próbálkozásra el sem tudtam képzelni ki tudja a baloldali keresőt használni.... Mióta megszoktam nagyon élvezem, főleg, hogy fel is lehet hajtani. Alacsonyabb magasságú fotózásnál, pl gyerekek makró igen kényelmes. Még állványra helyezve is nagyon jó kis segítség
    - "magasabb" ISO-n is jó képeket készít, sokkal jobb mint az EM-1
    - az itt általános állításokkal szemben nagyon jó a jpg-je, színét is be lehet jól állítani csak az egyik (neked legjobban tetsző) gyári színmódot kell kicsit átparaméterezni és onnantól minden jpg jó lesz. Persze RAW-ban fotózás és szerkesztgetés alap, de ha valakinek nincs ideje, vagy pl a családban valakinek gyorsan odaakarja adni a képeket nagyon jó. Bár gondolom ez már a G80-ban is így van
    - shutter shock: nem vitatom a létezését. Bár vannak olyan tesztek, ahol direkt próbálták és nem nagyon sikerült elöcsalogatni. A legtöbb helyen Panasonic 14-140 mm utazózoomjával együtt jelezték. Pl.: MLaca is ITT. Amúgy biztos létezik, mert a Pana kiadott egy firmware frissítést, amiben van egy autó opció az elektromos-zárhoz. Ez pedig pont a kritikusnak ítélt záridő tartományban kapcsol e-zárra, minden másban marad a mechanikus, mert pl. e-zárral nincs vakuelsütés. Tehát biztos más és jobb zár van a G80-ban. De ezzel így együtt lehet élni...

Jah és véletlenül a kollégám is egy gx8-at nyüstöl és ő is elégedett vele.... Mondjuk ő inkább a zoomokkal én meg a fixekkel.....

Új hozzászólás Aktív témák