Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.vr

őstag

válasz Studi #38291 üzenetére

Azzal egyetértek hogyha valaki nem kimondottan makróra keres objektívet, akkor fölösleges a 45-ös mellé. Sőt egyébként (azaz helyette) is, mert ha valaki nem használja ki a makro funkciót (és az itt nagyon hasznos fókuszlimiter-kapcsolót) akkor drága, persze nem a 75-öshöz :D hanem a 45-öshöz képest. És portréhoz nem is az az élesség kell (hacsak nem direkte bőrhibákat szándékozik valaki hangsúlyozni :) ), ami makróhoz viszont elengedhetetlen, plusz 1.8 vs. 2.8. Koncertre vittem már a 45-ös helyett próbaképp (abszolut jó is volt, de ott persze majd egy 35-100/2.8 lesz az igazi), viszont porténál mindig a 45öst választottam.
    (mondjuk ha erdőben kirándultam, akkor a makró miatt úgyis vittem, így a 45ös maradt otthon. De ha "csak úgy", akkor a 45ös, hiszen jóval kisebb. A 60-as elég hosszú, így ha fent van a gépen, akkor bűvészkedni kell a kis oldaltáskában, míg a 9-18 meg a 45 simán elfér együtt, bármelyik is van fent közülük a vázon)

A 400 dolcsi persze q*rva jó ár (mondjuk azt nem tudom szállítanak-e egyáltalán M.o.-ra, plusz vám, és főleg plusz ÁFA). Az amazon.de-n jelenleg 580 _euro_ , szóval valóban nem kis különbség :)

Új hozzászólás Aktív témák