Hirdetés
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Az ARM részvényeinek eladásában csúcsosodott ki az NVIDIA felvásárlási kísérlete
- Jobb tömörítő algoritmussal kínálja meg a DirectStorage API-t a Microsoft
- Mi történik, ha minden PCIe slot tele van?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AI okozta csődhullámra figyelmeztett a Phison vezetője
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Pad X8b néven jön a Honor következő belépőszintű táblája
- Milyen notebookot vegyek?
- Felzárkóztatná a HDD-ket az SSD-khez a Western Digital
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Utóbbi pár nap IR-fotózási tanulság
1. Ez a borússzürke idő monnyonle. Szikrázónapsütést, de tüstént.
2. IR-szűrővel az obin a gép nem fog fókuszálni.
3. IR-szűrő nélküli manuál fókusz nem esik egybe az IR-szűrős fókusszal. Nagyon nem. Csakhát azt elsőre helyben nem látod, hogy mennyire nem.
4. Annál is hosszabb záridő kell.
5. A nyers kép egy gusztustalan lapos rózsaszínes-magentás-lilás trutymó. Ami jó eséllyel még elkent-életlen (ld. 2-3 pontok) és zajos-bemozdult (ld. 4-es pont) is.
6. Az utómunka egy külön tudományág.
7. Az IR-es utómunka pedig a megtestesült kvantumfizika. Már attól változik a kép, hogy ránézel. Ha két képet meg lehet ugyanazokkal a beállításokkal dolgozni, az a véletlen műve.Pár kép közvetlenül a kamerából ill. egy kis feldolgozás után. Az idő nem épp a legjobb volt, meg pár dolgot én is elbénáztam (ld. feljebb fókusz, meg csak utána vettem észre, hogy valamikor mellényúltam és a zajszűréssel a hosszúexpós black frame substractiont is kikapcsoltam, ami ide nagyon hiányzott volna). Vicces, hogy az emberek milyen kis fény-lényekké váltak (ld. 1-2, 8-9. képen)
Az egyik kép feldolgozásánál félrenyomtam, valami auto-equalize lett énnemtudommi helyett, de az eredmény, bár fullzaj, de elég érdekes lett. Így lett a chocapic vagy mi. Kicsit a korai, múlt(előtti)századi képekre emlékeztet. Lehet, hogy csak a sok zaj mellett megbúvó nyers élesség miatt, vagy esetleg az a technológia is valamennyire érzékeny volt az infravörösre, így hozzá tartozik a színvilágához.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Facebook és Messenger
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- alza vélemények - tapasztalatok
- Bírsággal karöltve kötelezi az Intelt a garancia betartására India
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell Latitude 3301 Core i5-8265U CPU / 8GB DDR4 RAM (Zsanér törött)
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Honor Pad 8 / 6/128GB / Wi-fi / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest