Hirdetés
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Raspberry Pi
- Nem átlagos PC-s kézikonzolban gondolkodik a Gigabyte
- Vezetékes FEJhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pánik a memóriapiacon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Utóbbi pár nap IR-fotózási tanulság
1. Ez a borússzürke idő monnyonle. Szikrázónapsütést, de tüstént.
2. IR-szűrővel az obin a gép nem fog fókuszálni.
3. IR-szűrő nélküli manuál fókusz nem esik egybe az IR-szűrős fókusszal. Nagyon nem. Csakhát azt elsőre helyben nem látod, hogy mennyire nem.
4. Annál is hosszabb záridő kell.
5. A nyers kép egy gusztustalan lapos rózsaszínes-magentás-lilás trutymó. Ami jó eséllyel még elkent-életlen (ld. 2-3 pontok) és zajos-bemozdult (ld. 4-es pont) is.
6. Az utómunka egy külön tudományág.
7. Az IR-es utómunka pedig a megtestesült kvantumfizika. Már attól változik a kép, hogy ránézel. Ha két képet meg lehet ugyanazokkal a beállításokkal dolgozni, az a véletlen műve.Pár kép közvetlenül a kamerából ill. egy kis feldolgozás után. Az idő nem épp a legjobb volt, meg pár dolgot én is elbénáztam (ld. feljebb fókusz, meg csak utána vettem észre, hogy valamikor mellényúltam és a zajszűréssel a hosszúexpós black frame substractiont is kikapcsoltam, ami ide nagyon hiányzott volna). Vicces, hogy az emberek milyen kis fény-lényekké váltak (ld. 1-2, 8-9. képen)
Az egyik kép feldolgozásánál félrenyomtam, valami auto-equalize lett énnemtudommi helyett, de az eredmény, bár fullzaj, de elég érdekes lett. Így lett a chocapic vagy mi. Kicsit a korai, múlt(előtti)századi képekre emlékeztet. Lehet, hogy csak a sok zaj mellett megbúvó nyers élesség miatt, vagy esetleg az a technológia is valamennyire érzékeny volt az infravörösre, így hozzá tartozik a színvilágához.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen autót vegyek?
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Raspberry Pi
- Nem átlagos PC-s kézikonzolban gondolkodik a Gigabyte
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest