Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrChris

nagyúr

válasz madgie #28673 üzenetére

Ezen a képen megpróbáltam egyértelművé tenni a PL2/G3 - E510 színproblémám. Azzal kezdtem, hogy vettem egy citromot :) kézbevéve a zöldségesbácsi, feleségem, gyermekem és jómagam számára is egyértelműen sárga. Nem látni semmiféle vörösbe hajló árnyalatot rajta, ha nem lenne elég érett akkor is max zöld jöhetne szóba. A megvilágítás tetőablakon szórt napfény és így is szemmel egyértelműen sárga.

Asztal citrommal

A PL2 képén mégsem az. :(( Megpróbáltam a WB-vel játszva mennél jobban sárgítani, de így is elég vöröses maradt, miközben a többi tárgyon, pl a tejesdoboz, kefíresdoboz fehérje már kékbe csúszik, a piros és zöld fakul. Nem beszélve az asztalka kosárfonott része olyan semmilyen színbe csap át. :O Míg az E510 képen bár ott sem tökéletesen sárga a citrom, de sokkal sárgább mint a másikon, ráadásul a többi tárgy színe alig/nem csorbul.

Hogy még jobban látszódjon, beállítottam a WB-t úgy hogy sárga legyen a citrom mindkét gépen, jól látható, hogy mennyire eltorzultak a színek a PL2-nél :W
    Citrom

:F A kérdésem az lenne hogyan tovább, miként tudom helyesebb,jobb színekre ösztökélni a PL2-m? Mert amúgy sokkal jobb dinamikája van a régi e510-emhez képest és ISO bajnok is hozzá képest :K

A linkek nemtom müxenek-e

Új hozzászólás Aktív témák