Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lumpy92
aktív tag
"Visszatért Magyarországra a 10% feletti fix hozam! Így érheted el szuperállampapírral"
PORTFOLIO.hu cikk. Kiváncsi vagyok a véleményekre.
[link] -
net91
senior tag
válasz
mgoogyi #36693 üzenetére
"Az Szja tv. alapján a Prémium Euró Magyar Állampapír, mint nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott, a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerint hitelviszonyt megtestesítő
értékpapír és egyben a magyar állam által kibocsátott, a lakosság mint befektetői célpiac részére forgalomba hozott hitelviszonyt megtestesítő értékpapír, amelyből származó kamatjövedelem jelen Ismertető hatályba lépésekor érvényes jogszabályok alapján nem minősül jövedelemnek és így mentesül a kamatadó megfizetése alól. "Akkor is, ha a nagy változások előtt még tavasszal vettem? Az után sem kell kamatadót fizetni?
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
bbsofficial #36696 üzenetére
[https://www.allampapir.hu/kincstari_arfolyamjegyzes/PEMAP]
Minden papírnál a "Vételi Nettó Árfolyam" mutatja, hogy a névérték hány százalékát kapod vissza. -
bbsofficial
aktív tag
válasz
mgoogyi #36693 üzenetére
szia,
köszi. A visszaváltásról hol találtál infót?
"A Prémium Euró Magyar Állampapírt a Kibocsátó lejárat előtt nem váltja vissza. A Prémium Euró
Magyar Állampapír névértékének visszafizetése a lejáratkor egy összegben esedékes. "Azonban, ha 1%-os költsége van a névértékből, akkor a kamat fele el is veszett.
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
bbsofficial #36692 üzenetére
Szia,
Az aktuálisan futó sorozat ismertetője:
[http://www.allamkincstar.gov.hu/files/%C3%81llampap%C3%ADr/Nyilv%C3%A1nos%20aj%C3%A1nlatt%C3%A9telek/PM%C3%81P_2022X_Ismertet%C5%91.pdf]
"Az Szja tv. alapján a Prémium Euró Magyar Állampapír, mint nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott, a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerint hitelviszonyt megtestesítő
értékpapír és egyben a magyar állam által kibocsátott, a lakosság mint befektetői célpiac részére forgalomba hozott hitelviszonyt megtestesítő értékpapír, amelyből származó kamatjövedelem jelen Ismertető hatályba lépésekor érvényes jogszabályok alapján nem minősül jövedelemnek és így mentesül a kamatadó megfizetése alól. "
"Éves kamat meghatározása (ga):
Az éves kamat mértéke a kamatbázis és a kamatprémium értékének összegével egyenlő.
A kamatbázis megegyezik a kamat megállapítás napját hárommal megelőző hónap és az azt közvetlenül megelőző év ugyanazon hónapja közötti időszakra vonatkozóan az Európai Bizottság (Eurostat) által a Résztvevő Tagállamokra vonatkozóan végleges harmonizált fogyasztói árindexként („Harmonised index of consumer prices – all items excluding tobacco”) az adott kamat megállapítás napját megelőzően időben utolsóként hivatalosan
(jelenleg a [link] honlapon) közzétett fogyasztói árindex-változás százalékos mértékével, azzal, hogy amennyiben ez az érték nulla vagy negatív lenne, akkor a kamatbázis 0%-kal, azaz nulla százalékkal egyenlő.
A kamat megállapítás napjának, továbbá a kamatprémium mértékének meghatározására a
nyilvános ajánlattételben kerül sor. "
Az 1%-os kamatprémium változhat.
Nyilvános ajánlattétel:
[http://www.allamkincstar.gov.hu/files/%C3%81llampap%C3%ADr/Nyilv%C3%A1nos%20aj%C3%A1nlatt%C3%A9telek/PM%C3%81P_2022X_Nyilv%C3%A1nos.pdf]
"
A kamat fizetése az alábbi napokon történik:
2019. december 21.: 2,4% p.a., azaz évi kettő egész négy
tized százalék időarányos része, azaz 1,31%, azaz egy egész
harmincegy század százalék.
2020. június 21.
2020. december 21
2021. június 21.
2021. december 21.
2022. június 21.
2022. december 21.
"
A visszaváltásnak jelenleg 1%-os költsége van (csak a névértékből, a kamatból nem vesznek el) , de ez változhat. -
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
PEMÁP-ot szeretnék venni kb. 20e EUR értékben, EUR bankkártyával, 2-3 év múlva valószínűleg belföldi ingatlanvásárláshoz használnám.
Olvastam néhány oldalt, összefoglalót, MÁK honlapot, viszont néhány dolog nem tiszta: inflációhoz kötött kamatozású, ezen felül 1% kamatprémium jár. Ez a kamatprémium mindig 1%, tehát alapvetően mindegy mikori sorozatú papírt vásárolok, mindig a megállapított infláció +1% jár, félévi kifizetéssel?Kamatadó már itt sincs, viszont 3 év lejárta elötti visszaváltásnak milyen költsége van?
Köszönöm!
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
Reverting #36686 üzenetére
Lehet én vagyok a fogyatékos, de a srác ezt kérdezte:
"Olyan kérdésem lenne hogy ha a MÁK-nál nyitok személyesen egy értékpapír számlát akkor ott helyben lehet-e készpénzt elhelyezni a számlán, vagy az csak utalással megy. Köszönöm előre is a segítséget."
Magyarul lehet-e kp-t befizetni a MÁK-nál saját számlára.
Később konkretizálta, hogy a szegedi fiókban.
Lex Icon belinkelt egy oldat, amin megtekinthető, hogy egyes fiókokban milyen szolgáltatások vehetőek igénybe:Az úgynevezett "intézményi készpénz forgalom" fel van tüntetve:
[http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/nem-lakossagi-ugyfelek/intezmenyi-keszpenzforgalom]"
Intézményi készpénzforgalomA Magyar Államkincstár az ügyfelei részére készpénzforgalmi szolgáltatásokat nyújt a megyei igazgatóságok Állampénztári Irodáiban. Az Állampénztári Irodákban igénybe vehető forintban teljesített készpénzforgalmi szolgáltatások körébe tartozik a készpénzfelvétel, a készpénz befizetés, a készpénzváltás és a zsákos készpénz befizetés fogadása.
"És még zsákban is lehet vinni a pénzt...
-
HoTDoG
tag
Jól értem, hogy október 14-től nem lehet MÁP+ -t venni hitelből? Ergo a babavárót sem lehet erre felhasználni?
-
Reverting
őstag
de a kerdes nem errol szolt...
Szoval arra valaszolj amit kerdeztek, ne tereljuk a temat, ne beszeljuk meg amit egy forumon lehet, nem errol szol... es ne tereljuk az embereket a kp rol az egyszerubb es kenyelmesebb dolgok fele..Remelem erted h csak szarkasztikus vagyok, es nem megmondo ember.
A kozpontban tuti lehet akkor... ez mar kiderult...reszemrol a tema mar off, de mindjart jon egy kiegeszites...
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
MrSealRD #36680 üzenetére
Majd MÁP+ után, ha lesz olyan pénzed, amit biztosan tudsz hosszú távon nélkülözni, akkor a részvény etf-ek között érdemes szétnézni majd.
Az emberek nagyon nagy többségének elegendő lenne egy globális részvény etf-et vásárolni és emellé PMÁP-ot és/vagy MÁP+-t.
A kettő arányát pedig mindenkinek a saját kockázatvállalási képességével kell összhangba hoznia. Avagy melyik portfólió a szimpatikusabb? A részvénytúlysúlyos piros vagy a kötvénytúlysúlyos kék? -
Lex Icon
senior tag
válasz
MrSealRD #36680 üzenetére
Szerintem kezdésnek az Államkincstárnál egy értékpapírszámla nyitás utáni MÁP+ vásárlás lehet jó megoldás a kis összeggel kezdhető, likvid (könnyen kivehető kis költséggel) befektetésnek fokozatosan növekvő kamatozással (3,5-6%/éves kamattal).
Az összefoglalóban találsz részletesebb leírást róla. -
A pár nappal ezelőtti UL-es lyukra futásom után most kérdeznék, hogy merre tovább. Olyan befektetési lehetőséget keresek amit nem feltétlen kell nagy összeggel elkezdeni. Tehát mondjuk havi szinten fizetek X forintot mindig. Rugalmas és kb bármikor kivehetem komolyabb veszteség nélkül ha szükségem van rá... Indulásként most ezt gondolom, aztán szerintem fog ez finomodni azután, hogy írtok némi útbaigazítást.
-
Ixion77
addikt
válasz
Reverting #36668 üzenetére
Valószínűleg abban van a titok hogy mi számít "értékesítési pont"-nak.
Júniusban még tutira lehetett kp.-t befizetni a Váci úton, mivel én akkor megtettem.
Az rémlik hogy már akkor is néztem én is hogy a honlapon miért nem sikerül értelmesen leírniuk hogy mit hol lehet és hol nem. Kormányablakokban nincs kp.forgalom, de államkincstári saját irodákban van. Ha jól rémlik, Bp-en talán három ilyen volt (13. és 11. kerület, a harmadik nekem nem volt releváns). Szegedről sajnos semmit sem tudok. -
Reverting
őstag
válasz
Ixion77 #36666 üzenetére
En ugy tudtam nem lehet... de akkor nyilvan ahol van penztar akkor lehet megis...?
Esetleg egyenleg feltoltese... passz
http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/gyik/tartalom/4903/
[link] -
bobby_30
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy ha a MÁK-nál nyitok személyesen egy értékpapír számlát akkor ott helyben lehet-e készpénzt elhelyezni a számlán, vagy az csak utalással megy. Köszönöm előre is a segítséget. -
Dare2Live
félisten
válasz
Resike #36659 üzenetére
Egyrészt teljesen mindegy. Csinálják jól.
Másrészt fordítva. Ez elég régen volt azóta "ment aztán mindig hitelbe bele."
HTomi: Jobbat tudsz? Én azt gondolom a "Keynesizmusról", hogy nincs jobb és pont annyira jó mint amennyire az állami részét jól csinálják. Ha rosszul nem lehet tényleg jó.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Resike #36655 üzenetére
Hát nekünk kb semmit nem fogadtak el ami festésnél meg csaptelepnél jobban kilogott a falból. Mindent számlával, fotokkal! igazlni... Ezért is ment aztán mindig hitelbe bele.
Amit írsz az meg nem az LTP TV hanem az alkalmazás hibája. Ilyen alapon csillió dolgot meg kell szüntetni MOon mert nincs értelme. Azonnal kezdhetnénk az autók műszakiztatással... élet, közveszélyes roncsoka, ledugozott egr, kivágott részecskeszürős dizelek országa vagyunk. De erről nem a műszaki tehet, hanem az alkalmazás ellenörzés.
és ez kb mindenre igaz.Rendszeres adriái vitorlázós gruppen morgen kokos kurv*kkal... persze magánrepülővel nem a jéghegy csúcsa hanem mindennapos dolog? vmi nagyon el van b*va ebben az országban. Akár műszaki, akár ltp, akár műszaki, akár akármi.
-
Resike
tag
válasz
Dare2Live #36653 üzenetére
Nekem direktbe a bankba (a bankigazgató) ajánlgatták ezt úgy hogy mi számít náluk beépítettnek és mi nem. Persze elküldtem őket a francba. Nem fogom felfúrni a tévémet a falra csak hogy olcsóbb legyen, de persze el tudom képzelni hogy másoknak ez nem akadály.
Amúgy meg ez nem a jéghegy csúcsa hanem inkább a mindennapos dolog. -
-
Dare2Live
félisten
válasz
Resike #36650 üzenetére
Amit én ismerek ott baromi szigorúak voltak és semmi hasonlót nem fogadtak el. Nem az LTP hibája, hogy volt vhol ahol igen... hanem, hogy meg lehetett tenni.
Amúgy nagy kockázatot vállalt a cég és az ügyintéző is aki egy 80colos plazmatévé számlát elfogadott, mert felfúrták...Nem mellesleg amíg kb nincs hét, hogy ne bukjon ki vmi nagyon durva korményzati csoda, az eheti különösen szép/durva [link] addig az LTPt szidni mert ismersz olyan esetet, hogy vki át tudott nyomni egy 80colos plazmatévét vicces. Tán pl a linken lévő dolgokkal kéne megszüntetni először.
-
-
Shade45
senior tag
A válság már itt van, az autóiparban már kezdi éreztetni a hatását (elbocsájtások, létszám-stop, beruházások befagyasztása, racionalizálás, megrendelésej látványos csökkenése), és nem csak egy-két beszállító érintett ezekben. Múltbéli tapasztalatok alapján, mire begyűrűzik a gazdaság teljes egészébe az kb. 2-3 év.
Persze ez csak spekuláció, és személyes vélemény,és igen, autóiparban dolgozom... -
vnorbi
aktív tag
válasz
Lex Icon #36639 üzenetére
Most nálam valóban kis összegről van szó (kb 2 eurót kellett volna odarakni pluszba, hogy fedezze a 4,86-os ajánlatot), de több ezres darabszámnál már számítanak a tized centek is.
Viszont tegnap nem úgy nézett ki, hogy erre szükség lesz. Két órával korábban, amikor indítottam az euró utalást Revolutról, akkor még 4,87-es árfolyam volt, amikor megérkezett, akkor meg 4,85-ös.
Az alábbi képen a teljes nap látszik, aminek a közepén akár még spekulálhattam is volna, hogy lassú ereszkedés van, inkább csak 4,84-ért venném meg. Az utolsó 4,85-ös kötéssel szinte egy időben küldtem be a 4,85-ös ajánlatot, aztán semmi. A következő kötés másfél órával később 4,89-en történt. Tanultam belőle.
-
Dare2Live
félisten
nem tudom.
Viszont azt látom a lokálisan figyelt megyei lakásáron, hogy megált az áraemelkedés.
hosszu távban gondolkodva meg demográfia dönt mi a jó és rossz befektetés. Ide vágó friss anyag. [link]
Érdemes átgondolni a benne leírtakat.
Csak egy horrot, brutál érdekesség: melyik lesz a legnépesebb társadalmi réteg 2050ben? A 85évnél idősebbeké. Csak viszonyítzás képp: 2011ben 2*magasabb volt a 0-4évesek aránya 85évnél idősebbeknél. Ha tetszik a 2 fiatal (0-4éves vagy akár 15-19éves) 1 idős(85+) át fog vátani egy 1 fiatal (0-4éves vagy akár 15-19éves) 2 idősre.
Lehet sokkot kapva, levegő után kapkodni. -
Shade45
senior tag
Miért 40k a lakástakarék havonta? Ha jól emlékszem, havi 20k-val kimaxolható az állami támogatás.
A felszabaduló 20k mehetne másba (Pl.: MÁP+). Ha 2 lakástakarék fut egyszerre, akkor ignoráld a kommentet...
Maradj a lakástakaréknál, ha a lejáratkor mégsem vennél ingatlant, számláztasd ki a bent lévő összeget ismerőssel (Pl.: "felújítás" címszó alatt), és forgasd be egy akkor aktuális és jónak tűnő pénzügyi termékbe.
-
Ijk
nagyúr
Kicsit számolgattam ezzel a lakástakarékkal, ami ugye 2 év múlva járna le.
5 éven belül nem nagyon látom realitását ingatlanvásárlásnak. A koncepció hogy havi 100k-t tennénk bele ingatlan projektbe. 2 évig havi 40 lenne a lakástakarék, és kb. 3,2 milliót állna rendelkezésre belőle.
Tehát:
1. opció, marad a lakástakarék, 2 évig havi 40k + 60k MÁP+ utána 2 évig 100k havonta + 5. évben 1,2 millió (fél évre 600k állampapír kamattal most nem számolok) - 8,6 millió
2. opció: Lakástakarékból kivenni az eddig kb. beletett 1,5 milliót, MÁP+ -ba tenni, és 4,5 évig havi 100k-t tenni MÁP+ -ba - 8,4 millió.Ha jól számoltam a dolgokat kb 200 ezret nyernék lakástakarékon 5 éves távlatban. Kérdés ez a 200 ezer megér-e a lakástakarékkal szarakodást, kötöttséget, ráadásul 7 év után már az állampapír felé billen a mérleg ha mégsem veszek ingatlant.
Benne van a pakliban hogy 5 éven belül mégis találok valami kihagyhatatlan lehetőséget, ugye 2021 végén lejár a takarék és akkor 600 ezerrel vezet a MÁP+ -os megoldással szemben, ami minden évben utána csökken kb. 100k-val.
Na ilyenkor jósoljon az ember. Legnagyobb gond hogy jelenlegi ingatlan talán 25 millióért eladható (2 szobás, most teljesen felújított lakás), és 35-40 alatt nem láttam még olyat ahova elköltöznék (jelentős felújítást igényel).Természetesen itt az a másfélmilliós alaptőke a lényeg most és a következő 1 milliós befizetés amire majd megkapnánk ugye a 700 ezret. Tehát tökmindegy ezen felül havonta mennyit teszek be MÁP+ -ba.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Dare2Live #36640 üzenetére
Meglátjuk mekkora lassulás lesz a világban, ha szerencsénk van nem lesz mély recesszió és akkor az árazások nem lesznek túl rondák. Szerintem maradni fog minden drága.
Bullish az energia szektoron, emerging marketsen és Európán. Logikus következetesei vannak, lehet valami abban amit ír.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Oppenheimer #36635 üzenetére
ez az egyik oldal. Sok új nincs benne.
A másik ebben sincs sok újdonság, hogy fundák egyre csúnyábbak ha el kezdenek esni a profitvárakozások 20+os P/Ek felmennek 30+ra máris nagyon nem szép a jelenlegi árazás sem. És ehez nem kell, hogy bármi bármennyit emelkedjen.
Sztem most egyértelműen nem tudja a mindig a jövőt árazó tőzsde, hogy merre az arra... a vágások felfele nyomnák a tőzsdét de a gazdasági fundamentumok egyre csúnyábbak.
Én is eléggé cashben vagyok kb amit vásárolunk az havonta fizuból a céges rv.. de arra jár 2rvenként az 1rv bonusz ha megtartod x ideig....
btw lehet kinézek vmit és veszek mert nonszensz, hogy minden pmap/map+... de csak finoman. -
Lex Icon
senior tag
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Oppenheimer #36637 üzenetére
Köszi az együttérzést. Mondjuk még jól is alakulhat, ha hétfőre világvége lesz
(ami a meglévő állományra már nem annyira pozitív).
A limit ár túltolásával nekem az a bajom, hogy így több fedezetet kell rá biztosítani, amiből a visszajáró meg ott ragad a számlán, és nem tudok vele semmit kezdeni, amíg nem lesz új vételem. Bár a mai esetben az lett volna a jobb, ha beajánlom a 4,86-ot, de mostanában elég megbízható volt a spreadbe belövés, ami aztán hamar teljesült a pontos áron. Ma ez nem jött be. Lehet inkább én is a biztosra megyek, amennyire tudok, aztán majd az év végi utolsó vételt centizem ki, hogy az pontos legyen, és ne maradjon deviza szabadon a TBSZ-en.
Csak napi néhány kötés van vele az adott tőzsdén, ilyen szempontból nem likvid, de a market maker folyamatosan követi az indexet, tőle lehetett volna venni, ha pár perccel gyorsabb vagyok, vagy kicsit visszatáncol az árfolyam a megbízásom után.
-
vnorbi
aktív tag
Időnként előkerül, hogy mennyire nehéz jól időzíteni, ha valaki keresi a beszállót. Én nem is próbálkozom vele, amikor van megtakarítható pénz, akkor aznap megy ETF-be egy része. A vételi ajánlatom mindig limites, de olyan árral, hogy lehetőleg azonnal teljesüljön.
Ma is ez volt a terv, nap közben ereszkedő oldalazás látszott, a bid-ask 4,844-4,852 volt valós idejű adatok szerint éppen, én pedig beküldtem erre a 4,85-öt (úgy tudom, hogy csak két tizedesjegyig tudok ajánlatot adni, most nem próbáltam hosszabbat). Előttem pár perccel még voltak ilyen áron vételek, egy darabig első voltam vele az ajánlati könyvben, aztán nap végére szépen emelkedett 1,5%-ot az árfolyam, és voltak is benne oda-vissza 0,010-es árfolyammozgások, de amikor nekem kellett volna a -0,002, az nem jött össze, úgyhogy sikeresen kimaradtam a mai emelkedésből, nem teljesült a megbízás. Hétfőn valószínűleg megveszem a mai max közeli árfolyamon, aztán lesz, ami lesz.
-
Oppenheimer
nagyúr
[link]
Remélem így van. -
mgoogyi
Topikgazda
válasz
kallas02 #36631 üzenetére
Mindkettőnél találsz több ilyen etf-et, néhány példa:
Xetra Gold DE000A0S9GB0
Invesco Physical Gold DE000A1MECS1
Physical Swiss Gold DE000A1DCTL3
Physical Gold DE000A0N62G0
iShares Physical Gold IE00B4ND3602A nevük mögött az ISIN-t látod, ami az egyedi azonosítója ezeknek.
Itt kereshetsz pl ISIN alapján, hogy melyik szolgáltatónál melyik van meg, de szinte bármelyiket fel lehet velük vetetni:[https://randomcapital.hu/ik]
[https://www.kbcequitas.hu/menu/szolgaltatasok/ertekpapirok/etf/a-kbc-equitasnal-elerheto-etf-ek-listaja.html]Ez mind arany etf:
[ucits gold etf] -
Dare2Live
félisten
euro allamkincsátrhoz milyen sebességgel szokott megérkezni? 1+hetet történt az utalás
annyi, hogy swift kodot nem adtunk meg.
-
Kobe
veterán
Allamkimcstarnal is eleg fasza lett az atfutasi ido...jo, persze minden datum hivatalos de kicsit nonszensz hogy 13-15 napba kerul ujrabefektetni a kapott kamatot, raadasul automatikus megbizassal.
Szep 25-ei kamatfizetes, MAP+t vettem belole, mult heten szerdan (nem tudom miert) mar csak ezen a szep 30-okt 4 heten jegyzettet engedte venni a rendszer, aminek okt 4 a jegyzes vege, es gondolom majd utana a jo kis T+2 mire megjelenik a szamlamon maga a papir...
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
kallas02 #36625 üzenetére
Ezt fusd át:
[https://penzugyifitnesz.hu/nagy-broker-osszehasonlitas-2019-es-kulfoldi-ingyenes-szamla/]szerintem:
- számlavezetési díj 0 legyen vagy kevés
- inactivity fee legyen 0
- EU kereskedési költségek legyenek alacsonyakAmiket elsősorban mérlegelnék:
- kbc: erős banki háttér
- random capital: kis költségek -
Stanlee
őstag
válasz
Peter.70 #36615 üzenetére
A nemet gazdasag lejtmenete meg el se kezdodott igazan. Az autoipari beszallitoktol folyamatosan jonnek a hirek a leepitesekrol, a termeles csokkenteserol, vagy cegcsodokrol is. Es en most nemet ujsagok cikkeirol beszelek. Tegnap is a Handelsblatt irta, hogy az Opel Rüsselsheimban felezte a termelesi kapacitast, bevezettek a roviditett munkaidot.
-
kallas02
csendes tag
Üdv,
Tudom már biztos volt ezerszer kérdezve, de hol érdemes ETF vétel céljából számlát nyitni?
"Ilyen brókercégek pl: Random Capital, KBC, Erste, stb." -
Lex Icon
senior tag
Na, most mi van?
Az SXR8 272-ről 260-ra zuhant. Ahogy az S&P500 is esett.
Ez most vételi pozíció vagy meneküljön, ki merre lát?
Érdemes még ebből venni, vagy inkább valamilyen menekülő/stabil papírból? -
Lex Icon
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #36621 üzenetére
Nem.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #36619 üzenetére
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Szmeby #36616 üzenetére
Német gazdaság kapcsán szerintem is lassan túl vagyunk a mélyponton.
USÁban pedig el fogják kerülni szerintem a recessziót. FED belazít majd keményen.
Hogyez az időszak mit hoz majd az eszközárakban?
Az európai dekonjunktúra mélypontján sztem érdemes lesz majd venni európai indexeket.
USA nehezebb kérdés. Attól függ mennyi pénzt tol majd a rendszerbe a FED és hogy a vállalati profitok hogy alakulnak. Ez függ a világgazdaság állapotától és attól is hogy demokraták nyernek-e jövőre, vagy Trump duplázik.
-
Szmeby
tag
válasz
Peter.70 #36615 üzenetére
Viszont végtelen pénzt nyomtathatnak és végtelen mennyiségű vállalati kötvényt szívhatnak fel. Nincs fizikai korlátja a válság "kezelésnek".
Csak pszichológiai.A te "10 éve emelkednek" érved analógiájára, csak úgy szórakozásból: "A német gazdaságról egyre több rossz hír jelenik meg", tehát most már jó híreknek kell következniük.
-
Peter.70
addikt
válasz
MrSealRD #36592 üzenetére
A válságnak azért szerintem nem olyan kicsi az esélye. Miért mondom ezt?
1. A tőzsdék kb 10 éve emelkednek, várható egy nagyobb ( akár 40-50 % korrekció )
2. Egyre lassul a gazdaság, a jegybankok nem csökkenthetik végtelenségig az alapkamatokat
3. A Német gazdaságról egyre több rossz hír jelenik megEgyenlőre csak ennyi
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
bernel #36613 üzenetére
Igen, tudom, nem volt egyszerű döntés.
Van benne jóféle defaulted venezuelai kötvény is. Argentína nem tudom most hogy áll..
Egy ország max 3%, ha az emerging országok felében államcsőd lesz, akkor -7.5%-ban vagyok. Meg még amit elvesz az emelkedő hozamkörnyezet. Viszont ha bezuhan, ott magas kamatú kötvények lesznek és meredeken megy fel majd az árfolyam - ha nem lesz államcsőd.A magas besorolású kötvényeknek alacsony a hozama most, portfólióelméletileg az kéne bele, nem ez és nem a pmáp, ami ugyanúgy emerging kötvény, csak devizakockázat nélkül, jó kis forint kockázattal. Az 55% kötvényen nem változtatok, ha lesz egy legalább 4% hozamszint G7-es államkötvények környékén, akkor majd beszivárognak azok is a portfólióba. Most nem látom, hogy mitől véd meg egy 1%-os vagy kevesebb hozamú kötvény etf válság idején.
Szóval igen, nem kockázatmentes a kevés részvény ellenére sem.
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz
concret_hp #36611 üzenetére
S&P 500-ból is kihullottak jópáran már.
Ha megveszel minden small-cap részvényt és tartod, akkor idővel lesz micro-cap, mid-cap és akár large-cap részvényed is. -
concret_hp
addikt
válasz
mgoogyi #36586 üzenetére
pont ez az, hogy a small capben cserelodnek: ami szarul megy kiesik (a kesobbi teljesitmenybe nem fog belesulyozodni) ami tor fel, az bekerul, ez szeintem csinal egy olyan torzitast, hogy a cserelgetesek miatt jobb teljesitmenyt mutat, mint ami az lenne, hogy megveszel minden small cap reszvenyt es tartod. de lehet tevedek persze.
-
bernel
tag
-
Köszi mindenkinek a segítséget.
Úgy néz ki ezt az UL témát dobom. Nem gondoltam, hogy ennyire rossz.A kockázatit azt valószínűleg megkötöm. Bár szimpatikus a kiszámoló egyesületes is. Viszont a GFB-m elég magas és úgy tudom felezni ha kötök valamit. De minden más opció értelmetlen. Ha meg már úgyis ki kell fizetni akkor legyen értelme... Meg amúgy is kell egy rendes életbiztosítás amíg van értelme megkötni. Sose lehet tudni.
De a befektetési kört azt nem szeretném elengedni... Szerintem majd jövök még kérdezni, csak ki kell találnom mit is akarok.
-
G@ben
addikt
válasz
Lex Icon #36601 üzenetére
Most, hogy nem fizetek be és hagyom, kisebb bukó, hidd el, kiszámoltam.
Nem az UL miatt jelentettem fel őket, hanem a törvénytelen magatartásuk miatt, azaz hogy kértem információt, aztán vagy egyáltalán nem adtak, vagy bőven határidőn túl, vagy mellébeszéltek és nem a kérdésre válaszoltak. Nem véletlen büntették meg őket! Folyamatosan önellentmondásban vannak a leveleikkel, tehát fogalmuk sincs, hogy mit hazudtak az egyikben, amire jön a másik, ami ellentmond annak. -
Lex Icon
senior tag
Ha kivettem volna, az nagy bukó,
Ha bent hagyod, még nagyobb, mert évről évre leveszik a költségeket.
A UL esetén az első 1,5-2 év befizetését eleve leveszik, az az ő hasznuk. Tehát ebből jól nem tudsz kiszállni.
Feljelentgetéssel meg nem mész semmire, mert az UL törvényesen is így megy. Az, hogy nem ismered a terméket és rossz befektetést választottál, nem az ő saruk. Sajnos xar befektetést is lehet eladni, ebből élnek a biztosítók, bankok.
Nézd meg a fent linkelt videót!
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mobil flották
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest