Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Enrico77

    csendes tag

    Szép reggelt mindenkinek!

    Én is egy vagyok azok közül, akik nemrég kezdtek el tudatosabban foglalkozni a pénzügyekkel. Én vagyok az, akinek 4 unit-link biztosítása is volt, de köszönhetően ennek a fórumnak és a tagok segítégének, ez mára megváltozott és hónapról-hónapra építgetem az ETF portfóliómat az IBKR-nél.

    Azóta is nézegetek több videót, posztokat olvasgatok, de annyi önjelölt "segítő" van már a neten, hogy nehéz számomra eldönteni ki lehet hiteles és ki nem.
    Tanácsot kérnék abban, hogy tudtok-e ajánlani olyan oktató anyagot, amit érdemes lenne még elvégeznem?
    (Belegondolva hihetetlen, hogy mennyi energiát és időt töltöttem azzal, hogy hatékonyan tudjak pénzt keresni (értem ez alatt, hogy egy mérnöki diplomát szerezzek és jobb anyagi körülményt tudjak biztosítani családom és magam részére, valamint a cégnél 100+ tréninget kaptam és kapok rendszeresen), de fél évvel ezelőttig szinte nulla képzést kaptam arról, hogy amit megkesetem munkával, azt gyarapítsam is).

    Nem szándékozom opciós ügyletekbe bonyolódni, aktívan spekulálni, viszont pl. a krypto terén változott a megítélésem és amire pár éve azt mondtam, hogy bottal sem piszkálnám, ma már egy kisebb összeggel, de a portfólióm részét képezi.

    Ami itt, a fórum összefoglalóban van feltüntetve, azokat a könyveket elolvastam.
    Itteni ajánlások révén a teljesség igénye nélkül: megnéztem a Kiszámoló Akadémia minden részét, Elemzésközpont számos videóját, Szendrei ingyenes videóit (könyve és az alap tanfolyama sajnos inkább a pénzszerzésről szól szerintem mint az önzetlen segítségről) és természetesen igyekszem itt is rendszeresen olvasni. De még sok a kérdésem és keresem a válaszokat.

    A célom tehát az, hogy tovább mélyítsem ismereteimet a befektetések világában, hogy akár elemzések révén képes legyek helyes, logikus döntéseket hozni.
    (Tisztában vagyok vele, hogy ezek már nem ingyenes tananyagok, ezért is kérem a tanácsaitokat, hogy ne olyanba öljem a pénzem, ami nem engem gyarapít)
    Ilyen témákkal szemzgetek: Gazdasági elemzés, tőzsdei részvény kurzus, exit stratégia).
    Mivel nem gondolom nem ez a reklám helye, ha privátban tudtok ajánlani, azt megköszönöm továbbra is!

Új hozzászólás Aktív témák