Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsero
aktív tag
válasz
PredatorZoli #114953 üzenetére
Ezt azért annyival kiegészíteném hogy részvénytől függ. Az NVIDIA pl. 0.020%-ot fizet osztalékra, szerintem senkit nem érdekel az osztalék adózása aki NVIDIA-t vett tavaly.
Apple szintén nem valami komoly a 0.53%-kal, miközben naponta ennél többet ingadozik.
Az én értelmezésem szerint az osztalékon kívül, ha TBSZ számlád van, nem változott semmi. -
kovaax
őstag
-
zsero
aktív tag
Erste devizaváltással van két kérdésem:
1. Valahol ti megtaláltátok hogy középárfolyamhoz képest mennyi vált? Én kiszámoltam xe.com-hoz képest és pont 0.75% jött ki EUR/USD <> HUF-ra valamint 1% EUR<>USD-re. De ez le van írva valahol?
2. Azt jól értelmezem hogy ha devizát váltok, akkor 3. ill. 4. napot kell várnom mielőtt bemehetek a fiókba a transzfer papírokkal?
Deviza Ügylet
A Deviza Ügylet egy olyan T+3 vagy T+4 (ügyletkötéstől számított harmadik vagy negyedik munkanap) lejáratú deviza
határidős ügylet, amely esetén a megkötéskor meghatározásra kerül a Deviza Ügylet keretén belül használandó árfolyam,
deviza mennyiség, valamint a konkrét időpont, amikorra teljesülni fog az adott Deviza Ügylet, továbbá az ügyletkötéskor
fedezetbe vonásra kerül az ügylet keretösszegének megfelelő deviza mennyiség -
Ereshkigal
őstag
Unatkoztam, felvetettem az Ersténél az SPYL-t.
-
Czimby
addikt
Igaz inkább adóügy mint megtakarítás, de szerintem itt most többeket érint ez a dolog.
IBKR meghívott részvények utáni adózás.
Tehát aki meghívottként, kapott ajándék részvényt, annak miképpen kell azután és a kifizitett osztalék után adóznia?
Az adóbevallásban hol kell feltüntetni, milyen egyéb dokoumentumra van még szüksége stb? -
elindítottam értékpapírtranszfert az erste-től ausztriába. kíváncsi vagyok mennyire lesz gördülékeny a folyamat, adatként csak a bróker nevét és az ügyfélazonosítómat kérte az erste. remélem nem tart túl sokáig. egyelőre csak egy értékpapírt írtam rá, a biztonság kedvéért
-
kp78
addikt
válasz
Joe123 #114990 üzenetére
Akkor anyum MÁK számlájához rögzített Revolut-os számlámra nem is tudom kiutalni az ő pár ezer forintnyi euró kamatát? Amúgy neki sincs a nevén semmilyen magyar vagy egyéb bankszámla.
Én meghatalmazott vagyok az ő kincstári számlájához.
A számlát múlt héten rögzítettem az applikációjában, ma már látható volt a számlák között, és ma utaltam ki délelőtt. Lehet, h nem fog teljesülni? -
Joe123
senior tag
válasz
#01110937 #114988 üzenetére
Ha mondjuk nekem van bankszámlám, apámnak meg nincs, akkor az ő kincstári számlájáról eddig kiutalhattam az én bankszámlámra és felvehettem a kamatait ATM-ből. Ezt most már csak úgy lehetne, hogy vesz rövid DKJ-t, transzferáljuk az én kincstári számlámra, aztán onnan kiutalom a pénzt.
Amúgy a múltkor vitt be postára pénzt, ott simán berakták neki a kincstári számlára (megvették belőle neki oda azt a papírt amelyiket kérte) és akkor azt mondta neki az ügyintéző, hogy ott fel is tudja venni kp-ben a kincstárban lévő pénzt ha szükséges. Hogy tényleg működik-e így, azt nem tudom, mert még nem próbáltuk. Mindenesetre meglepett. -
válasz
Addel #114987 üzenetére
Kb ennyiben a lényeg , persze részletekbe is bele lehet menni
-
Addel
senior tag
válasz
Oppenheimer #114984 üzenetére
Ilyenről még eddig nem hallottam, hogy működik, mik a buktatók ?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Addel #114981 üzenetére
En is most checkoltam, ez igy eleg mindblowingA lenyegi cegek amugy megegyeznek az S&P 500-al (big tech)
#114983Paxker315: Igazad van, swap based. A Top 10 Substitute Basket pedig csak disz kb. Erdekessegkent raktak oda, hogy szerintunk a top 10-et azzal lehetne helyettesiteni, de lenyegtelen is, hisz szintetikus az egesz. -
válasz
Addel #114981 üzenetére
FYI: justetf-n a swap-based etf-eknél nincs is külön "holdings" fül. Az említett Amundisnál sem.
Egyébként tart valaki swap-based ETF-ből errefelé? : ) A NASDAQ-100 indexet követőknél nagyon nagy arányban van swap-based a "physical" helyett, és nem is "rosszak".
-
donat_sz
senior tag
válasz
donat_sz #114829 üzenetére
Az IBIE a hibajegyben a Wise-IBKR direkt kapcsolatban beutalt pénzre is a 24-48 óra átfutást írta, ami lehet gyorsabb is...
Hát ez nem pozitív, de adok még neki esélyt februárban is, hátha. Ha meg nem les gyorsabb mint a normál utalás, akkor pedig nem fogom közbeiktatni a Wise-t. -
aAron_
őstag
válasz
SzGee #114977 üzenetére
Én azt gondoltam volna logikusnak, hogy a swap receive oldalát teszik közzé a fund holdingsnál, így ennek sok értelme nincsen, de valószínűleg ez a magyarázat.
"Derivatives are integral to the sub-fund’s investment strategies. The sub-fund will swap the performance of the assets held by the sub-fund for that of the Index through a derivative contract or total return swap."
-
tz970
csendes tag
válasz
Addel #114972 üzenetére
Itt más arányok vannak, rossz excelt raktak fel, csak eddig senki nem vette észre
https://www.amundietf.de/pdfDocuments/monthly-factsheet/LU1681048804/DEU/DEU/RETAIL/ETF -
-
Ijk
nagyúr
Biztos mostanság visszatérő kérdés, de nyakamba "szakadt" 1M kamat PMÁP-ból, mibe érdemes most ezt visszaforgatni, FIXMÁP vagy PMÁP esetleg másik papír? Nincs konkrét időhöz kötve, remélhetőleg 10 évig sem nyúlok hozzá, de ha jön egy váratlan nagyobb kiadás akkor nyilván meg kell bontani.
-
tobias40
veterán
Nah úgy döntöttem én is hogy FIXMÁP-ba teszem bele a kamatot,írta hogy 24 óra mire feldolgozzák,így ezt a pénzt már nem is látom az appban.(a teljes összeg megvan,a részletezőben nincs a feldolgozás miatt,gondolom)
Valóban lehetett az app-ban is vásárolni csak engem a szürke ikon zavart meg,azt gondoltam hogy ez inaktívat jelent mert a többi az mind szines! -
Joe123
senior tag
válasz
Csabroncka #114962 üzenetére
A 23.-ára ütemezett 2028/X kamat nekem 22.-én este jóváíródott.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Hétvégén gondoltam kiutalom számlámra a MÁK-ról a szabad pénzt, ami a kamatból jött. De inaktív a lehetőség. Csak állampapírt tudnék venni belőle. Gondoltam akkor rögzítek egy számlaszámot. Bár ott van, hogy 48 óra múlva fog látszani.... nesze neked 21. század.
Forintot akarok magyar forintszámlára kiutalni. De úgy látszik elvéreztem.Mit rontok el vagy valami technikai probléma van megint a MÁK-nál?
-
Csabroncka
addikt
Srácok a febr. 23.-ai PEMÁP kamat, ma vagy holnap íródik jóvá deviza számlán?
-
axioma
veterán
válasz
bigdady #114960 üzenetére
arra azert kerdezz ra, hogy hogyan lehet ugy valtani, hoyg jarjon az elozobol jogosult szja-vissza (nekem volt ugy hogy maxolva lesz onyp-bol igy a minimumot se akartam fizetni, de csak akkor kerheto ep-re, ha volt onnan visszateritesre jogosult befizetes -- nem tudom, hogy ez mennyire igaz a regi ep - uj ep vonatkozasaban)
-
bigdady
nagyúr
válasz
kepe1977 #114907 üzenetére
Köszi. Vajon ha most átmegyek másik egészségpénztárhoz oda be tudom adni a korabbi szàmlàm? Vagy csak szerződéskötéstől szàmitott későbbi számlàt lehet elszàmolni?
Most MBH van nekem is itt 181 Ft a beépített biztosítás 600e Ft /év képallkotó vagy 1 napos sebészet stb.(ez nem kötelező) de fontos ilyen legyen a masiknàl is. Ezeket is hasonlítottad? -
sjay177
csendes tag
válasz
julius666 #114938 üzenetére
Nekem is így zajlott. Már az első deviza utalás után küldte az üzenetet az IB, hogy "transfer request is complete". Kis idővel utána érkeztek az értékpapírok, majd deviza megint. Időközben az IB változtatta a "transfer request status"-t pending-re és complete-re. Szerintem kaptam 3 complete üzenetet összesen.
-
Simulacrum
senior tag
válasz
julius666 #114951 üzenetére
Az egyedi részvényvásárlásos stratégiámon nem tervezek változtatni, illetve szeretem dollárban tartani a pénzem forint helyett. Arra gondoltam míg nem köteleződöm el egy részvény irányába, addig is hozzon valamennyit a számlán levő dollár összeg. Ezért gondoltam valami DKJ szerű dologra, amit esetleg nem érint a kettős adóztatás TBSZ-en.
@PredatorZoli
köszi -
dzsentri
csendes újonc
válasz
PredatorZoli #114953 üzenetére
Na ebben nem voltam biztos, szóval ami most 30, az eddig 15 volt, így csak az 5+13%-ot spórolnám meg a TBSZ-szel. Nagyon köszi!
-
dzsentri
csendes újonc
válasz
bandus #114950 üzenetére
A november 21-i adócsomag értelmében az amerikai székhelyű brókercégeknél kötött ügyletek nem veszítik el az ETÜ státuszt, mivel az Szja tv. 67/A.§-ba bekerült az OECD kifejezés, vagyis itt is ugyanúgy kell bevallani a nyereséget, ahogy más brókercégek esetében. TBSZ esetében nincs 15% szja, ha végig tartod, szocho még akkor sem.
-
julius666
addikt
válasz
Simulacrum #114947 üzenetére
Milyen amerikai kötvényben parkoltatjátok a befektetésre váró pénzeket, amíg nincs meg a kiszemelt részvény?
Errefelé nem ajánlott se egyedi részvény tartása, se részvény befektetés időzítése. Utóbbira a testvér topik való: [link]
Itt inkább részvény ETF-ek vásárlásáról van szó.Milyen rövidlejáratú DKJ szerű vagy kamatot fizető kötvények vannak, hogyan tudom ezeket könnyen megtalálni?
Kötvények tartását felejtsd el inkább az USA adóegyezmény hiánya miatt. Ha USA kötvény kitettséget akarsz akkor kötvény ETF-ek terén nézelődj szerintem. Olyat, mint a DKJ (zárt végű sztori) ezek között nem találsz viszont, ezek jellemzően lejárat nélküli, kamatozó kötvény-szerű (esetleg a kamatokat visszaforgató), tőzsdén kereskedhető konstrukciók. Amikor a pénz kell, eladod.
-
dzsentri
csendes újonc
Jó estét mindenkinek! Egy olyan ötletem van, hog IBCE TBSZ számlára vennék egyedi amerikai részvényt. Eddig csak ETF-ben gondolkodtam, de most teszek egy próbát kisebb összeggel. Jól gondolom, hogy a kettős adóztatást elkerülő egyezmény január 1-jei hatállyal történt megszűnése nem lesz semmilyen hatással az ügyletre? Vagyis a 30% amerikai forrásadót vonják az osztalék után, ahogy eddig is, de továbbra is mentesülök a magyar forrásadó + szocho alól? Árfolyamnyereség esetén pedig a TBSZ miatt nem lesz semmilyen adó- és/vagy bevallási kötelezettségem?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Simulacrum #114947 üzenetére
igen-igen-nem
-
Simulacrum
senior tag
Pár kérdésem lenne IBIE-re vonatkozóan:
1. IBIE-n a kisebb összegeket szintén átváltja a rendszer a számla alapdevizájára, mint IBCE-n?
2. IBIE-n TBSZ-en lehet váltani bármilyen devizára már, nemcsak HUF-ra?
3. Milyen amerikai kötvényben parkoltatjátok a befektetésre váró pénzeket, amíg nincs meg a kiszemelt részvény? Milyen rövidlejáratú DKJ szerű vagy kamatot fizető kötvények vannak, hogyan tudom ezeket könnyen megtalálni? -
bernel
tag
válasz
tobias40 #114858 üzenetére
ez a telek probláma mióta tartozik a "mibe tegyem a megtakarításaimat" már ezen a szinten,ennyi hsz-t generál?
Erre csináltam magamnak régebben megoldást, ha valakit mást is érdekelne, ide teszem. A lényege, hogy a topik hozzászólásait a válaszok alapján thread-ekre bontja, így könnyebb átfutni, hogy mi érdekel az új kommentek közül. A javascriptet be lehet tenni egy bookmarkletbe, és akkor az aktuális fórumoldal egy kattintással thread-es formátumúra alakítható.
Csupán egyszintű thread-eket csinál (egy hozzászólásra érkezett válaszokat, és a válaszokra érkező válaszokat is a kezdő hozzászólás alá gyűjti), csak időrendben csökkenően rendezett fórummal teszteltem, mert én így használom, és csak firefox-on teszteltem.
Screenshot:
-
-
buherton
őstag
válasz
julius666 #114938 üzenetére
Nekem is így volt és később, amikor jött a többi papír, akkor az IB elfogadta.
MOD: sőt az Erste 10 napos IBIE-s határidő után is küldött papírt és azzal sem volt gond az IBIE oldaláról.
Most még várom a HUF-t és aztán meg is van az IB oldaláról a transzfer. Picit para a helyzet, mert február elején ment át az OTP, pénteken ment át a többi papír és még a HUF-t meg kellene várni, hogy a NAV-nak lejelenthessem, viszont a 30 napos határidő lassan lejár.
Ugyanaz a helyzet állt elő, mint Ixion-nál hogy ugyanazok a papírok két helyen is megvannak (Erste, és IBIE)
.
Megfogadtam, hogy ha sikeresen lemegy a transzfer, akkor bontok egy sört. A sör már a hűtőben van.
-
S-eye
senior tag
válasz
WasabiTrsr #114916 üzenetére
Hát ez elég problémás így. 2 darabot jelenleg nem éri meg nekünk nyitni.
#114924 PredatorZoli
akkor ebből sem fogok meggazdagodni -
julius666
addikt
IB > Erste transzfer kérdés:
Zajlik a TBSZ transzferem, 2 TBSZ-re 1-1 devizát sikerült áthámoznia az Erstének. Mindkét esetben jött egy ilyen üzenet az IB-nél:
Your inbound qualified transfer request (Reference Number: xxx) for account Uxxx (TBSZ-20xx) is complete.
A transaction státusza (ahonnan a FOP letölthető) pedig "acknowledgedből" "settled"-re váltott.
Azóta napok óta semmi.Ez így normális? Kicsit olyan nekem, mintha az IB úgy vette volna, a 2 TBSZ transzferem ezzel teljesen lezárult.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
CragON #114921 üzenetére
Altalaban nem ugyanakkora a dkj hozam. Fugg a kamatvarakozasok varhato iranyatol. Ha ennyire egyutt jarnak, akkor nem valoszinu jelentos valtozas a meghatarozo kamatszintekben a megadott idotavon. De a kicsi kulonbsegnek is jelzes erteke lehet. Masrsszt nem feltetlenul az alapkamatra kell ebbol kovetkeztetni.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
PredatorZoli #114928 üzenetére
Ja, van benne pár japán, német, francia cég.
-
Addel
senior tag
válasz
PredatorZoli #114930 üzenetére
És minden héten rosszat töltenek fel, ezek szerint, mert van ilyen 12.-i dátummal is hasonló összetétellel ?
-
Addel
senior tag
válasz
PredatorZoli #114928 üzenetére
Az amundi oldalárol töltöttem le, ott van fent a cimsorban olvasd el :
Fund Holdings_Amundi S&P 500 UCITS ETF - EUR (C)_LU1681048804_21_02_2024 -
Addel
senior tag
Sziasztok.
Azt tudtátok, hogy az S&P500 ETF-ek közt meglehetősen nagy eltérés is lehet összetételben.
Meglepődve vettem észre, hogy a legtöbb ilyentől eltérően az Amundi (AUM5) majdnem 40%-ban USA tözdén jegyzett európai és japán cégeket tartalmaz, persze a nagy amerikai cégek adják a gerincét, de azért meglepett.
-
Segal
veterán
válasz
CragON #114921 üzenetére
Éves kamatot mutat. Nyilván ha egy 3 hónap múlva lejárót veszel akkor nem fogsz rá ugyanannyit kapni mintha 1 év múlva lejárót vennél.
Amúgy a dkj egy érdekes állatfaj mert istenigazából nem is kamatot fizet, hanem áron alul veheted (diszkont áron) így minél hamarabb veszed annál kedvezőbb áron veheted meg és az éves kamat időszakos részét fogod rá megkapni, majd ha tartod végig akkor 100%-os áron kiutalják neked. Ha max 1 éven belül biztosan kell a pénz akkor egy roppant jó lehetőség mert semmi kockázat nincs benne. Feltéve hogy tartod végig, mert ha hamarabb kiveszed akkor azért egy pici van, de még az is kevesebb mint a többinél.
Viszont ha idő előtt kiszállsz akkor értelemszerűen időarányosan kevesebbet fog fizetni, tehát csak 9x%-ot fognak kiutalni. -
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
nort_on #114917 üzenetére
Ha bankok között is diverzifikál szerintem nem feltétlen baj ha több fajta aw-je van. Stratégia nélkül viszont igazad van, célszerű a piac lefedésére törekedni, és vehetne valami small cap value-t is. Vagy spekulálni a padlót fogott európai ingatlan szektor felemelkedésére.
-
CragON
aktív tag
Kiokosítana valaki DKJ-ből?
A hozam működését részben értem, csak azt nem, hogy ha megnézem a jelenlegi kínálatot, akkor kb egyformán hoznak. Akkor mi értelme van a különböző futamidőknek?Ha később szállok be mint a kiadás kezdete akkor is megkapom ugyanannyit ad?
-
WasabiTrsr
csendes tag
válasz
S-eye #114905 üzenetére
Hat, az a vicc, hogy amugy nehany patikaban kartyaval fizetsz, de megis szamlat kapsz rola, mert rairjak a neved a blokkra, es valahol ala is kell irni, illetve csak az tud vele fizetni akinek a nevere szol (ugy remlik felesegem elkuldtek egyszer a patikaban amikor elvitte a kartyam). De azt legalabb nem kell bekuldeni amit kartyaval fizetsz.
Nem tudom mik a pontos szabalyok, annyira surun nem hasznalom.
Jo nagy penzszivattyu(nak erzodik) ez az egesz a haveroknak.
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Milyen etf-et javasoltok vwce és vuaa mellé?
Többen írtak a fwra-ról. Passzolna ez a portfoliómba? -
attka
aktív tag
válasz
PredatorZoli #114911 üzenetére
Szia,
Köszönöm és itt volt egy linkelt cikk, hogy egy naptári évben max 1,2 millió Ft-ig lehet venni babakötvényt? Tapasztalta ezt már valaki?
-
attka
aktív tag
Sziasztok,
FixMÁP 3 évre vagy Babakötvény úgy, hogy 4 év múlva lesz 18 éves a gyermek?
Mi a véleményetek, melyiket javasoljátok?Üdv.
-
Csigusz23
csendes újonc
válasz
PredatorZoli #114904 üzenetére
Milyen jogcímen tudod kiigényelni? :O Most majd én is ki tudom, mert megszületett a kislányom, de van egyéb jogcím is?
-
kepe1977
csendes tag
válasz
bigdady #114883 üzenetére
jó pár éve átkerültem az MBH EP-hez. Nincsen jó véleményem róluk. Nagyon magasak a költségek, kötelezően bekapcsolt biztosítás. Ahogy tudtam átmentem máshová, akkor az IZYS egy jó választásnak tűnt. Azóta az IZYS is növelte a befizetések után levont összeget... Egyébként nincsen bajom vele.
Szerintem attól is függ, hogy melyiket érdemes választanod, hogy mik a terveid. Én az izys-nél megkötöttem egy őrangyal közösségi biztosítást, ami tartalmaz Nagyértékű képalkotó diagnosztika 300 ezer ft/év, Kritikus betegségek szolgáltatás 1 millió ft, stb.
Sajnos nem mindenütt fogadják el a kártyájukat. Számlát kell kérni sok helyen.Ha csak a levonásokat nézem akkor az új pillér éri meg. táblázat
Visszagondolva az elmúlt évekre, rengeteg pénzt összegyűjtettem az egészségpénztár számlámon, és egyszerűen nem tudom mire felhasználni (szerencsére nem vagyok beteg, nincs gyerek). Évek óta ott áll 500- 600 ezer Ft. Az infláció megeszi most már rövid távon is.
Szerintem csak akkor érdemes nagy összeget rátenni, ha az adott évbe ki is tudod venni.
Én csak az őrangyal és az üfsz miatt maradok az izys-nél. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
SzekeresPeti #114901 üzenetére
Azért, mert úgyis külön kell leszerződni a két részre, hisz ezek külön megosztási szerződéssel vannak. Ha pedig két szerződés lesz, akkor már az adásvétel pillanatában eldöntött kell hogy legyen az hogy a két adásvételi közt az összegnek hogy kell aránylania. A két szerződés árának megoszlásába a vevőnek is beleszólása van, nem oszthatjátok fel akárhogy, mert azt utána a vevőnek alá kell írnia, és neki illetékfizetési és egyéb szempontokból nem feltétlenül mindegy a dolog hogy mennyiért vesz egy házas telket és mennyiért egy külön gyümölcsös telket. Magyarán nem elég ha ti majd utólag megosztozkodtok miután elment a B+C.
-
S-eye
senior tag
válasz
WasabiTrsr #114888 üzenetére
Én is a Prémiumon gondolkozom. Ha jól értem, ahol elfogadják a kártyát, ott nem kell számlát kérni? Feleségem tuti nem használná, ha mindenhol számlát kellene kérni. Ez itt egy fontos szempont nálam. Arra gondoltam, hogy Erste hitelkártyát kapcsolnék hozzá, így visszajönne 1%.
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
Csigusz23
csendes újonc
válasz
PredatorZoli #114896 üzenetére
Az úgynevezett "önjáró EP"? Aztán egyszer majd költesz belőle? Alapvetően jó kihasználni az adójóváírást, de ha nem tudod felhasználni, akkor szerintem kétséges, hogy megéri-e
-
Emod
kezdő
válasz
SzekeresPeti #114901 üzenetére
Személy szerint a jó rokoni kapcsolatokat sokkal fontosabbnak tartom.
Ha a vevő és az eladó nem ért egyet azt könnyű megoldani.
De mint már írták, az illetékes hatóságnál tudják mit hogyan lehet a konkrét helyzetben.
-
SzekeresPeti
tag
válasz
PredatorZoli #114862 üzenetére
Miért jobb a vevővel megállapodni ebben, mint a tesókkal? Ugyanúgy el kell dönteni, hogy melyik rész mennyi lesz, és ugyanúgy arányosítgatni kell. Ráadásul ezzel csak még szövevényesebb lesz az ügy a vevő előtt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest