Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beerwolf
senior tag
Sziasztok,
K&H Értékpapírnál (ex-KBC) van pár ETF-em (EUR Deviza) amik a tavaly év végén lejárt TBSZ számláról már átkerültek a normál értékpapír számlámra. Szeretném ezt kiutalni a bankszámlámra (ami meg van adva az adataimnál), hogy utána lakásvásárlási célra fel tudjam használni.
Azt tudom, hogy ha egyből ott átváltom akkor nem tudom még kiutalni. Kb. 9 millió forintról van szó, hogyan járok a kiutalásnál a legjobban? MBH-nál van a számlám, de van Revolutom is.Köszi!
-
norbiv8
tag
Sziasztok, IB TBSZ kapcsán nem találtam információt, hogy van IB-n is olyan lehetőség, hogy 5 év után tovább görgetem újabb 5 évre a TBSZ-t megszakítás (gyűjtőév) nélkül?
Másik kérdés, IB a következőt írja:
"A TBSZ számla minden esetben egy egyéni számlához kapcsolódik, és Ön felhalmozási időszakonként egy TBSZ számlát nyithat, illetve egyidejűleg összesen öt TBSZ számlával rendelkezhet nálunk. A felhalmozási időszak az az év, amikor Ön megnyitja és feltölti a TBSZ számlát."Eleve 5 TBSZ-t transzferálnék hozzájuk, illetve az ideit is ott nyitnám, ez már 6db TBSZ. Ez hogy fog működni?
-
IBKR. Ebből szerettem volna venni: Deka EURO STOXX 50 UCITS ETF
Ez a baja:
Kereskedés korlátozva
This product requires a KID in English or in a language approved for your country. Retail clients can trade packaged retail products only if an appropriate KID is available. More information is available in https://ibkr.info/node/4718
Engedjem el? Jobb a TER mint a iShares STOXX Europe 50 UCITS ETF (DE) esetében. -
avl
senior tag
válasz
vadcoca #116291 üzenetére
köszi
#116286Fehérsólyom jol értem-e:
- ha csak cash lenne a szamlan, 80 $ alattit is konvertalnak,
- maskor - ha van egyeb cucc is a szamlan -, akkor csak 5 $ alattit konvertaljak a bazisdevizara (ami TBSZ eseten mindenkepp HUF), ha csak nincs valami rendezetlen ügylet (pl. még nem lezárult vétel)
evvel #116291vadcoca egybecseng
mástol
ugy tudom: 8€-t sem konvertaltak
-
nafikra
tag
sziasztok,
DKJ kibocsátás megszűnt?
van más hasonló ilyen akár havi szinten fizető papír? -
Paxker315
addikt
Nekem vmiért a 15 EUR körüli összeget nem bántja hónapok óta :$ :$
Akik vannak "odaát" (akik nincsenek, regisztrálni ingyenes :$ ). Nemrég posztoltak egy linkgyűjteményt, pár hasznos komment hivatkozásaival, akár tanulságos is lehet : ) RR Wiki
-
Fehérsólyom
aktív tag
Többször felmerült már kérdésként az, hogy mikor, miért vált alap devizára az IBKR.
A hivatalos FAQ-ban az alábi kérdésre kell rákeresni:Do you automatically convert non-base currency balances?
When account holders enter into transactions with instruments which are denominated in a non-base currency, the resultant profit or loss along with any interest charges (in the event of a margin loan) will remain in the currency in which the product was denominated until such time the account holder acts to close the currency position(s). This responsibility rests with the account holder as closing the position requires acceptance of a conversion price which is likely to be subject to continuous fluctuation similar to any other financial instrument.
There are limited instances in which we will act to close a non-base currency position, including the following:
- In situations where a margin deficiency exists and the position is closed in an effort to restore margin compliance; and
- If the non-base currency balance is deemed to be nominal. Nominal balances are defined as those below USD 5.00, or equivalent. Such balances are regularly swept once settlement has been completed into the Base Currency as long as no other unsettled activity remains. Note that balances that are accrued but not yet posted, such as interest debits and credits, are not subject to being swept while in an accrual state.
- If the account equity is deemed to be nominal. Here, if the account balance is below USD 80.00 or equivalent, the balance consists solely of cash and there has been no trading activity over the prior 10 business days, all non-base currency balances will be unwound and converted into the base currency. Note that this logic does not apply to accounts managed by a financial advisor or custodial and omnibus accounts carried on behalf of an introducing broker. This logic applies to fully disclosed introducing broker accounts.
- If the account has selected the Close Account option in Client Portal. Here, all non-base currency balances not greater than 1,000 USD equivalents will be automatically converted into the base currency.We provide an expedited process to assist account holders who wish to close all non-base currency positions collectively. To use this process, start by opening the TWS account window. In the Market Value - Real FX Balance section, right-click on any row and select "Close All Non-Base Currency Positions". You will be guided through a series of steps to create a market order to close any non-base currency positions.
Please Note
Commissions are charged on Forex conversions initiated by the account holder but not on those initiated by the broker for the purpose of closing a nominal balance as noted above. We will charge a commission if the position was liquidated in order to restore margin compliance. -
avl
senior tag
IBIE : TBSZ alappenze a HUF; kis összeget pl €-bol atvalt egy idö utan HUF-ra
kerdes: mennyi az a ~legkisebb összeg (pl. mennyi € ?), amit mar nem valt at, hanem hagyja €-ban ? van ra tapasztalat vagy netan hivatalos IBIE info ?
-
erx470
csendes tag
2027/J sorozatú Állampapírom van az OTP Banknál. Ezt esetleg el tudom adni magánszemelynek lejárat előtt (pl. 1-2 hónap múlva)? Persze olyan áron ami nekem is, neki is jó. Jobban járok én is, mintha visszaváltanám idő előtt (pl. nincs 1% bünti), jól járhat vele ő is (jobban hoz még, mintha egy mostani sorozatot venne).
Ez az eladás adómentes lenne? Ennek mi a menete (bemegyünk ketten az OTP-be vmilyen adás-vételivel)?Adás-vételre van itt mód?:
[link] -
Stonerice
őstag
Sziasztok!
eltondolkodtam az EMAP papírba fektetésen. Elvileg ez kamatadó mentes.
de úgy sejtem ha kiutalom évek múlva a megtakarításom euróból deviza számlára utána pedig átváltom forintra onnantól már van árfolyamnyereségem is! Emiatt adóköteles lesz jól gondolom? Kivéve ha nem váltom át!
Szerintetek? Opció lehet a Pmáp mellett ? -
Moherr
újonc
Sziasztok!
A FIXMÁP 2027/Q1 ugyanugy mükdődik mint a pmáp azaz 99%-on bármikor vissza lehet "váltani"? Ahogy látom Q1-es, pontosan meddig lehet még venni?
-
stingy2
senior tag
ha némileg "történelmi" távlatból szemléljük ezeket az indexeket, ráadásul inflációval korrigálva, akkor ez az eredmény:
Német ETF-be fektetve kb annyit ér a pénzed ma, mint 2000-ben, Japán ETF-nél még annyit sem, SP500 meg szárnyalt. de az is inkább csak 2014 után.
Aztán hogy most mi következik: a világ többi része felzárkózik Amerikához, vagy az SP 500 esik le hozzájuk, nos az a jövő titka.
Az is jól látszik, hogy 2014-től az amerikai tech. szektor húzza fel az indexet, a QQQ majdnem 2x annyit emelkedett, mint az SP500, ami azért elég tech. túlsúlyos.
A millió $-os kérdés nyilván az, hogy meddig fog tartani a momentum, és mikor jön a mean reversion? Mert biztos jönni fog.
Viszont jó hír, hogy nekünk, mint befektetőknek/spekulánsoknak ezzel nem kell foglalkoznunk, mert amúgy sincs ráhatásunk. Amire van, az egyedül a kockázat. Aki ezzel tisztában van, - már amennyire lehet - felkészül a változásra, mire fordul a piaci széljárás. -
válasz
Blaymoira #116267 üzenetére
Pl. azt értem hasonló feltételek alatt, hogy ha TBSZ-en vagyok akkor csak osztalékjövedelem után kell adózni azt is csak akkor ha nem magyar a részvény.
Vagyis értelmezésem szerint ha csak árfolyamnyereségre pályázok akkor IB-nél sincs dolgom adózással ha TBSZ-en vagyok.Legalábbis a KH összefoglalójában ezt olvastam.
-
vadcoca
tag
válasz
PredatorZoli #116264 üzenetére
?? "írogatom" "újra és újra" ??
felesleges
Azóta nem változott.Kösz a választ.
-
Paxker315
addikt
válasz
aujjobba #116253 üzenetére
ha már MSCI indexek:
az is érdekes, hogy pl az iShares MSCI All-Country World Index Acc ETF-et (IE00B6R52259) én konkrétan 1x láttam a topikban említve, pedig kicsi TER, jó lefedettség, VWCE vagy FWIA helyett teljesen legit. -
vadcoca
tag
válasz
PredatorZoli #116238 üzenetére
Régebben tettél közzé pontos arányokat a portfóliódról, mostanában nem láttam, már nem publikus?
Nyilván nem tudjuk a körülményeidet, de szerintem hasznos lenne, ha mindenki a saját paramétereivel visszatesztelhetné. -
Paxker315
addikt
válasz
stingy2 #116241 üzenetére
Áh, az INFJ-T & ASD& ADHD mellett nem annyira spontán és nem is mindig intuitiv. Kell a támogató háttér, hogy fegyelmezett maradjak
Más kérdés, hogy ha nem érdekelne a "behavioral science" vonal, most valoszinuleg nem is irnek ide, mert eleve nem kezdek bele a megtakaritasokba - tozsdei portfolioba. Csak pont az emberi - mentalis oldalai miatt kerult erdeklodesi korombe.
Mindenkinek koszonom a segitseget es eszreveteleket.
A "time on the market"-et szem előtt tartva nem annyira vonzó ücsörögni partvonalon, ha van egy nem túl hülye elképzelése az embernek, mibe szeretné forgatni.
-
Ixion77
addikt
válasz
Kaci84 #116256 üzenetére
További lehetőségeket találsz a testvérfórum összefoglalójában, a Grafikonok és egyéb adatforrások részben.
-
Melyik oldalt vagy programot érdemes használni árfolyam figyelésre, követésre?
-
SFU
tag
Sziasztok,
IBKR számlára, ha az alap deviza EUR, érdemes azt tenni rá, vagy mehet Ft is? Elnézést a láma kérdésért, de a HUF sima bankszámláról menne, de az EUR Wise-ról, és úgy emlékszem, hogy az IBKR váltás kedvezőbb.
Köszönöm a válaszaitokat.
Üdv!
-
aujjobba
addikt
válasz
PredatorZoli #116252 üzenetére
Ha igy van akkor igazabol eddig hol a VWCE, hol a sajat portfoliom teljesitett jobban, osszessegeben a VWCE lenne kicsit magasabban most.
A kilengesekben sem latok nagy kulonbseget.
(az eleje ugy 2021-ig MSCI world volt, csak azutan lett faktoros) -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
aujjobba #116240 üzenetére
De, szerintem a PP pont azt csinálja amikor odaraksz egy bechmarkot, hogy megnézi hogy ha minden műveletet amit csináltál azzal a papírral végeztél volna és nem azzal amivel ténylegesen, akkor mi lett volna. Szóval a te cashflowoddal számol szerintem (ellenkező esetben nem követnék a görbék szinte árnyékként egymást).
-
aujjobba
addikt
Mindekozben az USA nekimegy a sajat oriasainak, az EU is ebredezik (DMA), siman lehet ujfent kiderult a fak nem nonek az egig.
A hitelbol fenntartott es novelt eletszinvonal sem tarthat orokke (diakhitelek, hitelkartya eladosodas).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elite: Dangerous
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest