- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Home server / házi szerver építése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DUNE médialejátszók topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz Quent1n #55834 üzenetére
Ne búsulj, majd más összehozza
Egyébként szerintem pont a Sony és a Pana jár jó úton a csúcskompakt tekintetében. Érintő nélkül simán lehet élni, főleg ha jó helyen van az AF/MF dedikált kapcsoló.
A Pana és a Sony is bővelkedik jó csúcskompakt készülékekben, én nem győzök válogatni közülük. Egyedül az árazást tudom negatívumként felhozni, és ebben főleg a Sony szállt el (pl. RX10 Mk III, RX1, stb.). A Pana gépek közel sem rosszabbak annyival, mint amennyivel olcsóbbak, úgyhogy összességében szerintem még mindig ők a legjobb választás. A Sony gépei bizonyos szempontból nekem is jobban tetszenek, na de kérem szépen a 380eFt vs. 580eFt eldönti a vitát nálam.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Gabesz87
veterán
válasz Quent1n #55490 üzenetére
Igazából a használt ellen sincs kifogásom, bár inkább újat szeretnénk. Csak ha a 100e alatti kategória többnyire nem jobb a mai telefonok képminőségénél, akkor akár használt, akár nem, drágábbnak nem látom értelmét, mert úgysem merülünk bele a fotózás rejtelmeibe, hogy megérje.
Amúgy a párom telója Lumia 735 (még egy darabig, aztán áttér iPhone 6S-re), nekem meg Honor 7 van. -
Kroni1
veterán
válasz Quent1n #55266 üzenetére
Köszi neked is! Olvasgatom a teszteket, tényleg jónak tűnik, bár még mindig nem tudok dönteni. A Sony A6000-es a másik jelöltem, mint hasonló árban kapható MILC, az is egy nagyon szimpatikus gép, bár ott nincs képstabilizátor az alap obival ha jól tudom, pedig szerintem az sokszor jól jönne nekem..
-
Dida104
tag
válasz Quent1n #55256 üzenetére
Én is nagyon várom, főleg az 1:1-es makró és a fókuszsorozat lehetősége miatt, nagyon szeretek ugyanis bogarakat fotózni. Nekem ez egy ideális gép lenne túrázáshoz, kiránduláshoz. Jelenleg Oly XZ1-et, XZ2-t (néha) és Canon G12-t használok, meg vagyok velük elégedve (főleg az Olykkal), de erre a Nikonra valószínűleg lecserélném őket. A Panákat én is nézegettem, de nem tetszenek a jpeg-jei, én pedig nem kínlódok rawokkal.
-
Voice24
őstag
válasz Quent1n #55221 üzenetére
Köszi!
Akkor inkább úgy kérdezem, hogy ebben az árkategóriában van jelentősége az érzékelő típusának?Mert igazából most kettőt nézegettem közelebbről: Nikon Coolpix S7000 és Canon PowerShot SX610, előbbiben CMOS, utóbbiban CCD érzékelő van. Úgy sejtem, ennek főleg gyengébb fényviszonyok mellett van jelentősége.
-
zsolabacsi
tag
válasz Quent1n #55097 üzenetére
Köszi.
Már így átgondolva volt elég időm hogy át is olvasgassam egy kicsit a fórumot inkább tényleg újat kellene vennem, de akkor az legyen jó és legyünk már elégedettek vele.
Egy olcsóbbal sokat bosszankodnánk akkor meg pénzkidobás főleg hogy ha 5-10 évente cserélnék gépet akkor meg belefér.Azt hittem először hogy 80e körül bőven kapok jó gépet csak győzzek válogatni, de a válaszok alapján már nem biztos
- A legfőbb igény hogy gyerekeimet le tudjam akkor is fényképezni ha mozognak
- akár gyengébb fényviszonyok között beltérben vagy kültérben.
- Gyorsaság! - a mostani gépem egyre lassabb: gombnyomásra molyol az autófókusszal majd nagy nehezen vaku és mire kész a kép néha 2mp is eltelik pl. már nem mosolyog a gyerkőc! stb.
- szép képek
- nem baj ha beltérben beleférnek a képbe többen is nagylátószög?
- jó optikai képstabilizátor és nem kell a hiperzoomarukereson ránéztem 100-140 közt van választék.
Nyilván jó lenne az olcsóbb sávba + ár/érték, de ha van olyan szempont ami miatt megérheti nekem a különbözetet akkor a drágább is szóba jöhet.[ Szerkesztve ]
-
pandur99
aktív tag
válasz Quent1n #54475 üzenetére
Nem azt írtam, hogy előnye van, hanem az a véleményem, hogy nincs sok hátránya Az igazi előnye az, hogy egyrészt időt spórol meg (nem kell a gép előtt órákat görnyedni), másrészt úgy, mint régen a dia, megtanít komponálni és beállítani, vagyis egyből a kész képet látjuk, nem hagyatkozunk arra, hogy mindegy, majd raw-ból előhozzuk. Persze most nem az alkalmi kattintgatókról beszélek. A riporterek pl. csak jpg-t használnak, náluk nincs idő a raw-val pöcsölni, mégis aránylag jó fotókat készítenek, mert tudják, mit miért.
És nem is a művészekről beszélek, akik nem elégszenek meg a valósággal, hanem azt manipulálják még a mondanivalójuk eléréséért. Akik itt fórumoznak, azok között kevés az, akinek pénzkereset a fotózás, a legtöbbnek hobbi. Mindenkinek szabad választása eldönteni, mit akar. Én nem akarok eltiltani a raw-tól senkit, de azt sem gondolom, hogy mindenki hülye fuser, aki nem raw-ozik. Csak ne mantrázzuk azt, hogy aki nem raw-ozik, az nem fotós.[ Szerkesztve ]
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
lugomon
tag
válasz Quent1n #54463 üzenetére
Bizony az LX7 kisebb szenzora annyira fényerősebb, hogy kompenzálja a szenzor méret különbséget...a net tele van jobbnál jobb RX100 III fotóval...hmm...vegyél egyet akkor,és mindenféle bűvészkedés nélkül lőjjél jpeg fotókat. Negsed millióért elvárható talán..
Fene az ízlését, annak, aki a zöllbe, pirosba, kékbe hajlást szereti..
Jó az EVF...jó a dönthetö LCD.. De..KÉPMINŐSÉG. ez élvez prioritást, már bocsánat...user error..
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz Quent1n #54440 üzenetére
Legyél szves ne "usererrorozzál".
Ellenben veled, nekem az említett készülékek közül ( Panasonic LX7, LF1, és a híres Sony RX III) mindegyik tulajdonomat képezte. Ennek tudatában fogalmaztam meg kritikámat.
Különböző beállításokkal készült, azonos témáról készült expok alapján jutottam az ítéletre...
Döbbentem olvasom, hogy milyen megengedő vagy a Sony gépek kapcsán...zöldbe hajlanak, a Sony gépek ilyenek...hmmm. indokolatlanul borsos áron.Utómunkálatot igényel...ez klassz.. Érdekes, hogy az említett Panák esetében szó sincs ilyenről..A Panák színvilága egyszerűen természetes. Csak ennyi. Nem hajlik se zölbe, pirosba, sárgába..
Az RX100 III mellett egyedül az EVF szól. Annó azért is vettem meg. Szerencse, hogy újonnan, és ment is vissza az üzletbe. Az 1"-os szenzora által nyújtott élesebb kontúrokat láttam, de ez az összképen vajmi keveset javított.
Kár ajnározni a Sony kompaktokat. Bőven nem hozzák a Panák erényeit. ( egy User Error véleménye csak persze).Ui: fenntartom, hogy videózásra a kamera való.
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz Quent1n #54433 üzenetére
Mi az , hogy a PanaLX7, LF1 felejtős?? A legjobb gépek között vannak. Az LX7 mindent visz!
A Sony RX100 III 1 napot töltött el nálam...beltéren botrányosan rossz képeket készít. Az LX7 torony magasan veri minden téren. Egyedüli elönye az EVF. Kijelzője, a készített fotók nem színhelyesek. A mobilaréna tesztben említett zöldbe hajlás minden exponál ott van. ( nem véletlenül szabadulnak meg tőlük egyre többen..videóban jó....arra kamerát veszek.).
Omega Testamentum
-
rwin5
őstag
válasz Quent1n #54400 üzenetére
jjeahh-val közben beszéltem privátban több üzenetet, végül arra jutottam, hogy inkább a 100ezerhez legyen közelebb az ára, mint a 200-hoz, és később majd ha okosabb-tapasztaltabb leszek akkor csere valami jobb gépre.
Most a gh6-ot néztem, illetve még ez is tetszik, csak erről azt olvastam, hogy keveset bír az akksi: Panasonic DMC-GM1
szerk: jövőhét legkésőbb péntekig venni akarok egyet
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Quent1n #54246 üzenetére
Végre valaki megcsinálta az 1080p 100/120fps-t, meg a 720p 200/240fps-t. De a többi dolog is nagyon jónak néz ki, mindhárom Nikon gépen. Csak hát az áruk. Hajjjajjj...
Fel lehet kötni a gatyát a többi gyártónak. Talán most majd egy kicsit kimozdulnak a komfortzónájukból, és nem tartanak vissza szándékosan bizonyos fícsöröket. Gondolok itt pl. az LX100 (nem) kiforgatható (nem) érintőképernyőjére, meg hasonlókra.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
mauimagic
senior tag
válasz Quent1n #54246 üzenetére
Nekem a DL 24-500 jön be, de az is egy nagy dög.
A milc/belépő dslr vonal szerintem egyértelmű bukta a hobbi fotósoknak most, hogy a colos érzékelőjű fényerős kompaktok kezdenek elterjedni.
Egy ház+kitobi+alapzoom árából simán megvan egy 1"-os csúcskompakt, amit csak prémium obikkal tudsz megszorongatni képminőség terén, akkor is csak kevés fénynél.
Szerintem jókor szálltam ki a Samsunk NX-ből
Kiváncsi vagyok elterjed e ez a vonal, és ha igen, mikor jönnek az APS-C kompaktok...
-
rsa4c
csendes tag
válasz Quent1n #54188 üzenetére
Van új processzor, ez már valószínűleg képes a teljes szenzor kiolvasására videó módban és 1GB-nál több RAM kezelésére. A Canon valamiért irtózik attól, hogy 4k-t adjon "olcsón" - gondolom így is elegendőnek tartják az eladásaikat. Még.
A kompaktjaik egyébként egészen a közelmúltig nem olvasták/írták a kártyát 20MB/s-nál gyorsabban (jó eséllyel nem műszaki okokból, hanem szándékosan). A G7X (az eredeti) már gyorsabban ír/olvas. -
makoss
veterán
-
makoss
veterán
válasz Quent1n #53325 üzenetére
Köszi majd nézegetem őket Én sem szeretnék túl sokat, inkább kevesebbet költeni rá.
(#53326) fireman123: Mikor a Manfrottot nézegettem akkor is ez volt a helyzet, a fej kb annyi mint az állvány, de szerintem túlzás FZ200 alá egy monstrum állvány.
Persze a Manfrotto azon kategóriája már jóval másabb, hisz a középkonzolt is be lehet dönteni vízszintbe és forgatni azt. Akárhogy kerestem más márkánál ott is inkább a 40e Ft feletti ársávban tudja ezt a variációt.
Lényeg nállam, hogy kellően megtartsa az FZ 200-at és videóhoz is jó legyen![ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Quent1n #53322 üzenetére
Akkor a Vanguardot ajánlod inkább mint a manfrotto compact action-t?
(#53323) fireman123: Ez sem rossz, gondolom, így más fej is jó a Cullmann Nanomax 460-hoz, mivel letekerhető..
[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Quent1n #53317 üzenetére
A Vanguard Espod CX 203AP -ot elnézve a legrövidebben úgy néztem kb 57 centi, és jó volna ha asztalon sem lenne túl nagy, a manfrotto compact action meg még rövidebb, csak ugye ahogy írták nem olyan stabil.
Még nem jártam utánna a Vanguard Espod CX 203AP állványnak, biztos jó, de nem néztem eddig egyiknél sem, hogy milyen legyen a legvége, tüskés, vagy nemKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
atty76
csendes tag
válasz Quent1n #53317 üzenetére
Nos a Panasonic FZ 1000 zoom átfogását már túlzásnak tartom, méretre nagyobb a sony-nál és nehezebb is, ráadásul a tele tartomány felé jócskán sötétedik is, nem vágytam soha erre a gépre.
Mint írtam, inkább makrózgatok (csak hobbi, nem komoly), nem távoli állatokat fényképezek. A zoom amiatt kéne, hogy amikor a gyerekemet fotózom egy fellépésen például, nos a régi canon A 520 kb 140 mm-es tele vége kissé rövid volt, teljesen a színpadhoz kellett mennem, hogy tudjak rendesen fotózni, ez nem is mindíg jön össze, meg nem is mindíg tolerálják.
Nos valóban nem könnyű dönteni, de jó meghallgatni mások véleményét, mert segíthet, rávilágíthat olyan dolgokra, amikre nem gondoltam. -
salapp
addikt
válasz Quent1n #53101 üzenetére
Hát, nem rossz, de azért álljon itt, hogy hazudik az MM a táblácskáján, mert az az eredeti 179.900 a valóságban csak 139.900, persze azért biztos rágerjednek páran.
Engem mklll érdekelne normális áron, de az nincs.Összességében az amcsi fekapéntekhez képest ez olyan igazi kcsög magyaros stílusban fut.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
cidalain
veterán
válasz Quent1n #53027 üzenetére
Zarojel, kinaltak nekem eladasra hasonlo arban xz2-t. Es azert az megiscsak jobb.
Lehet mondani, hogy ennyi az annyi. Ha elkel akkor annyi. Ha januarba is meglesz, akkor nem annyi.
De persze en laikus vagyok. Es LX7-re hajtok a jelenlegi 95-nel kicsit olcsobban ujan, vagy par honapos hasznaltan. Igy en passzoltam az Oly-t. De ha valakit erdekel tegyen itt celzast, a tulaj is olvassa a topikot>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Zoluska
tag
válasz Quent1n #52950 üzenetére
Jól összefoglaltad, köszönöm. Az olvasottak alapján nekem is pont ez jött le. Szerintem Canon lesz. Az érintőképernyő nálam erős pont mellette. Jól működik az "odabökős" fókuszálás? Videóban szerintem a Canon is tud annyit, ami nekem kell. Igazából a kis fény melletti zajosodás alapján döntöttem volna, de ahogy nézem, ebben nincs nagy különbség. Ahogy nézem, a Canont inkább az RX100m3-hoz hasonlítják, de az azért jóval drágább, annyit már semmiképp nem költenék rá. Még így is nehéz magam meggyőznöm, hogy ennyit elköltsek rá.
Már csak el kell adnom a MILC-em, aztán karácsonyra valószínűleg meglepem magam eggyel. -
diegho
nagyúr
-
asdf_
veterán
válasz Quent1n #52874 üzenetére
Ha az elado 2014. szeptembereben vasarolta az xz-10-et, mikozben 2014. marciusaban az XZ-2-t(!) adtak 86-ert a mintaboltban (gy.k. az xz-10 tehat kenytelen volt ezalatt lenni arban), akkor vajon tisztaban lehet-e az elado azzal, hogy 100 ezres mostani eladasi ara gyanusan nem realis es ezt emlegetni gyanusan nem korrekt (mar csak azert sem, mert ennel maga az elado is kb. halalbiztosan tizezrekkel olcsobban vette)? Bele szokott-e menni tobb tizezer forint folfele egy kifutott termek araba? Ugye, hogy nem?
Felre ne erts, tenyleg mindenki annyiert adja a termeket amennyiert akarja, meg mindenki annyiert is veszi meg (patika 50 km-t futott Trabantot is lehet venni 2 millioert ), es araban nincs se az xz-10-nek, meg az xz-2-nek sem alternativaja, miutan kifutottak, es jo gep mindketto, es azt is alairom, hogy mivel mar nem kapni, pont az alternativa hianya miatt az erteke lehet magasabb is, mint az utolso eladasi ara volt, de a 100 ezres jelenlegi ar emlegetese (amirol azert tudjuk jol, hogy keszlet nincs mogotte, es ha rendelsz belole, mindenhol az -volt- a valasz, hogy ja bocs, ez mar kifutott, nem tudunk szerezni- szerintem inkorrekt es kesz.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz Quent1n #52824 üzenetére
Engem ezekben a csúcskompaktokban a zoomátforgás tud nagyon kihozni a sodromból. Azért egy RX10 8.3x-os zoomját illene alulról megcélozni és minimum szintnek belőni. 200-300eFt-ért ne legyen már pofájuk 2.9x-es, mert 4x-es optikai zoomokat beletenni. Jó tudom, vannak etalon fix kompaktok is, de ott nyilván már a cél és a célközönség. Egy 2.9x-es zoomtól a pofám leszakad, ráadásul ennyi pénzért.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Quent1n #52816 üzenetére
Ez a mérnöki csoda már majdnem létezik
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
zolikaDB
veterán
válasz Quent1n #52800 üzenetére
A múltkori elképzeléseimhez hozzácsaptam ezt: Sony ILCE 5000
Ebben az árban egy RX100 II-vel összevetve milyen pro-kontra érvei vannak, ha csak a képalkotást és a videót nézzük? -
lood55
tag
válasz Quent1n #52739 üzenetére
Szia!
Nagyon felkeltette az érdeklődésem a hozzászólásod, amiben írtad, hogy 84990-ért láttál media marktban láttál olympos xz-2-t. Mivel épp egy ilyen gépet tervezek venni használtan 75k-ért (hardverapro) így lehet, hogy megérné a plusz 10et a garancia. A media markt honlapján nem találtam a gépet. Tudnál róla több infót adni? Esetleg mit gondolsz a használt gép vásárlásáról, valószínűleg csomagküldéssel venném. Nagyon tartok tőle hogy megsérülne, vagy épp rejtett hibája van ami csak később derülne ki.
Most néztem, hogy extremedigitalon is 85k a gép! Mit gondoltok innen érdemes/ajánlott rendelni? Elvileg 2 év garit adnak rá. Mondjuk itt nem adnak hozzá tokot.Előre is köszi a segítséget!
-
zolikaDB
veterán
válasz Quent1n #52730 üzenetére
Most, h egyre többet olvasgatok róla... Egyre nehezebb a döntés is
Megtaperoltam a MM-ban (de bekapcsolni nem tudtam, ugye akksi 0-n) ami volt: Nikon D3300, Sony RX100 II...
A tükrös nagyon kézreáll, jó a fogása, a Sony meg elveszett a tenyeremben kb...
Pár alap fotós fogalmakkal foglalkozó írást (Scott Kelby is) átolvastam, és ezeket is nehéz megérteni, nemhogy azt, h milyen beállítás mit eredményez, ill. a különböző természeti adottságokból fakadó hibákat mivel is kell kompenzálni, és még emellé hogyan kell "komponálni" egy fotót, h az jó legyen (Digitális fotóskönyv -> virág inkább oldalról vagy különleges pozícióból, mintsem felülről... )
A Pentax K50-ről amit olvasok, ott az áll, h fényképezőgépnek kiváló, viszont pár modern dolog kimaradt belőle (dönthető kijelző, wifi stb), a videójától meg félek, mivel nem fókuszál folyamatosan és pl a pixinfó hátrányként említette a nehézkes videózást.
Ellenben a Nikon D3300 igen, de annak pl az objektíve tudja a képstabilizálást, az előbbinek a vázába van építve...
Mindezektől függetlenül nem hinném, h bmelyik is olyan rossz választás lenne.
De butaság lenne egyébként egy ilyen gép birtokában nem kihasználni a tudását (ha nem is maximálisan).Ezekkel szemben ott van a "könnyebbik" út, a Sony RX100 vagy Canon G7X. Ha itt beég valami fotózás közben, akkor az úgy maradt, nem? Ott nem mutatja a kijelzőn a megfelelő funkció, h komám, javíts valamin
Bár ezeknek fényerősebb az optikája, mint az alap kitobjektíveknek, nemde? A szenzora meg feleakkora (sem)....Félek, h megveszem a DSLR-t, és nem leszek elég türelmes, és ami a rosszabb, JÓ - ahhoz, h jó képet csináljak: jól beállítottat, és jól megkomponáltat.
És félek attól is, h egy olyan dolog történhet egy csúcskompakttal, ami a mobiljaimmal. Ez baromi durva hasonlat lesz, kérem kisípolni Megveszem az adott telefont, h kiemelkedően jó fotós része van. És onnantól kezdve kattintok, amikor tudok, de 100 képből 10 sikerül jól, ezek is azért, mert HDR-ek...
Anno a Canon Powershot A530-asommal elégedett voltam, sokkal jobban, mint az akkori telefonokkal, ami nem meglepő.
De mégis bennem van a félsz, h lövök egy képet, ami PC-n nem lesz szép, és okolom magam, h DSLR-rel tuti jobb lett volna....Dilemma
[ Szerkesztve ]
-
sideburns
aktív tag
válasz Quent1n #52730 üzenetére
A 75mm valóban nem sok, de vedd figyelembe, hogy Micro4/3 méretű szenzorra rajzol (majdnem). Valójában mérnöki csoda, hogy meg tudták oldani ilyen fényerővel ilyen kompakt méretben. Nézd meg mekkorák a Pana 12-35 és Oly 12-40 objektívek, ez utóbbi is csak ekv. 80mm.
Az érintőképernyő hiánya nálam is óriási rossz pont, ez tudatos kicseszés, amikor ma már egy 50 dolláros telefonban is 5 inch-es 120 ujjat érzékelő érintőképernyő van.
Illetve még egy negatívum van, a vaku. A Samsung NX-nél pl. ügyesen megoldották, le lehet csukni a kis vakut, így nincs útban, be lehet tenni a tokba de mégis könnyen aktiválható, ha éppen szükséges. Ennél meg folyton attól tartanék, hogy beakad valamibe és letörik. -
-
vond
MODERÁTOR
válasz Quent1n #52714 üzenetére
Jah, 215-ért már egyáltalán nem jó vétel az LX100. Az érintőképernyő és a kihajtható kijelző hiányát én is nehezen nézem el nekik. Meg a 75 millis kistele sem túl acélos.
Mindig ezt csinálják (nem csak ők, a többi gyártó is). Valamit "hagyni kell" a következő gépbe is. Ha csinálnának egy tökéletes masinát, senki nem cserélné le, míg be nem döglik.
Plusz még valami, amit nem értek. Ha 100 mbps 25/30 fps 4K videót rögzít a gép, akkor miért nem tudják megoldani, hogy 100/120 fps legyen a FullHD és 200/240 fps az 1280x720?
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Muerte68
addikt
válasz Quent1n #52689 üzenetére
Én a zajszintet a D3300-hoz képest és a két megnevezett gépre értettem persze hogy van fényerős objektívvel szerelt gép is de ezek nem azok voltak és az apsc-szenzor-hoz viszonyítottam.Nem akartam általánosítani.Egyébként ezekre az igényekhez tényleg egy milc lehet a megoldás
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
sb
veterán
válasz Quent1n #52537 üzenetére
Köszi a választ.
Az a gondom, hogy igazából nagy igényeim nincsenek. Legalábbis a felsoroltakra, mert az azért önmagában nagy igénynek tekinthető sajnos, hogy gyengébb fényviszonyok mellett (értsd: zárt tér, nem éjjel, vaksötétben) is szeretnék használható kép és videofelvételt.A felsoroltaknál a fényerős optika és a stabilizátor ennélfogva ami nekem kellene. És itt bizonytalanodok el, mert videoban egyértelműen jónak találom a komolyabb mobilokat, az újabb típusokba stabi is kerül és a fényerősebb optika is megjelent. Ráadásul, bár telefonból sem szívesen vennék csúcsot, pl. 150k körül, de ha egy valamirevaló fényképezővel sem jövök ki jobban akkor tök mindegy sajnos. Sőt, ilyenformán ha mondjuk 100k-ig telefonban amiért szintén igen tisztességes kamerás mobilokat kapni akkor mobil+fényképező összeállításban már kb. 50+50k-nál járok. 50k-ból meg az ajánlatok alapján semmi jóra nem számíthatok fényképező terén.
Jól értem? -
Rodzser Mór
senior tag
válasz Quent1n #52537 üzenetére
Helló!
Kösz a reakciót. A Canont végülis megrendeltem, ha minden igaz, akkor úton van. Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz összehasonlítva a 11 éves Kodakkal. Az az érzésem, hogy azért jobb lesz nála! Mobiltelefonra most nem akarok költeni. Fotózás terén egy IXUS 160 tudású mobilteló szeritnem 50ezer Ft fölött va és még úgy ssem tudja mindenben kiváltani a fotómasinát. -
Loner
tag
válasz Quent1n #52481 üzenetére
Nekem a szép képek,hagyományos távolságban való készítése a fontos.
Rendezvények,kirándulások. ( Toronyóra készítése nem érdekel, itt a zoomra gondoltam)
Amit küldtél linket az jónak látszik,bár nem tudom mit kell nézni a "minőségi" fénykép készítéséhez?Azért mert nem volt panasz, nem jelenti azt,hogy minden rendben volt az ejtöernyővel!
-
makoss
veterán
válasz Quent1n #52481 üzenetére
Remélem láthatók a képek, picasawebre nem szoktam képet tenni, de jó néhány képet csináltam az FZ200 -ról, talán így kényelmesebb nézni: [link]
(#52483) betyarr: Nézegetni fogom, tesztelgetni, de még a használati utasításnak is jócskán az elején tartok, de természetesen válaszolok a kérdésekre.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Quent1n #52293 üzenetére
Igazából minden egyéb szituációra ott lesz nálunk az E-M10-es, komolyabb túrázás és tengerparti nyaralás alkalmával lenne igazán kihasználva a készülék, csak annyit szeretnék, hogy ami képeket barátnőm időközben készít vele (szeret fényképezni), azok is vállalható minőségűek legyenek.
TG-4-ig azért nem mennék el árban, mert ha jól sejtem az még mindig nagyon elmarad az E-M10-től képminőségben.
Nikonnak még utánanézek, valamint a Panasonicnál találtam még az FT5-öst, ahogy látom ezek egy árban mozognak a TG-860-nal. Szenzorméretben is ugyanaz a pici mind.
Ha az itt felsorolt típusokkal kapcsolatban bárkinek bármi tapasztalata van, azt továbbra is nagyon szívesen veszem, addig is bújom a netet, tesztképeket.
-
zsoltee10
addikt
válasz Quent1n #52109 üzenetére
Azt hiszem praktikusági okok miatt maradok a Sonynál. Van beépített vaku, aminél tetszik, hogy felfelé is lehet irányítani, nem telibe villantja a témát, nem kell foglalkozni a lencsevédő kupakkal, az meg, hogy az optika nem túl hosszú nem gond, mert eddig is egy Tamron 17-50 obit használtam APS-C szenzoros vázon, aminél 1,6x a crop faktor, tehát kb. 80mm-nek felelt meg a tele végén.
-
makoss
veterán
Annyira nem foglalkoztat, mert az FZ 200 nagyon bejövős lett számomra, viszont érdekellne mi a kettő közt a pozitívum, negatívum, egyik másik javára illetve hátrányára.
-
Tin_Shield
őstag
Na igen, a méret elég szubjektív szempont. Az RX100 széria elméletben nagyon tetszik, de nekem az már használhatatlanul kicsi. Azt el tudom képzelni, hogy egy markolat javít a fogáson, ahol kézbe vettem semmi ilyesmi nem volt rajta. Kb. a Canon G1XmII vagy a LX100 (illetve hasonló méretű MILC-ek) az a kompromisszum nálam ahol a méret és a használhatóság nagyjából egyensúlyban van. Legalábbis jelenleg, sokáig a DSLR-ekkel sem volt bajom, pár év múlva lehet a minimál méretű gépek fognak bejönni
Nem nagyon akarok beleszólni a videózás témakörbe, nincs tapasztalatom csak pár tesztet láttam, de azokon Canon video AF nem tűnt valami harapósnak. A Sony és a Pana érzésem szerint előrébb jár. -
Tin_Shield
őstag
válasz Quent1n #52097 üzenetére
Nagyjából egyetértek, bár szerintem legalább akkora gáz egy csúcskompaktnál a hiányzó vakupapucs (mintha markII-n lett volna vmi csatlakozó), mint az LX100 felpattintható kisvakuja. Sőt, ha választani kéne, hogy vakupapucs vagy a beépített bohócvaku, én inkább a papucsra szavaznék. Méret mellett pedig lehet pro és kontra is érvelni, a nagyobb méretű gépet kétségkívül nehezebb zsebre vágni, viszont jobban meg lehet markolni és több dedikált kezelőszerv fér el rajta.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltee10
addikt
Jól összefoglaltad, köszi. A videó fontos lenne, mert a gyerekekről csak a telefonnal szoktam videót készíteni, mert a Canon 600D DSLR videóban nem túl erős, pl. autófókusz nincs, vagy legalábbis használhatatlan. Manuál fókusszal meg próbálj meg videózni rohangáló gyerekeket.
Még mindig a Sony felé hajlik a mérleg nyelve, eddig is az tetszett a legjobban. Kár az érintő képernyőért.
-
scarabaeus
őstag
"Az LX100 az már szerintem marhára nem kompakt gép"
Az én definícióm szerint igen, mert nem jön le róla az objektív, vagy ha igen, akkor már ott ette meg a fene.
Digitálisok közt a bridge-eket is kompakt-alfajnak tekintem, a MILC-eket viszont nem, ezért is utálom a rendszerkompakt elnevezést azokra.
De! Értem, mire mondtad, hogy nem kompakt.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
czanga
őstag
válasz Quent1n #51950 üzenetére
Végre egy válasz köszönöm! Mindkettőnek megnéztem a tesztjét én is, de a saját konklúziót direkt nem írtam, de az álltalad felsoroltakon kívül is pl a CMOS szenzor nekem szimpatikusabb, illetve az itteni vélemények is. Lehetne még sorolni, de lényeg a lényeg:
Canon ixus 115 HS lett végül, ebből már leszürhető. Nagyon meg vagyunk vele elégedve. Gyors szoftver, jó képeket csinál, egy kis állítgatás után főleg. Ráadásul ez 12 000 Ft volt, míg a Nikon 23 lett volna.
-
creation
senior tag
Ne haragudj, de sehol nem írtam árat, hogy meddig mehet
Rámutattam egy kis kompaktra, ami iszonyat olcsó, de egy szóval sem mondtam, hogy az az árkategória érdekel. (Persze azért ragadjunk meg a realitás talaján. A cég területéről a gép soha nem fog kilépni.)
A külföldi rendelés sajnos nem játszik, mi több még az is meg van szabva, hogy honnan tudom beszerezni, ugyanis zárt céges beszerzési láncunk van. Így elsősorban az érdekel, hogy a feladatra megfeleljen. És kb az érdekel, hogy milyen típus az ami jó lesz.... Azt hogy honnan vesszük meg az már a beszerzési osztály feladata, nem az enyém
Tehát akkor a kérdés még ugyanaz.
"Munkafolyamatok dokumentálására vadászok olcsó kompakt gépet. Nem fogok a világ másik végéről fotózni semmit. Így a zoom maximum a makróknál jön szóba.
Feladata egy mérőszobán előforduló termékek dokumentálása (hogyan van felhelyezve méréshez), esetlegesen reklamációk kezeléséhez (makró egy furatról, repedésről, sérülésről).
Saját akkus modell lenne a legjobb, akkor nem kellene töltőt venni meg aksikat, amit aztán mások elkunyerálhatnak. Fémházas (némileg behatásoknak ellenálló modell) előnyben. De az ellenkezőjéről is meggyőzhető vagyok."Köszönöm segítségeteket előre is
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
bluobluo75
őstag
Én változatlanul maradok az aláírásomban leírtakhoz, azaz csak újonnan, gyári bontatlan gép kell!
50.000 forinttal meg a gyerek kicsit (inkább nagyon) el van szállva, de az utánvétes ügyintézéssel meg mégjobban, mert a szállítás teljes értékét ráterhelheti a címzettre!
Olyan meg nincs, hogy nem veszem át, akkor minek rendeli meg??? ...pfff
Utalni meg a Prohardver is figyelmeztetett már mindenkit, hogy "ne utalj"!
Én biztos nem fogok[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz Quent1n #51925 üzenetére
Új, lényeg,h kicsi legyen.
Csak emlékfotózásra, kirándulás, ilyesmi, de ez a két árkategória érdekel.
Lx7, RX100-at néztem, picit nagy, inkább ilyen zsebrevágós kéne, de abból valami komolyabb, nagy szenzorral.
De lehet a méret még kompromisszumos lesz, elsőre kéne tipp egy 100e körüli áron, meg mit lehet kapni 50-60e körül.
Majd MILC-et is kérdezek.
DSLR most nem játszik erre a célra.
-
bluobluo75
őstag
válasz Quent1n #51925 üzenetére
Az LCD azért aggaszt, mert verőfényes napsütésben gond lehet vele.
Nem tartom nagyra vágyónak magam, de ha nincs hasonló mint az xz-10 volt annó, akkor egy kisebb gép is jó, csak 60e Ft-tól ne legyen drágább, meg jó volna ha tudásban azért minnél jobban hasonlítson rá.
A mostani Kodak gépemen záridőt nem lehet állítani, új gépen meg jobb volna ha már éjszakai képet szeretnék csinálni.
- Konkrét típus kéne mi a jó ár érték arányban van 50-60e Ft környékén.
- Videó készítés is jó volna ha lenne legalább 720p
- 12, vagy 16 megapixel
- új gép kell mindenféleképp, használt nem kell!
nem tudom mire vagy még kíváncsi...
Egy kb 2003-as Kodak gépet váltana
MILC-hez nem értek, nem tudom melyik kategória...[ Szerkesztve ]
-
Frod
addikt
válasz Quent1n #51857 üzenetére
Bocsánat, akkor lehet én tudtam rosszul, nem igazán értek hozzá A lényeg csak, hogy nem ilyen több százezres gépet akar venni mindenféle külön objektívvel, meg mindennel, hanem ami csak "egyben van". (Mondjuk ennek a gépnek pont csalóka a külseje, mert olyannak néz ki mint egy objektíves)
Súly/méret nem számít, inkább a technikai adatok a fontosak. Természetesen a specifikumokat én is el tudom olvasni, bármelyik oldalról, így az érdekelne valakinek van-e tapasztalata vele, vagy a tech.adatok alapján mennyire jó kis gép ez(?)
Do you see the white shadow?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program
- Home server / házi szerver építése
- Az USA pénzügyminisztériumától loptak fájlokat a hackerek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BMW topik
- További aktív témák...