- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gigabyte alaplap topik
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dida104
tag
válasz Quent1n #55256 üzenetére
Én is nagyon várom, főleg az 1:1-es makró és a fókuszsorozat lehetősége miatt, nagyon szeretek ugyanis bogarakat fotózni. Nekem ez egy ideális gép lenne túrázáshoz, kiránduláshoz. Jelenleg Oly XZ1-et, XZ2-t (néha) és Canon G12-t használok, meg vagyok velük elégedve (főleg az Olykkal), de erre a Nikonra valószínűleg lecserélném őket. A Panákat én is nézegettem, de nem tetszenek a jpeg-jei, én pedig nem kínlódok rawokkal.
-
Dida104
tag
Sziasztok!
A Nikon DL24-85-tel most mi van? Néhány helyen rendelhető, de sehol nem találok róla normális tesztet, tesztfotókat sem. Úgy néz ki, mintha még meg sem jelent volna a kereskedelemben... -
Dida104
tag
válasz Rodzser Mór #55210 üzenetére
Szia! Ebben a videóban látni fogod: https://m.youtube.com/watch?v=O04heqb8-dk
Látom, már megoldottad.[ Szerkesztve ]
-
-
Dida104
tag
válasz pibácsi #51606 üzenetére
Ezt néztem nemrég, úgy emlékeztem, említik a VF3-at, de itt sincs feltüntetve. Kicsit elhamarkodottan írtam, bocs. Bár ha a VF4 jó hozzá, akkor a VF3-nak is jónak kell lennie. Én VF2-t keresek használtan XZ1-hez és XZ2-höz, csak mindig lemaradok róluk, mire észreveszem a hirdetést, már elkelt.
-
Dida104
tag
válasz jjeahh #51439 üzenetére
Eleget töprengtem ezen, hidd el. Azért egy milc palacsintával is rendesen vastagabb, mint egy kompakt, és még nincs makróm, mi lesz a bogaraimmal? El kell férjen egy, a hátizsák vállpántjára erősített tokban úgy, hogy ne zavarjon. Ezeknek a kritériumoknak talán a G7X felel meg, de annak sem túl jó a makrója.
-
Dida104
tag
válasz mrmarkus #51424 üzenetére
Túrázáshoz kellene valami szuper képminőségű pöpec kis gép, jobb, mint a jelenlegiek. Most Canon G12-t, vagy Oly XZ1-et használok (vagy a párom XZ2-jét). Egyáltalán nem zavar a fix 28mm-es optika, képeim 99%-át jelenleg is így készítem, viszont olvasgattam tovább, mégsem jó a Coolpix A (vagy a Ricoh), mert csak 10cm-es makrót tud, az meg nekem kevés, mivel nagyon sokszor fényképezek bogarakat. Obikat nem akarok cserélgetni, milc emiatt nem jöhet szóba, amúgy is a G12-nél kisebb méretű gép kell. Lehet, hogy megvárom, az Oly milyen csúcskompaktot hoz ki legközelebb. Remélem, valami nagyszenzoros lesz.
-
Dida104
tag
Sziasztok!
Egy két helyen láttam, hogy a Nikon Coolpix A 190ezerért kapható, illetve rendelhatő. Erről a gépről mi a véleményetek? Érdemes foglalkozni vele? A neten találtam jópár jpeg tesztképet, azok nagyon tetszenek. -
Dida104
tag
válasz jjeahh #47250 üzenetére
3 éve van Canon G12-m, tavaly a kiárusításon vettem egy Oly XZ1-et. Egyre gyakrabban használom az Olyt, pont a színei miatt, annak ellenére, hogy a zajszűrés már ISO100-on is látható. A legutóbbi kirándulásra a G12-t vittem magammal, fanyalogtam is a képek láttán (a felhős égbolt a tájképeken gyalázatosan sz@r lett), pedig azt is jó gépnek tartom. Egyébként nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a CCD-s gépek képei jobban tetszenek, mint a CMOS-osak.
-
Dida104
tag
válasz jjeahh #47252 üzenetére
Az x100s, rx10, rx1 nagyon nem ebben a kategóriában játszik. Én azért ezt a véleményemet 150-180 ezerig kiterjesztve is megtartom. A stylus 1-et nem tudom, elvileg ugyanaz a szenzor, mint az XZ2, nálam azért nem jött szóba, mert nem tud jó makrót (a párommal túrázás közben sokszor fotózunk bogarakat), meg nem kell 300-as tele. Az 1.8 és a 2.8-as fényerő sem ugyanaz, beltérben kijön a jobb fényerő előnye.
-
Dida104
tag
Én az Olympus XZ2-t venném, automata módban is nagyon jó, beltérben, nem túl jó világítás mellett is majdnem mindig eltalálja a fehéregyensúlyt is. Kb. 350-400 képet tud egy akkutöltéssel, vaku nélkül. A színvilága és az objektívje miatt én a jelenleg kapható legjobb csúcskompaktnak tartom.
-
Dida104
tag
válasz valory #47232 üzenetére
Szia!
Ha utazáshoz, emlékképek készítéséhez kell gép, szerintem ne vegyél dslr-t, mert csak nyűg lesz a cipelése, egy idő után nem is fogod magaddal vinni. Nézd meg az Olympus XZ-2 -t, páromnak ilyet vettem, imádja. Ennek nagyobb a szenzora, mint az XZ-10 -nek, jobb képeket készít szerintem, ISO 800-on még egész jó fotókat csinál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest