Hirdetés
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Egérpad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsi70
senior tag
Összehasonlítottam - beltérben - az S6-ot és az LX100 4k videóját .Van különbség az Lx100 javára .Zaj ,WB ,így hirtelen amit tapasztaltam .Volt G4-em meg FZ1000-em .Ott is volt különbség .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
hito
nagyúr
"Egyébként a mobiloknál vannak éjszakai vagy kevés fényes, beltéri videók. Én azokat sem láttam rossznak. Jellot se igazán láttam egyiken sem, a G4-nél sem."
Hát bocs, de nem tudom milyen S5-öt, S6-ot, G4-et néztél, lehet valami nagyon speckó (), mert ennek mind az ellenkezője igaz az én olvasatomban. De hogy ne a beszéden legyen a hangsúly, hanem a tetteken, hozok neked FZ1000 vs G4 tesztvideót. Csak nehogy utána rohanj a MM-ba fényképezőért
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
"Még mindig egy 100-150k-s telefon videó részletessége/minősége lenne a cél számomra."
Értem én a problémát, régen én is így gondolkoztam. Azonban már (jó néhány gép tulajdonlása után) máshogy látom. Most összehasonlítva egy mobil teljesítményét mondjuk egy FZ1000-rel, vagy RX100m3/4-gyel, de ide sorolhatjuk az LX100-at, SX60-at (ez inkább csak jó fényviszonyok között, nem beltérben), lehangolóan tárgya a mobilvideók minősége. Leginkább a túlélesített, digitális hatás zavar, semmi természetesség nincs bennük, a valósághoz sok köze nincs a produktumnak.
A stabijuk is (tisztelet a kivételnek) vérszegény. Egy LG G4-gyel készített videó képe kis scrollozásra is hullámzik, mint az Atlanti óceán, minőségügyileg meg szétesik a kép gyenge fényviszonyok mellett. Ami mobil fronton megüti a szintet videóban: Samsung Note 4, S5 (de nincs stabi), esetleg S6, HTC One M9 (szintén nuku stabi), K Zoom. LG G4 pl. nekem gyenge, túl digitális.
Szóval nekem sikerült ebből a "betegségből" kigyógyulnom Ennek köszönhetően az FZ1000-mel most olyan videókat csinálhatok, hogy beszarás.
Egyébként a hsz-em elején említett gépeken kívül nem rossz a Sony HX50/HX60 videója sem, ha az ember olcsón akarja megúszni a dolgot. Nyilván nem a csúcsok csúcsa, illetve rossz fényviszonyok között nem szabad sokat várni, de turista videózásra kiváló, csak úgy mint a Sony bridge-ek (HX400 pl.).
-
hito
nagyúr
Se a stabi nem lesz olyan, se a képminőség, jello effect mobiloknál elviselhetetlen mértékű, utómunkára meg egyenesen használhatatlanok a mobilvideók. Nincs manuál videó, optikai zoom, csatlakoztatható szűrők, előtétek...soroljam? Egy alsó-középkategóriás fényképezőt esetleg ki tud váltani egy mai mobil, de egy RX100m2-től még nagyon messze vannak. Nagyon, nagyon messze.
-
Lacy6
senior tag
Nappal közel azonos teljesítményt tudnak hozni a csúcskompaktok is videóban.
Rossz fényviszonyok között, meg hatalmas a különbség....
Nem olyan régen egy S5-öt vetettem össze RX100-al rossz fényviszonyok között és simán jobbat csinált a fényképező. Az S5 már nagyon húzta a képet, mert levitte a képkocka sebességet. Fényképezőn F1.8, ISO 400 és 50-60 képkocka sebesség manuális beállítás mellett világos, folyamatos, éles videót kaptam.
Az RX100M2 most akciós a MM-ba, szerintem megfelelő választás lehet neked.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
jjeahh
nagyúr
"Az LX7 is 90k és videóban nem kicsit rosszabb mint egy 90k-s mobil, hanem nagyságrendileg"
"az RX100-at már néztem én is. Azok valóban jónak tűntek, a mobilok szintjét hozzák talán videóban is"
"Videóban meg amit írtam: Ott még rosszabb az arány a mobilokhoz képest. A fényképezők 80%-a alulmarad egy igazán jó videós mobillal szemben szvsz."Milyen mobilod van? Kell nekem is!!
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
net91
senior tag
Mire alapozod azon állításod, hogy rossz az lx7 videoja?
Használtad? Kipróbáltad?
Én használom és összehasonlíthatatlanul jobb, mint a telefonoké.
Van lx7_ed? Készítettél vele videot, amelynek rossz volt a minősége?
Kérlek, valós ismeret, tapasztalat nélkül ne tegyél felelőtlen kijelentéseket.Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
törölt tag
Természetesen nem is rábeszélni akartalak a dslr-re, én látom a kompaktok előnyét is, és bizony az sem kevés, múltkor megálltam valahol az autómmal, és épp akkor szállt le a szántóföldre egy gyönyörű nagy daruféle madár, szép helyen is volt, az ideg ölt meg,hogy nem lát el addig az obim....ilyenkor bizony nincs párja a kompaktnak, az is biztos, hogy nem fogok fél méteres obival mászkálni ,-)
Sokszor kevés a 70-300mm is, az FZ20-am többet tudott, és fényerőben is.Tehát nem vagyok elfogult, de mivel szeretem fotózni a csillagos eget,háttérben egy házzal vagy egy tábortűzzel stb...és utálom a zajos képeket, ezért is váltottam, hozzáteszem fogalmam sincs mit tud egy mai 100-200 ezres kompakt ISO-ban, de ahogy hallom meg olvasom , még vannak gondok...
-
törölt tag
Nem tudom ki miért tartja drágának a dslr-t de a személyes tapasztalatom az,hogy nem fél millás géppel kell kezdeni, gondolom ti is fényképeztetek már olyan képeket kompakt-al, persze valami jó fényerősre gondolok,hogy első ránézésre nem tudták megállapítani,hogy dslr-el vagy kompakt-al készült.
Most ezek után vásárolsz egy 1200D-t ( mondjuk) használtan, és egy-két obit, persze nem fix 2.8 300mm-re gondolok ,-),akkor nehogy már ne lehessen jó képeket készíteni,mellesleg nagyon is olcsón meg lehet úszni.
Jók a használt obik is és töménytelen mennyiségű van a neten.Természetesen megértem azokat a véleményeket, akiknek a munkájuk miatt kell a több millás befektetés, de sokan nem ezért vásárolnak gépet, és azért szálljunk le a magas lóról, ha valaki nem tud egy belépőszintű dslr-el jó képeket készíteni, az ne fotózzon tovább.
50-100 évvel ezelőtt is voltak például esküvő fotósok és akkor csak álmodoztak ilyen gépekről,mégis jó képek lettek.
Ami számomra is sokszor kellemetlen, az a cipekedés, és nincs pénzem 300mm-nél nagyobb obira, ennyi, csak ennyit kell elviselni ,-) de sok fotós vásárol magának mondjuk egy lumix tz-60 at kirándulásra stb....így is meg lehet oldani ;-)
-
Lacy6
senior tag
RX100 széria nem rossz videózás tekintetében sem.
Itt pl. egy RX100 M2 videó, amihez persze kellett pár kellék hogy ilyen legyen de sztem nagyon jó minőség.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
cidalain
veterán
Vili. Csak olyan jol kijott a poen, no.
Nekem az LX7 nagyon bevalt. Tetszenek a kepei (marmint tecnikailag szep. Muveszileg mas kerdes, mert ugye kompozicios venam nem nagyon van. Na meg egy fekvo gyereket nem nagyon tudok mashogy fotozni meg...) a videoja jo, bar nem FHD-ban veszek fel, mert ugy sok helyet foglal. Egy egy par masodperces gugyoges boven elegendo HD felbontasban. Viszont az nagyon jo.
De en nem ertek hozza>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
cidalain
veterán
igen, pont a múlt héten jelentettek be egy vadiúj kompaktot, f1.4-2.8, 22MP, 52× zoom, 4K, Wifi, NFC, mindez 142 dollárért.
Viccet félre: mennyi az, hogy nem túl drága? Neked nem az újak közt kellene keresni, hanem a használtak közt>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest