Hirdetés
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugomon
tag
válasz pandur99 #54686 üzenetére
Szia. Élesebb a képe, és a színek természetesebbek. Ugye , a TZ60-as 20MP-es, a TZ70 12MP. Ès mégis zajosabbak az általa készült gépek. De ez szubjektív persze. Az biztos, hogy a TZ60 nálam nyerő gép...( most fő a feljem, mert a TZ100-at megvenném..de aTZ60 marha jó gép...szívem szerint megtartanám...csak 4 hetes..és a ritkább csontfehérszínű masina.) Az autófókusz is gyorsabb, és a stabilizálást is jobbnak érzem vele.
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Pont ezek az ócska, olcsó bridge gépek mennek ki a divatból. Pana TZ60-as ultrakompaktot vettem a TZ70 eladása után..Volt Pana FZ200-am. Magasan veri minden téren. Óriási meglepetés volt a gép képminősége, és tudása..Gondban vagyok, mert vagy 2 hónapja várok a TZ100-ra..most jelent meg s napokban. Baromi húzós az ára..Holnaptól az ED-ben 198 ezer. Biztos, hogy az idén több díjat besöpör..1"-os érzékelője van. A külföldi tesztek mindegyike kiemeli képminőségét..Ja, 10X-es optikai zoomos! Valszeg veri a nagy Sony nagy RX100-as gépeit. Volt szerencsém az RX100 III-hoz..gyatra képet csinál, horror áron...( beltéren).
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz jjeahh #54479 üzenetére
Ne kötözködj , fotómester! ( optika..megnyugodtál?) A szenzor, mint tudjuk, 1/1.7". Viszont 1.4 induló fényerőt produkál az optika. Világbajnok érték, és a tele végén is csak 2.3 !!!
Ez az LX7.
Fogalmam sincs, hogy mit esznek a Sony RX100 típusain..
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz Quent1n #54463 üzenetére
Bizony az LX7 kisebb szenzora annyira fényerősebb, hogy kompenzálja a szenzor méret különbséget...a net tele van jobbnál jobb RX100 III fotóval...hmm...vegyél egyet akkor,és mindenféle bűvészkedés nélkül lőjjél jpeg fotókat. Negsed millióért elvárható talán..
Fene az ízlését, annak, aki a zöllbe, pirosba, kékbe hajlást szereti..
Jó az EVF...jó a dönthetö LCD.. De..KÉPMINŐSÉG. ez élvez prioritást, már bocsánat...user error..
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz Quent1n #54440 üzenetére
Legyél szves ne "usererrorozzál".
Ellenben veled, nekem az említett készülékek közül ( Panasonic LX7, LF1, és a híres Sony RX III) mindegyik tulajdonomat képezte. Ennek tudatában fogalmaztam meg kritikámat.
Különböző beállításokkal készült, azonos témáról készült expok alapján jutottam az ítéletre...
Döbbentem olvasom, hogy milyen megengedő vagy a Sony gépek kapcsán...zöldbe hajlanak, a Sony gépek ilyenek...hmmm. indokolatlanul borsos áron.Utómunkálatot igényel...ez klassz.. Érdekes, hogy az említett Panák esetében szó sincs ilyenről..A Panák színvilága egyszerűen természetes. Csak ennyi. Nem hajlik se zölbe, pirosba, sárgába..
Az RX100 III mellett egyedül az EVF szól. Annó azért is vettem meg. Szerencse, hogy újonnan, és ment is vissza az üzletbe. Az 1"-os szenzora által nyújtott élesebb kontúrokat láttam, de ez az összképen vajmi keveset javított.
Kár ajnározni a Sony kompaktokat. Bőven nem hozzák a Panák erényeit. ( egy User Error véleménye csak persze).Ui: fenntartom, hogy videózásra a kamera való.
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz Quent1n #54433 üzenetére
Mi az , hogy a PanaLX7, LF1 felejtős?? A legjobb gépek között vannak. Az LX7 mindent visz!
A Sony RX100 III 1 napot töltött el nálam...beltéren botrányosan rossz képeket készít. Az LX7 torony magasan veri minden téren. Egyedüli elönye az EVF. Kijelzője, a készített fotók nem színhelyesek. A mobilaréna tesztben említett zöldbe hajlás minden exponál ott van. ( nem véletlenül szabadulnak meg tőlük egyre többen..videóban jó....arra kamerát veszek.).
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Gondolkoztam rajta...de tapasztalatodat köszi, hogy elmondtad. Vettem egy Pana TZ70-et. Megvagyok elégedve vele. EVF kereső, zoom, és elfgadható képminőség, 85 ezer ft-ért. Természetesen a Pana LX7 továbbra is etalon. Sony-t az életben többet nem veszek. Nagyképű, drága, indokolatlanul drága, megkérdőjelezhető minőséggel. És ez nem csak a fotós termékeire igaz...
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Az LX7 gépem megmaradt, az ED igen korrekt volt, vissza adták a 195 ezet ft-ot. Sony, mint márka elfelejtve...
Most , hogy egy EVF-es , zoomos készülékem is legyen, Pana FZ1000, vagy FZ300-on gondolkodom.
Azoktól, akik megvették volna tőlem az LX7-et természetesen elnézést kérek. Nekemma legkellemetlenebb.
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Valszeg annyira ez a hirdető sem elégedett. Igaz, hogy szerintem tévesen hirdet, hiszen a fotó alapján Sony RX100 M2 -ről van szó.
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz zolikaDB #54133 üzenetére
Az LX7 marad. Archiváltam a hirdetést. Még ma is többen kerestek a jofogasról is , pedig onnan is levettem.
Az Sony RX100 M3 hátha vkinek bejön, azért említem meg.Ha nem, holnap elállok a vásárlástól. ( Hitonak részletesen megírtam ).[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Ha valakit netán érdekel, 1 napos Sony RX 100m3 átadó.
Az Edigital-ban tegnap átvett készülék, ára, akciósan195 ezer ft.
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Ma megvettem a Sony RX100m3-at...A Panasonic LX7 gépemmel teszteltem az új szerzeményt. ( csak beltéren volt módom rà) . Eredmény: A Sony hétfőn megy vissza az Edigitalba,,az eladásra váró Panát meg nagy becsben fogom tartani.
Nálam a Sony nagyot bukott.( 195 ezer, akciós ára volt).[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Inkább vérszegény zoom, mint kiábrándító képminőség.
Egy teszt oldalt ismerek, amelyik függetlennek tűnik, és 1978 óta létezik. Chip.de.
Képminőség szerint Olympus Styl.: 75% Panasonic LX7 : 86% Pana FZ 200 : 70% ( !!!!) Pana LX 100: 93%
Az egyetlen 100%-os képminőségű, a chip.de szerint a Sony RX100m3
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Inkább wifi...NFC...GPS..a baromi jó fényerős optika nem érdekes, meg a krva jó képminőség. Ez a mobilos , facebookos nemzedék.
Ha valakit érdekelne: pár napig az Edigitalban lefoglaltam egy Sony RX100-at. Majd 2 hetet vártam rá, pénteken igazolták vissza. 101 ezer ft. ( én végül az RX100M3-at veszem meg 195-ért , valszeg. LX7-em valszeg marad). Privátban jelentkezzen, akit érdekel az RX100! Szerintem baromi jó áron van.
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
-
lugomon
tag
válasz szenesember #53981 üzenetére
Köszönöm kimerítő válaszodat...nem kevéssé elbizonytalanìtottál...
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz szenesember #53976 üzenetére
Jpeg-ben fotózom. Mit értesz azon, hogy az LX100 nem izmos ezen a téren????
(Egyébként mind a kettő gépem piacra került. De nem mindenáron).
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz szenesember #53976 üzenetére
Köszönöm segítségedet. ( Fuji, igaz, hogy bridge gép volt, de nagy csalódás. Ezért a márkával szakítottam.)
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz szenesember #53974 üzenetére
Csak általános célokra használnám. De a lehető legjobb képminőséget szeretném kihozni. ( jelenleg LX7, és FX200 gépem van. LX7 mellé kereső is van. Valszeg a az utóbbit áldoznám be.)
Említetted a 20 mpx-t. Ennek kizárólag " plakát" nagyítás előnye lenne?
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz szenesember #53971 üzenetére
Köszi. ( bár a chip.de, ami nem lefizetett , tesztje alapján a Sony képminősége 100% (!!!), az LX100-é 91%...pedig a szenzora nagyobb...)
net91: igen!
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Sziasztok!
Sony RX 100 M3 v. Panasonic LX100? ( Most az ára ugyanaz a kettőnek)
Kereső fontos.
Köszönöm.
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz sharkypeti #53525 üzenetére
[link]Hito fórumtárs hirdetése. Kiváló áron! Szerintem megvan még. Hirtelen archiválódott...Talán elege lett a 70 ezres ajánlatokból.
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz Vyndree #53290 üzenetére
Lehet, de éppen olvasom a sima RX 100-nál, hogy milyen brutál sz@r, és bonyolut a menüje. Kösz, inkább nem. ( ezt a nagy RX sorozatot, ahogy néztem a véleményeket, nem kevés kritika éri egyébként. Ráadásul pofátlanul,drágán adják, 1 év garival . Mennyi is az RX IV? Egy sz@ros kompaktért..ugyan már..).
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Sajnos nincs összehasonlító képem, de készítek. Nyílván van, hiszen az LX7 nyitó rekesze 1,4( ráadásul nagyobb a szenzora). Az fz200-é meg 2.8, de azt még 24X opt. zoomnál is tartja. Az LX7 3,8 X zoomig van pariban vele.
Mind a két gép k.rva jó szerkezet! Kiegészítik egymást.Sonyt semmi pénzért nem vennék, akkora trauma volt a HX60 minősíthetetlen képalkotó ( nem) tudasa.....Néztem a Sony RX 100 4-et.. mit tud az a gép , hogy 300 ezer felett kínálják???
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Aki LX7-et keres, talál itt az aprón 50 ezerért!
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz cidalain #53034 üzenetére
Nekem mind a kettő típus megvan. Nyugodtan megveheted az LF1-et. Baromi jó fotókat tud lőni, ahogy fogalmaztad is, félhomályban. ( a legkedvezőbb áron az rbx.hu cégnél juthatsz hozzá. Korrekt társulat. Az LF1 ára 88.900 náluk). Talán az LX7 még jobbat egy kicsit, de mérlegelned kell, hogy ez utóbbinál nincsen EVF kereső, wifi lehetőség. Az akku ennél erősebb, bár mind a két készüléknél javasolt pótakksi. Az LF1 opt.zoomja 7, az LX7-é 3,8. Mérlegeld ezen szempontokat. (én nem tudtam dönteni. Először az LF1-et vettem meg, majd a másikat. Nem volt szívem visszavinni az "első szülöttet")
Itt mondanék köszönetet azoknak,aki ezen kettő nagyszerű készüléket ajánlották, hiszen a tesztek mellett jelentős segítséget adtak!
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Ezt az Oly-t vettem a héten, és adtam vissza 1 nap után. Nem kapkodnak érte...Az ED-ben újként 124 ezer pénz.( a srác másik gépe, amiről a hirdetésben említést is tesz, LX7 volt. Érdekes, azt nem adja el....)
[link][ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Igen van. Egy barátomnak volt XZ 10-e. Nekem érdekes mód ott sem jött át az a híres Oly szín. Tény, hogy a Stylusnál szebb fotókat csinált, fénygazdag viszonyok között. De beltéren vaku nélkül kvázi használhatatlan, és a kép élességével is van ott már gond.
Egyértelműen az LX7 az igazi . ( 72-ért meg hülye az eladó. Az életben el nem adja...A Vaterán sem kell a kutyának 45-65 között. Max. 30-35 között megy el.)[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz Vyndree #52976 üzenetére
A Panasonic 2014-től, a többi gyártóhoz hasonlóan fényképezőinek legjavát Kínában gyártatja le.
Ezt mind a dobozon, mind a készülékeken fel is tüntetik. ( legalább ez a márka nem hazudik. ezért is valszeg a 2013-tól visszamenőleg készült "Made in Japan" felirat igaz lehet. Ezt a Digitcam-nél is megerősítették)
jjeahh: az LX7 is élből baromi élethű fotókat készít vaku nélkül. Az Oly optikáját ért kritikákat nem én találtam ki...)[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz Mercutio_ #52972 üzenetére
Ezért van LF1-em is...abban bőven jó, ha hétágra süt a nap...de az LX7-hez, igaz nem olcsón, de lehet venni opcionálisan EVF nézőkét..Az a gép meg is érdemli.
Úgy gondolom, hogy a képminőség mindenek előtt, ha fotómasináról beszélünk. Bármilyen klassz nézőkéje volt az Olympus Stylus-nak, nálam megbukott. ( de gyanús, hogy lehetnek optika hibás példányok is belőle..madeinchina...)¥
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz cidalain #52970 üzenetére
Nem volt akciós. A jó cuccok ritkán azok. Nagyon kifutó modell már, de nagytudású gép. ( az LF1 gyakorlatilag már nem kapható. Szeretem bennük még azt is, hogy " Mada in Japan" . A töltő, meg a vállszíj kínai. Mindent a maga helyén). Most is tartom, hogy a Stylus 1 sz@r gépl Továbbra is hirdeti a 2 tulaj. Én voltam 1 napig a harmadik. Most, 5 hónaposan a 4.-re vár. No comment...
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
A mai Edigitalos fekete péntek botrányosan sz@r volt... A Panasonic LF1-em mellé vettem a digitcam-nél LX7-et. Fantasztikusan jó gép! ( A Stylus 1 képminősége kutysz@r mellette)
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
-
lugomon
tag
válasz scarabaeus #52927 üzenetére
Mindenestre jó tanuló pénz volt. Használt gépet,, ha csak valami baromira nem ismered, netán volt valaha, nem érdemes venni komoly pénzért. Úgy 50 ezer felett. Érvényesül,a drágább az olcsóbb örök érvényű axióma.
Az új gépet kipróbálhatom, és ha gondom van, 14 napon belül elállok a vásárlastól.
Ez a mai időkben fontos opció, mert egyre sz@rabb kompakt gépeket gyártanak.Az utöbbi 5 évre nézek vissza.A bevált jó gépeket ritkan teszi a haszált piacra.
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz scarabaeus #52921 üzenetére
"Az Olympus feltettem egy csomó pénzt egy kompakt fényképezőgép, de a Stylus 1 nem szállít jó minőségű fényképet köszönhetően kiváló objektív és kínálnak sok fejlett funkciókat." (google fordítás-fekete mező az oldal legtetején....)
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz jjeahh #52919 üzenetére
A Pana LF1-é jó. Nagyon gondolkodom, hogy vegyek mellé, egy LX7-et, a nyitó 1,4-es fényerő miatt.
Kiderült, hogy annyi, de annyi sz@r kompakt van a piacon. Szerinted? Ismered az LX7-et? Nagy zoom-ról lemondtam már. Ahhoz milliós gép, objektívek kellenek..Az LF1 beltéren, totál hasonló viszonyok közepette szép, éles, nem sárgás fotókat készít alapból.
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
[link]
Kiemel idézet: a Stylus 1 nem csinál jó képeket, és a beltéri fotók nem élesek....( ezt az oldalt sajnos csak most találtam meg...)[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Töröltem minden fotót. Egy user árul a jofogason egy ilyen gépet...állítólag kettő van neki, és az eladásra szánt, gari nélküli gépről a Stylus-al készített fotókat. ( tükrös gépei mellett van ilyen masinája...
[link] [link] [link] A sárgaság....
________________________________Képeket linkesítettem. Ne csináljunk magazint az topikból. - vond
[ Módosította: vond ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz jjeahh #52910 üzenetére
Beleástam. Ezzel az Olympus csodával minden manuális beállítást is végig zongoráztam. Az, hogy napos időben jó felvételt készít nem nagy kunszt. Szerény fényviszonyok mellett viszont bűn rossz felvételeket tud produkálni. Életle, bármivel bűvészkedsz, és az elkészült fotók jó sárga beütésüek. Vaku nélkül alkalmatlan fotózásra beltéren.
Ami miatt megvettem az 1/1,7-es érzékelő és a teljes rekesz tartománybani 2.8-as konstans fényerő, nagy méretű EVF nézőke.
Egy teszt oldal ír hibás objektív sorozatról. Lehet, hogy egy közülük,ez a f@s.
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Már régóta kinéztem magamnak, a márkaboltban is kipróbáltam...közben, mivel újként drága volt, ezért vettem egy Panasonic LF1-et. Nem tökéletes a Pana, de szép képeket készít minden körülmények között, és a kijelzője pazar! Ellenben a az Olympus-al..bárhogy is kalibráltam, mindig visszaáll az standard, gyári beállításra....nem éles, nem színhelyes, szoba fényviszonyokról beszélek...automata üzem módban messze gyengébb képeket készít ugyanarról a témáról, tök hasonló beállítások mellett. Nem véletenül én vagyok 5 hónap alatt a 3. tulaj...hatalmas csalódás..talán szerencsém lesz, mert az eladó megígérte, hogy visszaveszi. Nem örült, de a nem okézható kijelző beállítást talán rejtett hibaként elfogadja, mert ma a vásárlásnál 3 napos kipróbálási lehetőséget ajánlott fel...ha nem, kínlódhatok az eladásával..mennyi, de mennyi tesztet átnéztemma gépről...
Ennyit ért.....
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Gyerekek...megszívtam nagyon az Olympus Stylus-al...a második tulajtól vettem, aki itt az oldalon vette. Arról a gépről van szó, melyet az egyik fórumtárs belinkelt. Szeptember végén volt eladó először...
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz DonMenyet #52888 üzenetére
Valóban 950 mAh-es, de csak 3,7 V-os. Így csak, 3,6W-os.
Ma voltam bent a Pana szervízben, megmutattam a bestmarkt-os vásárlás iratait. Semmi gond nincsen, 1+1 év garit kapok!!! ( bátor vagy, az országban jelenleg 2 helyen van raktáron csak. Mindenhol azt mondják, hogy nem lehet már beszerezni. Én a helyedben megrendelném, 1 hétig húzhatod az átvételt!) Ja...a 2. töltést csináltam tagnap, és ma elég sokat ment a kijelző, és 250 fotót lőttem.
A szervízes fickó azt mondta, hogy az akku a 3. töltési ciklusra áll be.
Egyébkent van egy bbshop.hu , ahol egy bizalmat keltő utángyártott akksit lehet kapni, 950-es, és 5900 ft.[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
-
lugomon
tag
Megvettem szombaton a Panasonic LF1-et. Annyira nem vagyok elragadtatva tőle. Ami botrányos, hogy a specifikációk szerint 250 lövést bírva 3,9 W-os akkuja. Vaku nélkül 120-at sikerült csinálni. Szerintetek mit csináljak? Álljak el,a vásárlástól, vagy szervízzel beszéljek? Egy eredeti akku hozzá, 13 ezer pénz..a 89 ezres géphez nonszensz indìtás. Panasonic LX7 legyen helyette? ( Black Friday-tól ne várjatok sokat! Csalódas lesz megint..)
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz DonMenyet #52855 üzenetére
Igen , a kis szenzor miatt vetettem el a Pana 60-at. Meg a nagy képzaj miatt. Most viszont gondban vagyok. Olympus Stylus vagy Pana LF1? A Pana EVF-je egyszerűen bohóckodás. Viszont nézem a netet, és az Oly-t sokan kutyázzák a fakó színei miatt...A Sony HX 60 botrányos volt. Nagy veszteséggel ment el...3 hetesen, de a mi hibánk volt, mert nem tudtunk időt szánni a vizsgálatára. Mot viszont , kíméletlenül visszaviszem, ha nem tettszik bármelik is...használtan ezért nem is mernék venni. A netes teszt oldalak, szakmai, szerintem lefizetett tesztek. Kitartasz a Pana mellett?
Omega Testamentum
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest