Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Everest / AIDA64 topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz mauimagic #54247 üzenetére
Tényleg nagyon jók ezek a nagyszenzoros kompaktok, de azért még mindenben nem verik a cserélhető obis nagytesókat. Pl. ha igazán szűk dof, F1.4+ fényerő kell vagy portrézni akarsz, ezekre nincs igazán megfelelő kompakt. Ha magas iso kell, vagy telézni akarsz meg uwázni, esetleg halszem kéne vagy ezek közül bármelyik nagy fényerővel, ezeket egy kompaktban nem kapod meg, több kompaktot venni meg csak azért mert egyik telében jó, másik széleset lát szvsz macerább és drágább mint egy vázhoz több objektívet beszerezni. + még ott van a manuálozás stb. Én is hobbista vagyok de még nem létezik egyelőre olyan kompakt, amivel mindent meg tudnék oldani amit akarok.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Quent1n
senior tag
válasz mauimagic #54239 üzenetére
Belépő tükrösöket sebességben sokszor legyalázzák a csúcskompaktok de ez így van rendjén
Amúgy hamarosan újabb ígéretes csúcskompaktok érkeznek, ugyanis végre a Nikon is beszáll a bizniszbe!
Nekem eddig a DL24-85 ami szimpatikus bár a ~250ezres várható ára kicsit riasztó Viszont kb mindent tud amit tudnia kell, így első blikkre.
[ Szerkesztve ]
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
Vyndree
őstag
-
Vyndree
őstag
válasz mauimagic #53995 üzenetére
Ebből a képből mekkorát vágtál, az eredetit tudnád linkelni?
Milyen távolságban voltál a tárgytól?Mozgasd a fényképezőt a lovassal. A kamera állt, így nagyon nehéz jó képet készíteni. Itt a lovason kívül minden éles, ennek pont fordítva kéne lenni. Az ilyen sportfotózáshoz nem értek, de fel és leszálló repcsiket szoktam fotózni, ott is viszem a fényképezőt a tárggyal és a táj olykor elmosódik.
Próbáld úgy, hogy teda a készüléked "A" módba, rekeszlej f7,1 - f8-ra (az élesség miatt), ISO-t tedd fix 1600 vagy 3200-ra, a lehető legszélesebb látószöget használd, de a 16mm nagyon nekem nagyon tágnak tűnik. Az 1/100 tényleg kevés ilyen fotóhoz, legalább a 1/300-at el kéne érni. Ha ez nincs meg ISO3200-on, akkor ezzel az obival ez nem fog menni, vagy nagyon szépen fel kell venned a lovas sebességét.
Az FZ200-zal sokkal rosszabb képeket készítenél ebben a témában, a fény szempontjából nem épp ideális környezetben.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz mauimagic #53997 üzenetére
Ha a Samu MILC-edet ISO800 felett zajosnak érzed, akkor az FZ200 ISO800-as képeitől el fogod sírni magad. Nagy a szenzorok mérete közötti különség. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Én az FZ200-at csak vészhelyzetben engedem ISO400 fölé. Nagy előny a konstans efkettőnyócas üveg, de a kicsi szenzor meg elég nagy hátrány.
(#53999) mediumgecso: Én ilyet vettem nemrég az FZ200-ba. Egy ilyen kártya már jó lesz az LX100 4K-s videójához is.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
sideburns
aktív tag
-
sideburns
aktív tag
válasz mauimagic #50110 üzenetére
Ahogy írta berobi78, az ekvivalens fényerő a mélységélességre vonatkozik, tehát hogy mennyire tudod elmosni a hátteret.
Egyébként a Samsung kitobinak is kell ekvivalens fényerőt számolni, ha már összehasonlítod. APS-C szenzor esetében 1,5 a szorzó:
Samsung 16-50 OIS: 24.6-77mmf3.5-5.6f5.25-8.4 vs Panasonic LX7: 24-90mm f7.1-11.7.Képminőségben nem járnál annyira rosszul a váltással, mivel a kisebb szenzort pont kompenzálja a sokkal fényerősebb objektív, az LX7 az egyik legjobb (ha nem a legjobb) a kategóriájában. (Na jó, a dinamikában rosszabb a kisebb érzékelő.)
A MILC-ek igazi ereje a fényerős fixekkel jön ki, kitobjektívvel kb. a csúcskompaktokkal vannak egy szinten.
Méretben nem tudom, hogy sokat nyernél-e:
http://camerasize.com/compact/#553.423,350,ha,t -
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz mauimagic #49849 üzenetére
"nagy zoom nem prioritás, de mindent manuálisan szeretnék állítgatni."
"kis mélységélességű képeket készíteni, manuális fókusszal variálni"Sztem neked egy milc kit kell, ami megfelelően el van látva kezelőszervekkel + esetleg egy adapterezett manuális obi, amivel tudsz manuálisan fókuszálni meg játszani a mélységélességgel. Olympus e-pl5, vagy látom pár helyen az új samu nx3000-ek 35k-ért mennek, az 1100-ak meg még olcsóbban, esetleg használt panasonic g3, g5, ezekben evf is van, vagy a sony nex-ek között is szétnézhetsz... és még pénzed is marad, amit elkölthetsz állványra stb.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Disney+
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest