- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gabe69
tag
Chieftec Smart CTG-PS550-A8 esetleg? Úgy hallottam a CTG fajta jó!
-
scope2007
addikt
üdv
megbontottam öcsém régi gépét, már nincs használatban, ezért eladnám a cuccokat belőle
a kérdés, hogy ez mennyire számít jó tápnak?
CHIEFTEC 350 W [GPS-350EB-101 A]
-
Gabe69
tag
Erről mi a véleményetek? Sharkoon WPM500W
-
Balathruin
veterán
válasz
s.s.j.goku #79186 üzenetére
XTR - modularitás, gold hatásfok, félpasszív üzemmód
TS - nem moduláris, gold vagy bronz, aktív hűtés -
tornas
őstag
válasz
schawo #79185 üzenetére
A szekunder oldalon a nagy áramok miatt keletkezik több hő. A kettősdiódák és a tekercsek melegednek fel ott leginkább.
Az általad említett audiotápoknál a FET-ek valszeg azért melegedhetnek jobban, mert áteresztő módban működnek. A tápokban nem, mert a bekapcsolás pillanatában teljesen vezető állapotban vannak, kikapcsolt állapotban meg gyakorlatilag "szakadtak" a körben. Azért valamennyi hűtőborda azért így is kell (már csak az üzembiztosság miatt is) a primer oldalra is, bár a kisebb áramok miatt jóval kevesebb hő keletkezik.
Az APFC- hez meg azért kell is kell a hűtőborda, mert annak FET-je gyakorlatilag "zárlatot" csinál a fojtóval sorosan (boost konverter). Így növeli a hatásos teljesítményt a meddő teljesítmény ellenében.
-
s.s.j.goku
tag
Adott a konfig,
ASUS R9270X-DC2T-2GD5 R9 270X 2GB GDDR5 PCIE
ASUS H97-PRO GAMER
INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9R red
SEAGATE Barracuda 2TB 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
KINGSTON 120GB SSDNow V300 SATA3 2,5" SV300S37A/120G
Cooler Master HAF 912 Plus
A kérdés a táp.
Elvileg 550-es elég de nem szeretném ha a kábelek hosszával akadnának problémák.
XFX XTR Series 550W (moduláris)
XFX TS Series 550W Bronze
melyikkel járok jobban?? -
válasz
04ahgy #79184 üzenetére
Ahhoz, hogy vitázzak, túl kevés az infóm erről, legfeljebb egy
a hozzáfűznivalóm. Audio tápokat késztettem csak, ott bizony a FETek a hűtés kulcsa. Nem tudom, hogy itt mi lenne az oka a különbségnek. Mindenesetre akkor elég tökkelütöttek a gyártók, ha pont a leghidegebb alkatrészeket látják el hűtőbordákkal.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
schawo #79182 üzenetére
Vagy szétkapott állapotban ki lehetne mérni infrás hőmérővel, mi mennyi, és mikor indul be a venti. Gondolom ezt megtették anno a bélgyártók, és erre állították be.
Vagy valami hosszútávú statisztikát csinálni 1000 tápon, passzív és aktív módban, és várni az eredményt több évig
Esélytelen...
-
válasz
04ahgy #79180 üzenetére
Te is tudod nagyon jól, hogy egy tápban nagyon jól körül lehet határolni azokat az elemeket, amiken a legtöbb hő disszipálódik. Egy tekercs élettartama nem a hőmérsékletétől függ, annak mindegy, hogy 20 vagy 100 fokos éppen. Dettó a kondik és a főtrafó. Azokon meg nem disszipálódik úgysem elég hő ahhoz, hogy azt ne adják le könnyedén a saját felületükön. Tehát maradnak a FETek, diódák/diódahidak, tranzisztorok. Ugyan nem az én feladatom, hogy itt hirtelen összedobjak egy tápot elméletben, de ha valaki nem is 5 perc alatt akarja megtervezni a tápját, akkor jut idő arra, hogy ki legyen számítva, hogy ezek közül melyik alkatrészre kell leginkább odafigyelni. Gyanúm egyébként a FET-ekre terelődik. De Seasonicék nem is a múlt héten fogtak tápok tervezésébe, jutott idő arra, hogy megtalálják a problémás alkatrészeket.
Szóval nem arról van szó, hogy ezt nem lehet tudni, hanem arról, hogy nem az én feladatom ezt hipp-hopp kitalálni. Ahogy nem is a tiéd.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
schawo #79137 üzenetére
35 fok, de mi? APFC tekercs? Szekunder szűrőtekercsek, vagy szekunder szűrőkondenzátorok? Főtranszformátor? APFC borda, primer kapcsoló borda, vagy szekunder egyenirányító borda? Esetleg a 3,3V / 5V DC/DC konvertere? Melyik 35 fokra kapcsol be a venti? Ha az egyik 35 fok, akkor a másik nem is lehet 60-80-100?
Tisztában vagyok vele, hogy nem csak PC-hez kell táp, de azoknál, ahol nincs venti, ott eleve nem is opció a forszírozott léghűtés. Ahol meg így is van venti, ott tipikusan nem állítja le magát.
Tehát tisztázzuk itt és most: kizárólag a hibrid ventivezérléses PC tápokról beszélek, a többi kategóriáról nem! Továbbra sem javaslom ezt a félpasszív őrületet alkalmazni, mert: többségében forszírozott léghűtéses üzemre tervezett kapcsolások a félpasszívan hűtöttek. Ez nálam rossz ómen, ennyi. A folyamatos, lamináris légáramlattól sem a usernek nem lesz baja, valamint a táp is igényli.
HGyu
-
Qtya72
aktív tag
válasz
Balathruin #79178 üzenetére
Arra pont ráfér egy kis tisztítás holnap délelőtt.
-
Qtya72
aktív tag
válasz
Pardise #79175 üzenetére
Alaplapi 8 tűs procihoz.
Más XFX XTR visszaküldve, régi WPM500 gépbe visszaszerelve, win újra telepítve, HDD lehúzva, ugyanúgy adja a kattanó hangot ez a szemétkupac.
Elképzelésem sincs mi lehet, az XFX beszerelésével kezdte, most meg nem hajlandó abba hagyni.
Lehet tápnak semmi baja, csak az esztétika, hogy nem bontatlan volt? -
Pardise
senior tag
Hali!
Ez VGA kábel hosszabbító lenne? Ha igen, akkor milyen minőségű, megéri az árát?
-
kecsetif
aktív tag
válasz
schawo #79171 üzenetére
Tényleg nem kötekedni akarok és köszi, hogy próbálsz segíteni.
Az sajnos nem fog összejönni...
Ahogy az ismeretlen hős fotóján is látszik, ez egy fekvő ház, amiben az oldalára van rakva a táp.
Ezek a lian li-ék még házat sem tudnak tervezni ott tajvanon.Apropó ismeretlen hős gépe. Ti beraknátok bármilyen gépbe egy eredeti cougar márkájú tápot.
-
válasz
Balathruin #79156 üzenetére
2 évtized. A baj a PC tápokkal inkább az, hogy a szabványok előbb megváltoznak, minthogy kidöglik egy jó táp. 6-8 év, és kitalálják, hogy (teszem azt) az 5V-os ágat kezdik terhelni a CPU-k. És úgy járok, mint a többivel. Itthon hevernek a régi Delta, meg Seasonic tápok, amik vagy azért nem jók, mert gyengék 12 V-on, vagy azért, mert ketté van osztva a 12V águk. Nem azért mert kidöglöttek.
-
JegesEmber20
aktív tag
válasz
Gabe69 #79162 üzenetére
Berlin 630
Aqua nem tudom játszik-e nálad, de olcsóbb vétel mint a Raider. -
Szajo
őstag
Sziasztok!
I5-3570K, GTX660OC 2GB, 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz, Asrock Z77 Pro3 lap és Samsung 840EVO SSD ehhez a géphez milyen tápegységet ajánlanátok? 550W Chiectec elég? Vagy 600W a későbbiekre? -
Joey89
tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz szerintetetek milyen tápot vegyek, én 700W Chieftecre gondoltam, szerintem az elég hozzá (lehet hogy sok is)
Vga: Radeon 290X
CPU: AMD FX8350
Alaplap: GIGABYTE GA-990XA-UD3
Ház: Sharkoon T9Ár/érték viszonylatban keresek jó vételt, ami nem macerás.
-
Gabe69
tag
válasz
BlackmMmDog #79160 üzenetére
Persze az van most benne 450-es pont ezért akarom kicserélni hogy ha bővítek akkor már ne keljen cserélni tápot, mert nem gondolom hogy sokáig elég lesz egy 450W-os táp! 550-600-ba gondolkozok, meg főleg hogy csapágyas már a mostani! és max 17-20 k-ig
-
Gabe69
tag
válasz
Adamrapkor #79152 üzenetére
i7 3770+Hyper TX3 EVO / Asus R9 270 2GB OC / 8GB/1333Mhz DDR3
Egy ilyen konfighoz lenne! -
füles_
őstag
Sziasztok!
Ennek a konfignak elég egy 550W-os XFX ts?
cpu: i5 4590 3,3 ghz
alaplap: asus h97 plus
ram: 2x4 gb 1600 mhz
hdd: 750gb samsung
vga:sapphire r9 290 tri-x
+1 venti
és kb mennyit esznek terhelés alatt? -
válasz
Gabe69 #79150 üzenetére
a Chieftec nem gyártó, hanem OEM tápokat matricázó kereskedő - ebből következik, hogy nem minden szériája azonos minőségű. a GPS-ek többségében (az 550A8-ban is) gyenge minőségű belső van, ezért nem ajánlott. nem vállalhatatlanul rossz, de jó szívvel senki nem fogja azt mondani, hogy érdemes megvenni.
-
Gabe69
tag
Meg tudja nekem mondani valaki hogy ezzel a táppal )Chieftec GPS-550A8) mi a baj, de ne úgy hogy az FSP-t vedd mert az jobb meg az Enermaxot, tudom hogy jobb az ára is jobb mert olvastam néhány ember fikázza ezt a tápot, pedig nem gondolnám hogy pont ez a gyártó szart adna ki! Azért kérdezem mert most ilyen 20-30 ezreket nem akarok tápra költeni és egy Kolink 450W-os tápom van és szeretném lecserélni, mert már kevéske ha még a közel jövőbe fejlesztem a gépet! Meg a ventilátor is csapágyas már!
-
Ribi
nagyúr
Találtam egy leírást és a 2 6+2 pines PCI-E csati külön ágra van kötve, szóval nem kell törődni semmivel.
Mennie kell simán.
Általában 2 ágasak szoktak lenni az ekkora tápok. Ott pedig ha mondjuk 22A-t (264W) enged 1 ág, akkor a 280X 250W TDP-je esetleg ezen túlszaladhatott volna esetenként és táp lekapcsot okozhatna. Ilyenkor szoktak molex csatit átalakítani PCI-E-re, mert azok is általában az 1-es ágra vannak kötve. És akkor már ott is 2 ágról enne a VGA és biztos nem szalad limitbe. De mint írtam nálad nem lesz ilyen gond. -
techno21
csendes tag
Sziasztok. Nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi tápom elég a gépnek, nincs stabilitási probléma meg semmi, csak egyszerűen érdekelne a véleményetek.
XFX TS 550 táp van a gépben.
CFG:
ASRock Z77 Extreme 4
INTEL I5 3750 + Alpenföhn Himalaya II
TeamGroup Xtreem Blue KIT 2x4 GB DDR3 1600 Mhz
Sapphire Vapor-X 280x 3GD5
Samsung EVO 840 120 GB
WD Green 1TB
Gamer egér (G600)plussz néha telefont töltöm illetve, mikrofon, webcam, fejhallgató.
Elég vagy cseréljem azért nagyobbra?
Köszi!
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék egy használt 280X-et venni, és érdekelne, hogyi, megbírkózna-e vele a jelenlegi Enermax PRO82+ 425w tápom? Egy Asus H61-es microATX alaplap, i5 3470, 2x4Gb RAM, 1 SSD, 2 darab 3.5-ös HDD, 1 DVD-RW, 1 creative XtremeGamer hangkari, és 6 házventi van jelenleg a gépemben. Szükséges lenne lecserélnem a tápot? Előre is köszönöm a segítséget. -
Shev acm7
tag
válasz
syberia #79085 üzenetére
Nincs előttem a táp, de sztem nem ez az, egy közel 10 éves hardverről lehet szó.
Számítástechnikában nem szeretek használt dolgokat vásárolni, illetve tervben van egy komolyabb gép összeállítása (ezzel a váratlanul kapott konfiggal tolódik a beszerzése), abba át tudom majd rakni az FSP-t.
Köszi! -
válasz
04ahgy #79127 üzenetére
A múltkor már kifejtettem, hogy a megdögléstől nem kell félni félpasszív üzemnél sem. Három okból sem.
1. Terheletlen üzemél 20W alatti a tápon az energiaveszteség, ekkora hőmennyiséget még légmozgás nélküli (vizezett) házban is könnyedén elvezet a kéményhatás, hát még egy légmozgásosban (léghűtő, esetleg házventi).
2. Ha mégis valamiért melege lenne, azért van ott a venti, 35 foknál szépen bekapcsol. 35 fokon nem fog semmi megdögleni, vagy csökkenni az élettartama.
3. Ha nem kapcsolna be, akkor sem lenne gond, rengeteg táp képes volt gond nélkül működni nagyobb hőveszteséggel és melegedéssel, teljesen zárt dobozban, gond nélkül sok évtizeden át. Tápok nem csak a PC-hez kellenek. -
Whysperer
addikt
létezik valami speciális táp kábel vagy csak van a sablon és jólvan
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
s.s.j.goku #79132 üzenetére
Szia
annak a gépnek egy 550 W-os minőségi táp tuti elég lenne...
a topik tele van ajánlatokkal.
FSP, XFX...stb -
s.s.j.goku
tag
Üdv
Szeretnék összeállítani egy konfigot, játékra és általános használatra amihez pár évig nem kell hozzányúlni.
Amik eddig megvannak:
Proci: INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX
VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 R9 270X 2GB GDDR5 PCIE
Memória: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9R red
Alaplap még kérdés,de valszeg H97...
Ház: HAF 912 PLusz
Ehhez a konfighoz keresek megbízható tápot. Max 30K, esetleg moduláris is érdekelne.
500-600-os tápra gondoltam, valszeg elég lehet. Valakinek valami jó ötlet, megbizható, sok év garis illetve ha belefér moduláris felépitésű kellene. -
Qtya72
aktív tag
Ha tud jó áron bontatlant, rendes garival Tőle is vehetem.
Elküldtem az elállási emailt.
Holnap a tápot is postázom.
Vissza tettem a WPM 500-at, nincs kattogás. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Balathruin #79125 üzenetére
Miért javasoljátok állandóan a félpasszívot olyan tápnál, ahol kapcsolható? Hogy hamarabb megdögöljön?Szerk.: #79105-ben látom, nem ajánlottad, így nem szóltam. Egyetértek veled.
HGyu
-
Qtya72
aktív tag
válasz
Balathruin #79125 üzenetére
Lehet holnap haverral rendeltetek egy másikat, nehogy véletlenül ezt kapjam vissza, meg elállásnál ne lássák, hogy ugyan az a név, cím.
HGyu írtam is, hogy nem használom félpasszívan.
-
Qtya72
aktív tag
válasz
Balathruin #79121 üzenetére
Nem megy, pedig már igába fogtam asszonyt is, meg gyerekeket is, nyögik, hogy e-ej uh-nyem, de nem, úgy se bírjuk tovább húzni
. Oda betonozták.
-
Qtya72
aktív tag
válasz
Balathruin #79119 üzenetére
Tehát akkor az adatlapomon szereplő konfighoz nem túlzás az XTR 650?
-
Qtya72
aktív tag
Amúgy mennyivel érdemes nagyobb tápot venni, mint a gép fogyasztása?
Pont ma mértem, igaz nem valami minőségi - Silvercrest(?)- fogyasztásmérővel FC4 alatt 3570k 4,2-n, GTX970 1504/7800, ssd, vinyó, 4 ház venti, éppen belenyalt a 300 wattba. Bár lehet ez nem valós.
Eredetileg XTR 550-et akartam, csak mivel 1000 huffal volt csak drágább a 650, ezért azt rendeltem. -
Whysperer
addikt
válasz
Balathruin #79105 üzenetére
Nem próbáltam még.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Balathruin #79113 üzenetére
Lehet, sőt biztos.
Amint lesz rá keretem, beszerzek egy Zalman Z11 Neo házat és abba elvileg pont illik is a táp.L
-
Balathruin
veterán
válasz
Adamrapkor #79114 üzenetére
Igen.
-
Adamrapkor
tag
válasz
Balathruin #79113 üzenetére
Balathruin: Kábelezés ha a gépben, a kábelek csárén lógnak a hűtést tudják befolyásolni?
-
Balathruin
veterán
válasz
MaxxDamage #79111 üzenetére
Kábelek túl hosszúak.
-
Qtya72
aktív tag
válasz
Savanya #79110 üzenetére
Folyamatosan megy a venti, nem állítottam fél passzívra. Terheletlen állapotban kapcsolt le, nem is volt senki a gép közelében, fiam szólt, hogy baj van a géppel.
A leállás csak plusz adalék, kattanó hang alapból jobban aggaszt, nincs pénzem új vinyóra, ha netán tényleg azt kapcsolgatja, és egyszer csak kinyírja.
Holnap rájuk írok, hogy van-e mód rá, hogy mindenféle cécó nélkül cseréljék, -ennek örülnék a legjobban- vagy tényleg elállok a vásárlástól. Most melózok, de holnap beírom a matricán szereplő sorszámot, ha valakinek netán újra eladnák. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Balathruin #79105 üzenetére
Gondolom a folyamatos levegő keringés fontos a táp számára felső tápos házba/ kábelek elvileg elegendő hosszúak számomra.L
-
Savanya
addikt
válasz
Qtya72 #79106 üzenetére
Nem lehet valami zárlatot érzékelt és azért kapcsolt le ? Olyankor van az hogy percekre kell áramtalanítani .
Nekem is onnan van az XTR és semmi baja, főleg mióta felfele áll a ventirésszel / ilyenkor még picit se kapcsol be melegedés miatt csak mikor már olyan 200W felett van a terhelés / -
Qtya72
aktív tag
Nekem ez a gondom az XTR-el. Balathruin fórumtárs javasolta vegyem ki a gépből, és úgy hallgassam meg. Sajnos munka és betegség miatt nem volt rá időm.
Viszont ma délelőtt egyszer csak fogta magát és lekapcsolt a gép. Csak úgy volt hajlandó elindulni hogy teljesen áramtalanítottam pár percre. Viszont áramtalanítás előtt, kikapcsolt állapotban ugyanúgy hallottam a kattanó hangot. Teljesen mintha a vinyó dobálná a fejet ide-oda. Lehúztam a vinyót akkor nem tapasztaltam, de csak 10 percig próbáltam így, ami nem mérvadó, mert volt, hogy fél órát ültem a földön a gép mellett, míg a fiam játszott, és meg se nyikkant. Kicseréltem a sata kábelt ugyan az. Még holnap próbálkozom a kábelekkel, hátha nincs valami a helyén, bár azt kétlem. Aztán megy vissza a régi, hogy azzal is adja-e ezt a hangot.
Még van 3 napom, hogy elálljak a vásárlástól, amit bánok, mert maga a táp, a kábelezése nagyon tetszik.
Ami tény, hogy nem bontatlan tápegységet kaptam, mert látszott a külső dobozon is, hogy már ki volt bontva, és a kis kör alakú ragasztók is hiányoztak, a kábelek zacskóján pedig látszott, hogy azokat már kibontották, és újra lettek hegesztve.Bocs a hosszú hsz-ért.
-
MaxxDamage
félisten
Érdekelne, hogy gond-e ha felső tápos házba építenék be egy XFX XTR 650w tápot /T-System MT40/ (kivitelezhető és nem okoz problémát)
L
-
Whysperer
addikt
válasz
Adamrapkor #79100 üzenetére
nincs. mindig tökéltesen működik. csak nem tudom ,hogy tudom megcsinátlatni. mert kitn vettem angliába és most meg már itthon vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Formula-1
- Milyen széket vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest