- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz tornas #28833 üzenetére
Jah, tényleg. Figyelembe sem vettem, hogy fixen is van egy hat+két tűs rajta. Akkor probléma megoldva.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
senior tag
válasz tornas #28818 üzenetére
Azért azt érdemes hozzátenni, hogy az Ecova plecsniket árul (2400USD/db?), ezért vannak olyan vélemények is, hogy ezeket a minősítéseket érdemes fenntartásokkal kezelni. Pl. nehezményezik, hogy a minősítés során a gyártók által beküldött egy darab készüléket tesztelnek le. Vagy pl. az átmatricázott brandeket egyáltalán nem is tesztelik (20%-os árért). És persze a terméken lévő plecsnik sem mindig stimmelnek a kapottal. (Pl. nem tesztelt változatokat is 80+-osként hirdetnek, de van olyan termék is, amit bronz fokozatúként árulnak, pedig ezüst plecsnit kapott - ami felfogható a kritikák részbeni elismerésének is, a gyártónak persze minden tisztelet érte).
Azt se felejtsük el, hogy a 80+-os minősítésnél a 20%-osnál nagyobb terhelést vizsgálják, tehát ha a 100W-os irodai pécénket üzemeltetjük az 500W-os 80+-os táppal, akkor simán lehet az átlagos hatásfok 60-70% is. (Persze az is igaz, hogy kis fogyasztásnál az egész kérdéskör kevésbé érdekes.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
M@rdel
őstag
válasz tornas #29040 üzenetére
Köszönöm!
Arra gondoltam, hogy szinte csak a tápegység az egyetlen dolog a számítógépben ami nem avul el /vagy nem olyan ütemben mint a többi alkatrész/ ezért próbálom a 500-550W környékén a legjobbat megtalálni. Feljebb menni nekem felesleges/1VGA/ és a trend amúgy is a fogyasztás csökkentése a hardver gyártóknál.
"De ha van még pénzed..." Már ez is húzós, de minden tippet szívesen fogadok!
+4 A értettem
[ Szerkesztve ]
-
M@rdel
őstag
válasz tornas #29045 üzenetére
Csak az a baj, hogy a megfelelő megtalálása is sok után olvasással jár, és mindig találok alternatívát.
Most például megláttam a XFX XXX Edition 650W ez már moduláris és egy árban van a Pro650-el.
Még nem tudom, hogy mit fogok venni, de most már nem hiszem, hogy úgy "mellé" lőnék, mint az iArena-val. -
04ahgy
nagyúr
válasz tornas #29178 üzenetére
A PH! nem mér, csak feltételez DC fogyasztást a gépnek, a hatásfok adatok tehát csak becslések. A képeket megnézve is látható, hogy tök más a két táp (NYÁK, komponensek, EMI filter jelenléte a PH!-s esetén).
Amúgy az Anandos cikk durva.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz tornas #29185 üzenetére
Nem figyeltem, milyen régi cikket linkeltél, ott valóban műterheléssel mértek, azt azonban csak kölcsön kapták. De az a cikk lassan 10 éves lesz! Egy mostani táptesztet olvass el a PH!-ról. Sem műterhelés, sem oszcilloszkóp, sem komoly műszerpark. Egy referenciatáphoz viszonyítanak mindent, és kézi multiméter, valamint konnektorba dugható digitális fogyasztásmérő a felhasznált mérőműszer.
HGyu
-
balpis
őstag
válasz tornas #29301 üzenetére
és ez most nekem válasz?
Hisz én is azt írtam: ennyiért sokkal inkább FSP. ..(#29302) schulc99:
hacsak nem bolyhos szőnyegen áll, akkor lefelé, azaz kívülről szívjon.
Sokan írják, hogy összeszedi a port... Hát, szerintem időnként nem árt porszívózni, legalább a számítógép környékén, és akkor nem lesz annyi porcica[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
vzsryl
nagyúr
válasz tornas #29319 üzenetére
CWT-ből egy alsó-kategóriás (CWT DSAII), full kínai kondis, sima 80+-os, gyenge 12V-os ágú darab (12V alapján inkább 500W-os ugyebár), tehát annyira nem nagy szám. Az említett Antec HCG-520-ban Seasonic SS-520GB bél van, ami 80+ Bronze hatásfokú, full japán kondis. Elég nagy a két táp között a különbség, de árban csak 2k.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
balpis
őstag
válasz tornas #29487 üzenetére
bocs, nem szorozva, osztva
(Illetve alacsony (<20%) terhelésnél hatásfok jelentősen romolhat, úgyhogy egy 1600W-os táp esetén valószínűleg belekerülne már ebbe a sávba, így 0 80% helyett lehet, már csak 60% lenne a hatásfok.)
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
pakriksz
őstag
válasz tornas #29487 üzenetére
"Ugyanennyi lesz a fogyasztásod neked akkor is, ha 1600 W-os Lepa-t használsz. "
Nagyon nem, mert a túlterhelt, de főleg alulterhelt tápoknak, csökken a hatásfokuk, nem is kicsit.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
janihunk
senior tag
válasz tornas #29592 üzenetére
De úgy is jó nem? Ha molex ről van átalakítva. Nem lesz neki baja?
Grave444: Ezt a tápot vagyis a Corsairt mondták sokan hogy jó meg minőségi. Tápot meg csak azéért veszek mert a fent említett konfig nem indul el normális a jelenlegi 400-as Chieftec tápommal.Battlefield 3 Origin/Battlelog: janiHUNK464 , Need For Speed World: BRIAN66
-
-
janihunk
senior tag
válasz tornas #29614 üzenetére
Nincs a házban hangszóró:S kis piros ledek vannak a lapon, de el is alszik ahogy kell és csak a zöld marad "égve". Az a piros is a ram-nál van de indulás után el is alszik. Havernál megnéztük biosba felismeri a ramokat úgy hogy működnek.
Battlefield 3 Origin/Battlelog: janiHUNK464 , Need For Speed World: BRIAN66
-
LackoMester
addikt
válasz tornas #30136 üzenetére
Azért vitatnám, h. általánosságba melyik márka a legjobb mert az Enermax Naxn széria, hát inkább hadjuk, ellentétbe a Revolution87+ viszont meg rohadt jó.
A Seasonic tápokat nemismerem, bár volt nálam nemrég pár hétig egy Seasonic X-560 80Plus Gold 560W , az tényleg elég jó volt, bár a 140 Euro- s árat sokaltam érte.
Szerintem és ahogy a teszeket olvasva, az FSP felső kategóriás ( pl. Aurum ) tápjai nagyon paliba vannak az előbb említett márkák felsőkategóriás termékeivel.ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Zsigi72
aktív tag
-
LackoMester
addikt
válasz tornas #30206 üzenetére
Vannak olcsó Seasonic tápok is ( SS szériára gondolok ) amik hasonló árban vannak mint az FSP Hexa tápok,de én inkább a Hexat választanám. Viszont a felsőbb kategóriás Seasonic tápok ( Bronz és Gold besorolásúak ) jóval drágábbak mint hasonló tulajdonságú FSP- s konkurencia. Jó tápok a Seasonic- ok, de nemkéne általánosítani, mert az olcsóbbak kevésbé jók, az persze az FSP- re is ( az Enermax- ra is ) vonatkozik. Én úgy látom márkákon belül ( teljesítmény függvényében ), kimondottan tipusokra kéne hagyatkoznunk, h. mi a jó és mi kevésbé.
pl. az előbb említett Corsai AX sorozat ( Seasonic belű ) kimondottan nagyon komoly.[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz tornas #30276 üzenetére
Félreértesz. Nincs semmiféle rémhír terjesztésről szó, csupán egy felhasználó tapasztalatait linkeltem be.
Lehet, hogy az iArena szériából az volt éppen selejt, de nincs semmi biztosíték arra, hogy kinek jut a rossz, mivel kevés a tapasztalat, lehet akár minden második is silány minőség.
Én nem szeretném, ha véletlen nekem jutna egy olyan, ezért vettem CM GX 450-est, az egy "különösen ajánlott" példány, sokkal nagyobb eséllyel bírja ki az 5 évet, ami garanciát adnak rá, mint az iArena, mert szinte egyöntetűen jók a tapasztalatok vele.
De ez csak az én személyes-laikus véleményem. -
ViZion
félisten
válasz tornas #30428 üzenetére
CPU hűtőknél van ilyen, gondolom itt is azt: idle / terhelés nélküli állapotban lekapcsol a venti, vagy nagyon keveset pörög. Terhelés (pl. Játék) alatt meg felpörög...
Ezért szeretném én is a CPU hűtést ilyenre cserélni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MMIX
addikt
válasz tornas #30440 üzenetére
Egyet értek veled HKC-n használt matricák. HPC nem véletlen elnevezés.
HKC Group was established in 1997, based on its parent company Huike Electronics Co. Ltd, and HPC international Ltd. Since HKC began its specialization on computer components, we have been a research and manufacture-based company. Although famous for producing LCD Monitor and power supply for years in the world, we are not only making these two items.
The factories cover more 100,000 square meters, and a strong R&D department of 100 engineers along with more than 8000 employees are engaged in design, manufacture, and distribution of qualified goods. As the annual turnover of 300 million US dollars, our consumers have come to trust in HKC commitment to excellence and turn to HKC brands to enjoy high technology cyber life in a fast paced world.
We emphasize on “customer first, prestige first” policy, and wish to share our success with all of our clients.Egy másik HPC Int'l (International Limited)
KRAULER 450W RTL teszt. -
misx
senior tag
válasz tornas #30542 üzenetére
Én is fosok a Codegen és társaitól. Most ismerősöméknek kéne majd gép, én pedig ragaszkodom majd a normális táphoz, remélem a keretük is bírja majd. Van is a boltban FSP350-60APN 80+ Active PFC. Ez jó ugye? Csak netezésre, zenehallgatásra lesz a gép, integrált VGA-val. Ilyen 9k körül van még Chieftec iARENA, de azt ha jól olvastam vissza, nemigen ajánljátok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Asszociációs játék. :)
- Politika