-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hencso
Ármester
válasz Balathruin #81799 üzenetére
igen és az 1050 es ö tuti elég lesz!
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Hencso
Ármester
Sziasztok!
a kérdésem a következő.
Van egy FX 8350 es procim 4.8ghz re húzva és most vga vásárlás előtt álok.
Kérdésem a következő: enermax pro 87+ 600 wat elbírna egy sapphire radeon R9 290x et ?
esetleg ha nem akkor Enermax REVOLUTION85+ 1050W SLI® meg éri beruházni ?
amit látok hogy a 12v ágon a 600 as 25A tud biztosítani míg az 1050 wattos 35-45 A között van!Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
gali777
őstag
válasz Balathruin #81794 üzenetére
Sima Hexa, úgyhogy akkor marad valami felsőtápos ház (vagy eladom ezt a tápot és veszek valami mást ). Köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
gali777
őstag
Egy gyors kérdés: FSP Hexa 400W-os táp jó lehet alsótápos házba vagy rövidek a kábelei? Mert ha rövidek, akkor inkább nézek majd valami felsőtápos házat.
-
Tikakukac
titán
válasz Balathruin #81791 üzenetére
Gut, akkor vesszük is, reméljük ez is húz annyit mint az FSP
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Szerintetek a SilverStone SST-SX500-LG 500W SFX eleg az alabbi konfighoz?
SilverStone SG13
Intel i5-4690
c. viz
GTX 970
HDD
SSDCPU-GPU tuning nem lenne!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Tikakukac
titán
válasz Balathruin #81788 üzenetére
Talált, mert egy ezres híján pont annyi.
Merhetek ugrani bele?
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Még mindig tápolás van...
RM1000 egy max 300W-ot fogyasztó konfighoz passzív tápként mennyire jó ötlet? Olyan 15k-t kellene dobni az FSP-re, lenne modularitás is, passzív is meg raklap gari.
Nos?
-
kisza25
félisten
válasz jim bcs #81784 üzenetére
azért mosolyom nem volt őszinte (csak, mint a vonatsínre kötözött emberé),
egy hónapja raktam össze a gépet, és amíg szereztem tartaléktápot, öklömnyi vízcseppek peregtek a homlokomon lefele, hogy vajon mi halt még meg a gépben szerencsére semmiAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz jim bcs #81782 üzenetére
nem pukkant csak annyit csinált, hogy bzzzzz aztán leállt a gép és ennyi volt, lecsapta a biztit+ az egyik fázist
a kérdésemre: esetleg ez?: BE QUIET! Pure Power 430W CM
ez ugyanaz lenne?[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
jim bcs
nagyúr
válasz Balathruin #81773 üzenetére
Hát bameg én nem tudom mi van mostanában, de hogy még a seasonic-ok is elpukkannak az már nekem egy kicsit sok.
Ha most tápot kellene vennem, hirtelen lehet nem tudnám mit vennék[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
MMIX
addikt
válasz kisza25 #81779 üzenetére
CWT CSG, Mint a Corsair RM, csak ez gyári módosítatlan CWT. Golyós Yate Loon ventivel, hangra nem tudom.
Moduláris 80+Gold, 20 ezerért gombot nem var.Be Quiet! System Power 7 450W (Raider szerűség). Harisnyás, bolti fotón a 450W alattiak képe van, az nem harisnyás és nem is Raider. (FSP APN/EPN)
Ha esetleg belefér a keretbe bq! Straight Power 9 vagy 10.ENERMAX Maxpro-t (CWT GPM) is halknak írják az oldalukon, belseje az nem nagy szám, ha a halkság fontosabb valakinek, esetleg meg lehet próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Balathruin #81778 üzenetére
hagyámá amúgy miért drágább, mint a 450?
20eFt-ig van normális moduláris táp?
TT london 550W gold-nak mi a bele?[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Balathruin #81776 üzenetére
mondom hangtalan, nem összekeverendő a csendessel
ja, hogy 460, nem 450 ok a keret nagyon max ~20eFt[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Balathruin #81773 üzenetére
és Lauda: igen mi vagyunk a kivételek akik erősítik a szabályt
nos az a helyzet, hogy nagyon nem tetszenek ennek a tápnak a színes vezetékei (tudom az én hibám, hogy ezt nem írtam le, nem úgy mint múltkor mikor az xfx lett ajánlva)
szóval XFX most gariban van, ha nem tudják cserélni és levásárolhatnám, milyen táp van ami fekete és fekete/harisnyázott vezetékekkel és hangtalan és 400-450W?
FSP Hexa+ 400W az harisnyázott, vagy SEASONIC S12 II 430W?[ Szerkesztve ]
-
starius
tag
Még egy utolsó kérdés
XFX pro 550w vagy fsp raider 550w? -
DR|FTK|NG
veterán
válasz ATlas1458 #81766 üzenetére
A Corsair, az Antec és a BQT! nem gyárt tápot, csak átcímkéz.
Corsair: CWT, Flextronics, Seasonic, Great Wall, Chicony
Antec: CWT, Seasonic, Delta, FSP, Enchance
BQT!: HEC, FSP, Seasonic, TopowerOEM-ek:
HEC: Háát... nem aludnék mellette nyugodtan, akkor sem, ha nincsen gépben.
Great Wall: A neve megnyugvásra nem ad okot.
CWT: Én nem ajánlom.
FSP: Ok, de sok több 12V-os ággal rendelkező tápjuk van.
Seasonic: Persze, hogy jó.
Enchance: Ezzel sincs semmi baj.És akkor ez én kedvenc OEM-eim:
-Seasonic, Enchance, FSP, Sirtec[ Szerkesztve ]
-
titán
Vargane
Codegen
Colorsit
PowerkingSchole9 Egyelore nem tudok tobbet. Szerintem kerdezz rajuk mailben. Elvileg 1-2 ev van a kereskedohoz, a tobbi a gyartohoz, de nem tudom mit kell ehhez csinalni. Gondolom regelni vagy a fene tudja, evga-nal is csak akkor van 10 ev pl, ha beregelsz.
ATlas1458 Ha jol lattam az antec sem gyart semmit, csak 100 helyrol vasarolja ossze a beleket.
(B)Balathruin(/B) az mar tulontul jo.
[ Szerkesztve ]
-
ATlas1458
csendes tag
válasz Balathruin #81765 üzenetére
Nálam a top 5:
Seasonic
Corsair
Antec
FSP
Be Quiet -
ViSAS
senior tag
válasz Balathruin #81763 üzenetére
Ahogy mondtam, soha nem mozogtam táp témában, a velük kapcsolatos híreket/teszteket se követtem nyomon soha, minden mást igen. Hogy folytatódik a "toplista"?
[ Szerkesztve ]
-
ViSAS
senior tag
válasz DR|FTK|NG #81761 üzenetére
Köszönöm, eddig úgy áll, hogy ő lesz a szerencsés kiválasztott, már csak az 5 év gari miatt is.
Amúgy mik a tapasztalatok az FSP-ről, megbízható, jó hírneve van? Én speciel még soha nem hallottam róla, bár nem is nagyon mozogtam még táp témában, világéletemben Chieftec-em volt (illetve van, egy Chieftec GPS-550AB-A 550W már 8 éve teljesít szolgáltatot napi 10 órás működés mellett, éppen ezért elővigyázatosságból cserélném le, az új, fentebb látható configot már nem merném rákötni).[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
Thermaltake Hamburg 530 ~ 13k
Thermaltake Berlin 630 ~ 15k
FSP Raider 550(80+ Bronz) ~ 19k
FSP Raider S 550(80+ Silver) ~ 19k
Antec HCG 520 ~ 19k
XFX TS 550 Bronz ~ 21k
Seasonic M12II 520 EVO(full moduláris) ~ 25kA két TT tápnál kattints a linkekre.
[ Szerkesztve ]
-
ViSAS
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen jó minőségű tápot ajánlanátok jó hatásfokkal a következő összeállításra?:
Gigabyte GA-Z97X-UD3H
Intel i5-4690K
Gigabyte GTX 960 WINDFORCE 2X
2 x KINGSTON HyperX Blu 8GB [KHX1600C10D3B1/8G]Továbbá 2 winyó és 4 LED-es venti működésben, túlhajtás nagyon minimális mértékben lenne jelen. Azért nem bánnám ha egyúttal olcsón is jönnék ki a dologból.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Balathruin #81576 üzenetére
na megérkezett a hamburg 530, első benyomások az xfx ts450-hez mérten, a csomagoláson látszik a spórolás, már a doboz is fele akkora, még a kábeleket összekötöző drótok is gagyibbak a tápon csak egyetlen harisnyázott kábel van, a többi a megszokott sárga,piros,fekete színekben "pompázik".
Beüzemelés után viszont első kellemes meglepetés, hogy néma, nem az, hogy halk, hanem konkrétan 0 hangja van idle (fel kellett borítanom a házat és kiszedni a porszűrőt, hogy lássam ,megy egyáltalán a venti benne, vagy mi van) Az XFX-nek az elejétől volt nálam hangja (mintha venti motorzaj lett volna), de mivel hibás darab volt (1hónap után halálozott el) nem akarok általánosítani, egyelőre ennyi (a ház belsejét sajnos így már nem kell mutogatnom milyen szép)Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
juve600
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz Scholes9 #81750 üzenetére
Ventihangja nincs, de cicereghet mindkettő.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Scholes9
nagyúr
válasz 04ahgy #81746 üzenetére
Jogos és Köszi a választ, bár ennek csak 2 év garanciája van, ebből a szempontból az XFX a nyerő. Ezeknek tényleg semmi hangja nincs? Mert akkor bevállalom ezt az XFX 460-ast, ha most úgy is a halkság lett az elsődleges szempont nálam
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
04ahgy
nagyúr
válasz starius #81748 üzenetére
Nem egy hűdenagy eresztés, de a Kodegánynál azért jobb, ajánlani nem szoktuk. Drágább másfélszer nála, de egy FSP Raider 550 sokkalta jobb!
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
starius
tag
Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM4-WB
Erről a tápról mi a véleményetek? -
Tibroo
aktív tag
Közben megoldódott a probléma!
A kérdésem az lenne,hogy melyik tápegység a jobb vétel ezek közül?
1, Silverstone Strider Gold Series 650W ST65F-G 80+ Gold modular
2, Cooler Master Thunder 700W
3, Cooler Master B Series 700W
4, Antec VP 700 Watt
5, LC Power LC6650GP3 V2.3 Silent Giant[ Szerkesztve ]
Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
Scholes9
nagyúr
Hali, van ettől olcsóbb passzív tápegység, ami MO-n is elérhető?
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
juve600
nagyúr
üdv !
min 60cm-es 4+4pin és min 60cm 24pines kábellel keresek min 500W-os tápot,mit ajánlotok ??
corsair cx 500-at váltana
[ Szerkesztve ]
-
Tibroo
aktív tag
Sziasztok!
Tudja itt valaki,hogy egy ati radeon hd 5970-hez mekkora táp kell,egy AMD Phenom II X4 840 proc 4gb Ram 120Gb SSd,ASUS M4A89GTD Pro/USB 3,egy db új 550 Watt CoolerMaster G550M,van benne!(Win7 Ultimate 64-bit)
Egy munkatársamé,és azt mondja,hogy eddig stabilan működött,mind addig amíg tápot nem cseréltek benne egy PC szervizbe,most állandóan újraindul,a windows asztal egy pillanatra bevillan,majd újraindul a gép,újra és újra!
Én a tápra gyanakszom,de nem kerestem pontos leírást a VGA tápellátásához sem,a kártya méreteit alapján szerintem ennek a rendszernek ez az 550-es kevés lehet!Ötletek...
Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
titán
válasz Balathruin #81739 üzenetére
Ertem, koszi! Lehet veszek egy ilyet inkabb.
Balathruin Valahogy nekem az a raider nem szimpatikus, tul ures belul, persze lehet csak en akadok ezen fent. De valami vegeredmenye ennek biztos van a hasznalat soran. Nezegettem felfele a seasonic tapokat is, lehet azokbol nezek, meg en sem tudom. Aztan talaltam ezt a v700-at es errol mindehol nagyon jokat irnak.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Balathruin #81737 üzenetére
Ugy erted a V700 sokkal jobb nala?
-
titán
Szerintetek melyik tap a jobb?
Cooler Master V700
Evga Supernova 850 B2
??
-
boskorelli
tag
válasz Balathruin #81733 üzenetére
Köszönöm!
Ötlet elhajtva, akkor maradok azajánlott eredeti tervnél: Thermaltake Hamburg!
Üdv!
A sikeres üzlet után illik értékelni!
-
Balathruin
veterán
válasz boskorelli #81732 üzenetére
A Lepa külön van az Enermaxtól. Régebben volt 1-2 jó cuccuk, mára hulladékokat gyártatnak.
A Naxn tápok CWT-sek, én nem venném. -
boskorelli
tag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg tapasztalata, információja az Enermax LEPA és NAXN típusokról? Mennyire megbízhatóak?
Köszönöm!
A sikeres üzlet után illik értékelni!
-
-
axwel18
senior tag
Nézegettem még tápokat szerintetek ez a Seasonic 4,2ghz-re húzott (maximum akkor 4,5ghzlesz) fx 8320-at és egy gtx 760-at elbírna ? Tetszik ez is az Evga-k mellett csak az 520wattól félek kicsit.
-
dannyl
addikt
válasz Balathruin #81712 üzenetére
Nincs, csak rendelhető. Szóval mit lehetne az FSP helyett?
-
MurdR
veterán
Tehát akkor elvileg a TT jó lesz teljesítményben, ha a kábelhossz áthidalja a távolságokat.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
MurdR
veterán
válasz DR|FTK|NG #81721 üzenetére
A TT Hamburg helyett nem jobb egy FSP Hexa+ 500W? Vagy ez a mostani már ennyire átesik az ajánlott kategóriába? (TT H530 13k - HEXA : 15.5k) Van olyan jó mint a HEXA?
Helló Konszi! Ömmmm... Holnap akkor mérek. De megtévesztő, mert a táp az szinte középen foglal helyet a házikóban. Igazából a leghosszabb kábel talán a HDD-k-nek kell, az van a legtávolabb a táptól. Ja és helyet foglal 4db venti is a házban.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
Thermaltake Hamburg 530 ~ 13k
FSP Raider 550(80+ Bronz) ~ 19k
FSP Raider S 550(80+ Silver) ~ 19k
XFX TS 550 Bronz ~ 21k
Seasonic M12II 520 EVO ~ 25k
XFX XTR 550/XTR 650 ~ 31-34k -
MurdR
veterán
Sziasztok! Táp vásárlásban kérnék segítséget.
Ehhez a konfighoz kellene:
Ház: Chieftec Bravo BA02-BBB
Alaplap: Asrock H81M-DGS (még, ez is cserélve lesz valami értelmesebbre...)
Video: Most jelenleg HD7750, de ami miatt tápot kell vennem, az egy HD7970-DC2T-3GD5 lesz
HDD: 3db HDD, 1db SSD
RAM: 2x8GB DDR3
1 DVDRW, 1 BDRWKöszi előre is
-
Potzee
addikt
válasz Balathruin #81716 üzenetére
Csak hangos...
És 4x 12 ágra bontott FSP belsőre épül, nem pedig egybe hagyott 12V-os ágú SuperFlower-re.
Tuningnál, CF/SLI-nél ez hátrány lehet...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Assdak
őstag
Valamiért a nagyker az XFX tápokra csak 1 év garanciát ad, így másik után kell néznem.
Amit első körben kinéztem az egy Evga SuperNOVA 650 G1 650W tápegység /120-G1-0650-XR/ -lenne.
Kérdés ez mennyire ajánlott, illetve mennyire megfelelő egy i5-4690 esetleg i7-4790 / gtx 980 mellé? -
MMIX
addikt
válasz orionpro #81710 üzenetére
300 és 350W-os lesz, itt írták. Nem tudni még, hogy pontosan mikor lesz kapható.
Computex 2015-ön lesz a bejelentés (június elején) szerintem és esetleg a megjelenés dátuma.
A Seasonic ST 350W-os eredetije már kapható, legalábbis newegg.com-on. (csak érdekességnek linkeltem be, magyar boltban még nem láttam Seasonic ST tápot)[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Balathruin #81709 üzenetére
Koszi!
-
dannyl
addikt
Sziasztok! Egy tök alap irodai gépet rakok össze, és ahhoz kéne egy megbízható táp. Egy FSP 350 60 APN
volt a kiszemelt, csak sajnos aqua-nál most azonnal nem kapható, nekem meg holnap mindenképp kell. Tehát ennek kellene pár alternatívája ilyen árban.
A gép:
asrock h81m-hds
Celeron 1840
Crucial 1x4Gb
ADATA SP600Ennyi van benne, szóval nem kell "nagy" táp.
[ Szerkesztve ]
-
orionpro
tag
Azt lehet tudni kb mikor lesznek piacon a kisebb 280-300W xfx tápok?
-
titán
Irtatok multkor, hogy enermax mar nincsen. Mi lett veluk, mar nem gyartanak tapokat?
Szerintetek:
FSP Raider 550
XFX TS550
XFX TS 650
??
-
04ahgy
nagyúr
válasz starius #81705 üzenetére
Az iArena kerülendő, a CTG550-80P jó volna, csak annyiért (17-18k) vannak jobb vételek is, továbbá egyágas 12V-tal rendelkezők.
HGyu
-
starius
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Radeon R9 280X videókártyát. Amd phenom ii 1075t processzorom van. Milyen tápot vegyek? Kinéztem kettőt, de nem tudok dönteni. Ezekről van szó : Chieftec 550W CTG-550-80P és Chieftec iARENA GPA-600S 600W. A 600w még olcsóbb mint az 550w. Gondolom ennek megvan az oka, erre lennék kíváncsi. Előre is köszi. -
erasmus4
csendes tag
válasz Balathruin #81702 üzenetére
Ok köszi akkor marad a Thermaltake.
-
erasmus4
csendes tag
Üdv!
Új VGA-t vennék és a VGA topicból küldtek ide tápügyben . Állítólag nagyon gagyi a mostani., bár eddig semmi bajom nem volt vele.Lassan 4 éves Config:
ALAPLAP ASROCK H61M-U3S3 S1155
INTEL CORE i5-2400 3,10GHz/6MB s1155
2 x RAM DDR III 4 GB 1333 KINGMAX
HÁZ ATX ASUS TA-K91
TÁP ATX 500 W MERCURY P4 12 CM ()ATI HD6770 1GB/GDDR5 PCIE SAPPHIRE van most benne.
A VGA-nak egy R9 270x-et gondoltam.
Még ott ajánlottak egy táp-ot Thermaltake Hamburg TR2-530AH2NSW-t (14000 körül láttam), de kíváncsi vagyok más alternatívára is.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest