- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Gaming notebook topik
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz Rowon #155830 üzenetére
Rottweiler89
Az egyik üzlet értékelései között volt, hogy 6 hónap után kattogott a venti, ilyen tápom már volt (enermax platimax, így kerülöm messze).Rowon
Rendben, bár a releváns infókat igyekeztem leírni, igaz nem összeszedetten, de benne van a fogyasztás (alacsony max 200W, átlag 50W), fogyasztás indikálja, hogy nem 4090-hez kell, így kizárható az ATX3.
Félmoduláris.
Ami kimaradt, és ebben igazad van, 24pines 12V és 8pines CPU csatlakozó kell.
Sata tápcsatlakozóból maximum 6 lenne használva, de egyenlőre csak 3.
24/7 menne, eddig fél passzív fan volt (sose kapcsolt be, még por sincs rajta).
Keret, meg amennyibe kerül, értelemszerűen nem költök 80k-t rá, ha van 20-ért hasonló.
Rövid kábelek is jöhetnek, pici a házEladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz Rottweiler89 #155827 üzenetére
igen, pici a hely, és erről azt írják a venti fostalicska
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
Milyen márka megbízható 24/7-es átlag 50, max 200 wattos (450 wattos táp elég) használatra?
Fél moduláris kellene, táp alul lesz. Minimum 10 év garival jó lenne. Előző 15k volt 5 éve. Cooler Master kizárva egy életre.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz KAMELOT #155764 üzenetére
5 éve volt már, előtte a tapasztalat az volt, hogy a boltok cserélődnek pár év után, és legjobb a gyári gari.
Akkoriban szó nélkül küldtek új tápot ha tönkrement, vagy küldtek UPS futárt a rosszért és vitték el.Ma már disztritől szerzem be a cuccokat, azok nem mennek sehova, vagy direktbe gyártótól itthon.
De az ötlet nem rossz, utána kérdezek melyik disztri foglalkozik Cooler Masterrel, aztán elviszem nekik, hogy intézzék
-
BullZeye
veterán
válasz CriticalHit #155762 üzenetére
BevaChip, 36 hónapot vállaltak, gyártó 60-at, most 59 hónapos mire tönkrement. Biztosan a véletlen műve, hogy nem 61 hónapnál adta be a kulcsot.
-
BullZeye
veterán
válasz CriticalHit #155760 üzenetére
Garancia csuda dolog, én Cooler Masterrel hadakozom eredeti dobozában kérték, hogy küldjem vissza, és 10k a vissza posta
-
BullZeye
veterán
1 hónap híján 5év szerverben töltött 24/7 használat után a Cooler master MPX4501-es tápom úgy döntött, hogy egy szabályos leállítás után nem indul el többet.
Egy maximum 100 wattot fogyasztó NAS-ba kellene egy ugyanilyen, vagy kisebb tápegység, tudtok javasolni valamit? Régen a 0 RPM FAN fontos volt, azóta egy külön szobában vannak a gépek, így nem baj a ventilátor zaj.
-
BullZeye
veterán
De jó látni a linkeden az említett 38k helyett 50k-t a Corsair RM750X-nek 1,5 hónap alatt.
Ilyet rendeltem végül, meggyőztetek, adok Corsairnek még egy esélyt remélem nem ez lesz az utolsó
Kár, hogy fehér nincs belőle, csak a 2018-as verzióból.
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz Horri_ #142667 üzenetére
Nem hibás volt a példány, csak abban a szériában biztosan rosszabb minőségű és hangosabb volt a ventilátor mint ami indokolt lenne azért az árért amibe akkor került így gyorsan visszavittem.
Hozzáteszem, hogy Enermax Platimax lett helyette ami pár év után csapágyas lett a ventilátor és nem hajlandó az Enermax eladni nekem egy ventit, mert túl veszélyes lenne kicserélni.
-
BullZeye
veterán
Seasonic Focus GX és Prime GX-et nézegetem a félpasszív megoldás miatt.
De elég random módon olvasom, hogy OCP folyamatosan kiakad főleg nagyobb videókártyáknál, meg hogy pár VGA valami kábelhiba miatt cicereg, ezek mennyire igazak? Na meg az se egyértelmű, hogy most a Focus-ra vagy a Primera írják ezeket a hibákat.
Seasonicon kívül ki gyárt még félpasszív tápot? 650-750W lenne a cél (kb 450-500 wattos fogyasztás az abszolút maximum ami várható)
-
BullZeye
veterán
válasz Cs1csó #142631 üzenetére
De pont ez az, mi értelme van a full modulárisnak? Nézd meg ezen kb egy ujjnyi kábel jön ki ami kötelező kábel.
Full Modulárison pedig adott egy csatlakozó ami sok helyet foglal és nem mellesleg plusz hibalehetőség, akkor miért erőltetik ezt?Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
Miért nincs több félmoduláris táp? Mi értelme van egy 8 centis csatlakozónak amikor az lehetne egy sima 2 centis kábelköteg. 24V úgyis kötelező, akkor mi értelme van külön csatlakozót rakni rá?
Ugyanitt félmoduláris félpasszív tápot keresek, legalább gold és legalább 650W
-
BullZeye
veterán
válasz dudika10 #139628 üzenetére
Ez a baj, hogy én se tudom, hogy táp hiba e, de amúgy rühellem ezt az Enermax Platimaxot, mert csapágyas az agyon marketingelt ventilátor benne, és Enermax az én biztonságom érdekében nem hajlandó segíteni egy új fan beszerzésében, így picit reménykedem, hogy ez a hibás, és rögtön 2 dolog is megoldódik az életemben.
Aztán ha itt kikapcsolom a Type-C (Nvidia RTX2070S) controller ébresztés jogosultságát
Akkor már csak enyit ír ki:
De ha nem táp hiba, akkor melyik topic ahol ennyire mélyen tudna bárki segíteni? Sajnos az alapszintű dolgokat már kipróbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz dudika10 #139580 üzenetére
Köszi a tippet, sajnos ezen már túl vagyok.
Azt írja Type-C eszköz éleszt, amikor letiltom a Type-C eszköz engedélyét az ébresztésre, akkor is azonnal feléled, de már nem írja az okát, tök üres.De amikor ki van húzva a headset, akkor is feléled utána, egészen addig amíg ki nem kapcsolom a tápot.
-
BullZeye
veterán
válasz gabber01 #139578 üzenetére
Ez a bonyolult része és emiatt gondolok hardveres dologra, hogy hiába húzom ki a Type-C-t és a DP-ot a VGA-ból, akkor sem megy el sleepbe amíg nem kapcsolom ki a tápot teljesen.
Ha kihúzom headsetet és kikaapcsolom a tápkapcsolót, akkor utána jó (egyenlőre)Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
Érkezett egy HP Reverb G2 vr headset, amit a videokártyába dugok (type-C és DisplayPort).
Amióta ezt megtettem, a számítógép ha elmegy sleepbe rögtön fel is éled.
Oprendszert 2-3x újra húztam, de sajnos nem szoftveres a hiba.Tápot áramtalanítottam, és utána érdekes módon 1-2 alvás erejéig jó, úgy marad, aztán újra feléled rögtön, így gondolom, hogy Platimax Enermax 500W-nak már sok az RTX2070S és a HP Reverb G2 egyszerre (bár most épp 110 wattot eszik a gép, tehát lehet más a probléma).
Szerintetek új táp megoldja a problémát? Ha igen, milyen fél-passzív táp van most jelenleg ami halk és megbízható, és lehetőség szerint nem 100k?
-
BullZeye
veterán
válasz stickermajom #126360 üzenetére
Itt egy leírás róla, nem rossz ez, sztem jó lesz ez nekünk. 60 wattig meg se nyikkan a 450W-os FANja.
• 550W Continuous DC output at up to 40°C
• Semi-fanless operation below 15% load
• 80 PLUS Bronze certified
• Good voltage regulation
• Good AC ripple and noise suppression
• Quiet 120mm Loop Dynamic Bearing (LDB) cooling fan
• Modular cables
• Safety protections: OPP, OVP, UVP, OCP, OTP and SCP
• 5-Year warrantyEgy kis unalmas matek:
Bronze és Platina között ha jól látom kb 8% különbség van 20% kihasználtságnál, 10%nál nincs előírva minimum.De tegyük fel van 10% különbség, akkor 25 Wattnál 25 vs 27,5, azaz óránként 2,5Watt, éves szinten 22KW, ami kb 900 forintot jelent. Átlag élettartam 5 év, azaz 4500-5000Ft a különbség.
Ha találsz Platinum tápot 20k körül ami félpasszív akkor az jobban megéri mint ez
Amúgy miért a B-set nézted ki? Ahogy nézem azon csak 2 SATA van.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #126357 üzenetére
Félpasszív ATX táp, Cooler Master - MasterWatt 450
MPX-4501-AMAABVan ennél jobb/olcsóbb félpasszív táp? mint írtam 20-30 wattnál többet nem fog enni, így mindenképpen kis teljesítményű fél passzív kéne ami ilyen terhelésnél nem pörgeti a ventit.
-
BullZeye
veterán
válasz stickermajom #126356 üzenetére
Majdnem annyiba kerül mint a lap
-
BullZeye
veterán
Megjártam Mini-ITX topicot.
Visszajöttem, J4105 (10W TDP) és 4db 6TB WD RED mellé szeretnék megbízható tápegységet, ami halk, és bírja a 24/7 működést és lehetőség szerint olcsó.
PicoPSU a védelem hiánya miatt kiesik, a gépház egy Fractal Design NODE 304 lenne amiben ATX hely van, és az SFX átalakító gyakorlatilag a házból szívná a levegőt és a házba fújná vissza, így sok értelme nem lenne SFX tápnak.
Régen voltak relatíve jó áron (10k körül) fél passzív megoldások, de most valahogy nem jöttek velem szembe, pedig ilyesmi elég lenne, mert kb 20-25W körül fog az egész cumó menni az esetek 99%ban.
Mit érdemes venni, ami nem kerül többe mint maga a gép? (PSU ajánlót megnéztem, ami szimpatikus volt 3 éve nem kapható )
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz hegegabi80 #126350 üzenetére
Csak ezekkel a nagy tápokkal az a bajom, hogy mindenképpen megy benne a venti, akkor is ha csak 20 wattot eszik max az egész, ami egy idő után zörögni fog (Platimax Enermax ventijével küzködök épp saját gépben).
Hatásfokról nem is beszélve, itt ahol 24/7 megy, és minél lejjebb próbálom nyomni a mozgó alkatrészeket és a fogyasztást nem tudom magamnak megmagyarázni, hogy miért vegyek ATX vagy SFX-et, van valami hátránya a pico PSUnak?
12V8A tápom épp van amit kínából rendeltem annó még okos led szalaghoz.
-
BullZeye
veterán
válasz stickermajom #126333 üzenetére
Ugyanez a setup lenne nálam csak nem B-s lappal.
Amit linkeltél táp az ~22k, pico psu meg 8k, és jobb hatásfoka van azon a 15-25W körül amit megeszik, miért jobb az ATX tápegység?
4-5k körül vannak 12V 8-10A kockatápok.
-
BullZeye
veterán
-
-
BullZeye
veterán
Van már jó árfekvésű gold/platinum félpasszív/passzív táp? NEM moduláris kivitelben, ami alsó tápos házakhoz van?
Jelenleg Platimax Enermaxom van 500W-os, ezt szeretném váltani egyel jobbra, de legalább hasonló tápra ami félpasszív/passzív. (ez meg megy após gépébe)
-
BullZeye
veterán
válasz schawo #79051 üzenetére
Tele van net azzal, hogy mennyire hangos ez a táp, itt senki nem tapasztalt ilyet? Néha kattog, néha zörög, néha meg az audio jack-el interferál, és pattog a hangszóró miatta.
Ha nem moduláris, akkor van valamilyen alternatíva? Csak ne legyen sok kábel rajta, 3db sata csatlakozó elég, 1 floppy a hangkártyához, meg 2 PCIE, és ennyivel boldogan ellennék
-
BullZeye
veterán
válasz DR|FTK|NG #79061 üzenetére
Mert alsó tápos házban fejjel lefelé van a szöveg rajta, és a kábelek is a bal oldalról indulnak befelé, ahelyett, hogy rögtön jobbról mennének az alaplap alatt a lemez mögé, hogy jól nézzen ki.
Mostani Enermax Platimaxomon is ez a 2 dolog a bajom.(#79060) Balathruin
well playedEladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz Balathruin #79050 üzenetére
Nettó lemaradt, szóval nettó 10-30k.
XFX meg nem tetszik, mert nyitott házban lenne asztalon, és ha ránézek az alsó tápos megoldásra ezt látom:
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
Z97-es lapba és i4770-hez meg egy Radeon 290x-hez kellene táp, sok és nagy kívánalmakkal.
1) 2D-ben asztalon legyen passzív, ne forogjon a táp ventije, ha csak 50-80 watt áramot vesz fel.
2) Terhelésnél se legyen 800-1000RPMnél több a venti sebessége, és lehetőleg ne a leggagyibb venti legyen benne.
3) Mindenféle védelem gondolom most már alap
4) 10-30k körül jó lenne, ha megállna.
5) Moduláris legyen, jó kábelekkel alsó tápos házba tervezve.
6) Simán bedugva konnektorba gép nélkül ne egyen 8-10 wattot kikapcsolva, ez simán bosszantó.
7) Konfigból látszik, hogy nem kell túl nagy táp, 500 watt körül elég mindenre.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz Potzee #67771 üzenetére
Enermax még csak nem is harisnyázott, hanem lapos fekete kábelek (szokásos).
Amúgy azt hiszem marad az Enermax Platimax 500, viszont határozottan állíthatom, hogy nagyon gagyi hatása van az egésznek. A csatlakozóknak/moduláris kábeleknek rettentően gagyi hatása van, meg se közelíti a VX450 harisnyázott kábeleit. Táp ON/OFF gomb van, de minek, bármelyik másik tápnál ha megnyomom akkor 0 watt fogyasztás, ennél semmi sem történik, ugyanúgy áram alatt van a táp, csak nem kapcsol be a gép. Oldalról összelehet nyomni a lemezt pár milliméterre, ami hát na, nem épp a minőséget sugallja.De sokkal halkabb mint a V700, nincs akkora szélzaja neki alapjáraton, kevesebbet fogyaszt, és valamiért mindig 2%-al több gigaflopps lett ezzel a táppal.
Amúgy most 4 tápot leteszteltem, mindegyiket 2x, össze vissza rakosgattam, és ha csak nem tudja a fogyasztásmérő, hogy melyik táp mikor jött, akkor azért releváns a mérés, ha nem is tizedWatt pontos, de egymáshoz igazodóan arányosak. De fogyasztásmérőben megbízom olyannyira, hogy 100 wattos izzót 100 wattnak mutatja, szóval nem hiszem, hogy 5-10%-os hibákat ejtene.
Corsair HX520
Sleep 5 W
Alap 65-66 W
Linxet és furmarkot nem csináltam, mert kellett a másik gépbeCorsair VX450
Sleep 7 W
Alap 62-65 W
LinX 140-143 W (100,5Gflops)
LinX+Furmark 240-243WEnermax Platimax 500
Sleep 8-9 W
Alap 2D (Firefox, TC, Skype) 61-63 W
Linx 133-136.9 W (102,2 Gflops)
Linx+Furmark 221,9-227,4WCoolerMaster V700
Sleep 10-11W
Alap 2D (Firefox, TC, Skype) 67.3-68.7
Linx 137,7-139,4W (99Gflops)
Linx+Furmark 228-231,5 W(#67772) bluyoo
Terhelve jobb, ezért marad is az Enermax, majd ha Ivy-t leváltom Haswell-re akkor jó lesz a sleep fogyasztás is, ettől függetlenül drágállom a tápot, és ha nem nagykeráron nettón jönne, akkor tuti nem venném meg.
De ha még van táp tipp szívesen hallgatom aztán tesztelem tovább őket[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Srácok, aki ért hozzá, mi értelme van drága tápot venni?
Már a második 35k~körüli táp van nálam, és mindkettőt megveri HX520 fogyasztásban... Pedig Enermax Platimax 500 wattos még kisebb teljesítményű is mint hx520. Kikapcsolva 5 vs 9-12W, üresjáratban 2D-ben 62 vs 68 watt...Na most felhasználói oldalról:
- A táp legyen halk
- A táp ne vigyen magával mást, ha meghal, legyen benne védelem
- A táp ne fogyasszon sokat üresjáratban, és terhelésnél jó legyen a hatásfokaNa most ezeket azért egy 10k körüli táp is hozza, akkor mégis nekem mint felhasználó miért jó a drága táp? Nem szeretném vissza vinni nagykerbe ezt a tápot is, ezért kéne valami, hogy megtartsam a nettó 26,4k-s tápot, hogy miért jó az nekem?
HX520 elméletileg Bronze fokozatú, ehhez képest kevesebbet eszik mint Enermax Platimax, ami elméletileg platina fokozatú.
Most direkt bekötöttem egy Corsair VX450-et, és az is jobb fogyasztásban minden tekintetben, mint az új korszerű, 2-3x annyiba kerülő tápok...
-
BullZeye
veterán
Igen, de szerintem az pont elég 2014-ben egy 37kba kerülő gold plus táptól, mikor a konkurensek be se kapcsolják a ventit 30%-ig... de mint írtam, kinek mi. Rendeltem most még nagykerből 2-3 tápot, aztán meglátom mi tetszik, ha egyik sem, akkor tényleg marad HX520, ami azért szánalmas lenne.
-
BullZeye
veterán
válasz bombibmw #67580 üzenetére
Azért azt nem mondanám, alapból 800RPMel indul, aminek van szélzaja. Pár órát használtam csak ugyan, de ez kifejezetten zavaró benne szerintem, főleg mert a levegő jön ki a csatlakozóknál is. Konkrétan ez volt a leghangosabb dolog a gépemben míg bent volt. Hideg volt tapintásra a táp, viszont okádta a levegőt teljesen fölöslegesen. HX520 pl sokkal halkabb táp.
-
BullZeye
veterán
Szeretem mikor zéró háttértudással jön egy megmondó ember.
Húgomnak tönkre ment a tápja, ezt kihasználván, és mert van lehetőségem vettem egy ilyen tápot, hátha beválik. Tekintve, hogy a mostani HX520 már 6-7 éves, szerettem volna lecserélni egy hasonló jóra, ami megint 6-7 évig kiszolgál, viszont nem találtam olyat ami szimpatikus, így megvettem az egyik legjobb ár/érték arányút.
Mit vártam? Természetesen azt, hogy minden gépbekapcsoláskor virágba boruljon minden, és süssön ki a nap rögtön, az eső álljon el, legyen kellemes 25°C kint tőle télen-nyáron.
Félreértetted a "fogyasztással" kapcsolatos mondandómat, amire te gondolsz azt meglévő eszközeimmel nem is tudnám mérni. Lehet félreérthető voltam, de engem nem az érdekel, hogy a gép pontosan mennyit szipkázik a tápból, hanem az, hogy mennyit vesz fel a táp az áramhálózatról, hisz nem azért fizetek, hogy "mennyit eszik a gép", hanem hogy "mennyit eszik a táp".
És HX520-nak jó 10%al rosszabb a hatásfoka mint V700-nak, ehhez képest a fogyasztáson nem vettem észre 10%-os javulást, mivel túl van méretezve a kis fogyasztású gépemhez, és mivel teljesen fölösleges 700W-os táp, ezért gondoltam jót teszek valakinek, és oda adom neki pár ezerrel olcsóbban, a pár órát futott tápot. Ha senkinek nem kell, akkor fogom és visszaviszem 8 napon belül ahol vettem.Úgyhogy ha kell valakinek egy kb 4 órát futott CM V700 34k-ért írjon egy privit és elintézzük, hétfőn felrakom Hardverapróra, ha addig nem viszik el.
-
BullZeye
veterán
Pár órája vettem egy Cooler Master V700-at viszont nem nyerte el a tetszésemet, még 1-2 napig hagyom gépben, viszont nem lett annyival kisebb a fogyasztás, mint amire számítottam és a gépem továbbra is max 260 wattot eszik, úgyhogy vasárnap-hétfőn könnyen eladóvá válik, ha esetleg érdekel valakit bolti ár alatt pár ezerrel (mert beraktam a gépbe, és mert használom közel 2x4 órát), akkor jöhet egy privi, Budapesten talán ki is tudom vinni házhoz.
-
BullZeye
veterán
válasz cleric #67430 üzenetére
CM V700 és e között mi a különbség? Ha jól tudom abban is SS belső van, és az is 80+ gold, mindkettő full moduláris, és ez 30%ig el se indítja a ventit, ami jó. Csak a V700 jóval drágább.
(most ne nézzük, hogy 700 vs 550 watt, mert átlag felhasználónak tökéletesen elég lenenne egy 400 wattos is.)
Csak azért kérdezem, mert V700-at néztem ki, de 700 watt nekem túl sok, viszont hasonló minőséget szeretnék. Ami fontos nekem, hogy halk legyen, és megbízható, és garancia rendben legyen.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz L1ZRRR #66478 üzenetére
650 watt amit képes a táp leadni, nem az, hogy a konnektorból max 650 wattot vesz fel.
Fogyaszthat az egész táp terhelésnél 1000 wattot is, ha képes leadni 650 wattot, ami bőven elég egy csúcskategóriás VGA SLI-hez (ami nem dupla magos). Sőt megkockáztatom, hogy 650 watt elég 3 kártyához is.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
-
-
BullZeye
veterán
Húgomnak tönkre ment a tápja, úgyhogy ezt aljasul kihasználva szeretném lecserélni az én korosodó 5 éves Corsair HX520-mat valami frissebbre/jobb hatásfokúra/halkabbra.
Tekintve, hogy a gép (i5 3570k@4ghz; amd HD7850@1100mhz) max 250 watt körül eszik Lynx és Furmark közben, túl nagy táp nem kell, de azért egy plusz VGA-t (pl plusz egy r9 280-at) vigyen el szó nélkül (max 500w körül gondoltam).
Alsó tápos a ház (CM690), úgyhogy ehhez jól illeszkedő táp kellene, és mindenképpen moduláris. Nem kell full moduláris, mert a 20/24 ATX pin úgyis mindig kell alaplapba, de minden más külön kábelen legyen, hogy ne legyen túlzsúfolva a ház a fölöslegesen lógó kábelekkel.Ami nagyon fontos, hogy terheletlenül (60-80 wattos fogyasztásnál) is legyen relatíve jó hatásfoka (fullon pedig ne melegedjen túlságosan), már amennyire a fizika ezt lehetővé teszi, ventilátor csak akkor menjen ha valóban szükség van rá, ne forogjon fölöslegesen 800RPM-el üresjáratban, mikor 22 fok van a szobában táp pedig 20 fokos . Ne kelljen új ventilátort beleépítenem 3 év múlva.
Amennyi védelmi funkció csak belefér legyen benne, hisz húgomnak a mostani FSP tápja magával vitte a videokártyáját is, ami nem épp szerencsés, szóval ezt szeretném elkerülni, de azt is, hogy tönkremenjen (szóval ne spóroljanak az alkatrészeken).
Nettó 20k körül szeretném megoldani Chieftech és FSP márkákat mellőzve minden szinten (belseje se legyen egyik sem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Fractal Design ION+ SFX-L 650W 80 PLUS Gold
- Be Quiet SFX-L Power 600W Gold Moduláris SFX / ITX Tápegység
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest