- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
Egyelőre annyit tudunk, hogy hasonló bele van a CTG-hez. Ami azt jelenti, hogy 230V-on ideális terhelés mellett 80% fölött van a hatásfoka, nagyon halk és erős a 12V-os ága. Egyébként Sirtec elektronika van benne.
Egyébként ha tudsz, akkor írhatnál róla 1-2 infót. Amik itt fel vannak tüntetve, azok igazak? Tehát 396W 12V-on, kábeleinek hossz és mennyisége.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Az i7 simán benyel 2-3x annyit, mint az E8200. Ideiglenes jó lesz a BS II., de esetleges gép újraindulásokon ne lepődj meg.
(#57) hatter: Kombinálva általában nem bírják a maxot 12V-on. Tehát felesleges összeadni.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Ha játék közben mérték, akkor lehet akár reális is. Mondjuk ez a tesztoldal az egyik legmegbízhatóbb, tehát Én bízok benne.
De ha a VGA-k konkrét fogyasztására vagy kíváncsi, akkor ezt az oldalt ajánlom: [link]
Itt van idle, játék load és furmark load érték is. Ha Te nem tesztelgeted a géped, akkor a játékig nézd a grafikont, mert a furmark tényleg a maximumot hozza ki a kártyákból, amit játékok alatt sosem érsz el.
Ja, és a tápod bőven elég ezekhez a VGA-khoz, amiket írtál.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz lacibacsi #72 üzenetére
Üdv!
A 4db molex-ből 2db (1-1) menjen az ODD-hez és HDD-hez, a maradék 2db-ra pedig kösd rá a 6pines PCI-E csatlakozót. Én így használom probléma nélkül a HD4850-est, ami sokkal többet eszik a 3850-nél. Előtte két külön kábelről raktam rá, és úgy se volt probléma (1 éven keresztül), tehát ezt a kifogyasztású VGA-t úgy kötögeted ahogy akarod, nem lesz probléma.
(#76) phoenix64: Szia!
APN:
-80% fölötti hatásfok
-nagyon halk
-kevés csatlakozó
-viszonlyag új széria, de eddig nem volt velük tömegesen problémaPNF:
-70% körüli hatásfok
-ma már nem számít halknak
-kevés csatlakozó
-régi, jól bevált konstrukciómegprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz andreijj #106 üzenetére
Nem lesz elég ez a táp. 12V-on mindössze 10A-t képes leadni, amit a HD4850 játék alatt egy maga benyelne, és akkor még a prociról nem is esett szó. A minősége jó ennek a tápnak, mert van benne védelem (Hipro bél), de sajnos nagyon gyenge. Cseréld le pl egy FSP APN-re vagy Chieftec CTG-re, esetleg Chieftec GPS "A"-ra (nagyon fontos, hogy csak 1db "A" legyen a végződése, pl GPS-400A).
(#108) sakal83: Az FSP régebbi 600W-nál erősebb tápjaiban erős spórolás volt, szóval betehető annak is az elpukkanás. Egyébként ha nem bírná a HD4890 CF-et a BS II, akkor a védelme le kell kapcsoljon, és nem pukkanhat el.
(#113) 14adam: A PMSP-nek egyetlen egy 12V-os ága van, ami 10A leadására képes.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Razermazer #166 üzenetére
Nagyon jó táp. Nagyon durván túl lehet terhelni, mert a védelme nem igazán akar közbe szólni. Ez járhat hátrányokkal is, mert nem kis teljesítménynél terhelődhet túl, viszont ahhoz szükség van egy brutális 3-4 kártyás, tuningolt rendszerre.
Ha tehetném, akkor most Én is SS tápot vennék, konkrétan a 400-as Fanless-t. Nincs szükség ventire úgy sem, mert nem terhelném le túlzottan, és a házam nagyon jól szellőzik. Ha valóban olyan konfigod van, mint ami az adatlapodon szerepel, akkor bőven elég lenne a 400-as Fanless, vagy ha a nagy számokra mész, akkor van 460-as és 560-as tesója.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Lotusomega #188 üzenetére
Ezeket mind felejtsd el. Az Enermax Cyclops-ban nem Enermax bél van.
Ha 12k-t rászánnál, akkor Chieftec CTG-450-80P vagy CTG-500-80PB vagy ha annyira számít, hogy dizájnos legyen, akkor Corsair CX400.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz ilyennincs #196 üzenetére
Üdv!
Típus függő, de a jelenleg újonnan kaphatóak közül az összes nagyon csendes.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Fejlesztő13 #198 üzenetére
Szia!
Igen, hozza az FSP szintjét. De nagyon figyelj oda, hogy valóban GPS-500A legyen, és ne GPS-500AB-A. Régi GPS-ek hatásfoka 75% körül van, hangosak és gyenge a 12V-os águk. Ez az új "A" széria viszont 80% fölötti hatásfokkal rendelkezik, halk és a 12V-os águk jóval erősebb.
-
vzsryl
nagyúr
Egyáltalán nem rajong. Jelenleg a saját házamért rajongók, mert nekem minden szempontból megfelel. De a 600T a kategóriájában mindent ver, mert minden olyan dolog van benne gyárilag, ami szükséges. Antec, Lian Li-nál nem ez a helyzet. Nézz utána a specifikációinak.
Amúgy nem tudom miért hiszed azt, hogy Én oda vagyok a Corsair-t. Mintha nem nem olvastad volna eddig egy hsz-emet sem itt a topicban.Seasonix X-400 Fanless kis hazánkban: [link]
Hát igen, ez drágább lett, mint ahogy tippeltem.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz fordfairlane #323 üzenetére
Ez így oké, de az a bajom, hogy Európában ez is $=€-val van beárazva, mert 140$ ugyebár kb. 30k, tehát ha rendesen $ áron lenne beárazva, akkor akár árulhatnák náluk 35k-ért is. A Zen is így van árazva, de attól még zavaró, hogy nekünk 50%-al többet kell fizetni (SS Fanless: 30k USA vs 45k Mo.).
Ettől függetlenül valószínűleg erőteljes spórolásba kezdek, mert nekem kell egy ilyen.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Ezek közül talán a SAGA II a legjobb vétel, de mindegyik táp jó. A SAGA II és az APN teljesen ugyanaz, csak az előbbi fehér színű, és jobb a kábelezése. A Chieftec CTG-400-80PB az OEM és a CTG-400-80P a BOX-os (nem elírás, valóban a B nélküli a BOX-os).
(#345) Qru: Az a régi SAGA, ez viszont SAGA II, ami az APN belét kapta.
-
-
vzsryl
nagyúr
A 400-60GLN tényleg ott van a 80plus.org listáján. Furcsa, hogy akkor a giga miért nincs ott.
Viszont a tönkremenéses dolog nem olyan egyszerű, mint gondolod. A SuperB460-ak mostanában tényleg tömegesen pusztulnak el, mert elérték azt a kort, amikor előjön a hibás CapXon kondi bibije. Elvileg az újabbakkal már nem lehet ilyen probléma, de attól Én még óckodok tőle. Inkább APN-t javaslok, vagy ha aprók között kell nézelődni, akkor HLN-t, PNF-t stb...megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Sztem. még a döglés előtt vidd el didyman-hez, mert írta is a cikkében, hogy akár veszélyes is lehet a gépre.
(#406) agemate: A Seasonic bél biztosan sokáig fog még szolgálni.
(#407) tora2427: Annak a VGA-nak játékok alatt bőven elég 12-13A, és maximális terhelésen is max 15A. Íme a GTX460 fogyasztása: [link]
Még a gyárilag durván túlhajtott modellek is 180W alatt megállnak fogyasztásban. 15A=180W.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
A Mid tower-ekbe talán elég lenne 50cm, de Full tower-ben kizárt. Nekem az Utgardban épphogy elég lenne, mert még a PNF 52cm-es CPU csatlakozója is elég neccesen ér fel az alaplap mögött elvezetve, és ez a ház kisebb még a CM690-nél is pár cm-el.
(#426) VaMik: Sirtec beles, minőségi.
(#427) joecontra: Hali!
FSP 350-60APN.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
A Cooler Master Silent Pro 500W ugyan nem túl modern darab, viszont 80+ Bronze-os a hatásfoka, nagyon halk és moduláris is, továbbá árban verhetetlen, ~21k.
Vagy ha mindenképp számít, hogy modern fejlesztés legyen, akkor még ott van a Be Quiet Straight Power E7-480 CM, ami kb. 25k. Ez 230V-on már a 80+ Silver hatásfokot nyaldossa, nagyon halk és FSP gyártmány, viszont jobb minőségű, mint az azonos kategóriájú FSP, pl: Everest 500W.
Az eddig felsorolt moduláris 400-500W körüli tápokon kívül nincs egy sem, ami normális minőségű és modern.(#434) joecontra: Akkor veszel egy molex-sata elosztót, pl van olyan is, hogy 1 molexből csinál 3 satat.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
FSP SAGA II 400
Chieftec CTG-400-80P, CTG-450-80P
Chieftec GPS-400A (Ennél nagyon fontos, hogy 1db "A" legyen a végződése, mert amit Te írtál, az régi, hangos és alacsony a hatásfoka.)Az általad felsorolt tápok is minőségiek, de a Chiefi és a Gigabyte viszonylag elavultnak és nem túl halknak számít, főleg a Chiefi. Az APN modern és halk is, viszont nagyon lespórolták róla a csatlakozókat. Egyébként a SAGA II-ben az APN bele van.
-
vzsryl
nagyúr
Üdv!
Jó táp, csak nagy valószínűséggel ilyet nem találsz sehol. Két ilyen TR2 RX 450W van (550W-ból is), egy régi meg egy újabb. A réginek gyenge a 12V-os ága, alacsony a hatásfoka és a hangja sem túl kecsegtető, tehát elavult, nem éri meg az árát. Az újabbik 80+-os, 12V-on 396W-ot képes leadni és halk is, továbbá minőségi, modern CWT bél van benne.
Régebbi típus jele: W0146RE
Újabbik típus jele: W0146RU
Ha ilyen tápot veszel, akkor mindenképp érdeklődd meg, hogy mi a típusvégződése, és csak a RU-t kérd. Ha kihoznák, és nem RU, akkor egyszerűen küld vissza, hogy ez nem az, amit Te rendeltél. Tudom ajánlani az ipon.hu-t, mert nekik van egy ún. garanciafutárjuk, ami ingyen hozza-viszi a garanciális cuccokat, de csak akkor ha valóban fennáll valamilyen probléma és azt nem Te okoztad.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Úgy tűnik több féle is készült belőle, de ezzel még rosszabb a helyzet, mint a TT TR2 RX W0146RU-val, mert egyetlen egy webshopnál lehet megtalálni, de az is utoljára januárban lett frissítve. Tehát valószínűleg ezt a tápot sem tudod beszerezni újonnan. Ha tudsz próbálj meg spórolni CM Silent Pro 500W-ra.
(#464) mpierre: Nagyon halk, HTPC-ben is megállja a helyét.
-
vzsryl
nagyúr
Jó fajta, Enhance beles táp. Halk, magas a hatásfoka és erős is. A CM 690 II-be elég hosszúak a kábelei a lap mögött elveztve is, de nagyobb házban már nem valószínű. A VX450, TX650 kábelei minden házba megfelelően hosszúak.
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
abban szinte teljesen biztos vagyok, hogy ilyen tápja nincs senkinek a PH-ról és Mo-n. viszont van róla néhány teszt és kiváló eredményeket produkál: Hardwaresecrets, Jonnyguru, Hardwareheaven
-
vzsryl
nagyúr
Egy keretet írj.
Pl: FSP 400-60APN, FSP SAGA II 400, Chieftec CTG-400-80P, Chieftec GPS-400A (Szigorúan 1 db "A" végződéssel!)(#590) Rush77: Szia!
A Be Quiet-ből 580-as és 680-as van, 600-as nincs. Az 580-ast tesztelték itt Ph-n, és húzott négymagos mellett elbírt 3db HD5870-es VGA-t, továbbá Be Quiet által tervezett minőségi FSP bél van benne, tehát ajánlott.
Az OCZ csak sima standard 80plus-os.
Az XFX szintén nagyon ajánlott, mert Seasonic beles, és Bronze-os.
A TT is Bronze-os, és minőségi CWT bél van benne, de tesztet nem találtam róla.
A Lian Li standard 80+-os.
A Seasonic pedig talán a legjobb a mezőnyben minden szempontból. Én ezt ajánlom legjobban.(#591) kacor1974: Mekkora keret áll a rendelkezésedre? Egyébként neked is azokat tudom ajánlani, amit Ch4os-nak, tehát: FSP 400-60APN, FSP SAGA II 400, Chieftec CTG-400-80P, Chieftec GPS-400A (Szigorúan 1 db "A" végződéssel!)
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
A Super Flower tápok nem túl megbízhatóak, tehát lehet az a probléma.
Ha tudsz, kérj kölcsön valakitől egy minőségi 400W-os (FSP, Chieftec stb.) tápot, és próbáld ki azzal a gépet. Ha úgy rendben lesz, akkor cserélj tápot.(#595) Rush77: Ez a 600W-os BQ 12V-on combosabb 84W-al, tehát még erősebb. Ez is olyan belet kapott, mint a többi Straight Power E7.
Nem Bronze-os a Fatal1ty: 100%-os terhelés mellett nem éri el a 82%-os hatásfokot.
-
vzsryl
nagyúr
Én is inkább az SS-t választanám.
(#602) ló úr: Szia!
Az Enermax gyártja a legjobb minőségű tápokat, néhány típus kivételével (pl Cyclops 405, mert ezt csak címkézik, nem gyártják). Az ECO80+ 400W egy nagyon jó minőségű, erős és rendkívül halk táp. A sima változatának a kábelei valószínűleg nem elég hosszúak, hogy az alaplap mögött elvezesd, de a II-es változaton a 8pines CPU csatlakozó kábele már 60cm, ami bőven elég.
Tehát Enermax ECO80+ II 400W
A II-es változatot még nem láttam hazai webshopban, de a PRO82+ II-es tesójából van néhány helyen, és az valamivel modernebb felépítésű, így ajánlottabb.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Silenzio #612 üzenetére
A mag aktiválás miatt nem bírja már a 4Ghz-t. Sztem. annak is nagyon örülhetsz, hogy aktiválás után még megy stabilan 3,8Ghz-t. Ne erőltesd tovább.
GTX460 fogyasztása különböző terhelési szinteken: [link]
A legdurvább igénybevételnél is bőven elég 15A neki.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Silenzio #615 üzenetére
Elnézést, de szerintem Te nem vagy teljesen tisztában ezzel a magaktiválós mizériával.
Nem véletlenül tiltják le a magokat egy Phenom II-nél. Minden processzort nagyon kemény teszteknek vetnek alá, amit otthon nem tudsz reprodukálni. Ha nem megy át egy processzor, akkor vannak olyan példányok, amik 2-3 magosként már átmennek a teszteken. Továbbá simán előfordulhat, hogy 2-3 maggal megy akár 4Ghz fölött is stabilan, de négymagosként meg már akár 3,5Ghz-en is csak nagyon magas feszültséggel indul.Az AMD meg nem szúrta el a mérési módszerét, hanem egyszerűen nem működik ACC után egyik processzornak sem normálisan a mag szenzora, csak a kupak marad normális. Olvass nyugodtan utána. Nem láttam még olyat, hogy aktivizálás után a magok hőmérsékletét normálisan kiírta volna valamilyen program.
Úgy tudsz következtetni a magok hőmérsékletére, hogy gyári állapotára állítod a CPU-t, és akkor ráküldesz valamilyen stressztesztet, közben nézed a hőfokokat. Ekkor meglátod, hogy a kupak és a magok között mekkora differencia van, és ebből már tudsz következtetni a magok hőmérsékletére az aktiválás után is. Pl: gyári állapotban 35; 25-25-25, aztán aktiválás után 45; x-x-x-x. Ilyenkor az x helyére szintén kb. 10fokos különbséget lehet tippelni, tehát 35-35-35-35.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Silenzio #618 üzenetére
Egyáltalán nem nézlek hülyének. Nem is írtam, hogy az lennél, és soha nem is szoktam ilyet írni. Egyszerűen csak az előző hsz-ból az jött le, mintha nem lenne elég tapasztalatod, de mostanival már más a véleményem.
Én már sok olyat láttam, hogy nem 0 fokot írt, hanem valami random értéket, tehát ezen sem kell meglepődnöd.
Az is egyértelműnek tűnik, hogy a kupak hűvösebb kell legyen, hisz nálam is ez a helyzet, de rengetegszer láttam már ellenpéldát, és nem értettem miért van úgy, viszont teljesen rendben működtek úgyis a dolgok.
A lényeg, hogy a tápod 18A=216W-ja elég kell legyen. Esetleg kipróbálhatnád valamelyik ismerősöd erős 12V-os tápjával, hátha valami nem kóser azzal az Acbel beles gigával.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Fejlesztő13 #624 üzenetére
Szia!
Itt van a 450-esről egy teszt, és ez szerint 80+-os.
Amúgy ha FSP, akkor inkább SAGA II 400W, mert ugyanazt a belet kapta, mint az APN, viszont több csatlakozó van rajta.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Silenzio #626 üzenetére
Számít, mert a CPU csak a 12V1-ről kapja, de akkor is elég kell legyen. Próbáld ki egy másik táppal is, aminek erős a 12V-os ága.
"Csak az zavar, hogy a 80%-ot nem éri el a hatásfoka, meg hogy pofátlanul a peak performance-ot írták rá 36-os betűkkel. Én meg képes voltam érte 17000Ft-ot adni."
Ha a vásárlás előtt érdeklődtél volna ebben a topicban, akkor biztosan lebeszélünk a megvételéről. A SuperB550-ről minimum heti szinten le kell beszéljünk valakit. Minőségi a bele, de nem éri meg az árát.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Silenzio #628 üzenetére
Pécsett a compuweb-nél nézz szét. Mo-n az egyik legolcsóbb webshop, és szinte minden ritka termék kapható náluk, pl Enermax PRO82+ II-es változata és stb...
Mondj egy keretet, és nézünk neked valami értelmes tápot.Komoly tuningnál az egyben hagyott, nagyon erős 12V-os ág fontos, de nálad sima léghűtéses tuning van, és oda felesleges.
(#631) Silenzio: Sztem. megér +5k-t, mert egyrészt az 5-10%-os hatásfok javulástól lehet vele spórolni környezettudatósan és halkabb is elődjénél, továbbá nagyon combos, mert simán elvisz egy tuningolt négymagos mellett egy HD4870x2-t is.
-
vzsryl
nagyúr
Némelyik cucc ára tényleg el van szállva náluk, de vannak, amik sokkal olcsóbbak, mint máshol, pl Zalman GS1000-es ház.
(#637) Silenzio: Most az a célod, hogy minden kiszemelt tápra rákérdezel? Egyszerűen írd le, hogy mennyi a keret, és hogy mik a terveid vele (mihez kell, mennyi időre, hatásfok, hang stb...), aztán azonnal kapod a legjobb ajánlatokat.
-
vzsryl
nagyúr
Hát akkor lassan ráférhet egy újrakondizás, és ugyanolyan jó lesz, mint új korában.
Esetleg ha mégis új tápot szeretnél, akkor most a Corsair TX650 nagyon ajánlott a 21k-s árával vagy a modulárisok közül a Cooler Master Silent Pro M600 23k-ért.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz pottyantós #712 üzenetére
Szia!
Megbízható, CWT beles, de 12V-on nem túl combos, és előfordulhat, hogy full terhelésen lekapcsol vagy nagyon durván elkezdi forgatni a ventilátorát. Ha már megvan a táp, akkor egy ideig jó lehet, de ha még nincs meg, akkor inkább mást válassz, pl Chieftec CTG-500-80P vagy Chieftec GPS-450A (csak 1db "A" legyen a végződése!) vagy FSP SAGA II 400-500W. Ezek a tápok 12V-on erősek és a hangerejükkel sincs probléma.
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
A Silent Pro kábelei nem túl hosszúak. Azt tudom, hogy CM 692-be elég hosszú. Modularitás fontos? Mert ha nem, akkor inkább Chieftec CTG-500-80P-t javaslok, mert annak a "kritikus" 8pines CPU csatlakozó kábele 55cm, ami már biztosan elég kell legyen.
(#730) Fejes Péter: Hali!
Nagyon jó táp az APN, megbízható és elég lenne a négymagos Phenom II-höz is, csak a kábelei az alaplap mögött elvezetve biztos, hogy nem lennének elég hosszúak. Inkább Chieftec GPS-400A-t javaslok, de ennél nagyon fontos, hogy csak 1db "A" betű legyen a végződése!
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Asakura23 #732 üzenetére
Hali!
Mi a márkája és a pontos típusa annak a 350-es tápnak?
(#733) Fejes Péter: Mint láthatod, a modularitásos részt nem neked címeztem. A codegenekben nincs túláram, túlfesz és egyéb elleni védelem, továbbá a felét sem adja annak a teljesítménynek, mint ami rá van írva. Magyarul: veszélyes.
Nem tudok olyanról, hogy valaki RS9-ben használná, de mivel az egy kisebb fajta alsó-tápos ház, ezért úgy gondolom, hogy elegek kell legyenek az GPS-400A 50cm-es kábelei.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
A CTG-500-80P nagyon halk. Vagy ha dizájnosabb táp kell, akkor Corsair VX450, de szvsz. nem éri meg a felárat, viszont a Silent Pro az igen, csak hát a kábelek hossza nem tudom, hogy jó lesz-e a kiszemelt házba. Esetleg a ház topicjában érdeklődj. Csak a CPU kiegészítő 4/8pines csatlakozó a lényeg, mert az van legtávolabb a táptól. Vagy esetleg ha mégsem tudnád elvezetni az alaplap mögött, akkor tudsz venni hosszabbítót is kb. 1k-ért, vagy harisnyázottat 2,5k-ért.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest