-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0d3r
addikt
Hali!
350 W-os FSP egészségesen kitud szolgálni egy Radeon HD5670-el, és Athlon II X4 635-el rendelkező gépet hosszútávon? Ilyen konfig esetében mekkora maximális fogyasztás várható?
Köszönöm előre is a segítséget! -
C0d3r
addikt
Bele kell kukkantani, ha nincs haldokló félben lévő kondi, akkor rendben van.
Amúgy szerencsés helyzet, nekem ami volt FSP tápom még 3. szülinapja előtt a ventilátora elkezdett hisztizni (érdekesség, hogy az azelőtti Codegen ( ) is ezen okból került kivonásra a forgalomból - mint utólag rájöttem, szerencsére). Na mondom szép, előbb megy tönkre mint maga a táp.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
És akkor nekem is lenne egy kérdésem: FSP 350-60APN és 400-60APN-en hány molex csatlakozó található? Ahány oldal annyi különböző adat, hivatalos oldalon meg nem találtam semmit erről.
-
C0d3r
addikt
válasz SupahKashim #5260 üzenetére
PB a doboz, hálózati tápkábel illetve csavarok nélküli verzió (úgynevezett OEM), másik pedig a dobozos.
-
C0d3r
addikt
Chicony Hipro 430 W táp mekkora hatásfokkal rendelkezik? Gyártó által leírt nem éppen információ dús szöveg ("High efficiency") nem elégítette ki kíváncsiságomat.
-
C0d3r
addikt
válasz dokee78 #6575 üzenetére
Továbbá ha jól értesültem, HD5850-nek 2 db PCI-E tápcsatlakozó is szükséges, FSP APN-en egy sincs, átalakítózásnál gyakorlatilag akkor az összes molex-et felkéne használni.
500-as Chieftec CTG-n van 2 PCI-E, vagy olcsóbban 400/ 450-en egy, másik pedig átalakítóval megoldható. -
C0d3r
addikt
Superb egy igen régi belsőre épül, ezért nem ajánlott vétel. Újabb és jobb hatásfokkal rendelkezik pl. a 400W-os FSP APN, de ha a profilodon található gépről van szó, akkor egy 350-es is bőven elegendő.
5-6.000 Ft környékén van még Chicony Hipro 430W, jóval több csatlakozóval ellátva. -
C0d3r
addikt
válasz barca4ever #6583 üzenetére
Tervezel mostanság nagyobb teljesítményű hardvereket vásárolni? Ezen konfig fogyasztása még erőteljesen leterhelve se lépné túl a 150W-ot.
-
C0d3r
addikt
Kíváncsiságból, és az erőteljesen alacsony hozzáértésemből adódóan kérdezném a tápegységek szakértőit, hogy milyen okból kifolyólag mennek (nálam) tönkre hamarabb a bennük található ventik, mint maga a táp?
Réges régen (~4 éve) volt nekem egy kodegány tápegységem, aminek elkezdett zörögni a ventilátora 2 év után. Ekkor már tisztában voltam azzal, hogy mellettem egy időzítő nélküli bomba van, ennek örömére lecseréltem egy FSP-re. Csodák csodájára, 2 évre rá ez is elkezdte a hülyeséget, azaz nem kívánatos hangokat adott ki a ventilátor felől.
Adtam neki olajat (örülök, hogy az USA le nem rohant a mennyiség miatt), így megoldódott (tudom, ideiglenes megoldás).
Tehát röviden a kérdés: mi okozza ezt, mikor a CPU-é tökéletesen üzemelt a 4 év folyamán?[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
A várva várt cikk: FSP Aurum - kis táp nagy hatásfokkal
-
C0d3r
addikt
-
C0d3r
addikt
Nincs ellátva a szükséges védelmekkel, ha tönkremegy, nagyobb eséllyel viszi magával a többi hardvert is. Aztán a ráírt teljesítmény töredékét tudja csak leadni, végül pedig a feszültségek ingadozása szépen lassan kivégezheti az erre érzékeny merevlemezt pl.
Ezek után már apróságnak tűnik a rosszabb hatásfok (=több fogyasztás) -> magasabb hőmérséklet -> zajosabb hűtés -
C0d3r
addikt
válasz bocsika #11822 üzenetére
450 W-osról sok infót nem találtam, a gyártó oldalát elnézve mindegyiken van 1 PCI-E. Ha a 350-ről nem spórolták le, valószínűleg arról se. HP-D4802RWR2-vel mindenesetre biztos nem nyúlhatsz bellé.
(#11823) Petzval: Sokáig fogsz még forogni azon az egy - valószínűleg - gyári hibás példányon?
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz Lastemperor #11940 üzenetére
Egy szakmai topikban nem kéne ilyeneket írni. Esetleg vállalod a garanciát, hogyha tönkremegy a tápegység és viszi vele a gépet, kifizeted az okozott károkat?
Ugye, hogy nem? Akkor meg ne ajánlj olyat amiről egyértelmű, hogy ipari hulladék. -
C0d3r
addikt
válasz vzsryl #13117 üzenetére
Gyors keresés után nem sok mindent találtam. Itt CWT belső szerepel a táblázatban.
Jonnyguru fórumon is egy rövid bejegyzés található."And last the iArena Series
GPA-350S GPA-400S GPA-450S GPA-500S
230V only, think it's CWT DSAII (same as the Enermax NAXN Tomahawk II?)
GPA-350S8 GPA-400S8 GPA-450S8 GPA-500S8
80PLUS(?), again CWT DSAII?"Sajnos ez nekem nem mond se jót, se rosszat. Ezek alapján sejthető bármi is?
-
C0d3r
addikt
válasz djtemplar #13159 üzenetére
Gondolom ezt Everest/AIDA64 dobta ki. Tudni illik, szoftveres mérés nem mérés, multiméterrel érvényes ez a dolog.
Amúgy LC Power veszélyes, ipari hulladék kategória, itt felsorolt tápok közül válogass. -
C0d3r
addikt
válasz Gyuszopapa #13188 üzenetére
Igen.
-
C0d3r
addikt
Nem éri meg az árát.
Ennyiért inkább CoolerMaster GX450, Chieftec CTG-500-80PB -
C0d3r
addikt
válasz Fr@nkieWilde #13214 üzenetére
550 W még tuning mellett is sok ehhez a konfighoz. 12.000-ért CoolerMaster GX450, sőt, a 8-9.000-ért kapható FSP Hexa 400 W is elviszi.
-
C0d3r
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest