-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0d3r
addikt
Superb egy igen régi belsőre épül, ezért nem ajánlott vétel. Újabb és jobb hatásfokkal rendelkezik pl. a 400W-os FSP APN, de ha a profilodon található gépről van szó, akkor egy 350-es is bőven elegendő.
5-6.000 Ft környékén van még Chicony Hipro 430W, jóval több csatlakozóval ellátva. -
vittorio7
őstag
válasz TeeJay #66677 üzenetére
Volt nálam cicergős FSP is. De ez benne van a pakliban. Szerintem halkabb a CTG-nél a 400-60APN.
De csodát nem szabad tőlük várni.Ez halkabb a fenti kettőnél: XFX Pro 450W
Seasonic beles, ADDA ventis, 5 év garis, vedd meg máris.[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz TeeJay #67244 üzenetére
A kék címkés Chieftec CTG-t már linkeltem pár hete, a Computex 2014-en is azok voltak kirakva, szerintem a 85+ CTB lesz CTG néven, valószínűleg.
A CTG-ből volt már frissebb, mert az elsők még nem ERP/EUP ready volt. Vagy csak nem írták rá.
A 85+ iArenat is. CWT GPA helyett GPM. [link] Computerbase.de
[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
válasz TeeJay #67267 üzenetére
Persze megértem. Nekem nagyon számít, hogy extra halk legyen a gép. És pár hete egy ismerős áthozta a gépét, Ő is el volt ájulva attól a Chieftec táptól. Valóban halk(a régi Chifik borzalmasak voltak hangban nekem), de nálam össze tudtuk hasonlítani az SS-350 ET-vel és a Seasonic lényegesen halkabb. De sok embernek halk a gyári processzor hűtő is, aminek a hangjától én herótot kapok.
Csak azért írtam Neked, hogy nem kell betárazni előre abból a Chieftecből.
Én nagyrészt a pcx-en vásárolok több éve. A legtöbb esetben olcsóbb is mint az Ipon. És ha kellett garanciáztatnom, akkor igaz nem gyorsan de korrekten intézték. Eddig még ennyi Seasonicjuk se volt mint most. (És nem is adják olcsón.) Nem is értem miért hanyagolták ezt a márkát, meg az XFX-et.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz TeeJay #67534 üzenetére
a tápot meg ki látja amúgy is?
Akinek plexis a háza vagy nagy ventilátorhely van az oldalán és belátni. (mint pl nekem)
(#67532) Dexter-2000: Milyen géphez lesz?
FSP Raider 550 APN 500, Chieftec CTG 500/550, Corsair CX 500. Ezeknél olcsóbbat nem nagyon találsz.
[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
válasz TeeJay #67645 üzenetére
Mondhatod, hogy én meg a Seasonicba szerettem bele, azért mert még nem volt Picom. De lesz.
De én azt a Chifit itt hallottam a szobámban egy gépben, az enyémben meg az SS-350 ET ment. És boldog voltam, hogy nincs Chieftec-em.
Sok embernek még a gyári proci hűtő is halk, nekem meg herótom van a hangjától. Nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz TeeJay #116812 üzenetére
Szerintem ezt nem egyszerű megválaszolni, hogy kell e már cserélni, mert sok függ attól, hogy mennyire volt karbantartva, illetve milyen hőfok mellett üzemeltek.
Első körben megmérném a feszültségeket amit kiad, illetve megnézném a kondikat milyen állapotban vannak.Én tegnap üzemeltem be egy ilyet BE QUIET! Pure Power 10 400W
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Cs1csó
félisten
válasz TeeJay #133333 üzenetére
Jól gondolod, 150W alatti max fogyasztással lehet számolni. 300-400W közötti táp bőven jó.
pl.: FSP HEXA+ 400W
FSP FSP350-50AHBCC 350W -
addikt
válasz TeeJay #147504 üzenetére
Ha lassan megáll a venti a tápodban, akkor mindenképpen érdemes vmi. megoldást keresni. Azt nem kellene megvárni, hogy teljesen beáll, te pedig nem veszed észre, túlmelegszik, rosszabb esetben leég az egész, azért ez nem játék.
Én is most BeQuiet tápegységet használok, nagyon meg vagyok vele elégedve, én adok egy “igen” szavazatot az új tápra😁⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest