- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipido
senior tag
Ha nem szeretnék mókolni a toldóval, és 2x6pin a vga karim, milyen tápot ajánlotok? (olcsóé)
-
DeskJeti
tag
Üdv! Megjött az FSP Hexa 400-asom! Már használatban is van!
Csöndben van! (Jó, van egy alap kis halk búgása, de 12 centis ventinek elnézem.)
Köszönöm mindenkinek, aki segített a döntésben, illetve, az ellenőrzésben, hogy biztos jó lesz-e a gépbe!
Debrecenből Veszprémbe szállítással olcsóbb volt, mint itt, helyben bármelyik számtech boltban.Használt M-Tec 420W-s táp valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz AxBattler #18687 üzenetére
Mindkettő egyformán jó, minőségi cucc. Használtan aszerint dönts, melyik van közelebb, melyik az olcsóbb, stb...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
DoxaM
aktív tag
Sziasztok,
Egy gyors kérdés lenne, ha vki esetleg tudna segíteni..chieftec iArena 500W vagy inkább Hipro 500W HPA?
-
Knilee
tag
hali
Átolvastam a fórumot és sokan javasoljátok a Chieftec CTG-400-80PB tápot sürgősen kellene vennem egyet de a környéken nem találtam csak Chieftec CTG-450-80P 450W PFC ezt inkább ne vegyem meg vagy ez is jó?
a konfig: gigabyte ep31-ds3l alaplap, 2gm ram, 2 hdd, ati 4830 vga, intel 6550 cpu. a gép nagyon sokat van használva. a Chieftec CTG-450-80P 450W PFC adatai a webshopból
450W ATX tápegység
csatlakozók:
1x 24 Pin ATX/
1x 4 Pin 12V/ 40cm
1x 6 Pin PCIe /40cm
4x SATA
3x Molex
1x Floppy
Zajszint: 24db
AC Input:
230V/3.5A
Frekvencia:
50 Hz
Méret:
14 cm x 15 cm x 8,7 cm[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Mit gondoltok, a chieftek maestro házakhoz adott sfx delta tápok hogy bírják a gyűrődést? Érdemes ilyet venni használtan (kb. 3 évesen)?
Vagy inkább egy ilyen fsp?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
misx
senior tag
Tudom hogy a Codegen tiltott termék, de nagyot néztem nagybátyámnál, mikor megláttam, hogy ők a kábelezést sokkal jobban oldották meg, mint az én FSP400 SAGA II-mnél, pedig ez kétszer annyiba került. Konkrétan a SATA tápellátásra gondolok, a Codegennél mind a két kimenő ágon van 1-1, míg az FSP-nél egyen van a kettő, így az újonnan vásárolt DVD írót és a meglévő vinyómat elég közel kellett egymáshoz tenni, hogy rádughassam a SATA tápcsatikat. Ezzel most nem a Codegent dicsérem, hanem az FSP-t szidom. Gondolhattak volna rá.
-
lipido
senior tag
Srácok, ERRŐL valakinek véleménye?
[ Szerkesztve ]
-
halleck
csendes tag
válasz Petzval #18674 üzenetére
De vajon csak egy típusú 420W-os olcsó tápegysége van? Elsőre logikusan gondolná azt az ember, hogy ugyan minek gyártana többfélét? De a Gigabyte más gyártók tápegységeit adja el saját néven. Nem vagyok pontosan tisztában vele, hogy simán átcimkézi őket, vagy kapnak saját burkolatot/ventit, de mindkét esetben sokkal könnyebb dolga van egy új modell bevezetésével, mintha saját magának kellene az utolsó szögig megterveznie és legyártania mindent.
Nem nagyon áll rendelkezésre információk özöne arról, hogy a gigabyte pontosan mit is tesz a gépbe. A normális az lenne, hogy az ember fia meglátogatja a gigabyte honlapját, és megnézi, hogy az adott házat a gyártó milyen tápegységgel szállítja. Aztán ugyanannak a honlapnak egy másik részén megnézi, hogy mik a paraméterei annak a tápegységnek. Csakhogy ezekről egy fél szót sem találtam a hivatalos honlapon, sem a házhoz tartozó tápegységről, sem pedig arról a tápegységről, amiről beszéltünk.
A másik mankó független újságírói, vagy akár magánszemély által végzett teszt, publikáció. Ilyenre sem akadtam ezzel a házzal kapcsolatban. A gigabyte honlapján megadott egyetlen egy szem review linkjére kattintva 404-es hibát kapok, vagyis nem elérhető.
Szóval most megkérdezzük a boltot, hátha mondanak valamit, és majd meglátjuk a továbbiakat. -
04ahgy
nagyúr
válasz vzsryl #18652 üzenetére
Ahogy itt fentebb írja MMIX, csak sima S12, de a lényeg az, hogy az S12 fel van készítve a többágas üzemre. Csak az áramfigyelő ellenállásokat kell beforrasztani a tömör rézhuzal helyett, meg a komparátor IC-t, ami a limit elérésekor lekapcsol.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz moha21 #18605 üzenetére
GS700 lesz, már fix. A CX-ek tényleg gázosak, sok hullik el, habár gépet egy sem vitt még. Le kellene a +12V túlterhelésre kapcsolniuk, nem megdögleni.
HGyu
-
h1n1_900
senior tag
Hipro 430...
Remelhetoleg nem fog fustolni miatta a gepem
Codegennel csak jobb?Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
halleck
csendes tag
Egyelőre annyit tudok róla, hogy 420W-os. Nem az én összeállításom, csak próbálok segíteni egy ismerősnek. Én is javasoltam neki a bolt megkeresését, de mindenképpen szeretek több helyről tájékozódni. Ha kapunk érdemi infót az üzlettől, és továbbra is kérdéses lesz a dolog, akkor visszatérek ide. Addig is köszönöm a választ!
-
MMIX
addikt
válasz dszabi #18669 üzenetére
"3 db IDE vinyót kötnék rá, a leírás szerint csak 2 db Floppy csatlakozója van, de gondolom Y-elágazással azért megoldható."
-hát remélem, ezt most én nem értettem félre.
Az IDE vinyónak molex kell. Van belőle a tápnak 4db molex és 4db SATA.
A 2 db Floppy csatlakozó az másik típus. (floppy, ventilátor, hangkártya)"Optikai meghajtó: 2 db"
IDE (molex) vagy SATA? Egy molexed még maradt a vinyók mellett.A táp egyébként jó. Az árától függ, hogy jó vétel e. Teszt
(#18670) lipido:
A CTG 400 a jobb, ha egy APN 350W +12V-os erő elegendő a képedhez. A 400W-os APN címke szerint egy picivel erősebb. APN-nek nincs PCI-e táp csatlakozója.[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
CTG-400-80P vs fsp 400 60apn?
-
dszabi
tag
Ez jó vétel? Be quiet Straight Power 400W BQT E8
3 db IDE vinyót kötnék rá, a leírás szerint csak 2 db Floppy csatlakozója van, de gondolom Y-elágazással azért megoldható.
Teljes konfigom:
CPU: Core 2 Duo E6600
Alap: Gigabyte GA-P35-DS3
Videó: Gigabyte GV-R577SO-1GD
RAM: ADATA Extreme Edition Vitesta DDR2 800+ 2x1GB
HDD: 4 db (3db IDE + 1 db SATA)
Optikai meghajtó: 2 db -
mr_ricsi
veterán
"De könnyen lehet, marad a hipro: az mégis csak új, és csak tud annyit mint a PNF..
Tudd nagyjából annyit? nem teljesítményre,hatásfokra gondolok,hanem védelmek, biztonság."
Ha a képen látható tápot kapod -aminek a fedél anyagából van a venti rácsa- akkor minden szükséges védelem benne van, és Stol tesztjéből ismerheted, hogy mire képes.
Ha viszont külön ventirácsos, akkor az szőröstül-bőröstül valamelyik ismeretlen kínai cég terméke, semmit nem lehet tudni a minőségéről, és a megbízhatóságáról. A "Chicony Power" nem dolgozott rajta, csak a HiPro márkanevet adta hozzá.[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
vzsryl
nagyúr
"-Nem csak hatásfokban térnek el, ezek szerint a múltkor feleslegesen pocsékoltam el 1 órát a szabadidőmből, míg utána ástam a neten."
Én meg ezt sajnálom, hogy így értetted, mert bizony odaírtam a "kb." szót. Tehát a lényegesebb dolgokban nem különböznek, mert az egész kapcsolásnak ugyanaz az alapja. A különbségeket pedig felsoroltad a linkelt hozzászólásaidban."-Kár, hogy így érteted, azt hittem "haverok" vagyunk. De sebaj. Többet nem fordul elő."
Rendben. Első blikkre rosszul esett, mert amikor ilyen hozzászólást olvasok vagy beszélgetésben hallom ezt, akkor mindig azt jelenti, hogy "Te kis gyökér, asszittem már megbeszéltük, hogy többet nem jössz az én utcámba, csitt-csatt.". De, ahogy most megmagyaráztad, így már oké. Szóval elnézést a félreértésért.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
MMIX
addikt
válasz vzsryl #18664 üzenetére
"Az most teljesen lényegtelen, hogy a sima, vagy a II-es, mert kb. csak hatásfokban térnek el."
-Nem csak hatásfokban térnek el, ezek szerint a múltkor feleslegesen pocsékoltam el 1 órát a szabadidőmből, míg utána ástam a neten.
[link]
[link]
[link]"nem is figyeltem, hogy S12-ből melyik típust írom, mert még egyszer leírom, nem ez volt az írásom lényege."
-attól még tévedés. Én csak erre reagáltam, a többire nem."Nem az olasz maffiában vagyunk, keresztapa. Enyhén szólva lekicsinylő megfogalmazás, figyeljünk már oda"
-Kár, hogy így érteted, azt hittem "haverok" vagyunk. De sebaj. Többet nem fordul elő.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Az most teljesen lényegtelen, hogy a sima, vagy a II-es, mert kb. csak hatásfokban térnek el.
Nem ez volt az írásom lényege, hanem a dolog megmagyarázása, miszerint miért keveredhetnek meg a 12V-os ág mikéntjével. Nem is figyeltem, hogy S12-ből melyik típust írom, mert még egyszer leírom, nem ez volt az írásom lényege."Ezt már a múltkor megbeszéltük azt hittem."
Nem az olasz maffiában vagyunk, keresztapa. Enyhén szólva lekicsinylő megfogalmazás, figyeljünk már oda.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
halleck
csendes tag
Üdvözlet!
Érdeklődni szeretnék, tud-e valaki konkrét információt arról, hogy a Gigabyte GZ-PB házban pontosan milyen típusú tápegység van. Feltúrtam a netet, de nem sikerült kielégítő választ kapnom.
Ebben a topikban volt írva, hogy a GZ-X1 házban GE-C420A-C2 típusú, FSP belű tápegység található. Joggal feltételezhető-e, hogy ugyanez van a GZ-PB-ben is?
Megfelelő minőségű-e egy nem különösebben tápigényes konfigurációhoz? A főbb fogyasztók egy Intel G840-es processzor, és egy Radeon HD6770 videokártya. Plusz a szokásos apróságok.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Petzval
senior tag
válasz Razermazer #18657 üzenetére
Van itt egy tévedés a gyártó hiába ad akárhány év garanciát a disztributor tart fenn szervízt az illető országban és ő vállal garanciaidőt.Magyarországon csakazt az időt lehet érvényesíteni ami a boltban adott garanciajegyen van.
-
kungzi
veterán
na most akkor 1 vagy több ágas a HX520? mindenki mást mond. és ilyet szeretnék venni
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Tanácsot kénék újból, mivel egyenlőre anyagi okok miatt csak nézelődök tápok terén.
Evvel a táppal kapcsolatban[link] [link] itt apróba van egy 1 év garival bár szerintem 3-nak kéne lenni mivel a gyártó annyit ad rá(de ha használt akkor érthető, ezt még nem kérdeztem meg a tulajtól, csak puhatolóztam egyenlőre. Tuti az szerintem, mert már nem gyártják hiszem a gtx 280-hoz csinálták anno.)
Ennyit ér ez a táp amennyiért hirdetik?[link] annyira nem nyűgözött le a hatásfoka a tesztek alapján, és ez a több ágról átkapcsolom 1 ágra garancia vesztés terhe mellett hát . Véleményt kérnék róla, érdemes vele foglalkozni, vagy mostani modernebbre érdemes pályázni, beszámítás és ráfizetés terhe mellett. Visszaolvasva a topikban az enermax leányvállalata gyártotta a belsejét, 14adam szerint impervio ha jól olvastam. Nem mai darab a kicsike.
480 sli-hez lenne ezért keresgélek.Üdv
[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Petzval
senior tag
válasz freestailo #18653 üzenetére
Inkább Chieftec CTG-t vegyél szignifikánsan jobb az iARENA-nál.Az A80-as sorozat nagyon jól sikerült
-
lizRRR
őstag
-
freestailo
őstag
sziasztok! irodai gépbe kellne nekem egy táp, max 450w-ig, a gépben egy i3 2100 lesz, egy odd, egy hdd, egy nvidia 520GT. kinéztem egy chieftec iarena 450w tápot, ezt vehetem nyugodtan, vagy van ennél jobb 10-12k -ig max? Köszi
-
vzsryl
nagyúr
válasz DinkaDanka #18649 üzenetére
Szia!
Mi a táp pontos típusa?
(#18650) 04ahgy: A Seasonic S12II tápjaira a gyártó azt írja, hogy bontott 12V-os ágú, pedig tesztek bizonyítják, hogy egyben van. A HX520/620 S12II 520 és 620 belet kaptak. Emiatt előfordulhat, hogyan néhányan belekeverednek ebbe.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
04ahgy
nagyúr
A Corsairnek csak egyetlen tápja nem egyágas, éspedig a HX1000W, azért, mert abban két külön táp van, így két külön +12V ág. A HX520/620 csak címke szerint többágas, a valóságban egy, nincsenek figyelőellenállások az áramútban... Nem lesz gond vele.
HGyu
-
DinkaDanka
tag
Sziasztok!
Gép fejlesztésen töröm a fejem, vettem is egy 5770 karit, de a táppal kicsit gondba vagyok. Elvinné szerintetek a jelenlegi?
Adatai: 400W és a 12V-os ágon 16AEmellé lenne még egy Athlon X2 260 (65W ) proci
Kicsit kevésnek érzem a tápot! Ti mit javasolnátok? Esetleg új tápba milyet?
Üdv és köszi !!!Real Gamers Never Die, They Just Respawn
-
-
Buster17
addikt
Hali!
milyen tápot vegyek ehhez a konfighoz? max 10k tudok adni érte.
ASUS M4A78LT-M
AMD Phenom II X4 955
Sapphire HD5830
Kingston 4x1gb 1333Mhz
Seagate barracuda 500Gbtovábbi bővítéseknek is elengedő legyen
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Annál is van jobb minőségű ebben az árkategóriában. TX650v2 fényévekkel jobb. A GS700 alsó-közép kategóriás CWT belet kapott, a TX650v2 pedig közép kategóriás Seasonic-ot. CWT-ből a csúcs kategória hozza nagyjából a Seasonic közép kategóriájának szintjét...
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Igazán akkor kezdenek veszélyesek lenni a Codegen-ek, ha túlterhelődnek. Ez a túlterheltség kb. 200W-nál kezdődik el egy 400W-os névleges teljesítményűnek hazudott Codegen-nél. A HD6970 meg egymagában képes 300W-ot fogyasztani, ami szerencsére idle-ben kb. a tizede, de amikor indul a rendszer, akkor egy pár mp-re felpörög a GPU órajele, és egymagában leölheti a Codegent, vele együtt saját magát és a konfig többi részét is.
Tehát bekapcsolás ezentúl szintén tiltott legyen, ha nem akarja kidobni a drága VGA-ját.
Milyen Corsair lett rendelve hozzá? Mert a CX széria nagyon gyenge minőségű, de még elmegy kategória. A rendelés előtt rá kellett volna itt kérdezni.
12V-on legalább 400W-ra szükség van oda, de inkább 450-500W, hogy legyen benne egy kis tartalék. Itt nézegess: Tápajánló táblázat[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz kungzi #18632 üzenetére
Igaz azért halk. Felsőtápos házakba nem annyira nyerő választás. Én is ezért cseréltem házat anno. Túlmelegedett és lekapcsolt a táp. Vettem egy alsótápos házat és egyből megszűnt a gond.
mod:
Igaz egy 250W-ot zabáló GTX480 meg egy erősen maghajtott i7 920-as van/volt alatta.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
moha21
veterán
Én be sem mertem volna indítani. Mást nem lehet mondani. Ha letiltod mondjuk a GPU gyorsítást akkor a CPU fogyasztás ugrik meg. Esetleg downclock. De az első mondat az igazi.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Lenry
félisten
haver tegnap vett egy új VGA-t, 6970
beszereltem neki, és akkor láttam meg a rettenetes horrort a gépében, egy 400-as Codegen formájában. mivel kell a gép, így kénytelen voltam így is összerakni, míg megjön a Corsair, amit rendeltettem vele.szigorúan meghagytam, hogy csak 2D (már a Windows élményindexnél is elkezdett sípolni a táp), de a filmek és a flash is használja a GPU-t, így abban nem vagyok biztos, hogy attól is eltiltsam-e?
szerintetek?
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
kungzi
veterán
sziasztok
a corsair hx520-ról mi a véleményetek?
-
senior tag
válasz vzsryl #18624 üzenetére
Háát.. új Hipro 350W vagy ezek a használtak.. vagy a PNF, vagy a 300-as APN-ek, ha lesznek...
A használtak esetben le lenne cserélve mind a két gépben a táp most, Hipro esetében meg csak az új gép kapna most, a régi később..(esetleg valamelyik használtat... codegennél biztos jobb lehet)
Filózok nagyon.. (pláne,hogy nem az én zsebemből megy a lé, magam részére egy normálisabb új tápra spórolnék mint a mostani kis CX400-asom pl.)
No meg mert a barátnőmnek hiába mondanám, hogy pl. az ő gépében lévő codegen egy ipari hulladék lehet.. jó az.. működik a gép nem? (igaz, az ő gépe is valami 1magos öreg kis masina.. ha jól emlékszem..nulla fogyasztással...)Ezért gondolkodtam a használt PNF, vagy APN-en, megkapná csak úgy alapon az ő gépébe, az agyukájáét (új gép) meg majd leboxolnánk
De könnyen lehet, marad a hipro: az mégis csak új, és csak tud annyit mint a PNF..
Tudd nagyjából annyit? nem teljesítményre,hatásfokra gondolok,hanem védelmek, biztonság.
Vagy legalább közel annyit... 3év.. addig gari, ha bekakkant, de nem visz el magával semmit, akkor le van rottyintva, garis....
Gari után meg ha behal valamikor, akkor meg már csere, az akkori tápokból...Petzval
"karaly.." háát.. zsír állapotban van.. csak nem olyan képlékeny, keményebb ...érted na..nem?!h1n1_900
Az általam linkelt PNF-ekből? Mikorra kapod meg elvileg? Bele is kukkantasz? (kondik állapota, stb..)[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Átolvastam az első hszt, meg a jó tápok oldalt, illetve rákeresve a hipro szóra találatokat.
Így azt hiszem, csak megerősítést szeretnék kérni,de ha van még valami jobb ajánlat, jöhet!Adott egy alap kis konfig:
Asrock N68-GE3 UCC
Amd Sempron 145 kétmagosítva!
DVD, 1 vagy 2 IDE winyó
Egyelőre alaplapi VGA, ha lesz külön Vga, az is csak valami kicsike, nem gamer gép!
Jah.. meg 2, vagy esetleg 4 Giga DDR3, de ez nem hinném, hogy sokat számítana..Amint látszik a gép is egy olcsó konfig, ehez kellene egy olcsó táp, mert jelenleg egy régi CM (RS-380-PMSP) táp van hozzá, még úgy 2005-ből.
Még anno az én tápom volt, csak meghalt nekik a csoda spire "tápjuk"(hol indult, hol nem, de inkább nem...),és hirtelen ez volt kéznél.
Ami lehet alapból nem lenne baj, ha a hangját nem is nézem, de már mikor odaadtam úgy egy éve, már akkor is púposak voltak benne a kondik teteje...Szóval, mivel a barátnőm venné anyukájának ezt az egész fél (bár végül is egész) konfigot,minnél olcsóbban szeretné kihozni.
Ezért gondolkodtam vagy egy használt tápban, vagy egy olcsó new-ba..Használtak pl:
FSP (ATX-350PNF)
Na de mivel pesti vagyok, plusz egy ezres minimum, tehát már 4ezer, és nuku gari..(jóó.. egy hónap, de az gyak. semmi..próba gari..)Ezért hajlok egyre jobban egy új Hipro 350W-os tápra.
Az ajánlott kategóriában van, ha jól rémlik stohl? kolléga tesztelte is..
3 év gari van rá...van benne rendes védelem.
Hatásfok, hang nem érdekes, mert a mostani 8centis rakéta hangja se zavarja őket, ez meg biztos halkabb lenne majd.
Láttam, hogy van némi "mizéria" a hiprok bele terén, de ha jól vettem ki, ezt a 350-est nem érinti...Ezek alapján ugye jól érzem, hogy egy PNF nem tudd annyival többet, hogy 1-2 ezret spórolva, gari nélkül jobb vétel legyen mint a hipro.
A lényeg az lenne, hogy ha el is száll, lehetőség szerint legyen rá esély, hogy ne vigyen el mindent magával...(védelmek..)
(no meg péntekig meg kellene vennem, ezért is gondolkodok ezen..)A válaszokat előre is köszi!
Ugyanakkor elgondolkodtam, hogy barátnőm gépében is valami codegen van asszem,nem lenne baj, azt se kicserélni,így ha rendelek kettő PNF-et, egy posta költséggel, akkor viszont már lehet megérné?!
Jó lenne tudni, hogy tényleg mennyi idősek lehetnek..
Ejj.. nem egyszerű Vagy én nem vagyok az[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Storms #18618 üzenetére
Biztosan elindul. Alapórajelen nem valószínű, hogy gond lesz vele, tuningnál esetleg. De majd kiderül élesben.
Más: nem is gondoltam volna, hogy Huntkey név alatt valaha látok még ilyet: 80+ Gold 300W. Különösen jó cucc, különösen drágán.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz Storms #18616 üzenetére
Huhúúúú. Jó régi darab. 12V-on nem egy erőművész. Abban a gépben a 3,3V és 5V alig kap terhelést, a 12V meg nagyon is. Habár ha eddig a tuningolt 260-nal sem voltak gondok, akkor a 275-tel sem lesznek. Ma. lekapcsol. Nem véletlenül lett ajánlott.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz shadowofthe #18614 üzenetére
Hát csíkosan bírná el. Ha kicsit visszaolvasol, hasonló gépbe kerül egy barátomnál szintén GS700W. i5-760, HD 6970 CF..
Majd egyeztetünk tapasztalatot. Ha nem bírja, úgyis lekapcsol, tönkremegy. Elvileg ekkor a gépet sem veszélyezteti.
(#18613) Storms: hol láttad te az Ultra Powert az ajánlott tápok közt, kérlek linkeld.
HGyu
-
shadowofthe
tag
Sziasztok!
Következő konfigom van most: i7-2600, MSI P67A-GD65, 4x2GB 1333, Inno3D Gtx570, 2 7200RPM-es vinyó és egy dvd író. (+2 kis venti).
Mindez egy Corsair GS700-astól kapja az erőt.
Tervezem télen/tavasszal egy második 570-es beszerzését. Elbírná szerintetek a táp? Tudom, hogy egy TX jobb lenne a GS-nél, de ha nem muszáj nem cserélném le a tápom. Húzni semmit nem húznék a rendszeren, a proci sem K-s, és a kártyákat is békén hagynám.Köszönöm előre is,
Üdv
shadowofthe -
Storms
őstag
üdv
Gépem:
870 Extreme 3 ■ Phenom II X4 955 ■ 4GB Kingston HyperX DDR3 ■ XFX HD 5770 XXX 1GB GDDR5 + 2 vinyó
Táp 470W Ultra Power ( ajánlott tápok közt van)Kérdésem: Ha az 5770 helyett egy GTX275-t beteszek elbírja még a táp? Ebbe a gépbe volt már egy GTX260 216SP is tuningolva használtam és minden gond nélkül ment 1 évig.
ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
mr_ricsi
veterán
válasz h1n1_900 #18575 üzenetére
"Egyenlore jo a 430-as. Rakotottem egy I7 920-t es egy GTX465-t 2ora furmark+prime95 utan sem volt baj. Feszek is stabilak. Multimeterrel neztem."
Multiméterrel nem lehet a tápokat minősíteni. Másodpercenként 2-3-szor mér, miközben egy hibás táp mikroszekundumos feszültségtüskékkel amortizálhatja a gépet.
És pár órás használat után nem fog kiderülni, hogy ha a táp valamikor meghibásodik, nem fogja-e a gépet károsítani.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
moha21
veterán
válasz Petzval #18607 üzenetére
Szuper akkor a 100-as szögemben van túláram védelem? vagy rövidzár? mert nekem
1. Be se kapcsol a tápom vele
2. ha bedugom akkor lekapcsol, de áramtalanítás után megy.
Szerk: egy 95"-os ATX-es Antec táp.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Petzval
senior tag
válasz moha21 #18605 üzenetére
A táp csak akkor tud lekapcsolni ha a táplált egységben van rövidzár vagy túláram.( a kettő között csak ohmos eltérés van!)Ha a táp alkatrésze megy tönkre akkor nem kapcsolhat le.Esetleg akkor ha a kimeneti kondenzátor lesz zárlatos.De ha egy Schottky dióda vagy FET elszáll akkor nem.A készenléti kör vagy a bemenetnél sem.
-
lipido
senior tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! A konfigom: athlon 2 x2 250, msi 790 gx-g65 alaplap, 1 ide-1 sata vinyó, 1 dvd ,2 slotba ram (2x2gb), vtx3d 6870 Ehhez jó lenne EZ a táp?
Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz 04ahgy #18596 üzenetére
[link] itt ~600 W a fogyasztás i7-el. Máshol is hasonló eredmények vannak. Ugye, ha feszt emel, azzal radikálisan ( exp) nő a fogyasztás, ha "csak" frekvenciát azzal lineárisan.
A GS700 az +12 V-on csutka 672W-ot le tud adni és egybe van az az ága, de kombinálva van a 3,3 V és az 5V-os ágakkal. ( bár ezekből nem tudom mennyi fogy ).
Relatív olcsó.
[link]chieftec táp Cw belsővel teszt alapján ez sem rossz, bár nem mai elvileg a 750-esnek 4 db 18 A-es ága van 12 V-on.
A CM 750 GX van még hasonló árkategóriában, de szkópon a 3,3 V-os és az 5V-os ága is túl zajos ( kimegy az 5 %-ból ) [link]
Amúgy kicsit gáz, hogy meghalt a táp és nem lekapcsolt..:S
-
04ahgy
nagyúr
válasz Petzval #18603 üzenetére
Fordítok. "RAM: DDR1 256MB." Csak a kolléga nem tett szóközt, és még el is gépelte. A fórummotor meg betette a smiley-t.
De a válasz helyes volt, Codegen, Sinan, Mercury, LC Power, M-Tech és társaik kerülendők. Az aprón nézz használtban olcsó FSP-t vagy Chieftecet. Akkor az ismerősöd még sokáig örülhet a gépének.
HGyu
-
Petzval
senior tag
válasz Redpaladin #18601 üzenetére
Ezt nem értem 156Mb RAM?Ha a videokártya alaplapi akkor az is a RAM-ból vesz el mi marad akkor a működéshez? Még 300W is bőven elég!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Bogyó bá' #18598 üzenetére
Naná. Nekem mondod, akinek AX-750W van otthon? Habár azt nem soroltad fel, de úgy érzem, nagy duzzogva azért azt is bevehetjük a felsorolásodba.
Épp azért kértem tanácsot, mert olcsó is legyen, de bírja is, stb. Nem saját gép, és a megrendelő, egyben barátom igényeit kell kiszolgálnom.
(Megj.: Másik otthoni tápom AU-700...)
HGyu
-
Redpaladin
tag
Sziasztok!
Egyik ismerős kérdezi,hogy a gépéhez milyen típusú tápot érdemes venni, az alábbi hardverspecifikációt adta meg:
Alaplap:Asrock p4i65gv
Cpu:Intel P4
HDD:30 GB
RamR1 156MB
Optika meghajtó:Samsung dvd-cd olvasóSzerintem elég lenne bőven 350W-os, szerintetek? Milyen típusú tápot javasoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest