- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hunork
veterán
válasz h1n1_900 #18397 üzenetére
?? Kérdezett, próbáltam válaszolni... De részemről ennyi, én befejezem! (végül is nem rétisasokról és kúpcsigákról kérdezett... )
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Petzval #18395 üzenetére
OKsa. Győztél! (amúgy szép darab...)
Ja, amúgy meg nem tudom, miért annyi, nem én terveztem, ez tuti...
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Petzval #18392 üzenetére
Már mint mihez képest kevés??
"With the 80 PLUS Bronze certification, the QP models operate at between 82-85% efficiency depending on load and have a 120mm cooling fan. Two separate 12V circuits power 20+4-pin mainboard, 4+4-pin CPU, 6-pin PCI-E (400W model only), 6+2-pin PCI-E (500 and 600W models only), six SATA connectors, and more.""Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
h1n1_900
senior tag
válasz ROGER PAPÓ #18388 üzenetére
FSP Hexa 500. Chieftec CTG-500, Coolermaster GX450. Utóbbi 2táp alsó tápos házba is megfelelő.
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
lizRRR
őstag
válasz ROGER PAPÓ #18388 üzenetére
GX-450-t vagy HEXA 400-ast fogja ajánlani
Az én kedvencem ugyanis a hagymásbab... :)
-
h1n1_900
senior tag
válasz ROGER PAPÓ #18383 üzenetére
Van jobb vétel is. Mindenképpen moduláris kéne?
-
Hunork
veterán
Ó, hát ez Sharkoon! Jó kis darab!
Itt egy rövidke iromány is, nemrég olvastam:
[link]"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
lizRRR
őstag
Úgy tudom , ez megbízható cucc.
-
ROGER PAPÓ
csendes tag
-
Scorce
tag
Sziasztok!
Eladnám a régi gépemet, és azon gondolkodom hogy a corsair vx 450-es tápomat meghagynám. Ez a táp elég szerintetek egy core i5 -ös procihoz + egy gtx 560ti-hez?
Üdv:
Peti -
vzsryl
nagyúr
válasz DonThomasino #18323 üzenetére
Bármelyik CPU+átlagos tuning. VGA-ból pedig max. GTX560 vagy HD6950 (ez utóbbi nem HD6970-re alakítva, mert akkor már kevés a 18A-es ág, amit a táp adhat neki).
(#18324) Ano: Nem a tápok gyengülhetnek idővel, hanem a kondenzátorok, főleg a gagyibb fajtából. De egy jó minőségű táp pár évig biztosan le kell adjon annyit, amennyi rá van írva.
Az említett konfighoz bőven elég 400W, kisebb tuning mellett is. Tehát az általam írott blogbejegyzésben szereplő 20-80%-os terhelésen belül maradna. A 600W-os táp nem lenne a legoptimálisabb választás.
Biztos lehetsz benne, hogy nem kell felém olyan hozzászólásokat címezned, amit egy kezdő felé szánnál. Nem ma kezdtem el foglalkozni a tápegységekkel.(#18325) sarkadifeca: A CTG-500-80P 12V-on annyit ad le, mint egy átlagos, jó minőségű 450W-os táp, tehát nagyon jól illene a konfigodhoz.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Giot
addikt
Sziasztok!
HTPC építésére adtam a fejem.
A következő alkatrészek lennének benne:
Gigabyte MA78GM-S2H
AMD Athlon(TM) Dual Core 5050e 2Ghz
Alpenföhn Panorama HTPC Cooler
2x2G ram
750G Hdd.
Esetleg későbbiekben egy low profile VGA.
Elbírná e ez a tápegység? [link]h1n1_900: Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
h1n1_900
senior tag
Talán pont van annyi tapasztalatom nekem és még rajtam kívül ennek a topik lakóinak, hogy tudjuk mit kell ajánlani. Egy mai átlag proci pl I5-2400 beéri 50wattal. Egy átlagos vga mondjuk 6870 meg 150wattal. Bőven elég a 400-as táp.
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
válasz h1n1_900 #18341 üzenetére
ha tuningolod és teszel bele még plusz dolgokat, akkor lehet, hogy elég éppen a 400W de idővel gyengül, arról nem beszélve, hogy nem egészséges huzamosabb ideig 100% környékén terhelni a tápegységet ... de ahogy gondoljátok, vegyetek csak nyugodtan 400-as tápot azt jólvan és majd lestek amikor a csúcsra járatott gépetek elkezd megdögleni mert a táp öregszik és kezd hibázni ( a védelmek ellenére) ugyanis minden eszköz fárad ...
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
-
yohnsee
tag
válasz DeskJeti #18345 üzenetére
"Bár mostanában csendesebb lett." - Biztos megérezte, hogy lecseréled. Viccet félretéve, sokszor ez a vihar előtti csend. Nekem is sok tápban volt már az a jelenség, hogy a venti iszonyú hangokat adott, aztán egy kis ideig megint halkan ment, majd hirtelen egy fél nap alatt megmurdelt. Egyszer cseréltem egy olyan gépben tápot, ahol a táp ventije már ki tudja mióta állt. Mikor kicseréltem, kézzel is nehéz volt először megtekerni - úgy beégett.
A manusz azt mondta, hogy jól megy a gép, csak az utóbbi időben mintha kicsit lassabb lenne.AVR
-
DeskJeti
tag
Üdv!
Véleményt kérnék!
FSP Hexa 400W?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
jaqdraco
csendes tag
Nagyon köszönöm a segítséget, akkor marad a 600-as Chieftec
-
Ano
senior tag
-
jaqdraco
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Most raknám össze a következő konfigot:
Proci: Intel i7 2600k
VGA: ASUS HD 6950 2Gb vagy 6970 2Gb
Alaplap: ASUS P8P67LE
4Gb 1333Hz memória
1db 1TB HDD (még nem tudom milyen)
1db Lg cd/dvd íróKörülbelül erről lenne szó. A kérdésem pedig a következő lenne, a fórum hosszas böngészése és keresgélés után egy Chieftech CTG 600-80P 600W-os táp beszerzésére gondoltam, csak nem tudom hogy jó lesz e, elég lesz e? Erre szeretnék választ kapni, a segítséget előre is köszönöm!
-
Ano
senior tag
válasz sarkadifeca #18325 üzenetére
Ha erről a konfigról beszélünk ([GigaByte H55M-UD2H] [Intel Core i3 530] [4GB Kingston 1333Mhz DDR3] [Radeon HD 4850 VAPOR-X] [CoolerMaster CM690] [Corsair VX 450] [WD 320GB + WD 1000Gb + WD 2000Gb] [LG DVD-RW] [SyncMaster S22A300B]), akkor elvileg egy minimum 500W-os chieftec-nek sokáig jónak kellene lennie ...nagyobbat csak akkor vegyél bele, ha nem sajnálod rászánni azt a plusz összeget és nem gondolod, hogy pénzkidobás, de igazából egyenlőre felesleges lenne ...
-
Ano
senior tag
válasz h1n1_900 #18326 üzenetére
gondolom erről beszélünk:
nos ... ugye te is tudod hogy a táp 450Wos ...ergo max ennyit tud leadni ... ha összeadjuk az összes W mennyiséget (ami a képen szerepel), akkor ennél sokkal több jön ki amit, soha nem fog leadni a tápod ... és a 420Wot soha nem fogod a tápodból kivenni a 12V-os ágból hiszen van mellette sok 5V meg 3,3V stb stb feszültség ahol komoly áramokat vesz fel így a 450W maxból "lopja" el a teljesítményt ... a tényleges fogyasztást úgy kapod meg, hogy az effektív %-al elosztod a konnektorból ténylegesen felvett teljesítményt ...
ha tervezni kell tápot géphez akkor, ha később nem akarsz semmi plusz dolgot rádugni vagy tuningolni, akkor a kapott tényleges fogyasztáshoz adj még 20%ot hogy a tápod soha ne működjön 100%os terheléssel ... ha tuningolni akarod vagy erősebb/több dolgot akarsz még rákötni, akkor viszont jó ha a tényleges teljesítményhez hozzáadsz még 40-50%-ot hogy biztosan legyen benne elegendő tartalék (igaz ez már az extrém használatot súrolja)
tehát, ha a mostani tényleges teljesítmény felvétele a gépednek pl 400W akkor minimum egy 480W-os táp lenne ajánlott, hogy hosszútávon biztonságosan tudjon működni!
Ha esetleg cserélsz benne valamit, ami többet zabál, akkor érdemesebb újra megmérni a tényleges fogyasztást és ahhoz hozzá adni még 20%ot és megkaphatod, hogy milyen táp lenne ideális a gépedhez (de ugye az előbb leírtam, hogy pont emiatt érdemesebb picit drágábban nagyobb tápot venni, hogy ne kelljen újra meg újra tápot is cserélni pl egy erősebb VGA miatt)Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Petzval
senior tag
válasz sarkadifeca #18325 üzenetére
Pld Chieftec CTG A80 sorozatból.
-
h1n1_900
senior tag
GX450 pl 420Wattot bír 12V-on.
5Év garancia van rá. Szénnéhúzott X4-em + szintén húzott 5870-et simán elbírt. Teljesen felesleges 600wattos tápsarkadifeca:
Felesleges. Egy minőségi 400-as is elég. CTG-500 és GX-450 közül választanék. Utóbbi előnye a több gari. Egyben hagyott 12V-os ág és a fekete szín.[ Szerkesztve ]
-
sarkadifeca
tag
Akkor ha jól sejtem elég lenne egy 500-550w-os táp bőven a leírt konfighoz?
Tuningolva tényleg nem lenne, max egy erősebb/de nem csúcs/ cpu! + meg több ram ennyi.
HD5850/5870 menne bele elvileg azzal el leszek egy darabig sztem.
iu.: mert akkor veszek egy 500w-os chieftec ctg-t vagy valami másik nevesebb márkát oszt jó napot.
[ Szerkesztve ]
régi rendszer - 5 piros - 0 fekete ; új rendszer - 44 pozitív - 0 negatív; legújabb - 20 pozitív - 0 negatív
-
Ano
senior tag
válasz vzsryl #18322 üzenetére
"(#18321) sarkadifeca: Semmi értelme a 600W körüli tápnak, ha 400W is bőven elég."
szerintem ez így nem teljesen igaz ... idővel a tápegységek gyengülnek és kevesebbet tudnak produkálni továbbá lehet, hogy tuningolni is akarja később, vagy erősebb/több cuccot bele tenni, ami további energiát igényel a táptól, tehát sokminden történhet, így ha nem sokkal drágábban (és tud is rá áldozni) be tud szerezni egy jó 600Wos tápot amiben bőven van tartalék, akkor ebben az esetben érdemesebb a nagyobb tápot beszerezni ...
ha a fentebb leírtak egyike sem esélyes, akkor viszont valóban nincs értelme és csak fölösleges pénzkidobás lenne ... ha viszont is-is, akkor esetleg egy 500W-os táp is szóba jöhet, ami tartalékkal is rendelkezik, de olcsóbb is mint a 600W-os ...
-
vzsryl
nagyúr
válasz DonThomasino #18320 üzenetére
Amihez elég a teljesítménye, azt természetesen elviszi.
(#18321) sarkadifeca: Semmi értelme a 600W körüli tápnak, ha 400W is bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
sarkadifeca
tag
válasz moha21 #18313 üzenetére
És ha modulárisat akarok 600W körül akkor melyiket ajánlanád?
lizRRR-nek : lehet h az 5850-et v. erősebb kártyákat nem hajtja ki a i3 530, de a vga. csere után lehet cpu-t is veszek ha kijön rá a forint .
[ Szerkesztve ]
régi rendszer - 5 piros - 0 fekete ; új rendszer - 44 pozitív - 0 negatív; legújabb - 20 pozitív - 0 negatív
-
vzsryl
nagyúr
válasz yohnsee #18309 üzenetére
Ok, ok. Hirtelen azt hittem, hogy egyszerre használsz jelen és jövő időt, de már leesett, mit akartál kifejezni. Elnézést!
(#18310) sarkadifeca: Bőven elég lenne az a 400W-os Chieftec-ed is, és a Corsair VX450 is, de ha már eladtad, vagy elajándékoztad őket, akkor Cooler Master GX450-et tudok javasolni.
(#18314) DonThomasino: Enermax EG-495AX-Ve bél van benne. Az Enermax mindig is a legjobb gyártó volt, és ez a terméke is bizonyítja.
(#18315) flash-: Fortron Source Corporation = FSP.
-
flash-
veterán
rákerestemerre a FSP 350-60 APN tápra de ez fortron beles.
ha 10 ezer forint korul akarok tápot egy olyan pchez amin 720p felbontassal jatszanek es nem lenne tuning a gepen akkoer ahhoz ez a tap eleg?vagy mit tudnatok ajanlani ami jo minosegu es nem draga?tehat kb 10 ezer forint?vagy ennyiert nincs jo táp? -
DonThomasino
veterán
Enermax EG-495AX-VE
[link]
Ahogy néztem egy régebbi széria.Ki mit gondol erről a tápról, és általában az Enermaxról?
Esetleg tudja valaki milyen belseje lehet?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
moha21
veterán
válasz sarkadifeca #18310 üzenetére
Chieftec-et vedd, ha ezek közül kell választanod. ( Enermax nem éri meg, fentebb írták nem enermax belseje van ).
Persze, ha moduláris vagy más igényed van, akkor vannak még más tápok is, amúgy a CTG remek táp.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
lizRRR
őstag
válasz sarkadifeca #18310 üzenetére
Felesleges 5850 kártyát vagy annál nagyobb teljesítményű kártyát venned a mert a procid nem fogja ki hajtani azt.
-
sarkadifeca
tag
válasz yohnsee #18294 üzenetére
Köszi szépen ezt a márkát el is felejtettem. Eddig volt 1 Chieftec 400w-os, + 1 Corsair 450w-os tápom.
És szerinted Chieftec CTG-600-80P v. Enermax Naxn 80+ 600W vagy mindegy amelyik olcsóbb??
Átlagos használatra lenne a proci (i3 530 2.9ghz), és a vga (5850 vagy nagyobb még nem tudom mit vegyek) sem lenne húzva!
-
yohnsee
tag
-
MMIX
addikt
válasz h1n1_900 #18302 üzenetére
Zalman ZM360B-APS HardwareSecrets teszt.
Az biztos, hogy FSP (szerintem FSP GLN)
Jó táp, igaz nem hibátlan. A túlterhelés védelem nem működött a tesztben (OPP)."This made our power supply to deliver 517 W and consume 705 W from the wall, so efficiency was at 73.3%. The problem, however, is that after one minute the power supply died. When we opened it we tested all main components and to our surprise all tested ok, so no main semiconductor burned, and we couldn’t find what exactly burned (probably the transformer)."
Kispórolták belőle a MOV-ot. A hálózatból jövő tüskéket az aktív PFC fogja fel, "mint a bokszolók a fejükkel az ütéseket." Nem ritkaság manapság, hogy kispórolják ezt az alkatrészt.
[ Szerkesztve ]
-
h1n1_900
senior tag
Zalman ZM360B-APS
Mi a velemenyetek rola?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Cooler Master XG-Series XG850 Platinum 850W 80 PLUS Platinum
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Zalman Watttera ZM1200-EBTII 1200W GOLD moduláris tápegység
- AKCIÓ! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest