- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
membrandj
nagyúr
Sziasztok. Csapágyas lett a tápom , ezért játék közben percek alatt túlmelegszik, aztán leáll szépen.. Javítható? Érdemes? Másik,hogy milyen tápot ajánlotok ~6 ezer forintos ár környékén? (max 8) Konfigom: Core2duo e8400( 3.0ghz) 3GB 1066hz-es ram, ATI HD 4850 ( gigabyte). 2db winchester. Asus p5k alaplap.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
balpis
őstag
válasz Kassadin #17777 üzenetére
"Harisnyázni még betudom, na de festeni..."
Ne kérdezd, hogy le jön-e utána (ennek a vége felé), s mi lesz a garanciával, ha nem, de én bízom benne...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
vzsryl
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #17794 üzenetére
Itt nézelődj: Tápajánló táblázat
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #17792 üzenetére
Leállna a gép és/vagy instabil lenne, de nem a felbontás beállításával lennének problémák. Nem is értem, hogy lehetett ebben a helyzetben a tápra gyanakodni.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #17790 üzenetére
Ok, de ennek mi a köze a tápegységhez? Egyértelmű driver hiba...
-
h1n1_900
senior tag
válasz Kezdő vagyok #17788 üzenetére
Elég lesz igen.
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ehhez a kártyához elég ez a táp?
[link]
Delta Electronics 350 W max. DPS 350 AB-4A[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
válasz h1n1_900 #17784 üzenetére
Én elhiszem csak S.O.S-be kell neki holnap már össze kell rakjam
Akkor marad a Giga 460W
Hát sajnos ez vidék itt minden drága
14 -én A cifi ctg 500-80P is 15000Ft volt de 2 nappal később már csak 13.000Ft megkérdeztem azt mondták sajnos elírták de azóta sem javították na ez vidék.[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
Hali
Ismerősöm gépében volt egy táp valami Deer azt hiszem 300 W tudom hogy nem ajánlott
Szét szedtem és elég sok a púpos kondi benne.
A 12 V ága stabil de 5V már csak 1.5V add le még a dvdíró tálcáját se bírja visszahúzni
Alap gép athlon 2500+ 768MB ram két vinyó 1 dvdíró .....
460W giga van itt szolnokon a többi noname táp 5000-7000Ft közt (Sajnos csak ez van megéri kiadni vagy rendeljek kisebb tápot neki)
A giga 10000Ft bruttó gondolom csereA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Kassadin
addikt
válasz h1n1_900 #17750 üzenetére
Jah, hogy létezik átalakító, nem tudtam.
Amúgy mivel minden forint számítani fog kövi hónapban, ezért habár mindenki dicséri a gx450-t, de inkább az olcsóbb tápot választom.Qru: Köszönöm.
#17778: Igen, ezek a hátrányai(főleg fekete belül is a gépházban minden, kicsit elfog ütni az összhangtól). Harisnyázni még betudom, na de festeni...
Habár az se lehetetlen.[ Szerkesztve ]
-
RapUGround
tag
Tudnátok ajánlani egy tápegységet, ami elvinné:
Mondjuk egy erősen tuningolt bull-t,
4 memória modullal,
3-4 hdd-vel,
6 házventilátorral,
2db HD6870 el.Ez lenne az igényem, de nézelődök olvasgatok de nem találom a megfelelőt.
De mondjuk ezen a téren nem is vagyok képben.
Nagy segítség lenne az is hogy legalább merre kersegéljek.
Az ár az meg ha lehet minél olcsóbban. -
Specter
tag
\o/ Hy.
Egy Nexus NX-6000 630 Watt-os tápban gondolkozok új gépemhez.
Van valakinek róla rossz tapasztalata?
Nem nagyon láttam eddig róla rossz írást,de azért gondoltam megér 1 próbát,hogyha nálatok is rá kérdezek =) -
-
vond
MODERÁTOR
Még egy kérdés: 400-as Chieftec-ből melyik legyen?
- GPS-400A (Delta bél) - a több és hosszabb kábel miatt vonzó... Többet tud leadni?
- CTG-400-80P (Sirtec bél) - ez forog inkább a köztudatban... halkabb is talán?(Árban kb. ugyanannyi lenne mindkettő...)
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
A HKC tip. tápokról mi a véleményetek? Mennyire megbízható szerkezetek ezek? -
malacka87
őstag
Helló skacok megvan a gépem többi alkatrésze végre eldöntöttem mi lesz! Már csak 1 táp kellene csak nem tudom melyik legyen!
AMD Phenom II X4 955
COOLERMASTER Hyper 212 Plus
ASUS M5A99X EVO
KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G
SAPPHIRE 11179-09-20G HD6870 1GB GDDR5 PCIE
WD 500gb
CM 690KWN2
Ssd-t és még 1 videókarit valamikor januárban tervezek.
Ha tuningolni akarom a gépet akkor is elég legyen a táp köszike!btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, Budget = ~7.000 -es kategóriában melyik a leghalkabb tápegység? vga nélköli gépbe kéne egy halkabb táp, üdv
-
mosquetoo
tag
Sziasztok ez a táp (Chieftec GPS550AB A) elég lehet ehhez a géphez?
A táp eddig használatban volt nálam , de nagyon minimálisan lett használva , nem lett leterhelve nagyon, ami az adatlapomon van gép azt hajtotta.ASROCK H61M/U3S3
Core i5-2400
KINGSTON 4096MB DDR3 1333MHz CL9
MSI N480GTX Twin Frozr II
3db HDD[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Egy FSP400-60GLN táp mennyire jó és milyen konfiggal birkózna meg? -
Kassadin
addikt
Sziasztok srácok! Azt szeretném kérdezni, hogy mi a különbség a 6 pines és a 6+2 pines pci-e csati között? Gtx 460 lesz a gépben, és most olvasom, hogy ahhoz kettő darab 6 pines csatlakozó kell, így a gx450 ki is esett. Jelenleg ezzel szemezek, valaki tud róla valami véleményt nyilvánítani, illetve jó lesz-e a fent említett kártyához?
Üdv: Kassadin -
shadow1901
aktív tag
Elég sokat megy ([link]) most még keveset is használtam. Volt már az elérhetőség 60-65% is. Gyanítom még így sem éri meg a felárat a magas hatásfok. A CTG és az általam említett táp között ~5k különbség van, annyival jobb/rosszabb is? A CM kisebb is, drágább is meg 6 pines csatiból is csak 1 van rajta. Kb ugyanott lennék vele ahol most...
[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz shadow1901 #17746 üzenetére
Az igazábn magas hatásfokú tápok drágák, de ha nem 24/7 megy a géped akkor felesleges, kb soha nem hozza vissza a felárát.
Ciheftec CTG500 bőven elég lenen vagy CM GX450. Ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy moduláris legyen a táp.
#nincsbennetarcsi
-
shadow1901
aktív tag
Sziasztok!
Elkezdtem tápok után nyomozni. Most a GB 460-as néha megizzad 1-1 játéknál, meg a sata csatlakozói nagyon közel vannak egymáshoz és egy szálon. Továbbá átalakítóval van most bekötve a 6870-em egyik tápcsatlakozója. Ez a hatásfok gondolom nem parasztvakítás, nézegettem jelenleg a CM, Real Power 520 tápját de gyanítom szintén régi motoros már. Meg van már bőven 85+ hatásfokkal rendelkező táp is. Design tetszik, de az ára nem. Hosszú kábelek sem ártanak, majd egyszer vagy építek vagy szerzek egy alsó tápos házat. Márkában CM és Corsair tápokat figyelgetem, de maga a vásárlás még jóval odébb van. Készüljek fel a hasonló árakra ilyen elvárások mellett?
Milyen más tápokat tudnátok még ajánlani amit nézegessek?
10-15-től nem ér nekem többet, hogy a dobozba álljanak a kábelei. Akkor inkább veszek mondjuk egy kicsit újabb technikát (CHICONY Hipro 500W)[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
vond
MODERÁTOR
Köszönöm Neked és moha21-nek is!
Valszeg nem szarozok most már, s meglépek egy CTG400-at... Azzal nagyon mellé nem lőhetek...
Ha mégis a 430-as Hipro lesz, akkor a HP-D4802PWB2 jobb lenne, mint az R-es típusszámú, PFC nélküli, nem? Ráadásul halkabb is...
Máshol meg tudnám kb. ugyanannyiért venni...
-
Zsoldo
csendes tag
Sziasztok!
Már 3 napja vergődöm a választás okozta több órányi olvasás és elemzés végett.
Na de a lényeg. 2 db 5870-em van és kéne vennem egy másik tápot. Két tápig nagyjából le tudtam szűkíteni a dolgot. CORSAIR Enthusiast Series TX650W v2 míg a másik egy FSP Aurum Gold 700W. Na igen, de mi legyen jobb hatásfok és több darab 12V-os ág vagy 1 db 12V-os ág és gyengébb hatásfok. Persze más tápok is szóba jöhetnek ha valakinek van jobb alternatívája, de érveket is szeretnék.Előre is köszönöm a válaszokat!
BattleTag: Netuddki#2259 Stream: https://www.twitch.tv/netudd
-
moha21
veterán
válasz Petzval #17738 üzenetére
230 V van elméletileg már nem kis ideje.
Az elmélettel úgy-ahogy tisztában vagyok a szinkrongenerátorok-tól kezdve az átalakítástól a végfesználásig. A gyakorlat hiányos.Voltam olyan helyen ahol rövidre zárták a hálózatot a kismegszakító leoldott, mégis 14 V feszültség volt a nullán.
(#17739) Dodder : Lehet, relatív egész pontosnak mondható eszközzel 14V különbség volt... LEd-es fáziscerka fázist mutatott a nullán is..ugye 5V-tól jelez.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Dodder
tag
válasz moha21 #17736 üzenetére
Belső szereléshez is érdemes szakembert hivni,mert ő válalja a felelősséget a munkája. Ha a földelés ki is van épitve az óra mögött lessz, ami le van plombálva ezt csak az áramszolgáltató emberei vagy regisztrált villanyszerelő végezheti. A kismegszakitóból azért van ennyi mert elméletileg külön áramköre van a világitásak és a dugaljaknak is.Esetleg szobákra is leosztják.10 amperes a világitásé 16 amper dugaljaké.
Petzval:Ez igy nem igaz. az uj éptéseknél már használni kell az eph-t vagyis az egyen potenciálra hozást ami azt takarja,hogy kötelező összekötni a nulla és a földvezetéket.
Mert bizonyos esetekben a nulla és a földvezető között is lehet feszültséget mérni.[ Szerkesztve ]
Én bízom az emberekben,csak a bennük rejtőző ördögben nem.
-
Petzval
senior tag
válasz moha21 #17736 üzenetére
Az egyfázisú hálózatnál a fogyasztó kap egy fázisvezetéket és egy nullát.Ettől független a földelés ami egy földbe megfelelő mélységre leásott rézlap, ezt kell a földelővezetékkel összekötni.A nulla és a fázis között van 220V, a fázis és a földelővezeték között ha jó a földelés szinténTehát a földelésnek az órához nincs köze.
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
"Pendrive csere közben hozzáérhetsz.
Ha a gép elromlik, akkor automatikusan rámozdulhat az illető a fémrészekre. (hőfok ellenőrzés, vagy be van e kapcsolva?)
A számítógép lehet kartávolságban a radiátortól. (egyik kéz a fémburkolaton a másik a radiátoron)."Mondok durvábbat: fejhallgató! A fémen csak egy vékony szivacs van, ami az izzadtságtól még nedves is lehet. És lehet a júzer agyát sütögetni vele...
[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
moha21
veterán
válasz Dodder #17735 üzenetére
Köszi az info-t. Már ittam, úgyhogy nem szedem szét a konnektort, de valószínű az alu vezeték. Nyilván rosszabb a villamos ( és hő ) vezetőképessége, de megfelelő keresztmetszettel nem lenne gond. Bár gondolom akkor cserélnének mindent.
Én magam földelést húzhatok be? Mármint csak a lakásban, tehát a villanytáblához nem nyúlnék. Gondolom a válasz nem. Csak mert dolgozom kábelezéssel ( igaz koax meg egy táp biztonsági kamerákhoz ) így eszköz lenne.
Tehát lakáson belül kiépíthetem a földelést? És utána ők valóban leföldelnék.
100 k-t úgysem ad senki egy bejelentetlen albérletért, főleg úgy, hogy ki tudja meddig maradnak..
Ja amúgy nyilván kábelt normálisan vennék. A lakásban van 4 kismegszakító 2db 10 A-es meg 2 db 16 amperes. Kérdés minek ennyi
Többieknek: Remélem nem zavarja ez a topic lakókat, tanulságot lehet levonni belőle.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Dodder
tag
válasz moha21 #17721 üzenetére
Hát nem lessz olcsó mulatság. Elméletileg a villanyóra szekrényből kell kiépíteni a földelést. A szekrényben csak az áramszolgáltatónál regisztrált villanyszerelő dolgozhat. Ezzel tisztában is vannak és elkérik az árát. Főleg mert gondolom aliminium huzal lett anno behúzva és kötni fogja az ebet a karóhot hogy le kell cserélni rézhuzalra. Szabvány stb. ilyesmi.Ez több tízezres tétel. Sőt lessz szerintem minimum egy százas. Egyszerübb beszerezni egy Fi Relét pár ezresből megvan.
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Az adatlapomon látható konfigot milyen táp tudná elvinni ha a VGA-m helyett egy HD6950 lenne? és később akár OC is lenne? Illetve HDD is tervben van még.Matthew 24:42
-
BPY-167
tag
válasz vzsryl #17727 üzenetére
Egy Gigabyte HD6870OC-t tervezek.Ebbe a gépbe:
Proci:AMD Athlon II X4 645 3,1GHz
Alap:ASRock N68C-S UCC
Ramingson 2GB+1GB (utóbbi is cserélve lesz 2GB-ra)
Most egy XFX ATI Radeon HD4470-es dübörög a gépben.(húzva van GPU:960MHZ Mem:1100MHz) Ez lesz cserélve HD6870-re
vinyókestern Digital WD20EURS 2TB és egy régi Hitachi 80GB +külső 250GB
Mostani táp:Mercury 400W (már szerintem a végét járja)
Ehez a géphez kéne egy olyan táp ami ez a konfigot biztonságosan elbírja.
Maximum 17-18ezret áldozok tápra.Szerk:Az baj ha játék közben nincs meg a +12V? Csak 11.65V
[ Szerkesztve ]
-
NagyZ01
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfiogot elbírná a tápegységem ?:
AMD Phenom II X4 955 BE 3.2Ghz
MSI N460GTX Hawk
Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz
2db HDD, 1db 9 centis venti-tEzeket egy Hipro 500W os táp elbírná ?
Oldalára ez van írva:
+5V: 18A
+3.3V: 24A
Ezek össz: 120W
+12V1: 22A
+12V2: 22A
Ezek össz: 430W
-12V: 0.3A , 3.6W
+5VSB: 2.5A, 12.5WVálaszt előre is köszi.
Living for the sesh
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz BPY-167 #17726 üzenetére
Szia!
Nem ajánlott, veszélyes táp. Lásd az 1. hozzászólásban, vagy a kereső használata után.
Milyen VGA-t tervezel?
Miért pont 550-675W-ig? Ekkora teljesítmény a következő kártyáknak kell: HD6990, GTX590, meg persze melléjük a konfiguráció többi része. Olvasd el ezt a cikket: [link]megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
BPY-167
tag
Sziasztok!
Véleményt kérek.Valmikor a karácsony közeledtével beruházok egy új vidi kártyára és ehez új táp kell.LC Power 600W PSU-LC6600 PFC Ez a táp hogy muzsikál?? Ha ez esetlej nem jó ajánjatok valami jót.Szempontjaim 550W-től 675W-ig egy minőségit de azért megfizethető áron.
Eőre is köszönöm! -
moha21
veterán
válasz Murphistic #17715 üzenetére
Igen, volt itt UPC-s srác net-et kötni be, ő egyébként villanyszerelő, mert beszélgettem vele és azt mondta legtöbbe így van. És nem jó dolog, ha egy mikró ráz vagy mosógép a vizes fürdőszobában...
(#17722) MMIX : Ráadásul ő pc-ket szerel elvileg, szóval ne mondja, hogy csak billentyűhöz ér...
(#17723) h1n1_900: Van csatorna, ha jól emlékszem. Ismerős van csak nem itt.) De amúgy nem az én dolgom, csajoké. Csak nem akarom bajuk legyen. Ők nem fázisceruzával alszanak.
Amúgy fáziscerúzából is 100 Ft-os LED-es felejtős totál.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Petzval #17719 üzenetére
De nem csak a gép használója érhet a számítógéphez.
Pendrive csere közben hozzáérhetsz.
Ha a gép elromlik, akkor automatikusan rámozdulhat az illető a fémrészekre. (hőfok ellenőrzés, vagy be van e kapcsolva?)
A számítógép lehet kartávolságban a radiátortól. (egyik kéz a fémburkolaton a másik a radiátoron).
Inkább legyen minden konnektor földelt és a kettős szigetelésű eszközök földeletlen villásdugóval.[ Módosította: 7 ]
-
moha21
veterán
válasz Dodder #17712 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a választ!
Tudom, hogy kicsit off, de azért nem baj, mert idevág relatív és itt tettem fel a kérdést.
Szóval előbb főbérlőt/ gondnokot kell zargatni és utána keríteni egy villanyszerelőt?
És kb mennyi ez pénzben kifejezve? bár nyilván konnektor száma ( vezeték ára, munkaidő, falbontás ) mennyiségétől függ.
Földelés nélkül meg PC-t használni no comment.
-
h1n1_900
senior tag
-
Dodder
tag
válasz Murphistic #17715 üzenetére
Ha jól tudom az éríntésvédelemmel kapcsolatos szabványt Msz172 1972 körül vezették be.
Az elötte épüt házakban nem használtak védóföldelést. Nem tudom mikor kezdödött a nagy panelépítési korszak.valszeg elötte.A mi hátunk 1970-ben épült de itt sem huztak be mindenhova földelést.Most is van olyan konnektor ahol nincs védöfoldelés.mr_ricsi: én sem vitatozni akartam csak felhivtam a figyelmet arra,hogy mindenképp szakemberhez kell fordulni.
-
Murphistic
aktív tag
válasz mr_ricsi #17709 üzenetére
Na basszus, most nem nyugtattál meg . Az a szomorú, hogy gondolom az összes panelházban így vannak bekötve a konnektorok. ( Ez a ház még valamilyen ősi csehszlovák szabvány szerint épülhetett, de ezek szerint vagy ennyire megengedő volt a szabvány, vagy nem törődtek ilyen apróságokkal ).
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Petzval
senior tag
válasz mr_ricsi #17711 üzenetére
Csak itt egy apró baj van! A számítógép kezelése közben áram alá kerülhető fémrészeket nemigen fogdosok.Mert egyrészt a gép felépítésénél fogva a kezeléskor mindíg műanyagot fogok meg. Oszt itt van a fázisvizgáló a kezem ügyében. Nincs a fázis rákötve a fémrészekre!
[ Szerkesztve ]
-
Dodder
tag
válasz mr_ricsi #17710 üzenetére
Ez igy igaz. De nem felejtsük el,hogy A FI/LS kapcsolókat minden esetben csak elektromos szakember telepítheti, cserélheti.
Egy kis olvasmány róla:
A FI/LS kapcsoló az áram-védőkapcsoló(Fi-Relé) és a vezetékvédő kismegszakító kombinációja. A Fi/LS kapcsolók egyszerre nyújtanak védelmet a túlterhelés, rövidzárlat esetén, és hibaáram fellépésénél. A FI/LS kapcsoló csak a hibás áramkört kapcsolja le.
Link:A FI/LS kapcsoló az áram-védőkapcsoló(Fi-Relé)Én bízom az emberekben,csak a bennük rejtőző ördögben nem.
-
mr_ricsi
veterán
válasz Petzval #17701 üzenetére
"Én 17 éve használok PC-t és a szobában nincs földelés, ésszel kell használni nekem persze van sok műszerem és fázis keresőm ahol jelzi hogy a fémrészen valóban fázis van"
Tehát utólag meg tudnál róla győződni, hogy valóban áramütéstől haltál meg?
Mert egyébként nem értem, hogy a hatalmas tudásoddal és tapasztalatoddal hogyan tudod észrevenni, hogy a tápban az érintésvédelem első vonala ebben a pillanatban meghibásodott, és emiatt feszültség alá került a burkolat, és most kell mérni, és mostantól nem szabad senkinek hozzáérni.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Murphistic #17697 üzenetére
"a lakásba nincs föld bevezetve (régi szabvány szerint ez rendben van). A konnektorba a fázis és a nulla vezeték van bekötve, a földelés a nullával van összekötve."
Valóban, a régi szabvány szerint nem volt kötelező a földelés, de már akkor is tilos volt védőföldes készüléket földeletlen konnektorból üzemeltetni.
A konnektorban összekötött nulla és védőföld viszont minden időben tilos volt, mert ha valami szakbarbár az óránál felcseréli a fázist a nullával, akkor a lakás összes védőföldes készülékének a burkolatán a fázis jelenik meg, aztán a lakók hullanak, mint a legyek.
Eleve, ahol nincs behúzva védőföld, nem is szabad földelt aljzatot felszerelni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
moha21
veterán
Az uniós szabály azért van, mert bizony számít a környezetvédelem és drága mulatság az energiaszolgáltató cégeknek is a meddő teljesítmény által okozott veszteség.
iArena felejtős, vagy CTG vagy a MMIX által leírt Hipro.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
CHICONY Hipro 430W HP-D4802RWR2
Az 1. a nem ajánlott verzió (a kép ok, de a típusneve nem bonyolult, mint a többié), a 2. 3. ugyanaz a táp.
CHICONY Hipro 380W HP-D4302RWB2 OEM 430W peak 380W folyamatos.
R=nincs PFC (nem gond amíg ugyanúgy számolják a villanyszámlát a szolgáltatók mint most, a környezetvédelemnek nem jó és az erőműnek, és az Uniós szabályoknak)Chieftec iArena: egyenlőre az alakult ki, hogy nem ajánljuk, én az ár/értéke miatt.
A teszt szerint a CHICONY Hipro 380W HP-D4302RWB2 hangosabb, mint a CHICONY Hipro 430W HP-D4802RWR2
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Sziasztok!
Költséghatékony megoldás kellene egy U3S3+i3-2100+GTS450+sallang mellé... Tudom, hogy a legideálisabb pl. egy Hexa400 vagy CTG400 lenne, de nagyon a határon táncolok pénzügyileg, s sokat tudnék fogni egy olcsóbb Hipro-val, így lehet, hogy az lesz a befutó...
Azt tudom, hogy a rövid verziószámú 400-as és 450-es Hipro nem ajánlott, viszont azt nem, hogy az ajánlott 350-es és 380/430-asok közül melyiket vegyem...
Olvastam, hogy darabonként változhat a csatlakozók száma. Honnan tudnám kideríteni, hogy az épp aktuális példányhoz milyenek vannak? Csak kézhezvételkor?
A 20(24) és a 4(8) csatik mellett szükségem lenne egy PCI-E és 3 SATA tápcsatira (ez utóbbiból az egyik jó lesz akár IDE/SATA átalakítóval is (az SSD-hez úgyis adnak egyet)...
220V-os kábel-t talán tudok szerválni máshonnan is, úgyhogy nem gond, ha OEM/BULK lesz a cucc...
Valószínűleg alsótápos házba tenném, a CPU tápkábel rövidségét egy párszáz forintos hosszabbítóval terveztem megoldani, a többi kábel meg úgy vélem, elég lesz... Ha szerintetek nem, lgysz szóljatok...
Szóval akkor melyiket vegyem:
- CHICONY Hipro 350W Bulk
- CHICONY Hipro 380W HP-D4302RWB2 OEM
- CHICONY Hipro 430W HP-D4302RWR2 BOX
- CHICONY Hipro 430W HP-D4802RWR2Még valami:
Azt jól gondolom, hogy a Chieftec iArena szériáról még mindig nem tudjuk biztosan, hogy ajánlhatóak-e? Az áruk eléggé vonzó (még az S8-as típusszámúaké is), viszont nem szeretnék zsákbamacskát venni...Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
-
vzsryl
nagyúr
válasz kicsiultra #17703 üzenetére
Szia!
Az átalakítózásnak semmi értelme, mert a 4pines kábele akkor is ugyanúgy szűk keresztmetszet lenne. Tehát Chieftec CTG-500-80P-t javaslok, vagy ha maradsz a Hexa-nál, akkor az 500W-os verziót, mert annak már 4+4pines EPS csatlakozója van.
-
kicsiultra
tag
Sziasztok!
Gépet fejlesztek és le szeretném cserélni a jó "öreg(1éves)" FSP 350APN tápomat 1 Fsp hexa 400W tápra. Ami érdekel, hogy ezen csak egy 4pines plusz 12voltos csatlakozó van, de az alaplapomon meg 8as a csati. Elvileg ez nem gond, mivel csak 120W feletti procinál kell a 8as csatlakozó, de viszont ha berakom az új procit (i5 750) és kicsit megcibálom a bajszát, akkor átlépem a 120W-ot simán. Nézegessek olyan tápot amin alapból 8pines a csati, vagy elég egy átalakító? Esetleg ha ez a táp nem a jó választás számomra, akkor mi lenne az?Kávé?
-
Dodder
tag
válasz moha21 #17699 üzenetére
Egy villanyszerelőt kellene hivni és beköttetni a földelést. Amikor a panellakások épültek még nem volt elterjedve a földelés. Szabványba volt foglalva de vagy költséghatékonyságból vagy egyéb okból nem használták.
-
Petzval
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- XPEnology
- Autós topik
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- LEGO klub
- Hardcore café
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Seasonic Focus GX850 full modular
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest