Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rowon #147724 üzenetére
Gyári oldalon nem találom, és az általad linkelt webshop-ban sem szerepel az 5 számjegyű gyári termékkód... kalóz termék lenne?
Jól látom, görög webshop?
Az szép, lehet a postaköltség kicsit elvinné az árát.
Egyébként az egész hajcihő célja az lenne, hogy a 75W-os TDP-s, de tápcsatis VGA-khoz ne kelljen külön PCIE-es (TFX, SFX, stb.) tápegységet vennem.
-
válasz
Grave_444 #147722 üzenetére
Fontos, hogy mind a 3 tű be legyen kötve a 12V-ra:
Mert olyanom van, ami 1db SATA-ról megy, de ott csak 2 tű van bekötve, és így nem vitte az akkori VGA-mat, de akkor nem csoda, ha a MOLEX-nek csak a felét tudja...
-
Üdv!
Egy 75-100W TDP-s VGA etetéséhez (PCIE sín + molex ág) elég lehet az alábbi átalakító?
NEDIS Molex PCI Express 6 pin Tápkábel CCGP74060VA015 -
válasz
_Atesz #143605 üzenetére
Tehát még lutri a BFX... oké, a Kolink-ért viszont kár.
Doksiban miért nem szerepel a Corsair SF450, és a régi Chieftec SFX család?
És a Zalman, meg a CM modus SFX tápjai?Van a szekrény mélyén egy BQ SFX Power2 300W-os csodám, amit még nem próbáltam, de a harisnyázott kábelei kicsit hosszúnak és vastagnak tűnnek, ITX házban sok fölösleges helyet foglalnak.
Max. 200W-nál jobban nem terhelném le soha, inkább 160-180W játék alatt + amit idle eszik. Gondolom ennyitől ugyanúgy meg sem nyikkan, nem sokkal rosszabb a fan curve a 3-asénál.SFX Power 3 300W
-
Üdv!
Melyik ajánlottabb?
GPH belsős új Chieftec BFX, vagy Kolink SFX széria Sirtec belsővel?
Hangerő is számít... a 350W-os Kolinkról azt olvastam, hogy halk, viszont a 450-esre meg valaki panaszkodott itt. -
-
Üdv!
TFX formátumú, halk tápot keresek, 300W körül.
A BeQuiet modelljein kívül van még más, ami ajánlható ebben a kategóriában?
Esetleg Silverstone SST-TX300?
Seasonic SS-300TFX van aprón, de azok már nagyon régi példányok, inkább elkerülném. -
válasz
Horri_ #142258 üzenetére
Köszi a tippett! Itt ezt írja:
"... Fortunately, the Cooler Master V750 SFX Gold definitely falls into the latter category. Yes, it is still a little bit tight in their, but given the limitations of the size, what Cooler Master has achieved here is a surprisingly clean design.
In addition, as per one of their features aspects of this power supply, we can not only confirm that this PSU features a main Japanese capacitor, but also that it comes from a highly-reputable manufacturer. In addition, with it being rated to 105C, this is about as good as it gets and exactly what you expect to see from a quality design."Akkor ezek szerint ez egy jó termékvonal.
-
Üdv!
Moduláris, félpasszív, elérhető SFX tápot keresek 200W peak fogyasztású mini konfighoz.
Az alábbiakat néztem ki:
- Cooler Master V550 SFX GOLD - videó
- EVGA Supernova Eco Mode 550W Gold - tesztTi melyiket vennétek, és miért?
-
válasz
Hunork #113662 üzenetére
BQ zajosnak volt könyvelve? Hol?
Mondjuk az ITX topikban, meg tesztekből, bár talán az eggyel ezelőtti szériára vonatkozott.A Kolink márkát viszont semennyire nem ismerem...
Pedig egy párszor már említve lett itt.
+
KOLINK SFX-350 SFX-Netzteil im Test - SFX-Netzteil zum Sparpreis
SFX-Netzteile bis 40 Euro im Test: Günstig und billig im kompakten Format(#113663) MMIX
SST-re is inkább úgy emlékszem, hogy nem túl halk... vagy legalábbis nem olyan halk, mint egy Chieftec.A Chieftec Compact moduláris SFX szériája vajon mikorra várható idehaza?
-
válasz
syberia #113652 üzenetére
Hát ez nem max. 15k HUF, és Alza.hu-nál max. VGA-t, vagy "apróságokat" vennék.
Arról nem beszélve, hogy ennek is fölöslegesen sok a kábele. Ráadásul minden SATA tápcsatit úgy készítenek már, hogy merőleges legyen a csatlakozó a vezetékre - agyrém olcsósítás.
Így:
És nem így:(#113658) Hunork
BQ! legutóbb még zajosnak volt elkönyvelve, ezek szerint fejlesztettek. Viszont drága.
Zalman tudom, hogy jó, és inkább ezt venném a fenti helyett (a gyártó honlapjáról, és a magyar polcokról eltűnt).
Chieftec-nek 3 csavaros a felfogatása, nem mindenhova rögzíthető.Huh, túl jó ajánlat volt az a 350-es Kolink, kár hogy nem csaptam le rá még december elején... így lehet marad inkább a 350BS, vagy megbarátkozom a 450-es Kolink több kábelével, azt még mindig 13k HUF-ért vesztegetik.
-
Üdv!
Mivel kivezették a hazai kínálatból, ezért Kolink SFX-350 helyett keresek normális SFX tápot kb. 15k HUF-ig:
- 350W legalább;
- megbízható belső;
- 4 csavaros rögzítés;
- 1* 6+2pin PCIE, ezen kívül kevés csati;
- normális ventiprofil, 50%-os terhelésnél ne akarjon felszállni.Kolink SFX-450 sem lenne rossz, de túl sok a kábele, nekem csak minimális kell.
Milyet tudnátok ajánlani? -
válasz
Polllen #105936 üzenetére
Juteszembe: a tápcsati nélküli 750-nek nem 75W, hanem 55W a TDP-je, ehhez jön a 25W-os Athlon, és úgy belefér simán a paneltáp 96W-ot tudó, 12V-os ágába, szóval akár működhet is. Ugyanez igaz a T-s Cerkára, és akkor platformot sem kellene váltanod.
Bocs a félreinformálásért!
-
válasz
Polllen #105934 üzenetére
Nincs mit! Downgrade-elsz, vagy ez egy casual gamer kocka lesz, és mellette építesz egy új, táposabb gépet?
Úgy értettem: a 180W-os paneltáphoz arányában drága az azt stabilan kiszolgáló 12V-os külső adapter. 120W-ig sima ügy, teljesen vállalható ára van... de afelett már szívás.
-
válasz
Grave_444 #105926 üzenetére
Na ne szívass! Komoly?
Mondjuk én is olyan 180-190W max terhelésre számítok, a gyári oldal szerint meg 324W-ra terhelhető a 12V-os ág, de azért ez mégis egy SFX táp.
(#105929) Polllen
A 120W-os paneltápok rendszerint max 96W körül adnak le 12V-ot, szóval bukó, és Athlon amúgy is gyenge játékra. Egy ilyen 180W-os viszont elég lehet, de ahhoz már komolyabb külső adapter is kell, ami nem olcsó (példa). -
Üdv!
i3-6100 + RX470 4GB konfigot elvisz egy Chieftec SFX-350BS?
Szívom a fogam, picit neccesnek tűnik... -
Üdv!
Tápot nem szeretnék venni, de átalakítót igen, ezért kérdezném: egy ilyen SATA 15pin -> PCIE 6pin átalakító elég lehet egy max. 100W TDP-s VGA etetéséhez?
-
Üdv!
ITX rendszerbe, szűkös házba kellene nekem egy normál ATX táp. A rendszer nem fogyasztana többet maximumon 220-240W-nál, szóval egy 400W-os is elég, inkább legyen megbízható, halkabb, és megfizethető.
Mivel kis házba lesz, ezért minél rövidebb kábelezésű tápot szeretnék, ezt találtam:
FSP350-60APNMondjuk még pár csati jól jönne, szóval FSP400-60APN, ill Hexa 400 is szóba került.
Ti mit ajánlotok?
-
Üdv!
Ti melyik olcsó(bb) moduláris tápot vennétek, és miért?
Corsair CX430M
DeepCool DA500-M
Thermaltake Smart SE 530W -
SEASONIC G Series 650, vagy az 550-es kistesója?
Szerintem utóbbi is bőven elég - teszt 1 + 2. -
Üdv!
FSP Aurum S 400 ajánlott tápnak minősül?
Jónak tűnik, ahogy utánanéztem , és egy ágon adja le a teljesítményét, de nem tudom, hogy milyen minőségű, és a belseje milyen gyártmány?
-
Üdv!
A Corsair CX430M-nek ugyanaz a bele, mint a sima CX430 v2-esnek, vagy utóbbinak azért jobb?
Köszi! -
Üdv!
Ugyan nem használnám ki a teljesítményét, de jó áron lenne aprón egy FSP Raider 650W. Mivel a hatékonysága alacsony terhelésen is 88%-körüli, ezért gondoltam nem járnék rosszul vele még úgy em, hogy max. 250-300w-os fogyasztást produkálna a gépem.
Szerintetek?
-
-
Üdv!
Ezek közül melyik az ajánlottabb? Minimális árkülönbséggel tudnám megvenni, szóval az ár nem számít.
Be Quiet! Pure Power L8 350W
Corsair CX430
XFX Pro 450W -
Üdv!
Szeretnék újítani egy moduláris tápra, az alábbiakat néztem ki:
Chieftec CFT-560-A12C 560 Watt
Chieftec CTG-550C (ezt közben jegelték)
Corsair CX430MMelyiket ajánlanátok ebben az alsóbb árszegmensben?
-
-
Ez a PS3-as szimpatikus, és gondolom a 75-ös hatásfok sem jelent olyan nagy hátrányt.
Ha 150-200W lenne a max terhelés, akkor az a 8cm-es venti sem lesz túl hangos.Az FSP FSP200 50GSV 85+ talán még jobb lenne, de a 6,35 cm-es magasságával nem tudom, hogyan lehetne ATX foglalatba beszerelni.
-
válasz
zsigus #61319 üzenetére
Igen, ezt én is drágálltam. Köszi.
(#61322) tornas
Köszi a tippet!Akkor úgy néz ki, marad a sima ATX, a megadott feltételekkel:
- 300-350W körül bőven elég;- kompakt méret, lehetőleg minél kisebb legyen, vagy a kábelei legyenek rövidek, könnyen hajtogathatóak;
- megbízható, viszonylag csendes darab kellene;
- az se baj, ha nincs 6pin-es VGA- kábele.
Ilyet tudnátok linkelni?
-
Üdv!
Nem tudjátok, hogy hol lehet ATX-SFX átalakítót szerezni?
Én sehol nem találok Mo-on...Más. Tudnátok ajánlani nekem tápot? Elvárások:
- 300-350W körül bőven elég;
- kompakt méret, lehetőleg minél kisebb legyen;
- megbízható, viszonylag csendes darab kellene;
- az se baj, ha nincs 6pin-es VGA- kábele.Köszi!
-
válasz
Graphics #59329 üzenetére
Köszi!
(#59334) lsc
A számításod papíron helyes, a valóságban viszont már sántít, mivel a 30W és a 100W csak TDP-osztály, de nem a valós fogyasztás!PH-teszt: 95W-os i7 + 130W-os HD7850 = 192W a rendszer fogyasztás terhelve (Metro 2033).
Techpowerup teszt, a 130W-os HD7850 fogyasztása külön:
Peak: Crysis 2 at 1920x1200, Extreme profile, representing a typical gaming power draw - 96W
Maximum: Furmark Stability Test at 1280x1024, 0xAA. This results in a very high non-game power consumption that can typically be reached only with stress testing applications - 101WEz alapján én kicsivel 230W felett várom a teljes rendszer fogyasztását.
Rosszul gondolom?(#59338) Duliee
Újfent megnyugtattál... -
Üdv!
Ha az adataimnál szereplő konfighoz hozzácsapnék egy HD7850-et (TDP 130W), akkor azt szerintetek elbírná a Seasonic SS350-ET 80+ Bronze tápom, vagy azt is le kellene cserélnem?
-
Üdv!
Nem tudja valamelyikőtök, hogy hol vehetnék SFX <---> PS2 (ATX) átalakító keretet?
-
Sziasztok!
Asztali/HTPC tápot keresek! A konfig, amelyet ki kellene szolgálnia számításaim szerint max. 160W-ot eszik, úgyhogy szerintem egy 300W-os is bőven jó lenne.
A szempont a halkság lenne, illetve a kevesebb és rövidebb kábelrengeteg, mivel elég kicsi házba kerülne.
Kb. 10k-t szánnék rá, tudtok ilyet ajánlani? -
Sziasztok!
Mit gondoltok, a chieftek maestro házakhoz adott sfx delta tápok hogy bírják a gyűrődést? Érdemes ilyet venni használtan (kb. 3 évesen)?
Vagy inkább egy ilyen fsp?
-
Valaki esetleg ERRE?
Csak azért kérdezem, mert az első hsz nem tartalmazza, a neten nem találtam róla tesztet, a tápajánló táblázatban viszont "különösen ajánlott" minősítést kapott.
Szóval... -
Sziesztok!
Mi a véleményetek az FSP group HEXA 400W-os házáról?
Ajánlott? Megbízható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Nintendo Switch 2
- Mikrotik routerek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Yettel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest