-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
WhiteWalker
nagyúr
Én kitartok az AF II-es mellett...
, viszont akkor miért van több generációs chip?
-
WhiteWalker
nagyúr
Oké , rendben , elhiszem h nem csinál szerintetek semmit... Több chippel lett kipróbálva több obin , fekete alutól , a krómos AF-1-től az AF 2-ig ( ami programozható) és mégis a fostaliga paca képet rajzoló Komura obi is viszonylag éles képet rajzolt az utobbi chippel , a többivel ellentétbe.. A Helios +Jupiter pedig penge élességet alkotott az AF II-n.. A többi chippen is éles volt , de a kettesen pedig még élesebb a kép rajzolata...
Elmondtam a tapasztalatom. Én ha veszek chippet , az AF II-es kettes lesz.
-
WhiteWalker
nagyúr
Pedig iszonyat képminőségbeli különbség van a két chip közt..Akár a végtelen állást nízem , akár másikat...én a saját szemenek hiszek.
-
WhiteWalker
nagyúr
Pedig van köze hozzá! Saját szemmel és láttam és tapasztaltam. Több chippel próbáltuk , a fekete sima mezei AF vissza jelzőstől a második generációs AF II-ig bezárólag. Több objektívvel ráadásul...A kettes AF
adta a legtűélesebb képet. Bele lehet nagyítani , 100%-ra , a kép szélei is élesek maradnak...Azt nem is mondtam hogy a kollegám vett egy Komura 80-250-es zoom obit. AF mezei chippel használhatatlan volt , mosott,paca képet csinált , több állásban is , majdnem kihajítottuk ... aztán kipróbáltuk az AF II-es chippel és azonnal észhez tért , ez is éles képet csinált. Ezt hogy magyarázzátok?
-
WhiteWalker
nagyúr
Lejárt a szerk.idő ...
Beraktam egy mappába még egy képet (virágok vannak rajta) , amit a fenti komentembe linkeltem a Jupiteres képekről , az a kép Helios 58mm-rel készült ,szintén ezzel a chippel....
-
WhiteWalker
nagyúr
pl ez: 2nd Generation AF Confirm M42 Lens to Canon EOS Adapter , ebbe tök véletlen nyúltunk bele...volt egy meze fekete AF chip , amit a kollegám vett a Helioshoz...éles volt a képe, de végtelenbe már nem... , majd megvette a Jupiter obit és ehhez is kellett egy M42-es chip és akitől vettük AF-II-est küldött...nah mikor rátettük a Jupiterre és a Heliosra, akkor esett le az állunk, hogy végtelenbe is tű éles a kép
. Rendeltünk nekem is egyet , neki még kettőt , mert vett még egy Helios 135mm-es obit is...döbbenet az is...
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
rascalyjo #5160 üzenetére
Akkor íme még egyszer , teljes méretben is akár megnézhető , vagy épp letölthető a Jupiter-21m 4/200mm M42 + AF II-es EOS chip-pel készült képek.
(#5161) Wa2x_ : én a Pentacont nem ismerem , de a Jupiter meggyőzött... és az AF II- es chip sokat számított hogy ilyen minőségűek a képek....
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Elektrosokk #5074 üzenetére
Egy ilyen bokhetól még Conchitának is kihullik a szakálla
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Elektrosokk #5071 üzenetére
A csajok egy ilyet meglátnak,tuti maguk alá folynak a látványtól
-
WhiteWalker
nagyúr
A Pentacon m42 MC 70-210 f/4-5.6 obi milyen képet alkot? Mert volt egy Pentacon 29mm f2.8-asom és örültem hogy megszabadultam tőle...Ehhez képest jobb képet alkot vagy hasonló " minőségre" számíthatok? Esetleg ebben a zoom tartományban egy szép képet alkotó obit ajánlanátok? Vivitar , vagy aminek különleges szép bokhéja van :-)
-
WhiteWalker
nagyúr
Régi objektívet hol lehet felújítattni? Melyik szervíz olcsó és megbízhat Bp-n?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
HollyBoni #4757 üzenetére
A dobozon is "T mount " felirat van , de az elöző tulaj is Canon géppel használta..nézd meg valamelyik képen a seggét...nem tudom mennyire kivehető, de én próbáltam azt az "adapter" szerűt lecsavarni, de nagyon rögzítve van az a menet...nem is erőltettem, de holnap csinálok róla képet szemből , hátha jobban látjátok és látszódik miről beszélek
-
WhiteWalker
nagyúr
Köszönöm a kimerítő válaszokat
, akkor felejtős ez a dolog..pedig már kezdtem örülni..
Még egy kérdésem volna , de ez más jellegű...van egy eladó objektívem - (nem illik itt megjeleníteni, ezt tudom , csak könnyebb választ kapnom) , kérdezi egy érdeklődő , hogy "Nikon D3100-ra átalakítólencsével fel lehet rakni?"
-
WhiteWalker
nagyúr
Régi FD objektivekbe érdemes beruházni?pl Tokina 35-105mm F3.5-4.3 RMC Close Focus Lens Canon FD Ha veszek FD adaptert EOS géphez...
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Elektrosokk #4726 üzenetére
elhiszem...nem kicsit volt óccsó érte
-
WhiteWalker
nagyúr
A sima Sonnar , az MC és az electric között mi a különbség?
-
WhiteWalker
nagyúr
Néztem Chinon 28-70mm-es verzióban pentax k bajonettes, ha veszek átalakítót Canon 60D-re akkor működni fog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest