Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Hali!
Nem tudom olvassa-e olyan valaki ezt a topicot, aki ért a manual obikhoz.
Van egy MC Flektogon 2,4/35 Carl Zeiss M42 menetes objektívem. Canon gépen próbáltam használni, de valami nagyon nem stimmel. A gond ott kezdődik, hogy végtelenre állítva brutál homályos a képe, (tudom, hogy minden obit egy kicsit visszább kell tekerni) és ha a végtelenre akarok fókuszálni, elég sokat kell vissza tekerni a fókusz gyűrűn. Nem tudom a kettő összefügg-e de teljesen nyitott blendén értékelhetetlen mosott képet ad, csak valahol 4-5,6 körül tud használható képet produkálni.
Azért bosszant a dolog, mert van mellé egy Pentacon 50/1,8-as üvegem is, de az teljesen hibátlanul működik, vagyis a végtelennél tényleg épp csak visszább kell tekerni és már 1,8-on is használható képet ad. Nyilván nem tökéleteset, de már jónak mondhatót, míg a 35-ös egy moslék.
Kérdés az, hogy vajon mi lehet a gond? Szét lenne esve az objektív? Valamelyik belső lencse elállítódott?
Új hozzászólás Aktív témák
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision 7560 - XEON W-11955M I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I RTX I Cam I W11 I Gar
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest