- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hajnalban újból megcsináltam az összefoglaló alapján a telepítőt, de kernel pánik lett a vége, illetve rögtön az elején.
Mit kellene csinálnom, hogy végre felmenjen ez a rohadék! Már kínomban röhögök...
Azért furcsa, hogy egy Niresh szinte felrepül 6-7 perc alatt, igaz a fentebb írt hibákkal, egy tiszta telepítővel meg szopattyúzok...[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
akár azon még dolgozni is lehet, ha nem kell a grafikus gyorsítás
Pont ez a lényeg, nekem egy erős mac kell, de látom ti is tanácstalanok vagytok.
Ha nincs hardveres gyorsításom, az általam használt programok el sem indulnak.Ha az a yosemite felment és az első boot sikerült is, akkor nem lehet egetverő dolog, hogy normálisan működjön. A gtx 760-at, hogyan tudnám azonnal működésre bírni, mit kellene csinálnom?
-
tlac
Topikgazda
ha sürgős, akkor még megpróbálhatod a vmware player-t is, sokkal használhatóbb, mint a virtualbox
akár azon még dolgozni is lehet, ha nem kell a grafikus gyorsítás-csinálj egy szabványos el captian usb-s telepítőt, olyat, ami rendes mac-en is működne, tehát semmi clover, meg kext hackelés nem kell
-telepítsd a vmware playert
-patch-eld meg [link]
-hozz létre egy osx-es virtuális gépet
-telepítsd fel rá pendrive-odról az osx-t vmware alá, itt sem kell hackelni sesmmit, next-next-tel működik -
tlac
Topikgazda
válasz tigomigocika #27578 üzenetére
legalább az olcsót számszerűsítsd
de egyébként innen elindulhatsz magadtól is
-
general
addikt
válasz Smiley #27563 üzenetére
Sajnos egyik sem jött be, nem működnek. Nem látja a rendszer az audio hardvert.Persze elkülönítve próbáltuk. Egyszerűen nem találunk drivert se a dedikált hangkartyahoz, se az alaplapihoz. Via chipset mindkettő..
Van valami ötleted, hogyan lehetne hangot csiholni?
Ha más nem,milyen hangkártyát lehetne venni, ami működik osx alatt? Nem 44ezerért. :-) Maya44...Ez van a gépben:
Esi Audiotrak hifi 7.1 hangkártya (envy24HT)
Via 1708s integrált audio (asus p8h77-v lap)El Capitanhoz. 10.11 Korábbi OS-hez van, de ehhez kéne, mert nem működik,volt amitől a rendszer is lehalt...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Smiley #27590 üzenetére
Igen úgy is csináltam, meg ez alapján is, de mivel egyikkel sem mentem semmire, mint írtam a Yosemite-t (niresht) dobtam fel, mert Virtulabox-ban még azt is eltudom képzelni, hogy hibásan írja meg a telepítőt, viszont a yosemite meg ugyan felment, de képtelenség dolgozni alatta, hogy az El capitan-ra megcsináljam ott rendesen a telepítőt. Ugyanis max félórán belül kifagy, de addig is semmilyen hardveres gyorsításom nincs.
Ezért kellene, hogy a GTX 760 végre működjön, tud erre valaki megoldást?
Ha meg újraindítom, már be sem tölti. A lenti képen látható, hol akad meg.Gondoltam, hogy megszopom vele, de hogy két napom ráment a semmire, most úgy érzem, hogy inkább hanyagolom és megrendelem a legerősebb mac mini-t, mert nekem sürgősen kell egy programhoz a mac.
De ha tudtok segíteni, hogy mi az Isten teliberakott ...na szóval, miért nem megy fel végre, akkor esetleg a holnapot még rászánom erre. Legalább annyira, hogy ez a Yosemite jól működjön.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Igen, mert ez az El Capitan nem volt hajlandó felmenni, akkor win alatt csináltam trancs mac féle Niresh yosemite-t, ami felment szinte elsőre, de semmilyen hardveres gyorsításom nem volt. A párom meg külföldön van a mac book-kal még vagy 1 jó hétig, pedig mennyivel könnyebb dolgom lenne most.
Szóval Virtualbox-ban készül ez a unibeast-tes telepítő, de szinte szart sem ér, mert ott semmi nincs, vagy ennek így kell kinézni?
Igazából a legjobb lenne a Yosemite-t felpakolni, hogy ott tudjak végre rendes telepítőt csinálni, de annyira használhatatlan a gép, hogy arra nincs szó. GTX 760-ba nem tudtam életet lehelni, és ráadásul, ha kikapcsolom utána már az sem bootol be.
Most három dolog van, vagy hagyom az egészet, vagy megvárom a párom, vagy veszek egy mac minit holnap. De pont emiatt nem akartam most erre költeni, ha ebből az aránylag erős konfigra szépen fel lehetne varázsolni végre.
Itt a kép a kész telepítőről. Szóval nem tudom, hogy mi van, ráadásul a Clover is mindent csinál, csak azt nem, amit szeretnék. Egy -v indíítást csak chameleon-nal tudtam, de az is kiírta, hogy semmit nem talál.
[ Szerkesztve ]
-
tigomigocika
senior tag
Erre valaki tudna válaszolni ?
[link]XBOX LIVE: rolandinho007
-
Snoop-y
veterán
válasz hszilard666 #27583 üzenetére
OSX nativan er valamit. Nekem pl VMware-ben hasit egy de mit sem er ha nem tudom ala beroffenteni a quadrot
Mondjuk bongeszni barmi mast csinalni vele ugyan olyan gyors mintha a winen tennem csak eppen nem arra szeretnem hasznalni
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
válasz hszilard666 #27580 üzenetére
Linkeltek lejjebb vagy tonymac oldalon ha rakeresel a chipre jo esellyel megtalalod.
El Capitan alatt eleg sok GPU megy mar ( felso kategoriabol )
Mondjuk a mostani asztali geppel en szivok mert szenvedni kellene kulonbozo kext configokkal es nem volt idom/turelmem szorakozni de tervezem hogy nekiallok megint.
Vegre lenne egy mac pro kategorias gepemNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Plasticbomb
addikt
válasz hszilard666 #27580 üzenetére
Osx hcl list peldaul.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Snoop-y
veterán
válasz hszilard666 #27577 üzenetére
Alienware topicban volt akinek sikerult.
Ha Intel chipes es van tamogatott GPU benne akkor nem hiszem hogy gond lenne.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
tigomigocika
senior tag
Sziasztok!
Valaki össze tudna nekem rakni elméleti síkon...egy olcsó(tudom ez ezerszer lerágott csont) konfigot amin elzötyög az El Capitan?
alaplap,memória,provi i5,támogatott alsó kategóriás video kártya,hangkártya....
Sima Airem csak c2d 2gb rammal és nem válok meg tőle de jobb lenne egy gyorsabb gép...
Monitornak a tvt használnám hdmi-vel...Köszönöm előre is!
XBOX LIVE: rolandinho007
-
hszilard666
veterán
Sziasztok Srácok!
Szeretnék egy OSX et feldobni egy Alienware notira. Lehetséges ez?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egyelőre nem akarja az igazságot, félúton a telepítésnél kikapcsol a gép, illetve a gép megy, de kép elmegy és a monitor is kikapcsol.
Unibeast-tet így állítottam be:El Capitan
UEFI mode
Inject nvidiaBios:
intel virtualization technology - ki
Other os
Uefi és legacyAsus maximus hero VII, GTX 760, 4790K
Mi nem lehet jó?
[ Szerkesztve ]
-
dudu98
tag
válasz dudu98 #27571 üzenetére
Pontosan ezt a hibaüzenetet kapom:
OsxAptioFixDrv: Starting overrides for System\Library\CoreServices\boot.efi
Using reloc block: no, hibernate wake: no
Error allocating 0x46b3 pages at 0x000000000ba67000 alloc type 2
Error loading kernel cache (0x9)
Boot failed, sleeping for 10 seconds before exiting...“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
-
dudu98
tag
Üdv mindenkinek! Lenne egy Asus K555LB típusú gépem, amire fel szeretném rakni az El Captitant. Na már most a telepítőt elkészítettem VirtualBox alatt. Bootoláskor a clovert behozza, de utána mikor indítom, akkor nem működik. Van-e megoldás erre a problémára? És a WiFi kártya cseréjét hogyan kell elvégezni, és honnan lehet beszerezni kompatibilis modult?
Előre köszönöm a segítséget“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
Smiley
addikt
válasz general #27564 üzenetére
Igazabol a drivereknel majdnem mind1 10.8-tol felfele szinte biztos, hogy mukodik, az esi-hez valo driver-t 10.6 ala irtak, de ahogy neztem a neten 10.10-el is megy szepen... szoval egy probat meger a dolog. Az a lenyeg, hogy ne egyszerre probalgasd oket, nehogy osszeakadjion.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz func93 #27561 üzenetére
Kösz!
Lassan leér az el capitan. Én nem tudom honnan jön, talán egy másik galaxisból, de kegyetlen lassú, holott 500m netem van.
Utána kiderül majd. Egyébként bios-ban van valamiféle extra beállítás, amit ki kell kapcsolni, vagy be?
Maximus hero VII
Én úgy láttam, hogy elvileg minden klappol, de persze ez nem jelent semmit.Szóval a konfig.
Asus maximus hero VII, GTX 760, 4790K. Steinberg hangkártyámhoz meg úgy is van gyári pkg.Előre is kösz a válaszokat.
-
Wiz Khalifa
veterán
Mennyire nehéz szerintetek egy Lenovo M58-ra felvarázsolni az El Capitan-t?
Chipset: Intel Q45 & Intel ICH10DO chipset
Hang: ADI 1882 audio codec
Lan: Intel PRO 100/1000 Gigabit EthernetÉs VGA-nak mondjuk veszek bele egy GT610-et vagy hasonlót.
Szerintetek necces?
Smoke some weed nigga!
-
Smiley
addikt
válasz general #27562 üzenetére
A alaplapi hang voodoohda-val szerintem menni fog, kerdes hogy mennyire lesz otvar minosege.
Az ESi... hat nemtudom, hogy menni fog... ami azert szanalmas mert csinalnak kartyakat Mac ala is, nekem pl egy Maya44e van, amihez van OS X driver. Azert az analog reszet lehet hogy eletre lehet kelteni ezzel. A 10.6-os verzioval probald majd meg.
A paragon-al tudod majd irni az NTFS-t de ha hosszabb idore rendeszkedsz be, akkor elobb-utobb erdemes lesz atrakni HFS-re.[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
general
addikt
na ott tartunk, hogy már csak hang nincs, tudnátok esetleg ebben segíteni?
van egy ilyen hangkártyám (tudom, kicsi az esélye, de hátha): Prodigy 7.1 hifi, vagy az alaplapi, ami pedig ilyen chip - VIA VT1708S (Asus P8H77-V deszka)
ehhez nem találunk egyelőre drivert.
a másik, hogy mivel eddig csak windowst használtam, minden vinyóm NTFS-ben van, ha jól tudom, ez a progi megoldja, hogy mindkét oprendszerrel tudjam használni az adataimat - Paragon. van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? -
Snoop-y
veterán
Sziasztok lehet belekezdenek megint a hackintos hadmuveletbe.
Adatlapomon levo konfiggal lehet eselyem "sima" installra vagy keszuljek megint a szoporollerrel?
Korabban nem sikerult erre felrakni de pl a masik Z400-as konfigra fel tudtam varazsolni.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Hali srácok !
Erre felmenne az osx, különösebb szopattyúk nélkül?
4790K, Asus Maximus hero VII, Gtx 760..etc...
[ Szerkesztve ]
-
func93
senior tag
válasz Wiz Khalifa #27551 üzenetére
Ezt a boot args-hoz kell irni?
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz func93 #27550 üzenetére
Bocsi. Közbe megtaláltam amit kerestem. Nekem így működött rendesen az OSX.
"kext-dev-mode=1 rootless=0 PCIRootUID=1"
Bár egy idő után a rootless=0-át kivettem mert az elvileg a jogosultságok miatt fontos (de ezt a többiek jobban tudják) de nem árt ha bent hagyod. A kext-dev-mode=1 meg nekem a kextek miatt kellett. Pontosabban a Hang és a Lan miatt. Ha neked külön nem kéri a Lan és a Hang kextje akkor szerintem ezt is kihagyhatod.
Szóval kezdésnek próbáld csak a PCIRootUID=1-et. És ha azzal minden faja akkor a többit ne is írd bele fölöslegesen.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
func93
senior tag
válasz Wiz Khalifa #27549 üzenetére
Köszi, kipróbálom este.
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz func93 #27547 üzenetére
Akkor ott azzal van a gond. Vagy HDMI vagy DVI vagy DP kéne.
Amúgy én az adatlapomon olvasható konfigra ezekkel a kapcsolókkal tettem fel az El Capitan-t (ugyan az a VGA-m mint neked lényegében).
Ezt a bootflaget alkalmazd. És az Inject ATI-t ne mert azzal nekem csak beszart a kép.
PCIRootUID=1[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
func93
senior tag
Megtaláltam hajnalban a hibát.
Telepítés előtt kikapcsoltam az options-be, inject graphics cuccost, és sikerült telepíteni.Aztán miután feltelepítettem a Multibeastel feltoltam a drivereket, ott is rátoltam az Inject ATI-ra, de sajnos megint ki kellett offolni, mert nem indult. Jelenleg ezzel a beállítással műxik.
AMD 280X 3GB vga van a gépbe, érdekes mert régebben simán felment az el capitan.
Ilyenkor mit lehet tenni?
-
func93
senior tag
Üdv!
Valakinek ötlete, hogy miért van az, hogy megcsináltam unibeastel az usb-t és mikor kezdeném telepíteni az az rányomok az External-ra, elkezdi tölteni a fekete háttér, fehér alma logo-nál és a felénél újra indul a gép..
-
addikt
Out of box működő USB-s SD/microSD olvasót keresek. Van valakinek tapasztalata? Mondjuk ezt a mac topicban is kérdezhetném, de ott majdnem mindenkinek van gyárilag a gépben
-
general
addikt
-
cildren
tag
válasz bladekettő #27530 üzenetére
Nekem több gépen is 10.10.5-ig (Yosemite utolsó update). Mind tökéletesen ment AppStore-os update+Clover updatettel. Az El Capitan is frissült szépen, de nekem ott az USB3.0 az problémás amint van időm downgradelem Yosemite-re mivel az is bőven elég jelenleg. Amint lesz egyszerűbb USB3.0-s megoldás akkor majd ismét megpróbálom a Yosemite-t.
[ Szerkesztve ]
-
bladekettő
tag
Sziasztok!
Manapság mennyire nehéz hackintosht építeni?
A tonyx86 alapján nem tűnik annyira bonyolultnak, csak a problémamegoldás utána nem nehézkes?(frissítés, stb)The easy day was yesterday! :)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
Mi az a konfig manapság, amin tuti elfut az osx?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz func93 #27521 üzenetére
Milyen framebuffert használsz a kártyádhoz? (profil szerint egy radeonod van)
Nekem is csak bizonyos framebufferekkel megy stabilan, amúgy random crashel a gfx driver osx alatt wow mellett.
Az átlag FPS viszont mindenképpen alulmarad a winhez képest sajnos, ez osx betegség játékok terén[...] and on the sixth day God created Manchester
-
n0is3es
aktív tag
Sziasztok segitséget szeretnék kérni, adott egy Acer Aspire E1-571 laptop. Kiírt dvdről képtelen bootolni, bejön az iatkos bootképernyő alul tölt a csík és a végén megfagy Virtual boxban tökéletesen fut, de örülnék neki ha ha valahogyan feltudnám telepiteni rendszernek is. A gép adatai:
Intel Core i3 2348m
4db ddr3
Intel Hd Graphics 3000
500 Gb merevlemezSegitségetek előre is köszönöm. iAtkos L2 szeretnék feldobni.
Moto Razr 40 & Alfa Romeo 147 1.6 Twin 120 LE 2006 ;)
-
cildren
tag
válasz func93 #27521 üzenetére
VGA nem rakoncátlankodik filmnézés, esetlegesen másik játék alatt? Youtube-on minden pattent?
Én ebben az irányban indulnék el, hogy a VGA kext illetve AMD "driver" megfelelő-e.
Nálam mondjuk produkált hasonló problémát az is, hogy nem saját dsdt volt, de ugyanaz az alaplap minden csak a CPU sebessége különbözött és be volt égetve a CPU sebessége(Core 2 Duo-ról beszélek) ott sokat dadogott de nem csak 5 perc után.[ Szerkesztve ]
-
func93
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet annak az oka, hogy feldobtam még annó az OSX-et a gépre. Pöpecül mködik.
Mivel nagyon régóta WoW-zok ezért úgy gondoltam ide is feldobom.
Ment is pöpecül minden,de valamiért a játék 5 másodpercenként belaggol valamint fps is kevesbb, valakinek ötlet?[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
üdv urak!
tervezek venni egy ssd-t és majd átköltöztetni arra a mostani hacklimat a hdd-ről. jól tudom, hogy csak simán át kell klónozni pl. ccc-vel a hdd-ről az ssd-re az os x-et és ennyi?
gondolom clovert majd újra kell telepíteni, vagy azt is átviszi? -
Smiley
addikt
válasz general #27516 üzenetére
Ez a fajta telepitesi mod ami az osszefoglaloban le van irva azert jo mert semmit modositast nem tartalmaz. Igy valamivel konnyebb lesz kideriteni ha nem indul el.
Dedikalt vidkarik eseten ha a boot latszolag normalisan vegigmegy viszont "no signal" vagy fekete kep a vegeredmeny akkor valoszinuleg rossz a PCIe cimzese a lapnak, erre valo a PCIRootUID=1 vagy 0 kapcsolo, amit a boot args-ba kell beleirni. Ha meg igy se jon be a telepito akkor csinalj egy fenykepet a boot log-rol, es megprobalunk segiteni.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
general
addikt
válasz Smiley #27515 üzenetére
köszi srácok! tehát a hardverem elvileg oké
a monitorkimenet nem gond, eszembe nem jutna VGA-ra kötni a grafikus monitoromat...
akkor lehet eddig azért nem sikerült, mert nem volt letiltva a gpu és bezavart? említett ismerősöm már próbálta egyszer feltenni, de a legelején behalt, enm volt okés valami, és erre gyanakodott. neki is hackintosh van fent, gyönyörűen fut.[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz general #27513 üzenetére
Jo lesz, nem kell procit cserelni az GTX-el menni fog, le kell tiltani az integralt kartyat, csak arra figyelj, hogy az OS X-ben gyarilag mar nincsen VGA support, szoval csak a DVI/DP/HDMI johet szoba, a DVI->VGA atalakitos modszer se jatszik. Nagy valoszinuseggel a gyari nvidia driver jo lesz, ha nem akkor le kell majd szedned az nvidia oldalarol a webdriver-t.
Az osszefoglaloban talalhato leiras alapjan csinalj egy telepitot es problad ki, mivel a lapod mar EFI kepes, ezert a vegegleges clover-t a te esetedben erdemes lenne ugy telepiteni.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
general
addikt
lenne egy egyszerű kérdésem, elkezdtem barátkozni a gondolattal, hogy OSX kerüljön a gépemre, de tisztában vagyok vele, hogy először a hardvernek kell kompatibilisnek lennie.
Intel i5 3470 van most a gépben, és ismerősöm szerint az rögtön nem okés.... 1155-ös, Ivy Bridge procik közül mit ajánlotok? 3570K már oké a gpu (hd4000) miatt esetleg) a tonymac oldalán sajnos csak az új alkatrészeket említik.-asus p5h77-v
-i5 3470
- 2x4 gb corsair LP és 2x4 gb kingston fury asszem a 16 gb ram
- gtx 660 ti vga
- 3 db vinyó, az oprendszer egy samu 322hj-re menne egyelőre, ezen tuti fut, mert ismerősömnek is azon megy -
tlac
Topikgazda
válasz #97246720 #27507 üzenetére
clover-nek azért el kellene indulni
ami bios van a gépen? még esetleg ezt is telepítheted a cloverrel: OsxAptioFix2Drv-64.efide egyébként a procidat nem is vettem észre, hogy az bay trail-es
mivel azzal meg nem sok értelme van próbálkozni
ha mégis, valami fakecpuid-t be kellene állítanod, meg esetleg xedos linkje is segíthet[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
nem mondtam hogy gamer laptopom van.... de ami az érdekes az az hogy direct io apic-kal dolgozik a virtual box...vagyis nem a saját programozott eszközeit használja hanem hanem azokat amikkel a gép rendelkezik...cpu,chipset,vga stb....ha virtualboxban megy natívan is mennie kéne...annyi a különbség hogy az egyisk szoftveresen futtatja a másik meg hardveres futtatás....a az iaktos ml2 szépen fut, csak épp alap vga-val, nem használja a intel hd képességeit....
jelen esetben annyi a difi hogy szoftveres környezetben 2giga ramot használ, hardveresen meg 4 van benne, de 1 slotos ram, nincs is több a gépben
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Nos...a helyzet az hogy uefi bootoláskor csak villan a kijelző és nem indítja a bootolást, kompatibilis módban meg azt írja hogy indítsam újra a gépet és válasszak másik bootforrást...így marad csak a lemezről való indítás iboot-tal vagy cloverrel mert csak ez a 2 boot módszer működik, vagy ha rá mód és lehetőség akkor esetleg a grub loader működhetne-e? sajnos ez annyira silány hulladék koncepció hogy még az uefi shell-t is kispórolta az asus, pedig közel 100.000-es laptopról van szó
-
törölt tag
üdv guruk! a kérdésem az lenne hogy miért nem indul el a gyári telepítő? iboot 2.5.2 és 2.7.0 val próbáltam indítani, több boot parancssoros megoldást próbáltam de a telepítő nem akar elindulni, kiírás vagy hibaüzenet nincs.... de az átírt változatokkal is hasonló a helyzet....ami az érdekes hogy virtualbox-ban meg gyönyörűen elindulnak....a biosban is megcsináltam minden javasolt beállítást és még sem....
Launch CSM Enabled, Sata: ACHI, VT-x: Disabled semmi mást nem lehet állítani....vagy UEFI boot vagy kompatibilis....UEFI-ben csak a windows boot manager hajlandó indulni...
Asus X553MA
Intel BayTrail M Dual-Core N2840 2.16(2.58)
4GB DDR3 Ram
7th Gen. Intel HD
GPT partos 500-as SATA-s HDD
64bitnekem az egészben az nem logikus hogy VPC-n megy mint a kisangyal, magán a gépen meg nem...gyakorlatilag fordítva kéne lennie....lehet downgrade-elnem kéne a BIOS-t? jelenleg a legfrissebb 2.14 van benne de vannak fent korábbi verziók
egy iaktos s3v2 verzió az bebootol IDE módban de EBIOS read error: Error 0x09 Block 0x7ca Sectors0 hibával megáll ha laptopról bootolok vele, ACHI-ban el sem indul, VPC-n mesébe illően elindul, ahogy kell...
Próbáltam korábbi Lion, Montain Lion és más Snow Leopard verzókat is, semmi, Clover-rel sem jutok 1ről a 2re... az érdekes az hogy ennél régebbi és újabb Asus laptopokra leltették...youtube tele van ilyen videókkal, de az ott lévő linkek nem működnek...HTTP404 vagy már a host oldal nem létezik...meg hasonlók...vagy ha fent van ugyan úgy semmi, próbáltam összevarázslni KEXT-ekből egy telepítőt VPC alatt de az se indul el.... Valami ötlet?
-
rooney8
aktív tag
ntfs partíció írásra van valami bevált módszeretek? még yosemite-n tuxera-val próbálkoztam, de nálam valamit nagyon elcseszett, mert kernel panic-okat kaptam miatta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest