- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Urna
tag
válasz hemaka #29296 üzenetére
1 akkor mi értelme a clovernek ha nem tölti be? ( tudom nem látom át még az egészet , erról valami olvasmányt valaki ha ad megköszönöm)
szerk: valamint a kilépés a cloverből sem vezet tovább a hdd-n se :/
-ezek ma jöttek elő tegnap valamit elbarmoltam magamnak szerintem-
2 most valamiért az usb - sem tölti be csak a -x -el ,ott meg nem megy a billentyűzet.. csináljak virtuális alól egy újat? esetleg tudok csak colvert tenni rá amihez nem kellene egy 8 gigás pendrive?[ Szerkesztve ]
S10 + Galaxy Watch 3
-
ficere
aktív tag
Yosemite-Zone Hackintosh felmegy,de újraindítás után a betöltő csík a felénél megáll.
Machete nem ír sms-t
-
cseke-
csendes tag
válasz Plasticbomb #29294 üzenetére
Igen, azt próbáltam állítgatni. de az nem hozott eredményt, ezért gondoltam, hogy az OS-k alatt lehetne esetleg beállítani. Windows alatt letiltottam az eszközkezelőben az iGPU-t és át is váltott az R9 280-ra. Valahogy ezt szeretném elérni a Sierra alatt is csak ott az iGPU maradjon életben.
cseke-
-
cseke-
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Telepítve van a Sierra a következő konfigra (Asus H97 pro gamer, i7 4765t és egy Sapphire R9 280). A macOS alatt az iGPU-t szeretném használni, de mikor a gépben van az R9 280, akkor a rendszer csak azzal hajlandó elindulni. Szerintetek, hol és mit kellene állítani, hogy csak az iGPU-t használja a rendszer?cseke-
-
Riot Gin
aktív tag
-
Urna
tag
Illetve találtam egy postot tonysmac-en egy az enyémmel megegyező típusú laposról. Az a kérdésem hogy amit ő linkelt benne config.plist-azt hogy tudom én is használni? Itt írja bár ő el captaint telepített, tuom.
S10 + Galaxy Watch 3
-
Urna
tag
Esetleg valakinek ötlete hogy a külön hdd-re feltett Clover miért nem tölti be az osx-et? Csak a pendive-boot az egyetlen verzió per pill ha almát akarok a gépen..
[ Szerkesztve ]
S10 + Galaxy Watch 3
-
tlac
Topikgazda
válasz Riot Gin #29288 üzenetére
kérlek ne emlegessetek ilyen összehackelt, "warez" rendszereket (lásd összefoglaló)
az összerakom magamnak a hivatalos forrásból beszerzett osx-et megtűrt kategórián már túlmegybiztonsági okokból sem célszerű ilyeneket használni, sosem tudhatod, hogy milyen kakukktojás van benne (persze ez igaz az utólag felrakott innen-onnan összevadászott egyéb tool-okra, kext-ekre is, ott is inkább óvatosnak kell lenni)
-
Riot Gin
aktív tag
válasz ficere #29286 üzenetére
Ez egy notebook. AMD Alaplapi grafikával, intel processzorral (ami nem teljes értékű, mert notebook verzió).
Szóval Egy Niresh-Marvericks vagy egy Yosemite-Zone Hackintosh .DMG vagy .ISO-val próbálkozz meg, angol nyelvű infókkal mellé pedig ajánlom a macbreaker.com oldalt.Sok reményt ne fűzz hozzá.
[ Szerkesztve ]
Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects
-
-
ficere
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy SVE1712-es Sony notebookom, eddig csak iatkos verzióival próbálkoztam(nem sok sikerrel).Tudnátok valami működő leírást ehhez a típushoz?
Előre is köszönöm.Machete nem ír sms-t
-
Riot Gin
aktív tag
Sziasztok!
Én is nemrégiben elkezdem OS X-et a számítógépemre rakni WIndows 8.1 mellé, ám mielőtt a elmondanám a bajokat, felvázolom a helyzetet:
- AMD -s gép. ( GIGABYTE GA 970A-DS3P AMD ATHLON II X3 455 processzor)
- Nvidia Geforce 450 GTS videókártya
- Niresh Marvericks 10.9.0 Hackintosh installálásEzen a vason csak a Marvericks mutatott bármi jelet arra, hogy működni is tudna rajta.
A probléma:
Miután felinstaláltam és be is bootol az első rendszer indításra, Multibeast-el ugye feltennék dolgokat, ám nem tudom miket. ( A Chameleon boot opció rendben is van, mert AMD vashoz az kell, + az integrált hangkártya drivere bent van a multibeast programban.) Miként találjam meg a multibeastben azokat a cuccokat, amelyek kellennek nekem hogy a rendszer működjön?
A másik: ha esetleg titkosítottként formázom le a merevlemezt és feltelepítem, akkor a köv. újra indításnál egyszerűen nem találja a mach_kernel-t. Gondolom ezt majd másképp lehet orvosolni.
Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects
-
Urna
tag
válasz szuszinho #29282 üzenetére
Már majdnem írtam hogy nem ment mert próbáltam de az az előző clover volt. Felraktam a fentebb linkeltet, amivel még mindig nem tudom bebootolni az osx-et ( tuti az én hibám .. :/ ) viszont így már a bootsorrend érvényes és megy lazán a win elsőben. A további kérdés hogy hogy tudom jól beállítani a Clovert. ( majd lesz máás kérdés is azt hiszem sok , meg olvasgatás is de evvel a lépéssel már sokkal nyugodtabb lettem )
S10 + Galaxy Watch 3
-
Urna
tag
válasz Plasticbomb #29278 üzenetére
Köszönöm, mindjárt neki esek a kettőnek, viszont a boot sorrendet hiába változtattam tegnap, nem jött win, csak a clover, ami a hdd-n lehet mert az nem működött/ ha az usb-re boozoltam akkor rendesen vitt tovább az osx-hez.
S10 + Galaxy Watch 3
-
hemaka
nagyúr
válasz Plasticbomb #29279 üzenetére
Ezzel bootolnia kellene rendesen pendrive nélkül?
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Plasticbomb
addikt
válasz hemaka #29277 üzenetére
bootold be pendrive-al, majd töltsd le a cloverefibootot, és telepitsd fel az osx hddre.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Plasticbomb
addikt
Cloverből nvme ssd-ét nem fogsz bootoltatni, azt a bios/uefi boot folyamán kell választanod, ami esetedben F12. Állitasd át a Biosban/uefiben arra a bootsorrendet, amit többször indítasz, a másikat meg akkor indítod, amikor f12zöl (pl nálam alapból a win nvme ssdről bootol, amikor osx-ezni akarok, akkor uefi boot menüből indítom).
Akkuhibára keress rá tonymacx86.com-on, vagy insanelymac.com-on, háthamásnak is előfordult.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
hemaka
nagyúr
Sikerult elsore felpakolni a Sierrat, net: ok, hang: ok, vga: ok, de lenne par kerdesem.
Az egyik, hogy csak a pendrive-al tudom bootoltatni, gondolom ezen valtoztatni nem lehet?!
A masik, hogy ez ha igy is van, a nagyobb problema, hogy mindig nvidiadisable=1 paranccsal indul el, allandoan at kell irnom kezzel, kulonben nem tolti be az nvidia drivereket.
A harmadik pedig az lenne, hogy eleg ocsmany a betuk simitasa, nem lehet ezzel kezdeni valamit? Probaltam, hogy kikapcsoltam a kepernyo beallitasoknal az lcd font smoothing blbalba dolgot, de szart sem ert.
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Urna
tag
EDIT: Most a cloverből sem tudok visszalépni a Windowsomhoz, akkor se ha a bootsorrendben a az ssd az első,és ha a a hdd-n lévő clovert tölti be ami nem megy tovább, csak a pendrive-ra bootol az visz tovább ,de az is csak a mac felé, érdekelne hogy hogy mehetnék vissza a Windowsomhoz, nem terveztem avval hogy nélkülözném a windowst, max a hétvégére tudnám.
Ebben kérném inkább a segítségeteket, hogy valahogy visszahozzam a win-asztalt , köszönöm!S10 + Galaxy Watch 3
-
Urna
tag
Nos ,köszönöm a bíztatást , fel is ment a kicsike, viszont szeretném a segítségeteket kérni a "finomhangoláshoz". Van pár dolog amiket olvastam hogy másnakk is produkálta a masina, ezeket lejjebb részletezem, inkább leírom hogy mi működik eddig: billentyűzet (0 és í visszacserélve) , tapipad ( bár a klikk csak a gombokkal megy rátappintással nem , nem tudom hogy menne-e úgy) a lan és az usb-k mennek, és ennyi.
A hang nem megy, se jack-en se hangszórón ( ott konkrétan nem lát ezköszt) hdmi-t kártyaolvasót nem próbáltam, viszont ami a legfontosabb a videókártya illesztő eleég degesítően nem jó, a textúrákat rosszul rajzolja , amikor frissíteni kéne ( pl amikor tabot váltanék, és a két szürke között váltana a színe ) erre olvastam hogy lenne egy config.plist amit nem tudom még hogy hogy tehetnék fel vagy használhatnám, illetve nem olyan fontos de még nincs bootloader a hdd-n ( bár ez legyen a legkissebb gind), viszont a képernyő felbontás módosítása sem jott össze, 1366x768-at szeretnek de nem sikerült pedig átírtam egyszer egy config.plist-ben.
Plus van mag egy olyan, hogy minden restartkor kidob egy bios hibával, miszerint kritikus a töltés szintje ( feltöltve az akku) ez csak azért zavaró, mert kivágja a bios módosításokat, és mindig bios resettel indítani nem a legjobb.
Tudom hogy sok minden van még, remélem tudtok segíteni kicsit, esetleg többet. Elég érdekesnek tűnik még a rendszer, ha kicsit jobban átlátnám a plist-eket, meg az SSDT-ket mert ezek fordultak el elég sokszor a hibá kijavításában biztos könnyebben menne.
Ha valami infót kihagytam , pótlom ahogy tudom.S10 + Galaxy Watch 3
-
Plasticbomb
addikt
HA nvme az az m2 ssd, akkor szinte biztos, hogy semmi gondnem lesz vele. (Azt hiszem, nálam a clover sem látja azt a partíciót/eszközt.)
-
Gabady
aktív tag
Max a telepítő fog lassan elindulni, de egyébként nem kellene, hogy problémát okozzon. Igen és a Clover-el fog menni a multiboot rendesen, csak a winyóról kell indítanod a gépet.(amire felteszed az osx-et a cloverral)
*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
Urna
tag
Sziasztok !
Tegnap sikerült egy bootolható Sierra telepítőt csinálnom , a https://www.tonymacx86.com/-oldalon lévő tutorial segítségével, először unibeast, aztán multi. Ez működik is , a gép amire felraknám egy Hp Probook 440 G3 ( skylake) amiben van egy m.2-es ssd rajta a win7 meg emellett egy hdd. az OSx-et a hdd-re terveztem felrakni mert a windowst mindenképp meg akarom őrizni rajta. Lehet esetleg baj abból hogy nem tudom kiszedni a gépből a telepítés erejéig az ssd-t?( köt a gari) És fog müködni multi boottal rendesen? nem kell grafikus váltás igazából, csak két meghajtón kettő legyen, majd bios alól váltom ha kell.
A válaszokat előre is köszönöm!S10 + Galaxy Watch 3
-
zodes
aktív tag
válasz Mr.Graphic #29266 üzenetére
A -v után is van valami karakter, L betű? Oda is csak simán ez kell -V
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Mr.Graphic #29266 üzenetére
Ezt jól elcs*sztem. FEL SEM TŰNT XDDD
Délután próbálom.
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Mr.Graphic
kezdő
válasz Ganz-[HUN] #29265 üzenetére
-
zodes
aktív tag
válasz Ganz-[HUN] #29263 üzenetére
Szia, a boot args -ba mi van beírva, mert Én itt furcsaságokat látok?
Valaha indult?Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
Ha valakit érdekel esetleg megemlítem mire jutottam a Bluetooth billentyűzettel. Az egér is wireless, bekapcsolás után kell várni 2 mp-et és tökéletesen működik. Kettőt is próbáltam, egy Microsoft és egy Logitech.
A billentyűzet eredeti Apple BT, a gépbe pedig a legolcsóbb kínai 4.0 BT van USB csatlakozva.
Alvó állapotból felébreszti, mind az egér, mind pedig a keyboard és mindkettő tökéletesen működik.
Újraindítás után a billentyűzetet megtalálja, de mindig újra akarja párosítani.
Na ez nem mindig sikerül, van úgy hogy csak ötödjére sikerült.
Véletlenül Rájöttem, ha keresés közben nyomkodok egy-két billentyűt, nem kell párosítani, hanem egyből működik.[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
-
kicsiii
tag
Rendben srácok, köszönöm. Akkor holnap én is belövöm egy backup után.
-
-
zodes
aktív tag
válasz Plasticbomb #29215 üzenetére
Köszönöm! Nem volt egyszerű, de sokadjára csak megértettem mit kell csinálni. Sajnos elég hiányos az angol tudásom, a gugli meg nem sokat segít
Az előlapi hang viszont, még mindig nem működik. Mivel 2 SSD van (a másik win10) így megnéztem, hogy egyáltalán működik-e? Hát ott sem! Megnéztem a hardvert és mikor már majdnem újra huzaloztam az alaplapot és a kábeleket, elolvastam egy hszt. a win alatti előlapi hang problémákról.
Ott, mivel nem kapcsolja ki automatikusan a fejhallgató a többi hangot nekem kell manuálisan.
Most már win alatt tökéletesen működik minden. Márcsak Siera alatt kéne valahogy megoldani.
Feltettem az Audio Clovert is az sem hozott megoldást
Olvastam közben a SIP-ről is. Ezt ki-be kell kapcsolgatni, mikor kextekkel, driverekkel, stb. szórakozunk?
Jól értelmeztem, hogy ez valami plusz biztonsági megoldása az Applénak?Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
söncö
tag
válasz Plasticbomb #29253 üzenetére
Speciel én is a tony féle uni+multi megoldást csináltam viszont folyamatosan acpi/ahci pánik volt és meguntam mert akármiféle próbálkozásra mindig ez volt az eredmény.
-
Plasticbomb
addikt
Lehet egyszerűbb lett volna egy el capitan vmware-en futó osx alól nekiállni, nekem is így van. Na most azon letöltöm a Sierra-t, majd tonymacx86-os unibeast+multibeast párossal létrehozok egy rendes telepitést, amin próbálkozom összerakni a rendes clean usb telepítőt (ami jelenleg minden alkalommal panic-ot kap, de addig próbálgatom, amíg végre menni fog rendesen...).
Más:
Az létezik, hogy nem kell semmi dsdt-ssdt patch/drop ahhoz, hogy hibamentesen fusson az osx? (Jelenleg arra gyanakszom, hogy adott patch/ek elrontanak valamit, ami már úgy van, ahogy az osx szeretné, és azon döglik le az egész.)ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
söncö
tag
Előről kezdem az egészet.
Várakozásaim után a niresh volt az első "változat"ami minden zokszó nélkül felment.
Na már most ha ezen rendszer alól csinálok telepítőt ez esetben a kreált usb telepítő is elindulhat vagy kapom a kernel pánikot mint a barom? Már most bocs a láma kérdés miatt de komolyan ehhez szakosodni kell ,hogy átlassa az ember.Szerk: a telepítő egy Appstoreból letöltött offikális darabból készülne.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz Mr.Graphic #29249 üzenetére
Az DVI-I->VGA tehat a DVI-I kimenet tartalmazza mind a digitalis mind az analog jelet. Szoval tekinthetjuk ugy is, hogy a D-SUB bele van gyomoszolve a DVI-I-be. Azoknal a kartyaknal mukodik mindenfele hackolas nelkul a VGA vagy DVI-I->VGA amik gyarilag is voltak alma gepekben. Pl a 8800GT-nel, vagy a macbook pro gepemben levo GT330M-nel.
A HDMI->VGA az mar aktiv atalakitast igenyel, tehat az OS szamara ugyanugy digitalis marad, mivel az OS nem tud az aktiv atalakitasrol, szoval ez ebbol a szempontbol lenyegtelen.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Mr.Graphic
kezdő
válasz Smiley #29248 üzenetére
Ez így egyáltalán nem igaz.
Az egyik konfigomon a macOS sierra 10.12.3 is vígan működik 1920x1200-as felbontással a GTX 650 VGA portrjára csatlakoztatott Acer x243w monitorral.Bizonyos kártyáknál előfordulhat, hogy nincs VGA támogatás, de általában olyanoknál ahol nem is volt rendesen. Ő amúgy DVi/VGA átalakítót használ az meg a digitális jelet alakítja analóggá, tehát nem OSX függő. Ugyanígy használhatna HDMI/VGA átalakítót is egyre megy, hangja akkor sem lesz az átalakítón keresztül, de tökéletes videó jele még lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Gabady
aktív tag
Ha kimenet baj lenne, akkor vagy nem adna képet, vagy a grafikus felület nem jönne be, csak a beszélő mód. Nem tartom valószínűnek ezt a dolgot.
*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
Plasticbomb
addikt
Igazából azért zavaró, mert valamiért a config módosítását lehetővé tevő parancs vagy nem működik, vagy én nem vágom, hogy mit is kéne azzal tenni.. (command+c command+v a terminalba.., na de ezután nincs error, se megerősítés, hogy megtörtént, egyedül a clover magyaráz, hogy nem módosítható...)
Uefivel csináltam, unibeast-el gond nélkül fel is megy, most is felment sőt, elvileg minden megy is (nem néztem rá vasárnap délelőtt óta), de a natúr megoldás valamiért nem bootol. Van egy újabb sejtésem, miért, de nem volt kedvem azóta szenvedni vele, inkább játszottam egy kis wotot...
-
tlac
Topikgazda
válasz Plasticbomb #29227 üzenetére
nem muszáj legacy módban csinálni a telepítőt, csinálhatod uefi-vel
egyébként valóban zavaró, lehet át is írom majd, hogy az mbr-es és az uefi opció is ott legyen
-
kicsiii
tag
válasz Smiley #29235 üzenetére
Sziasztok. Olvasom a TRIM dolgot. Tudnátok adni egy kis felvilágosítást ezügyben? Ahogy írtátok én is megnzéztem és a "TRIM Support : No" Státuszban van.
Egy Samsung 940 512 SSD re váltottam kb 3 hete. Eddig HDD n volt a hackli, és még hatása alatt vagyok, hogy mennyivel jobb és gyorsabb, ezért nem foglalkoztam a TRIM dologgal. Miért jó nekem a TRIM? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek. -
zodes
aktív tag
válasz mgaben #29234 üzenetére
De jó, hogy ezt megkérdezted! Megnéztem és nincs engedélyezve. Olvastam valami rémhírt, valahol, hogy a Samsung SSD-nél adatvesztés léphet fel, ha engedélyezve van a Trim?
Még utána olvasok, ha nem igaz egyáltalán hol kell engedélyezni? Terminal?Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
mgaben
senior tag
Azt, hogy tudom megállapítani, hogy az ssd-n működik e a trim? Nemrég cseréltem le a vinyót ssd-re és kíváncsi lennék rá.
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
zodes
aktív tag
Nos, ez is megvan!
Az jogos, hogy ha HDMI-n van a hang, akkor nem tudom állítani a hangerőt?
Lapos TV-n a max felbontás "csak" 1080p, vagy tudok jobbat is beállítani?Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
válasz ThuG4LifE #29221 üzenetére
Fél napos keresgélés után megtaláltam:
sudo spctl --master-disable : ezt kell beírni a terminal-ba. Ha vissza akarjuk állítani, akkor a disable helyett természetesen enable -t írunk.
Itt a LINK az eredeti leíráshoz. Így nem kell állandóan felesleges gombokat nyomogatni. Már aki egy kicsit jobban benne van.Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
general
addikt
sziasztok!
vettem egy rMBP-t, így most most már hivatalosan is az alma táborhoz tartozok.
az lenne a kérdésem - elnézést, ha naiv, nem vagyok még annyira képben -, hogy az asztali gépen lévő hackintos-t össze lehet kapcsolni vele? alapvetően az ID-ra gondolok, tehát működhet innentől az is hivatalosan, vagy ez hülyeség? illetve egyéb szinkronizálásra is gondolok, App Store, iCloud, Naptár szink., ilyenekre. -
söncö
tag
válasz Gabady #29229 üzenetére
Próbáltam a web drivert ,ugyanolyan fedvényhibás, váltottam a telepített driverra restart a gép és ugyanaz.
Próbáltam több drivert is ami Sierrához van. De ugyanaz.
Próbaképp felraktam egy linuxot ,ott minden rendben. Gép teljesen kitakarít ,újra felraktam az osx-et és megint ugyanaz. Nehogy ne legyen már elég neki a kártya. Igaz csak 512mb de egy intel hd kétszerese órajelben. -
Gabady
aktív tag
Nekem akkor volt ilyen bajom, amikor az OSX drivert használta a gép, nem pedig a webdrivert. Ha az nVidia cp-t megnyitod ott mit mutat melyiket használja a gép ?
-
söncö
tag
Uraim!
GeForce gt220 kártyánál konkrétan vriblál a kép. Pl amikor valamilyen animáció lenne többek közt loginnál mikor pörög a kis kerék akkor elképesztően nyomja. A másik ilyen a launchpad egyebek mappája ahol szinte megáll az élet és az egér is laggol ,egy appot onnan megnyitva 420fps slowmo videó szerűséggel indítja az alkalmazást.
Nvidia web driver/Nvidia driver/Graphics enabler=1 ezekkel játszottam idáig de mind hiába és 4 óra kőkemény izzadás után tanácstalan vagyok. -
Plasticbomb
addikt
Megint elcsesztem egy napot a sierra-val. Volt egy működő el capitanom, haza is vágtam szépen. Először csak azzal kezdett el szórakozni, amivel a múltkor is szenvedtem: USB sleep wake units akármi. Szuper, az egyik configgal még ment rendesen, azzal bootoltam. Létrehozom sokadjára a sierra telepítőt, de már gőzöm sincs honnan, de mindig visszakerül a te configod, ami csak azért nem jó, mert nem én állítottam be, így nem tudom, mi mihez kapcsolódik konkrétan, amire nekem szűkségem van (ACPI patchek között például). HA meg sikerül ideiglenesen kiirtanom, akkor meg full üres configot pakolt be, sehol semmi be vagy kipipálva, nincs se oem drop, se pstate generálás, semmi boot arg, semmi... Ugyanezt játssza el unibeast usb készítésnél is.
Majd mikor végre bootol a telepitő, nem lát egy meghajtót sem, csak amit usb-n csatlakoztattam... Itt már begorcsolt a fejem, és windows alól legyalultam az el capitan telepitést... Most meg vissza az alap tételhez=vmwareAz összefoglaló meg idegesít. Legacy telepítés van benne leírva, ami szerint ha készítem a telepítőt, akkor mikor kiválasztom a telepítőt a boot listából, állandóan az uefibe lép be.
-
Smiley
addikt
válasz Plasticbomb #29225 üzenetére
Ha hangerot akar szabalyozni software-sen az ember akkor ne hasznaljon spdif/digital kimenetet, ugyanis ennek pont az a lenyege, hogy direkt a vevo eszkozre bizzuk a decode-t.
-
Plasticbomb
addikt
Nekem, valahol pont az tetszik az OSXben, hogy a leghülyébbre veszi a figurát, de ha kicsit is elkezdesz belemélyedni, ugyanúgy nyílik fel, mint a win, illetve jobban is.
Smiley, elfogadom, az is egy érv, de engem pl zavar, hogy nem tudom OS alól szabályozni a hangerőt.
-
zodes
aktív tag
válasz ThuG4LifE #29221 üzenetére
Köszi, azért szerettem az os-t, mert kevésbé nézett hülyének, mint a win.
Most már pár napja, használom párhuzamosan mindkettőt és kezd megváltozni a véleményemSajnos a win javára..... Az Apple szerintem rosz irányba fejlődik (butul), de ez az Én magánvéleményem.
-
Smiley
addikt
válasz Plasticbomb #29222 üzenetére
SPDIF-en ne is legyen hangeroszabalyzas... Nekem ne nyúljon bele a bitstream-be az os.
-
Plasticbomb
addikt
Azt hiszem terminal parancsokon keresztül vissza lehet pakolni, de nem emlékszem hol láttam.
Gabady, kérdezz rá a készítőnél, én amúgy is SPDIF-et használok, azon meg egyáltalán nincs OSX alól hangerő szabályozás. Ott is láttam valami hack-et, hogy legyen, de nem mentettem el... Windows alatt természetesen rendesen működik, nem kell a hangfal távirányítójáért nyúlkálnom...
[ Szerkesztve ]
-
zodes
aktív tag
válasz Plasticbomb #29217 üzenetére
Ezt a megoldást tudom, csak nem értem miért nincs ott a harmadik rádiógomb, hogy Bárhonnan
-
Gabady
aktív tag
válasz Gabady #29218 üzenetére
Egy másik telepítési variációval meg narancs és fekete... a hátsó zöld csatlakozó pl. miért nem működik egyik esetben sem ?
Másik... Amikor létrehozok egy többcsatornás kimeneti eszközt, miért nem tudom a fő hangerőt állítani ?[ Szerkesztve ]
-
Gabady
aktív tag
válasz Plasticbomb #29200 üzenetére
Vmi nem frankó, a rózsaszín és a kék dugaszon van csak kimenetem ...
-
Plasticbomb
addikt
-
zodes
aktív tag
Köszönöm.
Sajnos nem tudok telepíteni bárhonnan. Bementem a Biztonság és Adatvédelem beállításba és ezt láttam:Alul hiányzik a harmadik lehetőség, a Bárhonnan
-
zodes
aktív tag
válasz Crondore #29213 üzenetére
A hangot is szépen beállítottam, működik is a Line és a fejhallgató, de ha HDMI-vel csatlakozok (márpedig így) a TV-mhez, akkor nincs hang. Kell külön valami hdmi kext?
A TV-n nem valami szépek az ikonok, a karakterek. A felbontás természetesen 1920x1080p. Mit kell még beállítanom, hogy jobban nézzen ki?
-
sad_Vamp
őstag
válasz Plasticbomb #29209 üzenetére
gyakran haldoklik be így a rendszer, látszólag magától?
(mert akkor lehet inkább iMac-re kéne spórolnom...)[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
zodes
aktív tag
válasz rockjano #29201 üzenetére
ÁÁ köszönöm. Asszem ezt az egyszerűbb megoldást választom. De biztonság kedvéért az EFI-t is lementem úgyis apró.
Gabady: Azt írja a linkelt youtube videónál Andrew, hogy működik a 7.1 - nála.
-
Plasticbomb
addikt
A windows ssd efi partícióján jönnek létre az uj bejegyzések, ezért az is lehet, hogy a windows van megbolondulva, de nem tudom tesztelni.
Majd, most megint valami nem okés, fel akartam rakni a friss hardware monitort, és azóta csak telepítő segítségével tudom indítani az osx-et, a saját efijéről bootolva boot közben újraindul.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
Topikgazda
válasz Plasticbomb #29206 üzenetére
ez ettől még nem változna
-
sad_Vamp
őstag
válasz Plasticbomb #29196 üzenetére
én is teljesen asus ellenes vagyok... már jó ideje nem vásároltam és alapból kerülöm. A sok rettentő rossz élménynek köszönhetően. (még mindig vannak ismerősöknek ilyen cuccai és látom, hogy nem javult a helyzet, sőt!)
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Plasticbomb
addikt
-
tlac
Topikgazda
válasz Plasticbomb #29204 üzenetére
Nálam az időt állítgatja folyton
Ma reggel már be sem tudott bootolni a gép, amíg fel volt dugva az OSX SSD... Rendet raktam, de két három újraindítás után megint létrehozott egy plusz bejegyzést... Majd valahol 10+ bejegyzés körül megint takaríthatom ki.
ilyet nekem is sokszor csinált az a nyomorult bios (Asus Z97I-PLUS)
amióta 1 ssd-n van mindhárom rendszerem, azóta leállt velepróbáld meg, hogy a clover-en kívül minden bejegyzést törölsz, a win-t képes magától újracsinálni
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz Gabady #29203 üzenetére
Nálam az időt állítgatja folyton, valamint meghülyíti a boot partíciót az NVMe SSD-n. De hogy hogy képes meghülyíteni, azt nem tudom, elvileg nem látja az NVMe SSD-t. Ma reggel már be sem tudott bootolni a gép, amíg fel volt dugva az OSX SSD... Rendet raktam, de két három újraindítás után megint létrehozott egy plusz bejegyzést... Majd valahol 10+ bejegyzés körül megint takaríthatom ki.
[ Szerkesztve ]
-
Gabady
aktív tag
Esetleg találkoztatok e már olyannal, hogy van faszántosan net windows alatt, majd átlépek OSX-re, ott bizonyos oldalakat nem, vagy csak nagyon nehezem hoz be, majd miután visszaváltok Windowsra, azt írja hogy nincs kapcsolat, kb fél percig, majd helyreáll a rend. Szóval, igazából a lényeg, hogy OSX alatt van vmi gebó.... Esetleg másik kext, vagy driver megoldaná ?
-
rockjano
csendes tag
Szia
A mac OS-t tartalmazó SSD-ről Carbon CopyClonerrel kell egy imag-et csinálni a HD-ra.
Ha gáz van (OS frissítés akármi...) akkor csak be kell bootolni a USB pendrival és DiskUtility segítségével űjra lehet rakni az SSD-n mindent és minden megy tovább úgy mint a mentés elött...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Linux kezdőknek
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Total Commander
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hobby rádiós topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest