- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
xenonboy13 #38021 üzenetére
Milyen kext-ek vannak betöltve?
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
viperabácsi #37792 üzenetére
Nem vészesebb, mint ha Intel lenne.
-
ThuG4LifE
senior tag
Amíg néztem az Apple Eventet, addig szépen le is frissítettem (OC 0.95). Ha jól néztem, akkor 26-án jön a végleges.
-
ThuG4LifE
senior tag
Gépcsere folyamatban, de rossz processzort küldtek, úgyhogy egyelőre csak az rx570 helyett beraktam a mostaniba gépbe az rx6600-at. Nagyon nem figyeltem, hogy mennyire támogatottak az újabb kártyák, meglepődtem, hogy igen. Egy boot arg és simán indult a macOS.
Intel-ről váltok amd-re (7700x), jött egy olcsó lehetőség a frissítésre. Nagyon nem jártam még utána, de úgy látom, hogy ha akarom, akkor ezzel is tudok még macOS-t telepíteni.
Valaki rakott már újabb amd-re esetleg? Eddig még csak Intel-es gépeim voltak, amd-vel semmi tapasztalatom. Érdemes próbákozni?A régi gépem megy ki a garázsba/műhelybe, úgyhogy ott mindenképp marad még a macOS, benti gép meg lehet simán win lesz csak. Bár több, mint 10 év után fura lenne.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Fitzgerald #37420 üzenetére
Töröld az installert az applikációból, ha ott van és próbáld újra letölteni.
Jobb ötletem nincs elsőre. -
ThuG4LifE
senior tag
Ventura Beta 3, ha nem megy a frissítés:
OC 0.8.3
Lilu 1.6.2
és Reset NVRAM (F11) -
ThuG4LifE
senior tag
Csak erdekesseg:
Nekem volt, hogy a win efi-re csinalt egy apple mappat es ettol bolondult meg. Szimpla mappa torles megoldotta. Ugyanez volt forditva is, apple efi-n win mappa. -
ThuG4LifE
senior tag
Kb. 10 ev hackintosh utan nagyon elgondolkodtam egy uj Mac mini-n. [link]
Ti mit szoltok a tegnap bemutatott M1 chiphez?Csak az a franya 8 gb ram piszkalja a szemem.
-
ThuG4LifE
senior tag
Big Sur Beta 8 masnal is le akarja tolteni a teljes rendszert es ujratelepiteni?
-
ThuG4LifE
senior tag
Megpróbáltam telepíteni a Big Sur-t.
Elindul a telepítés, első újraindítás után feljön egy frissítési aszisztens, majd egyből újraindul a gép. Esetleg valakinek van ötlete, hogy miért van ez? -
ThuG4LifE
senior tag
Most úgy csináltam a telepítőmet, sokkal átláthatóbb. Clovernél akár véletlen is kipipálsz valamit, aztán már azt sem tudod, hogy mit kell kitörölj (nyilván user error) ... Amivel én szívtam pl: osxaptiofix, össze-vissza működött a boot (pendrive megy az egyikkel-telepítő után ugyanaz már nem jó, aztán vica versa ... és ugye van belőlük 3 verzió), majd kipróbáltam az OpenCore által használt fwruntimeot és semmi gondom. Ahogy nézem egyre nagyobb a támogatottsága is.
A másik unibeast/multibeast verzió ... Tonymacnél most kaptak kb észbe, hogy fejlesszék a saját dolgaikat, mert le vannak maradva.Maga a leírás is sokkal tisztább szerintem, bár nem tudom, nyilván az uni-multibeast egy kezdő hackintosh usernek egyszerűbb.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
kushwavez #33841 üzenetére
Én nem rég váltottam, Asus z170m Plus és i5-6500-ról Gigabyte z390m és i5-9600k-ra.
Az eddigi legkönnyebb installom volt, igaz, azért részletesen utána jártam mindennek (open core a jövő, bár a clover configurator azért még hasznos).Ha már lapot kell választani és viszonylag kezdő vagy, akkor igazából mindegy, hogy Asus vagy Gigabyte, a z370-es széria ajánlottabb (nvram miatt, bár a 390-esen is működik az emulált - végre van működő imessage meg facetime
- ezelőtt sose sikerült működésre bírni nekem
).
A hangot meg rég megoldottam egy aktív stúdió monitor párral (Alesis M1Active 520 USB), bedugom és megy. Régen elég szívás volt jól (hangos és recsegés mentes) működő audio kextet találni. Bár most megy minden alaplapi portom, de csak teszteltem.Egy szó, mint száz:
Ha Hackintosh kell akkor pénztárca - google - vásárlás - (egy kis szívás mire telepíti az ember a macOS-t) - öröm és bódottág. -
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Plasticbomb #31203 üzenetére
Van bedugva valami BT eszköz?
-
ThuG4LifE
senior tag
Mixcloud.com oldalon tudtok zenét hallgatni? Nekem állandóan hibát ír ki és nem indul el a lejátszás Safarival, Chrome-val műkődik. Semmi ötletem nincs, hogy mitől lehet.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #30778 üzenetére
Elég a Clover-t újra feltenni.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #30772 üzenetére
Kicsit káosz van nálad, ati kártyád van, de a Graph bootflag az nvidiahoz van.
A HD5870 elvileg OOB kéne menjen, inject nélkül. A fakesmc kext az installer efi particóján legyen. -
ThuG4LifE
senior tag
Kint van a High Sierra.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
sad_Vamp #30004 üzenetére
Korábban linkelted ezt: [link]
Ez ugyna olyan lap és processzor, mint a tied, ez alapján neked is működnie kéne. Biost frissítettél?
Nyugodtan olvasd át, ha valami nem egyértelmű, akkor kérdezz. Ha csak össze-vissza csinálod és valamit kiahgysz, mert nem érted, akkor jönnek a gondok. Türelem, odafigyelés és hidd el, hogy sikerülni fog. -
ThuG4LifE
senior tag
válasz
sad_Vamp #29972 üzenetére
Amíg te nem telepítesz az ssd-re bootloadert addig nem lesz azon, már bocs, de nálad nagyon össze-vissza van minden fejben/fogalmazásban, nem bántásból írom, de így mi is nehezen tudunk segíteni, ha nem értjük meg, hogy mi a probléma.
Telepítés után szintén pendriveról indulsz, de amikor bejön a boot választó, akkor a telepített rendszert kell kiválasztani (ahova előtte telepítettél!) és nem az usb meghajtót, mi történik amikor ezt csinálod? -
ThuG4LifE
senior tag
válasz
dragon1993 #29865 üzenetére
A pendrivera masold ra a meglevo sierra efijerol a clover.config filet es ugy probald meg inditani.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
cruelcoyoti #29430 üzenetére
[link] Ezt probald meg.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
eladogeppc #29140 üzenetére
Mountain Lion esetleg, de amit neten láttam (ilyen laptop) azoknál elég sok minden nem működött, szerintem felesleges próbálkozni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged