- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
na jó, de hogyan oldható meg akkor? négy partíció lenne egyébként nyilván, mert minden rendszer kap egyet, plusz linux swap.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
Wiz Khalifa
veterán
Nos...
Nagyon örülök neki hogy végre egy teljes értékű nem szanaszét gányolt tele idegen kextek-el lévő OS X-et tudhatok a gépemen hanem egy tiszta csak is a legfontosabb kexteket tartalmazó és méghozzá legújabb El Capitan-t.
Mostmár teljes értékűvé válhatott bekapcsolom és megy típusú gépezet lett nektek köszönhetően. A Clover Configurator-al bele integráltam azt az egy boot flag-et és így mostmár csak bekapcsolom, megvárom míg betölt és élvezem a rendszert.
Köszönöm mindenkinek a segítésget és türelmét ezerszer és még többször leírva hogy mit hogyan kell csinálni a hibátlan működéshez.
Köszönöm nektek főként a segítséget: Smiley, tlac és mindenkinek aki akár egy kis morzsával is hozzájárúlt ahoz hogy tökéletesen működjön minden.
Már csak pár amatőr kérdésem maradt hozzátok. Első körben az hogy hogyan lehet megoldani azt hogy ha egy alkalmazást (pl Safari, iTunes, stb...) kilépés gombbal zárok be akkor be is zárúljon ne legen úgy mond még háttérben. Ez megoldható-e egy ilyen beállítás vagy sem? Remélem érthetően tudtam leírni.
Illetve hogy ha csinálok egy ScreenShot-ot akkor azt mondjuk hogyan tudom JPEG-be átkonvertálni? Gyárilag van valami erre vagy külső app kell? Mert a gyári fényképnézegető szerkesztő részébe ezt a funkciót nem találtam.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Smiley
addikt
Itt a gondolkozasmod a lenyeg, es a gentoo is tud szopatni rendesen.
Azert gentoo, mert rendkivul jol lehet optimalizalni, a use flag-kel teljes mertekben testreszabhato, ami ugyanugy fokozza a biztonsagot, mindenfele ganyolas nelkul lehet fennt mondjuk 50 verzio egy php-bol vagy barmelyik lib-bol, es ezt konnyen tudom kezelni, + nagyon konnyu patch-elni az ebuild-ket. Cserebe nagyon esznel kell lenni, mert fordithatod ujra a fel vilagot ha valamit az elejen kihagytal.
Itt konkretan lib-ek es app-ok binarisabol lehet kihagyni az olyan szolgaltatokat (mysql support) amikre nincs szukseg, ezaltal forditas soran bele se kerulnek. Pl a bind-ba miert legyen beleforditva a pgsql-el kapcsolatos resz ha nem hasznalok ilyet az adott gepen, csak egy ujabb lehetoseget adnek a tamadoknak ezzel. Eloszor ezt baromi nehez atlatni es felfogni, nekem jopar ev kellett hogy mar gondolkozas nelkul tudjam mire kell figyelni. A masik ok a sajat kernel, minden gepnek egyedi feladata van, egyedi kernelre is van szuksege ahhoz, hogy a legoptimalisabb es legbiztonsagosabb legyen. Pl egy dns serveren semmi keresnivaloja egy hangkartya modulnak. Ezt a vegletekig lehet ragonzi a halozatokon kersztul, egy baromi osszetett komplex rendszerig.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
tlac
Topikgazda
válasz Smiley #26392 üzenetére
egy céges szinten kezelt gentoo és egy otthoni gányolt játszós osx között azért nem vonnék sok párhuzamot
persze értem én, hogy a gondolkozás menetét vázoltad
de ennek egyrészt valahol belülről kellene jönnie, hogy meg akarjuk érteni a dolgok működését, aminél amennyire lehetséges önállóan utánajárunk, meg egészséges mértékben kételkedünk az olvasottakban és utána igényesen, rendszerezetten felhasználjuk a tudásttehát szerintem hiába irkálgatod, ha nem olyan az ember hozzáállása a dolgokhoz, akkor felesleges
egyébként miért gentoo?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Wiz Khalifa #26394 üzenetére
Mount EFI/Check Partition/Mount EFI Partition
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #26393 üzenetére
A clover egy fat32-es particion ul, ami az adott disk eslo szamu particiojan talalhato.
Csinalsz egy mappat root-kent ki a "/", legyen a neve EFI. diskutil-al megnezed mi bsd elnevezese az adott particionak (pl disk0s1), aztan fogod es ramount-olod a /EFI-revalahogy igy...
# sudo bash
# mkdir /EFI
# diskutil list
# mount -t msdos /dev/diskXsY /EFIÉn mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Wiz Khalifa #26393 üzenetére
Amúgy az előző telepítésbe szerintem a Clover-nek az volt a baja hogy a HDD nem volt teljesen megformázva teljesen. És ebbe zavarodhatott bele.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Smiley #26392 üzenetére
Így csináltam ahogy írtad. Kitapasztaltam hogyna megy. És mikor megvolt a működés jött a szűz OS X. De én sose VM-ben csináltam mert ott nekem az OS X sose akart működni.
Amúgy a multkor nem volt ilyan lassú a lan (még két telepítéssel ezelőtt) de most is ugyan úgy raktam fel. Lehet amúgy én csesztem el valamit. A lényeg a lényeg hogy most minden működik aminek örülök.
Csak a Clover-t kéne még akkor beállítani.
Smoke some weed nigga!
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #26389 üzenetére
Nem akarom kritizalni a modszered, de nekem ugy tunik, hogy kapkodva es esz nelkul ossze-vissza csinalod, igy persze, hogy nem megy, es gozod sincs miert, ezt szisztematikusan kell.
Most elarulom, hogy csinaljuk mi ezt nagyban nap mint nap... a ha uj sw-ket kell beuzemelnunk a servereinken. Nalunk mindenhol gentoo van, az legalabb olyan jo jatek mint osx-et ganyolni.1. Atlapozzuk a man-t es elolvassuk a telepitesi utmutatot, aztan meg1xer
2. Keritunk egy jatszos vm-et, ahol leforditjuk, feltelepitjuk stb, itt kiprobaljuk, hogy mukodik, milyen fuggosegei lesznek, milyen extra dolgokat kell meg beleforditani a programba, stb, es osszeirjuk a fontos lepeseket, es hogy mire kell majd az eles rendszernel nagyon odafigyelni.
3. Keritunk egy masik teljesen szuz vm-et, ahova mar a sajat leirasunk alapjan telepitjuk. altalaban elsore ez nem szokott sikerulni, akkor menet kozben javitjuk a sajat leirasunkat, amit addig-addig ismetlunk amig nem lesz tokeletes elsore.
4. Snapshot-oljuk az eles rendszert, es csinalunk belole egy ujabb jatszos vm-et ahova az elozo leiras alapjan beleintagraljuk a rendszerbe, es megnezzuk mivel akadna ossze az ott futo sw-k kozul, es ha kell megint modositjuk a leirasunkat.
5. Minden gond es ganyolas nelkul siman elsore feltelpitjuk a vegleges helyere.A Te esetedre ezt leforditva:
1. Teljesen mertekben ugyanaz mint nalunk, ezt nem is kell tovabb magyarazni.
2. Felrakod a szuz osx-et, es kezdes keppen megprobalod beletenni a lan-t, elsore nem sikerul, tovabb olvasod a kext-hez tartozo forumot es hasznalati utasitast. Amikor nagy nehezen felkuzdotted, es mukodik akkor fogod es szepen leirod magadnak mit es hogyan csinaltal.
3. Fogod es megprobalod beletakolni a hangot is ugyanugy mint az elobb, amit ugyanugy felirsz magadnak.
4. Elteszed azokat a file-kat amikkel mar egyszer biztosan mukodott az egesz.
5. Legyalulod az egeszet, ujra feltepitesz egy szuz osx-et, eloveszed a mentett file-kat es a sajat leirasodat, es lepesrol lepesre ujra osszerakod.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Wiz Khalifa
veterán
Na fejlemény.
Újraraktam az egész rendszert. Mostmár megy a boot HDD-ről is faintosan. Illetve a hang és a lan is megy Kext Wizard-nak köszönhetően és a FakeSMC-t is fele raktam be. Így bootoláskor csak egy boot flag kell pluszba a beírtakhoz (kext-dev-mode=1 rootless=0) méghozzá egy "PCIRootUID=1".
Viszont mivel EFI-s a gépem nem az OS X partíción van a Clover. Vagyis a plist fájl nem ott van. Így nem tudom abba beleírni ezt a plusz boot flag-et. Hol találom azt az EFI partíciót? Rejtve van és még annyira nem vágom az OS X-et hogy tudjam.
Meg ha az is megoldott akkor egy olyat hogy tudok beállítani hogy mondjuk 5mp-et visszaszámoljon és utána automatice indúljon az OS X?
Szerk.: Amúgy olyan mint ha a netem eléggé lassú lenne. Szóval olyan mint ha nem használná ki a teljes netem amit a Win használt. Ezen lehet valahogy javítani?
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
tlac
Topikgazda
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Smiley #26388 üzenetére
GDrive-ra jó lesz? Amúgy először újrarakom és megpróbálom úgy. Mert hogy a lan se megy meg stb... így arra gondoltam nem-e a telepítés ment végbe rosszul. Megpróbálom még azt előtte.
Amúgy amikor te írtad a szájbarágós segítséget te Clover_v2.3k_r3265-t linkeltél. Rakjam az újabbat újrarakáskor? Clover_v2.3k_r3280
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #26387 üzenetére
Masold mar fel valahova a hdd-n levo /EFI/CLOVER/config.plist -et
-
Wiz Khalifa
veterán
Bármit mókolok, állítgatok nem hajlandó bebootolni a HDD-ről. A Clover lényegében be se jön csak az apple logó meg a töltőcsík. És a töltőcsík elmegy a feléig olyan fél perc alatt (penyón is ennyi) utána elkezdi lassan a töltőcsíkot kitölteni. Penyón itt megszakadt és gyorsan egy másik töltőcsíkot alma logó nélkül berak ezzel az állással, végigtölti és már jelentkezhetek be. HDD-ről nem hajlandó ezt megtenni...
Smoke some weed nigga!
-
tlac
Topikgazda
válasz lócitrom #26377 üzenetére
mindhárom rendszer ismeri az uefi-t, a chameleon viszont nem igazán
egyébként nem tudom, hogy uefi-t vagy az mbr-t választva kisebb a szívásrégen volt trial bootom mbr-rel 1 vinyón, viszonylag könnyen ment:
az mbr miatt max 4. elsődleges partíció lehet, mind a 3 oprendszer elsődlegesre volt telepítve
az osx-et telepítettem utoljára, mert a másik kettő már régről meg volt, viszont előre megcsináltam neki a partíciót még linux alatt
alapból nem engedi az osx, hogy "mbr-re" telepítsünk, ezért meg kell patchelni
a linux-os grub indítója volt az mbr-be telepítve (és a linux-os partíción volt a többi része), ez indította a win-t, linux-ot, meg a chameleon indítóját, ami az osx-es partícióra volt rakva -
addikt
Kicsit elvesztettem a fonalat, utóbbi pár napban nem jártam erre, bocs ha teljesen másról van szó
Szóval ha netán tök üres diskről van szó, akkor gyaluld le telepítés előtt az MBR-t, GPT-t, mindent. A GPT-ről tudni kell, hogy tart fent egy backupot is magáról a disk végén. Illetve ha már van rajta valami, abba könnyen belekeveredhet az OSX. Szóval én dd-vel csurig írnám nullával ha nem sok idő. Ha túl nagy a disk, akkor az elejébe meg a végébe "harapnék bele", majd utána próbálkoznék újra.
-
lócitrom
őstag
igen. (másik fórumról küldtél át ide egyébként, csak nem értem rá ezzel foglalatoskodni mostanában ) szóval mivel mindhárom OS eltérő (Windows 10, Ubuntu, OSX Mavericks), de többségében inkább MBR-t ismerő rendszerek, így azt hiszem ez lenne logikus. de lehet tévedek. uefi támogatás ugyan van a gépen, de hagyományos bios van benne.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
lócitrom
őstag
helló. esetleg valaki tud egy bombabiztos módszert triple boot telepítéséhez pc-re (pontosabban laptopra)? ha legozni kell az sem baj, csak linuxon kelljen megvalósítani. jelenleg adott egy pendrive, egy eredeti 10.9.5 dmg fájl és jó lenne, ha chameleon-nal lehetne kivitelezni. az egészet egy HDD-re szeretném rávarázsolni a vas adottságaiból kifolyólag.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Csinald meg diskutil-al, nem egy nagy ordongosseg. A telepitoben van terminal, es ahogy nekem lejott azert van nemi linux-os tapasztalatod, szerintem ez is menni fog
2 particio(mondjuk 120gb a rendszernek, 500gb-s adatnak) letrehozasa kb ennyi.
diskutil partitionDisk /dev/disk0 2 GPT JHFS+ rendszer 120G JHFS+ adat 500G
-
tlac
Topikgazda
válasz cildren #26356 üzenetére
ugyanezzel szívok én is, nem tudom rendesen létrehozni a partíciókat
ha előre létrehozok egyet vagy kettőt még linux alatt, akkor azokat meg tudom formázni, de ettől még nem lesz recovery-m
ha viszont ott hagyom neki a particionálatlan helyet, akkor ahhoz meg nem lehet hozzáadni új partíciókatplusz még bugos is (már évekkel ezelőtt is ilyen volt), mert átrendezi a partíciók számozását
normálisan úgy számozódnak a partíciók, ahogy időben egymásután készülnek, viszont a disk utility simán átszámozza olyanra, ahogy helyileg egymás után jönnek, amit nem minden rendszer fog feltétlenül tolerálnimég egy érdekesség, ha nincs efi partíció a vinyó legelején, akkor a már meglévő osx-es partíciót sem lehet megformázni, az lesz a hibaüzenet, hogy nincs elég hely
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Wiz Khalifa #26370 üzenetére
Hát nem tudom mit tudnák tenni vele hogy működjön.
Smoke some weed nigga!
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #26368 üzenetére
Hianyzik a fakesmc.
szerk: vagy a bootflag-ek hianyoznak: "kext-dev-mode=1 rootless=0 PCIRootUID=1"
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Wiz Khalifa #26367 üzenetére
Na. Be se tölt a rendszer. A töltéscsík végigmegy ( 18:26-tól, 18:45-ig töltött) és itt megállt a tudomány.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Na így elkezdett bebootolni. Azt tettem fel amit te írták a ketteset. Viszont még mindig a betöltőcsíknál vagyok és nagyon lassan tölt. Szóval valami mem kerek. Meg a Clover se jött be lényegébe csak az alma logó és a töltőcsík. Szóval a bootflag-et se tudtam beírkálni.
Szerk.: 15perce tölt és most ért olyan 85%-ra a betöltőcsík.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
válasz Wiz Khalifa #26363 üzenetére
egyszerre csak az egyik driver legyen fent
nem kell törölni semmit, ugyanúgy telepítsd, ahogy előzőleg, csak pipáld még be ezt is[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
-
tlac
Topikgazda
válasz Wiz Khalifa #26361 üzenetére
esetleg: [link]
-
Wiz Khalifa
veterán
Na úgy néz ki nem nekem találták ki az El Capitan-t...
Újraraktam a rendszert. Felraktam a Clovert úgy hogy a HDD-re települjön és a két felső opció volt csak belőve meg egy BootCamp-es téma.
És akármit állítgatok az UEFI-be (UEFI only, Legacy only, UEFI and Legacy, stb...) nem jön be a Clover. Már úgy felcsesz agyilag hogy nem emberi... Ha P0-ba bootlom a HDD-t (Sata első portja a lapon) akkor egy alsó vonás villog csak de nem lép tovább. Ha UEFI OS-be bootolom a HDD-t akkor meg képet se ad és a billzetről a Num lock visszajelző se világít. Úgy se tölt be...
Illetve most Kext Wizard-al a hangot és lant is feltettem megint. Hang van. Lan most nincs. Nem emberi hogy van mikor megy van mikor nem... Nem hiszem el az egészet...
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Smiley
addikt
Elso korben a recovery-t csinalja meg, aztan 1 sec-nel all vagy 5 percig, utana ujraindul, megint a pendrive-ot kell kivalasztani es csak utana fogja telepiteni a rendszert a kivalasztott particiora.
[ Szerkesztve ]
-
cildren
tag
válasz Wiz Khalifa #26357 üzenetére
szerintem a bootcamp pl asztalin az van, de mivel ThinkPad-et használok notebooknak ott egyértelműen a ThinkPad
-
Wiz Khalifa
veterán
Akkor azt ajánlod hogy rakjam újra és akkor csak a két felső opciót jelöljem majd be? Mert akkor azt megcsinálom azon nem múlik.
Amúgy melyik téma kinézet a legszebb, legletisztultabb ami egy OS X-hez illik szerinted? Vagy ezeket annyira nem nézed meg?
Smoke some weed nigga!
-
tlac
Topikgazda
ezzel a nyavalyás el capitannal megint elakadtam
megformázom a partíciót, kiválasztom, hogy akkor oda települjön, látszólag el is indul, halad a progressbar, de gyakorlatilag semmit nem csinál és üres marad a fájlrendszer...a telepítési naplóban csak szemét van, semmi használható
sajnos nem kizárt, hogy nem szereti a partíciókiosztásomat, de legalább böfögne valamit
-
tlac
Topikgazda
válasz Wiz Khalifa #26353 üzenetére
esélyes egy reinstall, nem biztos, hogy szereti az alaplapod, hogy meg lett az mbr-rel keverve
-
tlac
Topikgazda
válasz Wiz Khalifa #26351 üzenetére
tehát uefi-vel nem jön be a clover?
-
Wiz Khalifa
veterán
Na.
Az UEFI-be ezeket állítottam át:
Boot Mode Selection: UEFI and Legacy
Storage Boot Option Control: UEFI OnlyÉs a bootoló eszköz ha P0-ás (Satákból a port 1) akkor egy fekete kép jön be meg egy indexjelző. Azaz alsóvonás és vár valamire.
Ha a bootoló eszköz (ami a HDD) UEFI OS opcióba rakom akkor csak fekete kép van.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
tlac
Topikgazda
válasz Wiz Khalifa #26349 üzenetére
szerintem már össze-vissza telepítettél mindent, ami nem nyerő
a biosban állítsd be, hogy csak uefi mód legyen (semmi legacy), úgy elindul a clover? -
Wiz Khalifa
veterán
válasz Smiley #26348 üzenetére
A Clover bejön. Beállítom ugyan azt rajta mint a penyóson szóval ezeket a bootflag-eket.
"kext-dev-mode=1 rootless=0 PCIRootUID=1"
Meg átírom a 10.10.10-et 10.11-re (bár már fölösleges mert Kext Wizard-al azt is installáltam az Extension mappába mint a hangot és Lan-t) és rányomok a HDD-re hogy betöltse. Na ekkor feketekép bejön de a logó meg a betöltőcsík nem.
Akkor is ha úgy telepítem mint ahogy te egy képben linkelted meg akkor is így tesz ha csak a két opció van kiválasztva.
Egy Chamelion-al nem lenne nekem egyszerűbb? Hátha csak a Clover szivat. Bár a Chamelion-t is csak a Niresh-es Mavericks-en használtam szóval úgy azt se módoltam még úgy. Ahogy fel volt rakva az úgy volt és kész.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #26347 üzenetére
A hdd-n a clover bejon egyaltalan?
szerk: a rootless=0 is kell kulonben nem tudod mokolni az extensions mappat
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Smiley #26346 üzenetére
Arra már rájöttem.
ÉS a graphics injfection-t nem érdemes bizgerelnem mert akkor nem volt kép. De amúgy a PCIRootUID=1-el és a kext-dev-mode=1-el jó minden.
Csak a bootloaderrel kéne kezdeni valamit. Mit javasoltok? Jelenleg ott tartok hogy pendrive-ról bootolom a rendszert.
A penyóra így raktam fel a Clover-t és megy vele a rendszer:
"Install boot0af in MBR"
"CloverEFI 64-bits Sata"Meg az apple témát. (bar nem tetszik)
És a rendszer bebootol róla jól. Ha a HDD-re teszem fel ugyan így akkor nem bootol be. Akkor se ha csak a két felső van kijelölve. Nem értem ezt...
Smoke some weed nigga!
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #26339 üzenetére
A graphicsenabler a chameleonhoz jo csak.
-
Wiz Khalifa
veterán
Nos. Ha csak a legfelső opciót választom ki (és akkor az egyel alatta lévő is kiválasztódik) akkor se bootol be. Rányomom a HDD-re az entert és bejön a fekete kép. Nem hajlandó bebootolni.
Ötlet valakinek mi a túró van?
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Köszi. Akkor megpróbálom úgy.
Amúgy a hangot és a lan-t Kext Wizard-al (Yosemite-hez készülttel) beinstalláltam, minden pöpec. Sőt a hang itt sokkal szebb, tisztább mint a Niresh Mavericks által. Gondolom ott szarrá volt gányolva. Mert itt hangosabb is. Hangosabb mint Win-be. És a Mavericks-be meg pont halkabb volt.
Amúgy ezek a bootflag-ek vannak bekapcsolva a FakeSMC mellé és így működik tökéletesen:
"kext-dev-mode=1 rootless=0 PCIRootUID=1"
Amúgy a rendszer automatikusan iMac-nek ismerte fel és 27-esnek. És érdekes hogy a ramra azt írja hogy 8GB 1866MHz. Ami amúgy valós is csak a lapom nem viszi csak 1600MHz-n max mivel nem tud többet. De ez tetszik hogy kiírja a valós értékét a ramnak.
Smoke some weed nigga!
-
tlac
Topikgazda
válasz Wiz Khalifa #26342 üzenetére
jah
-
tlac
Topikgazda
válasz Wiz Khalifa #26340 üzenetére
ha uefi-ben akarod használni a gépet, akkor a felső két opcióval kellene telepíteni
-
Wiz Khalifa
veterán
Na még se jó a HDD-re rakott Clpver. Nem akar bebootolni róla, csak ha benne ban a penyó. Ezekkel raktam fel a Clovert a penyóra is meg a gépre is. [link]
Ha penyó nélkül akarom bootolni akkor "boot0af: error"-t kapok. Ha sima Legalicy-be indítom. Ha UEFI ként indítom a HDD-t akkor nem is talál boot eszközt. Akkor ezt írja. "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key"
Az UEFI-be a boot mód az UEFI & Legalicy-n van.
Smoke some weed nigga!
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #26337 üzenetére
Ha van normalis felbontas meg atlatszo a menu akkor megy rendesen a vga ez jo.
Ezek szerint nem olvastad el a clover wiki-t. Ott le van irva a pontos syntax-is. Mi is onnan tudjuk ezeket.
En a helyedben a Fakescm-t is a /System/Library/Extensions mappaba tennem. igy nem kell a 10.10.10-es cuccal folyamatosan jatszani.
A clover config.plist-je csak a root altal irhato, gondolom nem ismered a vim-et, ezert az a legjobb megoldas ha irhatova teszed az other szamara is, igy egy grafikus szerkesztovel is el tudod majd menteni.
sudo chmod 666 /EFI/CLOVER/config.plist
Ez utan fogod es megnyitod ezt a file-t egy textedit vagy vmi mas szerkesztovel.Megkeresed a Boot section-t, es kitoltod igy.
<key>Boot</key>
<dict>
<key>Arguments</key>
<string>kext-dev-mode=1 rootless=0 PCIRootUID=1 -v</string>Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Smiley #26336 üzenetére
Videodriver minek kell? Ha azalatt a VGA driverre gondolsz. Mivel az tökéletesen megy.
Amúgy nemsokára akkor elindítom az írt bootflags-el. Meg a graphics injfect-be bekapcsolom a cuccot és küldöm a képet.
Amúgy azt hogy lehet beállítani hogy ne kelljen indításkor beírni, átírni a dolgokat, meg hogy autómatice bootoljon ne nekem kelljen kiválasztani?
Smoke some weed nigga!
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #26335 üzenetére
Akkor leirom kb 20 is. Eslo korben magatol menjen, ha jol ertem ez pipa. Ha ez megvan legyen normalis videodriver, ezutan a lan, aztan a tobbi vacak ami meg kell.
Csak a FakeSMC legyen a 10.11 mappaban az args a kov: "-v rootless=0 PCIRootUID=1 kext-dev-mode=1"
Ezen kivul egy kicsit lejjebb a graphics injfect menuben az ATI inject legyen bekapcsolva.
Aztan csinalj egy screenshot-ot a sysinfo graphics fulrol, es rakd be ide.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Wiz Khalifa #26334 üzenetére
Akkor a Lan-t és a Hangot a System/Library/Extension-be kell bemásolni?
És onnan mit kell kiszedni akkor esetleg?
Illetve a hang amiket leszedtem jó? Szóval a HDEnabler7 meg a másik?
Azaz ezt:
"Hangnál ugye az enyémnek valót szedtem le azaz ezt: AppleHDA-272.18.1-ALC898.zip
Illetve ezt hozzá: HDAEnabler7.kext.zip"[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Wiz Khalifa #26333 üzenetére
Na újra raktam.
Most már a HDD-re rakott Clover-el is bebootol. Annyi hogy át kell folyton írni ugye a 10.10.10-et 10.11-re meg be kell írnom nekem a PCIRootuid=1 és graphicsenabler=yes kapcsolót.
Akkor a kextekkel hogy kell mókolni?
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Smiley #26332 üzenetére
Pendrive-ra is meg HDD-re is utána úgy ahogy Mary Jane-nek küldött képen láttam.
Amúgy az egész rendszert a Te írásod alapján csináltam. Most újrarakom akkor és csak a fale SMC lesz benne.
Amúgy az nem gáz hogy ha penyóról indítom akkor ha nem írom be a PCIRootuid=1 és a graphicsenabler=yes-t akkor is felismeri a VGA-m nem úgy mint a Mavericks.
Smoke some weed nigga!
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #26330 üzenetére
Csak a fakesmc legyen ott elso korben, a tobbi raer kesobb is.
Hogy telepitetted a clover-t?Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
törölt tag
válasz Wiz Khalifa #26330 üzenetére
A fakeSMC mehet a 10.11-es mappába viszont a többi az S/L/E mappába tedd.
Ebben van a .kext driver a többi csak forráskód és a gyári AppleHDA.kextet törölni kell.
A Lan résznél ezeket vedd figyelembe:
Check your BIOS settings. You might want to disable Network Boot and the UEFI Network Stack as these can interfere with the driver.
Double check that you have removed any AppleIntelE1000e.kext from your system because it could prevent the driver from working properly.
Delete the following files:
/Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist
/Library/Preferences/SystemConfiguration/preferences.plist
Verify your bootloader configuration, in particular the kernel flags. Avoid using npci=0x2000 or npci=0x3000 -
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #26328 üzenetére
Fakesmc a helyen van?
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #26326 üzenetére
Eloszor is meg kell csinalni h a disk-rol bootoljon ne pedig a pendrive-rol, addig felesleges szarakodni a driverekkel. A lan-nal amugy ott a kext, az insanely oldalarol le lehet tolteni a binary-s verziot.
-
Wiz Khalifa
veterán
Na felment az El Capitan.
Viszont csak pendrive-ról tudom bebootolni...
Hiába tettem fel a Clovert nem hajlandó bebootolni róla illetve amit a Pendrive-ra tettem Clover-t a 10.11-es kext mappába betettem a hangkártyám, lanom, és a FakeSMC-s kextet de a hang és a lan nem ment. Bár lant nem tudom hogy jól tettem-e be mivel kext-et nem találtam így mappástól becsesztem.
Ezeket tettem fel azaz szedtem le.
Hangnál ugye az enyémnek valót szedtem le azaz ezt: AppleHDA-272.18.1-ALC898.zip
Illetve ezt hozzá: HDAEnabler7.kext.zipDe nem működik semmi sem. Csak a Clover de az is csak a penyón.
Valami ötlet?
Smoke some weed nigga!
-
törölt tag
válasz Wiz Khalifa #26323 üzenetére
Amikor formázod a vinyót, akkor GUID Partition Table van megadva?
Az Options-nál találod.
-
Wiz Khalifa
veterán
El Capitan nem tud települni HDD-re nekem. Azt írja nem megfelelő a GUID partíció, menjek be a lemezkezelőbe, formázzam meg, válasszam a megfelelő partíciót és telepíthetek.
Szerintetek ilyenkor mizu van? OS X (naplózott)-ra formáztam.
Smoke some weed nigga!
-
func93
senior tag
Windows alatt, hogyan tudok csinálni osx bootolható usb-t?
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #26318 üzenetére
Ott van minden csak a finderben nem latod.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Wiz Khalifa #26317 üzenetére
Na 08:02-re csak kiírta hogy DONE.
Viszont egy Intall El Capitan fájlnak kell benne lennie? Nem sok apró fájlnak?
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
A terminál ha végzett kifogja írni? Jelenleg kb 10perce csak annyit ír ki hogy "Copying installer files to disk..."
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
5-6 óra és lent lesz az El Capitan végre.
Remélem le is jön nem fog megszakadozni, stb... Mert az én 10MB-es fos netemmel akkor szopás lesz az egész.
Smoke some weed nigga!
-
-
törölt tag
Pontosan mi nem jó?
A kernel az Install ESD.dmg-n belül az Essentials.pkg-ben van. De ezt csak akkor kell használni ha régi fajta telepítőt csinálsz manuálisan.
Clover telepítésénél legyen bepipálva ez is - OsxAptioFixDrv-64.efi. Nálam ekkor ment tovább a telepítő előtte csak ++++ jel volt.
-
tlac
Topikgazda
válasz Attesz #26307 üzenetére
nem tudok róla, hogy bárki is foglalkozna vele komolyabban
vmware sem támogatja hivatalosan, azt is hackelni kell, de ott legalább az osx-es fusion miatt van hozzá driver és tűrhető támogatás
virtualbox alá is még be lehet lőni, de oda gyakorlatilag egy hackintosh kelltehát szerintem felejtsd el a hyper-v-t és válaszd a vmware-t
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, de új vagyok a témában.
Virtuális környezetben csak a VmWare jöhet szóba, vagy esetleg van lehetőség a Win10-ben lévő Hyper-V használatára is?
Nekem ez egy picit szimpatikusabb lenne, mint külön programot telepíteni erre a célra.Köszönöm
Üdv
Attesz
-
tibi970307
tag
válasz rooney8 #26296 üzenetére
Köszönöm a választ neked is. A g3258 az i3 4330-nál csak a hyper threading tecnológia miatt erősebb, viszont valószínűleg kihasználnám az i5-öt is, mert többnyire Photoshop, Cinema 4D, Autodesk programokra használom.
Sajnos most hirtelen kellene, és nem tudok ennyi pénzt elővenni, viszont ha az alaplap s1150, akkor tudok cserélni később. Viszont az i3 valóban minimum kellene, még akkor is, ha nem játszom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest