-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
hali!
a közeljövőben szeretném upgradelni a hardware-t, kérdeznélek titeket,
- érdemes-e a legújabb Z270-es chipkészlettel szerelt lapokat nézni vagy maradjon a Z170-es? (a tonymax86 ajánlóban azok még nincsenek).
- pci-e ssd-ket mennyire szereti a hackli?
- illetve VGA fronton nvidia vagy amd?munkára használom a gépet, kell az erő.
-
tlac
Topikgazda
válasz
tozso76 #29797 üzenetére
vannak ilyen kext telepítővarázslók
pl. kext utility
csak behúzod rá a kext-et és mindent megcsinál -
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, találtam kext-et Sierra alá, a realtek chip-es wifi stickemhez.
[link]
Letöltöttem a 3 fájl. Mi a pontos menete ennek a kext telepítési procedúrának? A leírásban szó van a "jogosultságok javítása"-rol is. Ezt sok hacklis leírásban olvasom. Hogyan és mit kell javítani?
Egy Lenovo X220-ra tettem fel a Mac OS Sierrat ezen leírás alapján . -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #29791 üzenetére
És kérdés mennyire nehéz azt a fakeCPUID-t összehozni?
Illetve amúgy mennyire gázos a Clover-es ALC patch? VooDoo pl nagyon gyér volt.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #29790 üzenetére
Ha más nem, akkor fakeCPUID-el igen.a hangra meg toleda alc clover patchet használhatsz.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #29778 üzenetére
UP!
Amúgy a G4560-as procit vajon felismeri rendesen az OS X? Mert ugye ilyennel nem szerelnek egy Apple gépet sem.
-
rii
nagyúr
memóriára mennyi kényes az osx?
eddig Kingston fury /// corsair lpx 2400 mhz volt ajánlva
vagy csak Crucial ram lehet/ajánlott?
-
boomba335
tag
Köszi!
Akkor már csak egy kérdés van mielőtt nekifekszem. Ez a folyamat működhet?
1.) régi sata vinyó ki a gépből, amin most megy a win10
2.) új sata be
3.) az előre elkészített max os pendrive telepítőről telepítés
4.) majd a régi ssd vissza
5.) dualboot beállítása (ezt még nem teljesen értem, hogy kell).Vagy rossz úton járok?
Az a bajom, hogy nem vagyok túl jó angolból és nincs közvetlen segítségem
-
boomba335
tag
Sziasztok!
Mindegy milyen SSD-t veszek a gépbe az OSX miatt? Vagy van valami spéci elvárása a rendszernek?
Az is jó ha veszek egy 256gb-ost és ketté particionálom?
-
törölt tag
Laptopra probalnam feltenni a Sierra-t, de problemaba utkozok.
Egyreszt AHCI gondja van, nagyon sokara lep tul a telepito a kepen lathato uzeneten.
Masreszt amikor tullep fekete kepernyot kapok, de a toltes folytatodik. Latszik, hogy a kijelzon megy a hattervilagitas, de kep nincs. Ugyanezen a gepen ilyenkor El Capitan-al probalva hdmi-n volt kep egy monitoron, gondolom most is lenne, de nem tudtam most probalni.Hogyan lehetne megoldani, hogy legalabb rendben feltelepuljon?
A laptop:
Asus GL553VW - i7 6700 - 16GB Ddr4 - Intel HD 530 - GTX 960M - m.2 SSD - Sata HDD -
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #29775 üzenetére
a hang ok, a háló ennél pontosabban kellene, de valószínűleg az is ok
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #29772 üzenetére
írd ide, hogy milyen chipek vannak rajta
aztán rá lehet keresni -
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #29765 üzenetére
- Integrált HD610-es VGA-t szeretném ha menne alatta
szerintem nem fog menni
-
tozso76
aktív tag
Az x220-ba egy "idegen" belső wifi kártyához.
ez volt az útmutató m -
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Rakok össze egy netes/letöltő gépet amin OS X-et szeretnék.
A gép paraméterei:
- MSI B150M Mortar Arctic
- Intel Pentium G4560
- 1x4GB DDR4 vagy 2x4GB
- Integrált HD610-es VGA-t szeretném ha menne alatta
- 1x64GB SSD rendszernek, 2-3TB-os HDD az adatnakErre mennyire bonyolult felcsapni az OS X-et?
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült egy Lenovo X220-ra feltenni egy MacOS Sierrat. Majdnem minden működik. Egy dolog hiányzik, a wifi. Tudnátok ajánlani egy kis méretű usb-s wifi sticket, ami megy sierra alatt? Van egy RTL8188S (vagy SU?) chip-es stickem, de erre nem találtam Sierra-hoz való kext-et. Ehhez esetleg tud valaki egy kext-et linkelni?
-
boomba335
tag
válasz
Plasticbomb #29759 üzenetére
Köszi! Ha én dualboot-os rendszert akarok akkor is külön rakjam a két rendszert? Az RX480 menni fog mac os alatt? Vagy nem sok esély van rá?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
boomba335 #29757 üzenetére
tonymacx86 teljesen jó, mehet az unibeast elsőnek, aztán ahogy beletanulsz majd megcsinálod a magadét.
Egyszerűbb másik háttértárra (HDD/SSD) tenni, mint szenvedni első alkalommal a windows-macos dualboottal.
Vedd ki a GPU-t, amíg egyáltalán életet lehelsz a macOSbe, a GTR amúgy is egyedi kialakítás, lehet rengeteget fogsz szenvedni a framebufferrel, mire életet csikarsz bele (többek között ezért vettem végül referencia kialakitású GPU-t). Indításkor amúgy is csak az IGPvel kell majd bootolnod.
-
boomba335
tag
Nekem már az is segítség lenne, ha találnék egy olyan leírást ami biztos, nem csak találgatások vannak benne, mert azzal nem akarok szívni
van macbook- szóval az USB kulcsot meg tudom csinálni, azzal nem lesz gond.
Lenne hozzád két kérdésem:
1.) Külön meghajtóra rakjam a Mac OS-t? vagy lehet csak másik partíció is?
2.) tudsz e adni linket ami működik Sierrával? vagy ez jó?+1.) Ezek az alkatrészek, van ami aggályos?
CPU: Intel i7 4790K
Board: Asus Maximus Formula VI
Ram: Corsair Vengeance PRO 2400mhz, 4X4GB
SSD: Adata SP900 SSD 128gb - ezen van most a Win10
VGA: rx 480 8GB XFX GTR XXX LED
Hang: integráltElőre is köszi!
-
Mr.C
őstag
válasz
boomba335 #29751 üzenetére
Persze, lassabb a virtualizált, viszont ha nincs a környezetedben apple gép, muszáj vsgy előbb úgy feltenni, hogy elkészítsd a telepítőt.
Ahhoz meg h valaki személyesen megcsinálja, lehet lesz olyan ember. Rakj fel hardverapróra egy hirdetést az egyéb kategóriába, hátha
"Keresek embert, aki felrakná xy gépre a macos-t"
Viszont nem nagyon ajánlom, mert bármi problémád lesz vele, nem tudsz majd mit kezdeni a rendszerrel, mivel nem érted, mit miért csinált. -
syC
addikt
válasz
Dimebag88 #29752 üzenetére
Támogatja neki, én kernel panic-re tippelek és hogy az új telepítésnél nem, vagy nem jól adta meg a verbose-os paramétert. De majd jön aztán felvilágosít minket
mod: tm-en olvasható egy kis guglizással, hogy fel lehet rá tenni osx-et, csak az integrált vgával és hangal lesznek - lehetnek gondok.
-
boomba335
tag
Szia!
Szivem szerint valakinek adnék egy kis dollart ha megcsinálja rendesen. Csak aki tudom hogy foglalkozott ilyesmivel, az már nem foglalkozik vele.
A mac os-t nem tudtam feltenni, mert a telepítésnél csak egy meghajtót lát, a c-t ami az ssd a gépben, de azon nincs elég hely. Azt nem néztem, hogy a wmvare-ben ezt hol lehet átállítani. Meg attól tartok, hogy virtualizálva gyenge és lassu lesz a rendszer. Ezért lenne jó átálni a hackintosra a windows megtartásával együtt.
-
scream
veterán
-
boomba335
tag
Illetve még valami. Wmvare-ben eljutok odáig, hogy telepítés, de mindenáron a c: -re akarja felrakni, amin nincs elég hely. Nem találtam a telepítőben semmit, hogy tudom ezt megváltoztatni. Ez egy SSD egyébként
-
boomba335
tag
Sziasztok!
Van itt olyan aki profi hackintos telepítésben?
-
törölt tag
A Kapitany laptopra telepitese kozben kikapcsol a kepernyo. Egy hdmi monitor segitsegevel sikerult feltelepiteni, de elso boot alkalmaval kikapcsol az is, mikor a beallitas resz jonne. Van valami trukk, hogy a laptop kepernyo ne kapcsoljon ki?
A laptop: Asus Gl553VW (i7 6700hq, hd530+gtx960m)
-
general
addikt
hali!
aki használ Forkliftet: ez a progi eleve ilyen lassú vagy csak azért, mert az NTFS hdd-ket kell olvasnia? néha kiborít, hogy várakozik egy-egy beolvasásnál, infókérésnél, vagy csak ha meghajtót váltok.
-
so86
tag
válasz
Smiley #29730 üzenetére
Kipróbáltam az r4077 helyett az r4044-et, ugyanaz, Windows bootol, usb2-n is.
Boot menüben 2 opció van (A HDD és az SSD mellett):
Kingston xxx
UEFI: Kingston xxx, Partition 1Előbbire egy DOS szerű felület jön be, ahonnan nem enged tovább, hiába nyomok continue-ra, utóbbinál Win bootol.
-
so86
tag
válasz
Smiley #29725 üzenetére
Mindent megcsináltam újra többször is a leírás alapján, de nem bootol, a Windows tölt be...
A boot legacy only-ra van állítva a Storage Boot Option Control-nál, kext bemásolva, a .plist-ben átírva minden, verbose mód is, de nem megy.
Mit hagyhattam ki?
Egy fura lépés volt, a Clover installnál azt írta, hogy inkompatibilis ezzel a macOS-el, install anyway-t nyomtam. -
mgaben
senior tag
válasz
Norbi887 #29719 üzenetére
Ahogy Smiley is írja, moddolt xeon proci. Nálam is tökéletesen fut. P45-ös Giga lap és egy X5450 párosom van. Én mondjuk alapból matricázva vettem a cpu-t, a lapot meg úgy, hogy már le voltak vágva a 775-ös proci illesztőlábak. Olvass utána, van a logout-on is cikk, nem olyan vészes.
Annyi, hogy elindulni simán elindul, de lehet egy moddolt bios-t kell majd feltenni, hogy az sse 4.1-et is tudja.
Azt meg lehet találsz neten, én sem magamnak írtam át (Smiley igen, de ő nagyon hard.).
-
so86
tag
Sajnos elakadtam sokadig próbálkozásra.
Unibeast-tel megpróbáltam 3x, bejön az alma logó és a loader csík, csak épp nem történik semmi, nem tölt. Aztán próbáltam a leírásban szereplő módon, megcsináltam 3-4x, alma logóig sem jutok el, nem bootol be a pendrive. Próbáltam már mindegyik USB bementetet.
Miket ronthatok el?Ebben nálam van annyi csavar, hogy van két # az Arguments előtt:
<key>Arguments</key>
<string>-v kext-dev-mode=1 rootless=0</string>Tehát nálam ilyen:
<key>##Arguments</key>
<string>kext-dev-mode=1 rootless=0</string> Nem segített, hogy beírtam a '-v'-t. Kitöröljem a ##-t?Köszi előre is.
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Még mindig nincs semmi esély arra, hogy SSE4 Nélkül telepithető legyen a macOS Sierra?
Intel Q6600-am van, SSE3-mal, anno olvastam hogy a Sierra-hoz elvileg SSE4-kell.
Még mindig fennáll ez a dolog, vagy azóta már megoldódott? -
törölt tag
Próbálkoznék az asztali gép után egy i7 6700-as laptopra telepítéssel. Melyik OS X verzióval érdemes foglalkoznom? Sierra v Kapitány?
-
so86
tag
sziasztok,
hol csekkoljátok a harver kompatiblitást?
Intel i5 6500 3,2ghz
Gigabyte s1151 GA-B150M-D3H DDR4
Kingston HyperX Savage - DDR4 2133Mhz 2x8GB
MSI Nvidia GTX 950 DDR5 OC
Cooler Master N300
Super Flower Bronze 450W
+valamilyen proci hűtő...köszi, ha tudtok bármi linket vagy megnézni nekem!
-
Smiley
addikt
Ugye, pedig ez csak egy "olcso" otthoni studio kartya...
Ezert irtam mar sokszor, hogy engem az integralt realtek/intelhd szarokkal ki lehet kergetni a vilagbol. Most vettem par ezresert egy Audigy 2 ZS-t, es ezt dobtam be a sima live helyett a hackliba, amugy nekem is a focusrite a cel, csak nem akarok erte sokat fizetniAmugy nagyon pozitivan csalodtam az audigy-ben, kb 13-15 eves lehet, es nem vartam tole ennyire jo minoseget.
-
Végül egy Scarlett Solo DAC-ot vettem, nem kellett neki driver. Mondjuk ez hackosx/brand mac független dolog, mindenhol plug&play módon működik, semmit nem kell telepíteni. Ha jól tippelem, akkor az Apple támogatja a gyártót (és viszont), ezért a driver benne van az OSX-ben.
Szoftveres hangerőszabályzás sajnos ezen sincs, viszont az asztalon tárolva nem akkora gond, mert van rajta egy szép nagy fém potméter.
Megváltás az alaplapi fos után (és pláne az azzal járó kext meg audiofix őrület után). Én amúgy már régebben áttértem HDMI audio-ra, de durván megveri a Dell monitoromban levő DAC-ot is (ez még olcsó műanyag aktív hangfalakkal is kijön).
Szóval csak ajánlani tudom, ebayen lehet halászgatni jóval olcsóbban is használt példányokat.
-
szuszinho
őstag
A hackli fórumról tudni valamit?
-
-
sad_Vamp
őstag
szerintem inkább az FB ilyen hulladék.... nálam ha irnak messengeren telefonon (android) megjelenik, de hiába ne nézem meg (mert pl a telefon az 1ik szobában én meg a másikban) a nyitott böngészőben refresh után sem jön elő az új üzenet. Egyszerűen nem jelzi, csakis akkor ha a messages-ra kattintok. A OsX-ből meg ki is vettem a szinkronizációt még anno, mert megőrjített (pedig MBP-m van).
-
Már egy ideje szét idegel a Facebook az osx notification centerében, ma gondoltam pontot teszek a végére, és megkérdezem tőletek, hogy nálatok is szar e, vagy csak engem szivat. Szóval a jelenség az, hogy random dobálgatja fel az OSX a Facebook notify-okat, van hogy rám írnak messengeren, és 1 órával később megint felugrik a notify... Vagy éppen másnap, amikor reggel feljön sleepből a gép. Aztán pl. ha valakinek szülinapja van, az megint katasztrófa. Napi ötször feldobja, van hogy egyszerre 10-15 példányban, ilyenkor a screen aljáig érnek a notify-ok.
Másnál is ezt csinálja? Netán az FB lett ilyen hulladék? Egyébként nem tudom mióta tart ez, régóta, csak eddig nem volt időm foglalkozni vele.
Jó tudom, kapcsoljam ki...
-
mezosystems
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült feltelepítenem egy Probook 4330s-re az El Capitant. (Clover UEFI)
Még kalapálnom kell de már látom az alagút végén a fényt.
Egy dologgal viszont nem tudok mit kezdeni:
Újrainditáskor bekapcsoláskor néha kernel pánikol 1x-2x majd beindul ez mitől lehet?
http://kephost.com/images/2017/05/19/kernel.jpgEgyébként stabil ha beindult.
Köszi
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged