- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz
scream #28595 üzenetére
Tehat, elso korben a pendrive legyen legacy moddal telepitve, es hatulra az usb2-es csatiba legyen bedugva.
Modositan kellene a clover config-ot a -v kapcsolon kivul, ezt kellene hozzaadni a legvegere, az utolso</dict></plist>
ele!!! Figyelj a syntax-ra mert ha elrontod akkor nem fogja tudni felolvasni.Minden mas disk-et huzzal le rola csak az ssd legyen a SATA6G_1 port-ra kotve.
Bios igy nezzen ki.
Execute Disable Bit [Enabled]
High Precision Timer [Enabled]
Intel Virtualization Technology [Disabled] ezzel majd kesobb probalkozunk, ha mar fut a rendszer
Enhanced Intel SpeedStep Technology [Enabled]
Turbo Mode [Enabled]
Initiate iGPU [Disabled]
SATA Mode Selection [AHCI]
UEFI/Legacy Boot [Legacy]Elvileg a 970-es nvidiahoz nem fog kelleni az inject, de lehetoleg DVI/HDMI porton legyen a monitor rakotve.
-
tlac
Topikgazda
-
scream
veterán
-
Smiley
addikt
Debug szerintem itt meg nem ervenyes, ha jol sejtem magaba a bootfile betoltesebe doglik bele.
Tovabbra is azt mondom hogy a legacy-val lenne erdemes probalkozni, es eljutni oda ahol automatic restart-ot okozott a telepito, mivel ott a clover mar mukodott, viszont a kernel futtatasakor meg ujraindult a gep, tehat ott valami bios beallitas lesz a felelos ezert. -
tlac
Topikgazda
válasz
scream #28583 üzenetére
nekem se
konfigold át a clover-t debug módba, aztán töltsd fel pastebin-re a log-ot
-
-
scream
veterán
válasz
scream #28561 üzenetére
Na, megcsináltam az only UEFI installert, odáig jutottam, hogy kiválasztom az USB sticket mint boot-ot, majd fekete képernyő egy fehér '_' karakterrel, ami meg sem moccan, nem vibrál, semmi. Csak áll és nem történik semmi, vártam 5-10 percet, semmi nem történt.
OsxAptioFix2Drv-64.efi és Only UEFI lett Cloverben állítva.
BIOS-ban BOOT-nál minden UEFI only-ra vagy UEFI first-re lett állítva, SecureBoot kikapcsolva, FastBoot kikapcsolva.
Ilyenkor mi van?
-----
Tlac lszi töröld ezt (#28565) a hszt, mert véletlen dubla lett, köszi.
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne,hogy az értesítő lapon nincs időjárás widget! Nem találom sehol! Az ssd-hez sincs még sierra driver
-
kisjimy
aktív tag
válasz
Plasticbomb #28559 üzenetére
Szia/sziasztok!
Jó hirrel szolgálok,a proléma megoldódott! Sok kutakodás után meg lett a megoldás: Bios update!!!
Egyből látta az ssd,bei sbootólt,csak az osx betöltése nem ment végig.Sok probálkozás után a biosban egy valami volt alapértelmezetten átálítva,de most már teljesen rendben van,szépen boot-ol az esztközről,szépen fel is áll a sierra.Már csak ennek az m.2 ssd drivert kéne feltennem,és már 100% is rendszer.Észrevétel a sierra-val kapcsolatban:
Kicsit sok ramot eszik,többet mint az El Capitan,safari mintha lassúb lenne,nehezebben tölt be oldalakat.Egyenlőre ennyit vettem észre,remélem a továbbu frissítédek javítják majd a sierra hibáit.
:-)
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megosztani tapasztalatomat veletek egy új samsung sm951 512gb pcie m.2 ssd-ről.Természetes mac os x sierra ment fel rá.
Teljes config: Gigabyte Ga H97.D3H
Intel i7 4770
Corsair 8Gb 1600mhz ram
Asus GTX 770
OCZ vetrex 3 120gb ssd
Samsung sm951 512gb pcie M.2 sdd ( ahci-s)Nos,eddig a kis ssd-n szépen ment a belakott El capitan.Gondoltam újítok fejlesztek,és veszek egy m.2-s ssd,mivel a lap támogatja.Sok utána olvasás után(elviekben nem lehet gond) mivel ez már ahci-s.Még driver is van hozzá mac alá.Szuper!!! Neki is álltam,biztonsági mentes megvolt egy 64gb pendive-ra,8gb pendrive-on tonymacx86 szerint megcsináltam a sierra telepítőt.Kis sdd kihúz bios beállít( tony alapján) pendrive bedug,gép indul pendrive bootól.DE!!! Nagyon tetü lassan ment,egy comodore64 100szor gyorsabb volt.Nem is értettem miért,bár most sem.MInd1.Telepítő felismerte az új ssd-t meg is formázta,telepítés folytat.Elég hamar fent is volt.Restart,boot pendrive(ez a szakasz kb 10perc) sdd villám gyorsan betölt.Rendszer áll(I'm happy) Hang nem volt(alc1150) nativ vga ment csak,az is darabosan,net semmi(intel GBe).Multibeats elindit beállít tony alapján meg a saját kext insall.Restert. Pendrive bootol szokásos győkalatt 2vel,rendszer feláll.Oh.. van hang.net.Vga még mindig nincs,de se baj megy az új nvdia driver.Restart,szokásos szarakodásos boot.de az osx pöpec.Minden driver jó,és megy.2 kivéve a kód beirásánál zavaros a kép alig látni hova irom be a kódót,de utána meg szuper,megy szépen a gtx770.SSD drivert nem tudom feltenni,nem mükszik.
Na de most jön lényeg!!! Csináljunk clover bootot erre az sdd-re!!! LEHETETLEN!!!!
Clover indit lefut Finish,restart.Pendrive kihúz,boot semmi,nem lát boot-ot.Bios turkálás netetzés kutatás mi a gond,de mindenhol winfos10.Nos gondoltam akkor visszadugom kis ssd-t és mi boot-olt be??? a sierra
Nem hittem a szememnek.BoisbanOCZ ssd boot1,de nem samsung ssd,mivel a bios nem látja(rohadt érdekes)l.Dobtam egy hátast.Hogyan?Miért?Na szuper minden ok,rendszer 99%-os most letörlöm a kis ssd-ről az el capitant.Restert,persze mi volt semmi boot.Gondoltam egyet,mi lenne ha kis ssd-re clover-el csinálnék rá egy boot-ot.Úgy is történt.És elindult!!! Ocz-csak clover boot-van,samun a sierra,és csak igy tudok bootolni.
Nos,ha valakinek lenne ilyesmi tapasztalata,ne kiméljen!
SSD driver kéne feltenni,ebben is szivesen fogadok tanácsokat ötleteket.Elnézést hogy ilyen hosszúra sikerült irományom,de ezt le kellett ide irnom,ha esetleg valaki M.2 ssd vesz,és bármilyen oprendszert is akar feltenni!
Köszönöm!
-
tlac
Topikgazda
válasz
trex4d #28555 üzenetére
Intel 82579 vezérlő van azon a lapon
tedd fel ezt a AppleIntelE1000e.kext-et -
trex4d
tag
Sziasztok!
A részletes leírás alapján sikeresen telepítettem Clover-rel a Sierra oprendszert. Az egyetlen megoldandó gond már csak az, hogy nem lát Ethernet kártyát. Van esetleg megoldás, hogy akár a Clover Cofiguratorral, akár más módon előcsaljam a net-et?
Asus Sabertooth P67, i7 2600K, GTX 670 2Gb - de gondolom ezesetben az alaplap a lényeg.
Köszönöm előre is a segítséget! -
scream
veterán
válasz
ThuG4LifE #28548 üzenetére
Na megpróbáltam minden opciót szerintem, de nem ment.
nv_disable=1 - nem ment
nv_disable=1 dart=0 - nem ment
dart=0 - nem ment
Csak 1 SSD-t hagytam rajta SATA2 vagy SATA3 - nem ment (+ flages próba)
Egy háttértárat sem hagytam rajta - nem ment (+ flages próba)
GTX 970-et kivettem, csak iGPU - nem ment
hangkártyát (Asus Xonar DG) kivettem - nem ment (VGA kint volt)
2x8GB RAM kivettem - nem ment
másik 2x8GB RAM kivettem - nem ment (másik 2x8-at visszaraktam, ofc)Szóval csak RAM, CPU és alaplap volt rajta és nem ment, ugyan ezt kaptam mindig:
asked for SMC=4D535463 (MSTc) len=1
asked for SMC=4D534163 (MSAc) len=2BIOS-ban mindent kapcsoltam (enabled/disabled), amit csak tudtam, de semmi... (amit itt vagy tony-n olvastam).
-----
(#28549) tlac:
Sajnos még mindig nem sikerült működő OS X-et csiholni itthonra, szóval ezt nem tudom itthon megcsinálni, csak bent melóhelyen Mac Minin.
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
scream #28547 üzenetére
A legjobb, ha mindig csak az van rádugva, amire telepíteni akarsz. Sőt, anno volt nekem olyan is, hogy csak úgy értem el a telepítőt, ha egy hdd/ssd se volt rádugva, csak amikor már bejött a telepítő, akkor csatlakoztattam.
Flagekhez írd be ezeket is egyszer: nv_disable=1 dart=0
-
scream
veterán
Asszem a SATA3-ba, de nem csak az az SSD van ilyenkor indításnál rákötve amire telepíteni akarom (üres, 120GB-os Kingston V300 SSD), hanem 1 Windows-os SSD és 1 HDD (adatok vannak rajta).
-----
(#28546) ThuG4LifE
Igen, fel lett rakva, tlac ajánlására.
Semmi extra flag-et nem írtam be, csak a -v, a telepítő leírás alapján.
-
törölt tag
Clover esetében a dsdt és az ssdt hova kerüljön? Próbálom a Sierra telepítőt összehozni, egyelőre sikertelenül.
-
scream
veterán
Igen, próbáltam összefoglaló alapján, tony-s módszerekkel, de sehogy sem volt jó...
Még mindig ugyan az a tünet: már régebben is írtam. Egyszerűen nem tudom mit csinálok rosszul vagy miért nem akarja.
Annyi világos, hogy az Alma logo a töltőcsík nélkül azért van mert nem verbose-ban volt a clover, ha meg verbose-ban van, akkor fekete kép, villog 30-40 secig a '_' majd jön a sok '*' és reboot, 0 információ.
Próbáltam linkelt leírás alapján (ez) T460-ra felrakni, szóról-szóra de még az USB-ről boot sem volt meg Cloverbe, PC-n legalább a Cloverig eljutottam.
-
scream
veterán
Bp-en nincsen valakinek esetleg kölcsönbe USB-s ElCapitan telepítő?
Már nem tudok mire gondolni, hogy miért szar és egyeltalán nem indul el a telepítő, mint, hogy maga a pendrive-ok szarok, amiket próbáltam...
-
-
general
addikt
hm, én azóta azt olvasom, hogy az X79 alaplap támogatott a hackintosh által, de az X99 nem... most akkor mi az igaz?
egyébként, lehet, hogy nem a legfrissebb hardware, de brutál erős, és nekem kéne a 6 mag. legalább. ugyanez új generációsból viszont horror áron van, a prohardveres tesztek szerint viszont annyival nem erősebb, sőt. a 4930K a magas órajel miatt eléggé odaver. :-) ezért gondoltam erre.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #28506 üzenetére
Problem:
Maverick alatt létrehozok egy GPT partició formátummal 1db HFS+ fájlrendszert az USB-n.
UniBeast-el megcsinálom az USB telepítőt UEFI módban.
Boot esetén mégsem jön be a Clover.
Mindegy, hogy UEFI vagy normál módban választom ki a laptop boot-selector-ban az USB eszközt.
Nem talál boot-manager-t és emiatt pár másodperc múlva a másik SSD-ről a win indul el.
FastBoot, SecureBoot nincs.Mit szúrok el?
-
törölt tag
Pici segítség kellene. Felraknék valami OS X-et a laptopomra végre GPT módban Clover-el.
Hogyan kellene előre bepartícionálnom? Csináljak egy 200MB-os EFI-Boot partíciót (Linux-al hoznám létre a megfelelő flag beállításával) a többit pedig HFS+ formátumra csináljam?
A clover telepítéskor fogja tudni, hogy hova települjön? -
general
addikt
hali! tervben van egy erősebb munkagép építése, amire hackintosh is felmenne. (jelenleg is fut a mostanin, bár sajnos a hátsó usb-ket nem látja..)
ami fontos, hogy 6 magos procit szeretnék, i7 4930K vagy hasonló, esetleg újabbat, ha lesz rá keret. 2011-es foglalatú lapokkal és a cpu-val van tapasztalat? fut ezeken is rendesen az El Capitan? mást, újabbat nem akarok, mert sajnos a fotós programokkal vannak kompatibilitási gondok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest