-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ha tv-re vsn kötve a gépem,amiben nincs vga csak a prociban lévő,elképzelhető hogy azért pixeles az egész?Vskahogy kicdit erőtlennek érzem,meg a színek sem az igaziak! Ha lenne benne egy 3D kártya gondolom jobban és szebben futna! Vagy esetleg a tv nem passzol neki?
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gondom van hogy az alaplapi hdmi (intel 4600) kötöttem össze a tv-vel.Képem van de hang nincs.Elvileg átkéne vinni a hdmi-n a hangot is. Valami megoldás?
-
pingwin92
aktív tag
Srácok!
Ismeritek ti a macbreaker.com-ot?
Nem hinném, hisz akkor benne lenne az összefoglalóban. Egyértelműen ott a helye, nagyon jó kis oldal.
Szerintem a tonymacx86 inkább olyanoknak való, akik már legalább egyszer raktak fel valamilyen hacklit. A telepítési útmutatója kissé felületes. Arról nem is beszélve, hogy ott AMD videokarikkal pl. egyáltalán nem is foglalkoznak, csak a legideálisabb hardverekkel. Illetve de, ott a fórum. Csak az kicsit átláthatatlan.
Ezen a macbreakeren egy csomó ilyesmi szépen össze van szedve cikkekbe. Plusz szájbarágósabb, és amúgy is sokkal több mindenre kitér. Például az ember előre felkészülhet, hogy mit csináljon, ha nem tud bebootolni, hogy milyen boot flageket használjon, meg úgy amúgy, mik vannak, és mire jók. Például...Nyilván egyébként egy hacklis oldal sem lehet teljes a tonymac nélkül, de ez szerintem kezdőknek különösen ajánlott.
-
válasz
ReSeTer #27191 üzenetére
Mert nem ez az elsődleges szempont. Az Applenel iszonyat mennyiségű grafikus dolgozik, képesek egy ikonon hónapokig dolgozni, aztán meg 10 oldalas esszét írni róla hogy miért is tökéletes az aranymetszés szabályai szerint, meg hasonlók..
MS-nél ez soha nem volt szempont.
-
ReSeTer
senior tag
Miért van az, hogy a windows alkalmazások csúnyák egy osx-hez képest? Mindenhol csak üres területek, amik szürkék. A windows nem teszi lehetővé, hogy normális kinézetet csináljanak a programoknak? Mondjuk akkor az adobe szoftverei pl miért tudnak normálisan kinézni?
-
bimboci
csendes tag
Sziasztok!
A DSDT-t hogyan kell lecserélni, vagy pontosan mire való? A GA-965P-DS3 rev.3.3 F10 alaplapomhoz létezik-e DSDT? Leltem olyan DSDT-t, hogy 965P-DS3 rev.3.3 F14, ha ezt akarnám használni akkor le kell cseréljem a BIOS verziómat vagy hogyan is működik ez? Mindenféleképpen szeretném használni az El Capitan-t, de a Lan kártyát, a hangkártyát meg a videó kártyát( Nvidia GTX 650 ) nem tudom működésre bírni. Segítsetek. Köszönöm. -
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27185 üzenetére
Az nem mas mint egy mezei ubuntu...
sudo apt-get install ntfs-3g -
-
válasz
Wiz Khalifa #27183 üzenetére
Ez tényleg elég off, javaslom valamelyik Linux topicot, mivel az Elementary egy mezei linux variáns.
Amúgy gondolom vannak benne az ntfs-hez csomagok ahogy bármelyik linuxban, szóval fuse/ntfs-3g kell rá aztán megy, de tényleg kérdezd meg a megfelelő helyen, az a biztos (vagy a doksi).
-
Wiz Khalifa
veterán
Igaz nem OSX de hátha tudtok választ adni.
Elementay OS-t valamelyikőtök használt vagy használ itt úgy tudom.
NTFS fájlrendszert csak olvasni vagy írni is tud alapból? Vagy olyan mint az OSX hogy külön progi kell hozá?
-
bimboci
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek, sehogy sem sikerül felraknom a kext-eket, a MultiBeast azt írja, hogy a telepítés során hiba lépett fel, az nvidia kextet felraktam, de nem tudom használni, mert csak úgy indul el a rendszer ha az nv_disable=1 be van írva, ha kiveszem akkor nem tölt be a rendszer, pedig HDMI-n van összekötve. Se hangot, se hálókártyát, semmit nem tudok rá feltenni. A FakeSMC.kext rajta van a gépen ott ahol a leírásban van.
Alaplapom: Gigabyte 965P-DS3 (rev.3.3) -
-
30z.Samu
félisten
"az nem baj, indítsd újra a pendrive-ról"
De akkor újra a telepítő jön be, nem? Nekem legalább is ez volt a baj, amikor a kicsi vinyóra akartam tenni. Felrakta a rendszert, restart és én sem láttam a rendszert, csak a telepítőt. Elindítottam és újrakezdte volna a telepítést. Samsung vinyóval pedig egyből látta és azóta is megy a rendszer (kop kop).
-
tlac
Topikgazda
válasz
bimboci #27167 üzenetére
ha nincs valami erős érv a ps2-es bill-re, akkor az usb-ssel jobban jársz, az alapból megy
(ps2 is összehackelhető elvileg)A másik ami baj, hogy mikor végez az első telepítéssel és bebootolok a cloverrel nem látom a telepített rendszert csak a pendrive-ot látom. Ez mitől lehet?
az nem baj, indítsd újra a pendrive-ról
-
bimboci
csendes tag
Köszönöm, ezzel a kapcsolóval már működik, betölt a telepítő és az is igaz, hogy VGA-val nem megy a telepítés, legalábbis nálam, csak HDMI-vel tudtam összekötni és úgy működik. Már csak egy a problémám, telepítés közben nem megy a billentyűzet (PS2-es), USB-ssel menni fog-e? A másik ami baj, hogy mikor végez az első telepítéssel és bebootolok a cloverrel nem látom a telepített rendszert csak a pendrive-ot látom. Ez mitől lehet?
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Erre a gépre szeretném feltenni az kapitányt:
Gigabyte H97-d3h
I7 4770
120gb ssd
Corsier 8gb ram
Logitech k400 bill
Logitech m705 egérVan esetleg valami csavar vagy kext amire figyeljek?
Vga még nincs majd gtx 970 lesz. -
Atlantisz48
őstag
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni egy Mac OSX telepítésében egy mezei laptopra.
Lenovo B590 ez a gép.
I3-as Ivy Bridge
4 Gb ram van.
egy Intel HD 4000
és a egy Gt 720mAzt olvastam, hogy maximum csak az integrált kártyát fogom tudni használni. Ez nekem meg is felelne, de sajnos még oda nem jutottam el, hogy a GPU-t beállítsam.
Egyenlőre ott tartok, hogy azt próbálom összehozni, hogy bootloader (DVD-n van) nélkül menjen. Azaz most mindig be kell tegyem a DVD-t a gépbe, és azzal tudom be bootoltatni a Pendrivon lévő Mac-et.Hogyha meg DVD nélkül próbálom bootolni, akkor ennél a képnél megáll. (Elég sok errort látok sajnos)
Ezeket állítottam be:
Nem tudom, hogy minden szükséges adatot megadtam, a hibakereséshez, hogyha valamit kihagytam írjatok, és amint tudok válaszolok.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv:
Zoli -
Smiley
addikt
-
30z.Samu
félisten
Köszi, otthon meglesem!
Smiley: Én beállítottam a magyar kiosztást.
Eddig bejön a rendszer, az AMD-t azóta be se kapcsoltam, amin a Windows fut. Már azon gondolkodtam, hogy átteszem az SSD-t a "Mac"-be.
Majd valami értelmesnek mondható videó és képszerkesztőt kellene keresni.
Ti mit használtok?
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Észrevettem egy érdekes "újítást", miután tegnap a Yosemite-re letöltöttem egy frissítést. A billentyűzetről van szó, amikor gépelsz és megnyomod mondjuk az "a" karaktert hosszan, akkor nem kezd el sorozatban "a" betűket irkálni, hanem kidobja lehetőségként a lehetséges ékezetes megoldásokat, mint a telefonnál. Ez esetleg jól jöhet valakinek, akinek mondjuk angol klavija van, vagy olyan karaktereknél, aminél nem tudod a "varázsigét". Én speciel keresgéltem hol tudom ezt kikapcsolni, nem jöttem rá.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Smiley #27153 üzenetére
Nem tudom, szűz Yosemite ment fel, tehát nem gányolt verzió. Eszembe se jutott, hogy esetlegesen ez is probléma lehet.
Mármint hogy milyen csatlakozóval akarom használni a monitort. Bár az sem, hogy vinyók között is válogat a rendszer.
A 80GB-sre nem akart felmenni a Yosemite, a 160-as Samsungra felment kérdés nélkül.
Jobban mondva felmegy rá, de nem tudom elindítani.
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Hátha van valakinek ötlete. Videokártyát szeretnék venni. Ház miatt szimpla széles kellene, ami a lehetö legkevesebb mókolással megy ha lehet oob van rajta hdmi hang is.
Elöre is köszi a ötleteket. -
bimboci
csendes tag
válasz
Smiley #27136 üzenetére
Köszönöm, mindent úgy csináltam ahogy a leírásban van és ahogy írtad, de csak nem akar összejönni, olyan mintha a telepítő elejét akarná behozni de kikapcsolja a monitort, mert a gép megy de a monitor villog. amikor a -v kapcsolót beírom akkor látom a folyamatot, és nagyon sokszor látok olyat, hogy warning, meg error. Végigfut, és monitor kikapcsol. Ötletem sincs mi a baja.
-
bimboci
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, már 1 hete kínlódok az El Capitan telepítésével, de nem akar összejönni.
Megcsináltam a telepítőt az itt leírtak alapján, nem jó, megcsináltam az UniBeast-el is, úgy sem jó. Fogalmam sincs már hogy mit nem csinálok jól.
A BIOS Beállításokat sem tudom hogyan kell, annyit csináltam, hogy átraktam AHCI módba meg az ACPI Suspend type-ot (S3(STR))-re. Betölt a Clover Elindítom a telepítőt, megjelenik az Apple logo, elkezd tölteni és a félig lefut a töltés aztán kikapcsol a monitor, ha várok vele akkor a gép is kikapcsol kb 15 perc után.
Bárhogyan csinálom a telepítőt meg mindig eddig jutok el. Lehet, hogy fel sem lehet tenni erre a konfigra?
A pendrive amire a telepítőt készítettem az Kingston HyperX Fury 32GB.A konfigurációm:
Gigabyte 965P-DS3 (rev.3.3)
NVidia GTX 650 1 GB
Intel Core2Duo E6550 2.33 GHz
4GB MemóriaKöszönöm a válaszokat előre is.
-
Smiley
addikt
Igazabol csak a windows-on tettek at legacy-ba, hogy a sok idiota vegyen uj kartyat, unix ala ugyanugy elerheto a 8xxx szeriatol felfele a legfrisebb driver. Sot, a early 2008 mbp is a mai napig tamogatott az apple reszerol, amiben pedig egy 8600GT figyel.
Amugy ennyi kulonbseg van verzio szam tekinteteben. -
Elvileg jelenleg valami 2-3 éves nvidia drivert használ az Apple, az Nvidia webdriver pedig a legfrissebb kódbázisra épül. Elvileg sok bug ki lett javítva azóta, és valamivel gyorsabb is. A mondás az volt mikor utoljára keresgéltem én is ennek kapcsán, hogy próbáld ki, és kiderül
Jó hír, hogy egy mozdulattal el tudod távolítani ha valami miatt nem jönne be a dolog, van neki ugyanis egy kis panelje a system preferencesben, ott tudod kapcsolgatni hogy a gyárit használja e a rendszer, vagy az nvidia webdrivert.
Előtte mérj egyet esetleg Heaven benchmarkkal, meg utána is.
-
Na, nálam is felment. Első boot után nvidia driver nélkül indult el. Írta hogy régi a web driver, pedig előtte frissítettem. Ezek szerint addig nem is települ a legújabb amíg nincs fent a 10.11.12, szóval nem lehet előre dolgozni.
Annyi változás történt viszont, hogy már nem fagyott bele a bootba a régi driverrel akkor se, ha nem volt nv_disable=1.
-
válasz
Smiley #27117 üzenetére
Aha, köszi, akkor előre megfrissítem, múltkor nem tettem, és nv_disable kellett
Amúgy nekem is msi van, csak GTX9xx, gondolom vga bios függő hogy hogy viselkedik driver nélkül, az enyém szerencsére nem csinál ilyet. Esetleg próbálj meg hozzá vadászni másik biost, sok kártyához létezik gyári update, megfelelő firmware utilityvel, leírással. Én Gigabyte 7970-eken cseréltem biost, viszonylag egyszerű mutatvány, de pl kell játszogatni a kártyán levő DIP kapcsolókkal is közben (addig nem is tudtam hogy van rajtuk ilyen
).
-
Smiley
addikt
válasz
cildren #27114 üzenetére
Pontosabban ilyen. Melos gepbe szerintem tokeletes, bar ha megtalalom a koltozesnel elcsomagolt 8800GTX-em akkor majd bedobom helyere, azon fullhigh-on megy az MW3.
Chal: Aha siman ment, annyi, hogy szokas szerint jott uj nvidia driver is, nem is ertem... ennek a franya msi-nek max-on megy a ventije bios alatt, es a gyari osx driverrel is... csak akkor jo ha felteszem a webdriver-t.
-
cildren
tag
válasz
Wiz Khalifa #27113 üzenetére
Pl így: newegg
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27111 üzenetére
Nem, az OS X alatt nem megy...
-
tlac
Topikgazda
válasz
func93 #27108 üzenetére
másik topik, ha jól értem:
Mac topic (Apple desktop: Mac Mini, iMac, Mac Pro) -
func93
senior tag
Üdv!
Sikeresen beszereztem egy macbookot, igy az asztalit windows-ra raknám. Csináltam osx alatt bootcamp-el egy win7 usb-t, de valamiért nem tudom bebootoltatni. Ötlet?
-
Pont ezen gondolkodtam én is, és lehet hogy placebo, de mintha jobb lenne. Éppen fülessel hallgatom pár kedvencem, amit amúgy egész nap hallgattam a Realteken. Jobban tűnik. Mindenestre az tuti hogy nem rosszabb
Próbálok most kavarni a hangerő állítás miatt Soundflowerrel, ezt a kis cuccot amúgy használtam régebben az Imacemen is, de valamiért nem megy
Csinálok egy aggregated devicet, amibe ha bedobom a HDMI-t, akkor ugyanúgy nem enged rajta hangerőt állítani. Amúgy értem én hogy ez amolyan hifista/házimozis megközelítés, de Windows alatt működik (mármint ott lehet master hangerőt állítani digitális kimenet esetén is), OSX-en ez tiltott eredeti Mac-eken is
Egyébként nekem csak az Apple keyboard hangerőállító gombok hiányoznak nagyon, amúgy nem érdekelne.
-
Update: megy!
Ez alapján csináltam:
http://www.tonymacx86.com/hdmi-audio/172023-amd-nvidia-hdmi-audio-easy-guide.html
Ez lett az eredmény:
https://www.dropbox.com/s/6i3uj0uzrioyv69/Screenshot%202015-12-06%2022.52.32.png?dl=0
A patchelt applehda.kext-et ki is basztam, a codec commanderrel együtt, szóval nagy az öröm.
Előnyök:
- ha diszkrét GPU-d van (AMD, NVIDIA), akkor natívan lesz hangod, elfelejtheted a szopást a kext-ekkel
- sleep után is van hang, nem kell szopni a CodecCommander.kext-elHátrányok:
- HDMI hangot támogató monitor kell hozzá, analóg kimenettel, ide kötheted a hangszórót, fülest. De persze jó HDMI-s AV receiver is, ha van ilyened akkor nem is kell magyarázni gondolom, ha nincs, akkor meg úgyis mindegy.
- Sajnos az OSX rendszer szintű hangerőszabályzóját innét el kell felejteni, mert az nem lesz. Ezzel a megoldással ugye digitális hang megy ki a gépből, a hangerő paraméter nem definiálható. Az alkalmazásokban levő hangerő állító csúszkák ettől még működnek.
- Hangerőt a monitoron és/vagy az arra kötött hangszórón kell állítani.
- Az Apple keyboardon levő hangerő buttonok (fn+ f10,f11) értelem szerűen a fentiek miatt nem működnek (a mute természetesen megy továbbra is)Mikrofon: ha nem száműzöd a patchelt/taknyolt AppleHDA-t, VoodooHDA-t, akkor természetesen ez se lesz. Egyébként nekem amúgy se működött, csak a Windows alatt tudtam ugyanis erősítést meg zajszűrést állítani rajta úgy, hogy használható lehessen (ehhez ott is szükséges a realtek driver telepítése külön). OSX-en esélytelen az egész.
"Röviden" ennyi
-
Most tűnt fel, hogy windows alatt hangeszközként látszik a monitorom. Gondolom azért, mert van neki egy jack kimenete. Tehát HDMI-n megkapja a hangot, és oda kiteszi. Ezáltal viszont a GPU-n levő hangeszközt kéne használni, ami lehet hogy jobb/stabilabb mint az alaplapi fostalicska realtek.
Próbált már valaki ilyet beüzemelni? Egy GTX 970-ről van szó amúgy.
-
oba
addikt
Köszi srácok!
Bele is vágnék... de nincs a közelemben OSX -et futtató gép... szóval egyelőre még csak a gondolat szintjén ismerkedem a dologgal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged