Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoley6
újonc
Köszönöm, szegedi vagyok. Természetesen végig olvastam a fórumot mielőtt megvettem. Csak most nehézkes volna vissza keresni. Valahol a222. bejegyzés környékére emlékszem. Keresem. Nem a fordítással van bajom, ez ment eddig is. Egy olyasmit keresnék, mint egy felhasználói kézikönyv, ami segít a kezdő lépésektől. Nagyon örülök minden jó tanácsnak.
-
rolandg
tag
Merre laksz? Hátha van a közeledben egy felhasználó, aki tud segíteni.
Másrészt a fórumban nagyon szépen leírták korábban, hogy hogyan kell saját (egyedi, mentett) sablont telepíteni.
A Chrome (és több böngésző is) tud fordítást csinálni nem magyar nyelvű oldalakhoz. A remarkable oldalán kitűnő leírásokat találsz. -
Zoley6
újonc
válasz
UberMutant #420 üzenetére
Köszönöm, hogy időt szakítottál rám. Természetesen ezen már túl vagyok, csak ennek nyűgös a használata. Persze tudom aki jégre megy tanuljon meg korcsolyázni. De nem bánnám ha valaki fogná a kezem. Üdv, Zoley.
-
UberMutant
őstag
egy tipp, a google lens applikáció az andoridos telefonodon (ahogy nézem apple telón is megy) képes fordítani, csak rá kell nézni a kamerával az angol szövegre.
ha lefényképezed, akkor is lefordítja. ezt használhatod a kézikönyv fordítására meg magának a készülének a menüire is. -
Zoley6
újonc
Szervusztok. kicsit késve,de már megkaptam a vágyott kütyümet.
Próbálgatom, de 62 éves fejel, már nem egyszerű kihasználni a képességeit. A szerelmese vagyok de nem értek mindent.
Amiben tudnátok segíteni vagy kérném a segítségeteket.
1. Magyar nyelvű leírást nem nagyon találok. Vannak videók illetve gyártói oldalak, csak nekem ez nem elég segítség.
A kérdéseim a következőek lennének.
Fájl átvitel vezetékesen asztali gép és a remarkable2 között.
Template, (sablon) feltöltése külső forrásból lehetséges?
Nem regisztráltam még a felhő szolgáltatásra ezért a lehetőségeim korlátozottak.
Komolyabb nyelvtudás hiján elég nehézkes eligazodni a menürendszerben. Tudom hogy képes rá, sőt ott van az orrom előtt csak nem tudom előhívni, megtalálni.
Ha valaki tud segíteni egy ilyen barlanglakónak nagyon megköszönném.
Üdv mindenkinek, Zoley. -
Zoley6
újonc
Kedves Gábor! Nem tudom, itt vagy-e még a topikon. Most rendeltünk hosszú vajudás után egy R2-t. Gyüjtögetem a kérdéseim, zavarhatják vele? Üdv, Zoley.
-
koma106
senior tag
válasz
kincseselod #410 üzenetére
Nagyon szubjektív, de az írás élménye számomra nem olyan jó, mint az előző generációnál. Szerintem az aktív ceruza is visszalépés. “Csúszós”, “síkos”, “kopogós” érzés nekem (a hangja az rendben volt, de az írás az olyan, mint egy iPad-nél matt fóliával. A másik, hogy nem bírtam megszokni színes ink kijelző villódzását). Csalódást keltett az is, hogy ugyanaz az op rendszer, mint a réginek - tetszik a minimalizmus, de itt szerintem már nagyon korlátozza az eszközt. Az írásfelismerés nagyon korlátos, pedig nem írok csúnyán. A nagyobb méret viszont nagyon tetszett, az anyaghasználat is továbbra is prémium. Összességben ettől még másnak bejöhet…
-
koma106
senior tag
Szia! Garancia, futó előfizetés átviheteő (adtam el így készüléket), én mégis arra bíztatnálak, hogy vegyél újat, közvetlenül a remarkable-től. Áfa és vámmenetsen, villámgyorsan szállítanak és ha mégsem jön be a termék, akkor 100 napon belül visszaküldheted, visszafizetik a teljes árat (ezt is próbáltam, ugyanis a pro nekem nem vált be).
-
FefeeX
veterán
Hát alapvetően ami 120 ezer folio-val, az még csak-csak, de a 160 ezres vicc (cerkával ca. 180ezer újan, pár napon belül futárral házhoz)
A 200+ árúakat pedig inkább nem is kommentálom.
Amennyiben megnézhető, jó állapotú, tökéletesen működőképes és karcmentes, 120ba az talán jó lehet, bár nekem nem éri el azt a szintet, hogy annyival olcsóbb legyen, hogy a kockázatokat fussam vele. (100 alatt, de inkább 80 körül talán) -
gyulavezir
aktív tag
Hát, ha ennyire senki nem írt semmit, akkor megírom, én mit gondolok:
Nyilván használtan nincs garancia, ami egy ilyen cuccnál azért gond is lehet.
Regisztrációt nem tudom, hogy át lehet-e vinni (nyilván igen), de kérdéses.
A véleményem, hogy inkább újonnan vedd meg. Az is élmény, ahogy megjön és kibontod! -
Zoley6
újonc
Szervusztok! Újj vagyok még itt de, végig olvasva az eddigieket talán tudtok segíteni. Régóta szeretnék egy Remarkable 2 kütyüt venni, de, elég húzós az ára. Találtam a jófogáson használtakat, de vannak félelmeim.(Garancia, regisztráció, előfizetés s.t.b.) Van ötlet mire figyeljek? Köszönöm, Zoley6.
-
max-11
tag
Sziasztok! Egyetemista gyerekemnek tervezem, 'apai support. Esetleg van valakinek egy felajánlható ref.kódja, azt megköszönöm!
Üdv! -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Eddig laptoppal es A4 füzettel jártam ügyfélhez. Magyarázni, jegyzetelni könnyebb "lapra" firkálva, viszont vagy ezeket rendszerezni és projekthez kötni mar nincs idegzetem (meg nem is működött jól).Egyszer láttam egy Remarkable 2-őt, tetszett, de egyszerűbb valami is elég lenne. Jo lenne a minimum A5 jegyzetméret, több oldal kezelése és ezek valahogy PC továbbítása. Grafika / prezentáció / MM nem kell.
Van bejáratott, olcsó és mutatós ilyen eszköz? (vagy pont ez az a 3-ból válassz 1-et szegmens?)
-
Gondwana
addikt
Mennyire lehet világosabb a kijelzője, mint a Boox Note Air 3C-nek? A képek világosabbat és szaturáltabbat ígérnek, de majd, amikor egymás mellett láthatjuk a kettőt, arra leszek kíváncsi.
-
Wow. Szerencsére visszatart az ára.
-
Adamyno
tag
Most soroltad, hogy mivel több a tudása.
Az éjszakai fény szerintem rohadt jó. Végre.
Nagyobb egy picit, mégjobb lett a kijelző reakcióideje.
Nyilván az, hogy színes, végre minden eddigi korlátot áttör.Elég gyakran jönnek frissítések, amikkel újabb funkciók szoktak érkezni. Szerintem ezek után meg aztán pláne felgyorsul a szoftveres fejlesztés.
Egy ideje használom az RM2-t, de most komolyan elgondolkodtam a Pro-n. -
FefeeX
veterán
válasz
kincseselod #397 üzenetére
Igen, már napokkal ezelőtt küldték, hogy lesz ma bejelentés
Dupla áron, színes, háttérvilágítós, picit nagyobb kijelzővel, de ugyanaz a környezet, tudásra nem lesz több.
-
kincseselod
csendes tag
Csaxólok, megjelent a Paper Pro, színes kijelzővel...
-
Kornélkül
újonc
Ezen felül érdekelne, hogy novemberben a Black Friday-on mennyi kedvezményre lehet számítani?
-
Kornélkül
újonc
Illetve referral kódot is szívesen fogadok új készülék vásárlásához.
-
Kornélkül
újonc
Sziasztok! Ha valakinek van eladó Remarkable 2 keszüléke, kérem írjon nekem!
-
kincseselod
csendes tag
válasz
Csdorian98 #388 üzenetére
Hali,
az eddigi "read only" üzemmód után végre megrendeltem a készüléket, köszi az anyagi támogatást
-
gyulavezir
aktív tag
Hát ha van valami fejlemény ebben az ügyben, akkor mindenképpen tájékoztass kérlek!
Természetesen nagyon sajnálom, hogy tönkre ment a készüléked (ugye van az a közismert régi dakota közmondás, hogy asszonyt, kocsit, rM-t kölcsön nem adunk...), de nagyon nagy megkönnyebbülés lenne, ha tényleg ilyen 200EUR környékén cserélnék a meghibásodott/tönkrement készüléket!
Előre is köszi az esetleges infót! -
Naga333
friss újonc
Sziasztok!
Már két éve büszke birtokosa vagyok egy rM2-nek viszont a közelmúltban kölcsönadtam az öcsémnek használatra aki sikeresen elrontotta (beragadt a kikapcsoló gomb). Mivel már több mint egy éve van meg így a garancia már nem jó rá, így arra lennék kíváncsi, hogy valaki tud-e egy helyet bp-n ahol meg tudják javítani a készüléket, vagy muszáj leszek újat venni, vagy esetleg itthon szétszedni?
Köszi előre is a segítséget!
-
Csdorian98
friss újonc
Sziasztok!
Ha valaki gondolkodik a rendelésen itt az én linkem amivel 40$ kedvezményt kaptok május 3-ig! :)
http://www.remarkable.com/referral/R53Y-3LHW -
pearlwide
friss újonc
Sziasztok!
Én is rM2-t tervezek vásárolni (e miatt regeltem ide)
Visszaolvastam, köszönöm a tanácsokat!
De lenne kérdésem:
Várjam meg a novemberi black friday árakat vagy a referral kód is pont annyi kedvezményt ad? Hogyan működik a referral kód? (Kerestem az oldalon, regeltem, bedobáltam a kosárba az alapgépet, nem billentyűs tokot, radíros ceruzát, majd utána semmilyen lehetőséget nem láttam kupon megadására.)Akinek a szürke tokja van: mennyire koszolódik? Megéri inkább a bőrhatású fekete?
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
-
cspety
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásároli egy RM2-t.
Tudnátok kérlek szépen egy referral kóddal segíteni.Nagyon szépen köszönöm!
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Egy ismerősöm küldene nekem referral-t, de nem találja a profiljában a lehetőséget (jogusult rá) én oedig nem találok erről leírást. Tudan valaki segíteni?
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Remarkable 2 vásárlását tervezem. Használt eszközön is gondolkodom, de az új eszközhöz járó egy éves Connect előfizetés, a 100 napos visszaküldési lehetőség és a garancia miatt az új készülék tűnik jobb vételnek.
A garancia időtartama érdekelne bővebben. Tudomásom szerin alapból 1 év, de kiterjeszthető 3 évre.
A honlap szerint a 3 éves gari Connect előfizetés esetén jár, de ugye az első év Connect ingyenesen jár a vásárlással. Ha egy év után folytatom az előfizetést (és azt folyamatosan fenntartom a fennmaradó 2 évben, akkor jár a az összesen 3 év gari, vagy ez ettől független?). Tudna valaki erről bővebb infót adni? -
rolandg
tag
Más is kapott ajánlatot, hogy 99 euróért vehet Marker Plust (fekete tollat)? Nekem 3 éve van meg lassan a RM2, lehet úgy gondolják, ennyi idő után cserélni kellene? Vagy jön az RM3?
-
FefeeX
veterán
válasz
Watercolour #377 üzenetére
esetleg ez, RM2 heggyel? Gondolom azok megmaradtak.
Csak nem mágneses. -
Watercolour
aktív tag
Pár hónapja kértem kedvezménykódot, és valakiét fel is használtam, de nem tudom kiét, utólag is köszönet érte.
Ajándéknak vettem az eszközt, szereti is a gazdája, viszont a röhejesen gyenge mágnes miatt elhagyta a Marker Plus-t.
Van esetleg más hasonló cipőben? Van értelmes, itthon kapható alternatíva rá, ami nem egy vagyon?Köszi.
-
bgy719
újonc
Hátha érdekel valakit:
LAMY AL-star EMR toll érintőképernyős készülékekhez - HardverApró (hardverapro.hu) -
ivatt
friss újonc
Sziasztok!
Na az a helyzet, hogy végre én sem várok tovább a Remarkable2 beszerzésével. Köszönöm a sok hasznos információt.
Kérhetnék én is egy referral kódot a kedvezményes vásárláshoz? -
szokeadam
csendes tag
Szia!
RM2-m van már több éve, illetve egy Boox Note Air 3C egy hónapja kb.
A különbség nagyjából az, amit többen is leírtak már korábban.
Mivel én sokat olvasok és jegyzetelek is, (és elhagytam a Kindle Oasisem...) az volt a koncepcióm, hogy ezt egy szerkezet meg tudja oldani 2 az 1-ben.
A kézírás "élménye" egyértelműen és határozottan jobb a ReMarkable esetében. Viszont a Boox olvasóként jobban funkcionál, sokkal testreszabhatóbb, több egyéni lehetőség van benne, illetve van háttérvilágítás is. A mapparendszerezés a ReMarkable-ben szintén kifinomultabb, de funkcionalitásában a Boox is ugyanaz. A Boox-ot ha csatlakoztatod Drive-ra, automatikusan menti a jegyzeteid.
Szóval én elégedett vagyok a Boox-al, de ha kizárólag jegyzetelni kellene, akkor valószínű maradtam volna a RM2 mellett. -
steve_p
csendes tag
Szia!
Erről megosztanád a tapasztalataidat: " Boox Note Air3 C"
Nekem is nagyon tetszik a termék egyébként.Mintha egy picit szélesebbre tárná a lehetőségeket.
Nem tudom, hogy a Remarkable2-t próbáltad-e. A szubijektív különbség is érdekelne.Köszi
-
mate.peter22
újonc
Sziasztok, Remarakble 2-höz van esetleg valakinek kuponja, amit nekem tudna adni? Nagyon hálás lennék érte.
-
Neked Az
csendes újonc
válasz
gyulavezir #369 üzenetére
Sajnos azzal kezdtem a kommentem hogy Januar vegere erne ide Ali-rol, es ezert kernek alternativat itthon SOS ben megvehetore ami meg minosegben OK es a fa ala bekerulhet.
Ertem amit mondasz, es alapvetoen meg egyet is ertek, de az RM2 eseteben sajnos olyan szinten van elarazva hogy 1 tokert + 1 tollert gyakorlatilag annyit kell fizetni mint magaert a termekert. Nalam vannak hatarok. A megtehetnem, de nem fogom tipikus esete. Szamomra nem er egy tok ennyit.
Tehat tovabbra is varnek alternativat mire hogy keressek, vagy mi lehet jo "case", "tok" nak.
Koszonom ha segitetek!
N. -
FefeeX
veterán
válasz
gyulavezir #369 üzenetére
Igen, rossz példa, már csak azért is, mert nekem nem egyszer volt gyári bőrtokom iphone-hoz, de ugyanúgy egy év alatt ment a kukába, mint a hasonló/jobb minőségű 3rd party feleannyiért.
Itt meg aztán, az a ceruza, amit hozzá adtak, nem rossz, de 40ezerért... Ráadásul az arányok sem ugyanazok, mint egy iphone esetében, a cég presztizséről, nívójáról meg inkább ne is beszéljünk. Maradjunk inkább abban, hogy egyszerűbb a gyári cuccokkal rendelni, meg nincs hozzá olyan aftermarket, mint a nagy szériában gyártott eszközökhöz.
Ettől függetlenül, ha Neked tetszik, és úgy akarod érezni, hogy megérte, érezd nyugodtan
Szerencsére szólás és véleményszabadság van
-
gyulavezir
aktív tag
válasz
Neked Az #368 üzenetére
Alin van egy csomó, szerintem amire azt írják, hogy megfelelő arra, azt megveheted. Személy szerint a gyári kiegészítőket preferálom hozzá, mert azok minősége kifogástalan.
Lehet, hogy rossz példa, de ha veszel egy csillió dolláros ájfónt, arra sem kínai tokot fogsz tenni, hanem egy olcsóbb telefon árát ráköltöd az eredeti ájfón tokra.
Félre ne értsd, lehet jó a Lamy toll meg az Alis tok is (biztosan olcsóbb), de a gyári cuccokkal teljes a felhasználói élmény.
Fenti véleményem abszolút szubjektív, kéretik ennek megfelelően kezelni. Köszönöm. -
Neked Az
csendes újonc
válasz
gyulavezir #366 üzenetére
Koszi, igen ezt vennem, de "tok", "case" kerdezek, nem tollat. Valami amibe bele lehet rakni a gepet es a tollat is esetleg hozzarakni valahogy, zsebbe vagy valahogy.
-
Neked Az
csendes újonc
Sziasztok!
RM2-nek kellene valami jo tok, a toll tartoval, vagy zsebbel, agy valamivel amibe lehet rakni. Ali-rol Januar vegere erne ide, de a karifa ala semmifelekepp sem, igy kellene valami elfogadhato minosegu alternativa amit akar itthon is meg tudok venni melle meg.
koszonom
N. -
CarajoEsp
senior tag
Sziasztok!
A páromnak szeretnék karácsonyra vásárolni egy Rm2-t, mivel elképesztő mennyíségű fecni használ el és jó lenne, ha ezeknek lenne valami rendezett helye
Tud valaki segíteni esetleg egy referral kóddal?
A topikban visszaolvastam, mindenkinek köszönöm minden infot, nagyon egyszerű volt ezek alapján meghozni a döntést.
Előre is köszönöm.
-
FefeeX
veterán
Úgy emlékszem, az "offline használat" igen korlátozott az eszköznél, ezért van az, hogy ha nem fizetsz elő is kapsz online szinkronizálás lehetőséget, csak korlátokkal (én is így használom). Ios, Android, Windows, MacOs alkalmazás van, azokat tudja az ingyenes "előfizetéssel" is.
-
-
Neked Az
csendes újonc
Sziasztok!
A RM2 lesz valoszinuleg a befuto karacsonyra.
elozoleg irtatok hogy ha nem akarom dragan az RM2 sajat tollat akkor vannak opciok.
Hegyet kell venni az RM2 oldalan, van ilyen opcio es a hegy kompatibilis az itthon kaphato tollakkal?
koszonom
N. -
Atasan
újonc
Köszönöm szépen ezt a sok infót! Még emésztgetem. Eddig még pdf-et nem küldtem rá, és még valójában meg sem néztem, hogy annak mik a lépései. Pedig egy jó kis naptárnak nagy hasznát venném.
Izgi amit írsz, hogy erről lehetne prezentálni is, majd utána nézek, ennek is mi a menete, hogyan kezdjek neki. De köszi az ötletet.
Kb. két hete van nálam az rM, de nem bántam meg ezt a befektetést
Köszi a linkeket is! -
PatricAK
csendes tag
Pirex boltban lehet venni Lamy AS stylus-t 17k + aliról egy tok max 10-15k-ért beszerezhető.
Magamnak RM2 helyett egy Boox Note Air3 C -t rendeltem végül, mert:
Munkában sok technikai adatlappal kell dolgoznom melyek egy rém egyszerű android appból elérhetőek. Ezekre akarok jegyzetelni, majd egy másik androidos appba feltölteni.
Illetve a meeting memókat is egy 3.-ik androidos appba közvetlenül fel akarom tölteni. Az e-mailek kezelése csak hab a tortán. Erre az RM2 csak úgy képes ha az előfizetéses felhőn keresztül előbb bűvészkedem valamit.Az RM2 szuper azokra az alap funkciókra amire kitalálták anno, de a világ legjobb papírszerű írásélménye sem helyettesíti az alapvető munkát felgyorsító közvetlen célalkalmazások hiányát.
-
Msony
tag
Könyvolvasót ágyban szoktam mikor lefekszem. Az asszonyt zavarná a lámpa fénye, míg én olvasok és ő aludni akar.
Próbáltam mindenféle hülye lámpát is, de a Boox a legjobb ilyen szempontból.
A Lamy toll az nagyon jó, de az RM2 tolla, mivel mágnesesen cuppan, az verhetetlen élmény. Igazából csak a Boox-hoz használom, az RM2-őhöz a sima tollját használom.
Ám vigyázni kell, mert egyszer leesett és akkor elég hülyén reagált az RM2, szerencsére egy hegy csere megoldotta a problémát. -
Atasan
újonc
Szia!
Köszi a kedves szavakat
Megérkezett, ismerkedünk. A kreatív oldalát is szeretném majd megismerni, egyelőre jegyzetelek (már látom, mennyire hasznos ez nekem), és egyszer rajzoltam, próbálgattam a layereket...szokni kell.
Végül radíros toll lett, tok nélkül, de most egy kézművessel varrattam egy tokot rá, ami lehet, hogy nem lesz olcsóbb... csak cukibb
Azt fogom érezni, hogy mikor kell hegyet cserélni benne?Még egyszer köszi minden segítséget!
-
FefeeX
veterán
válasz
Neked Az #347 üzenetére
Igen, kell, a 309 EUR az csupaszon a gép, adatkábellel, használható ekönyv olvasónak úgy, de toll nélkül a legtöbb feature nem elérhető.
Elrontottam, mert 129 EUR a prémium toll, 79 EUR a sima; 100 EUR a szövet "tok" ami csak egy nyitható előlap, ami mágnesesen kapcsolódik, 160 EUR ebből a bőr, és ezzel számol alapból az 537-ben a -100 EUR kedvezménnyel. A tollak tartalmazzák a 9db hegyet, amit amúgy anélkül, ha másik tollat akarsz meg kell venned (14€)
Tehát igen, a gyári, brutálisan túlárazott kiegészítők kerülnek ennyibe.
-
FefeeX
veterán
válasz
Neked Az #345 üzenetére
RM2-t nem tudsz fizikálisan venni, csak rendelni lehet.
Lehet rendelni toll nélkül, vagy tollal, ezért van olyan ár is, amiben nincs benn a toll. Ma már így venném, mert a kezdeti árak is nagyon elszálltak, nekem még a radíros toll 100€ alatt volt, most meg 120€ és a simának is emelték az árát (70€), akkoriban pedig nem is volt ennyi alternatív lehetőség.
A remarkable.com oldalon lehet rendelni, "ingyen" futáros szállítással, pár nap.
Referral kódot meg küldök privátban, ha szeretnél rendelni. -
FefeeX
veterán
"de hiányzik a háttérfény belőle"
Azért az nem olyan lenne, ha lenne benne... Nem jött be anno a könyvolvasókban sem, sokkal jobb, ha úgy olvasod, mint a könyveket, külső fénynélNeked Az:
Ha az ár a fontos, és RM2 mellett döntesz, akkor a referral -40€-val 309€ a gép, plusz a hegyekből a 9db 14€, a 25db 39€
Plusz mellé egy Lamy toll [link] vagy egy Staedler [link] , utóbbiból van vastagabb picit drágábban. (ezekhez képest a RM olcsóbbik toll 70€ a drágábbik 120€, cserében azokban van mágnes)
És egy bújtatós tok külön bugyorral a cerkának [link]Ehhez képest a folio-s cerkás fullos ár most BF -100€val 537€. (A fenti cakk-pakk 140ezerrel szemben)
mod: Alapvetően ezek prémium cuccok, de maga az eink is az. Lehet venni sima tabletet ceruzával töredékáron, de az meg nagyon nem olyan. Még egy jobb ipad és a ceruzája sem hasonló érzésben, pedig az még drágább, csak alapvetően nem erre való. Ezen kívül, az 5ezres cucc meg, amit említettél a gyerekeknek való játszani, de a lányom is inkább az RM2-mön rajzolgat, mert az olcsó cucc annyira rossz. És olyan, mintha a homokba rajzolnál, a régi mágneses fémreszelékes tábla felújított verziója, mert nincs semmi digitális része, nem marad meg semmi, csak játszani való.
-
Msony
tag
válasz
Neked Az #341 üzenetére
Nekem Onyx Boox és RM2 van.
Ha kell a háttérvilág, akkor nem RM2 lesz az.
Ha kell, hogy olyan érzet legyen, mintha papírra írnál, akkor RM2 lesz az.
Digitális tábla, tablet, ami nem e-ink, az nem jegyzetelésre való.
Olyat vegyél, amihez oldalról a toll mágnesesen csatolható és nem a tokhoz kapcsolódik valamilyen idétlen módon.
A color változat egyelőre feleslegesen drága és nem ad annyit.
RM2-nek saját ökoszisztémája van, rengeteg rá a frissítés, linux alapú, a többi jó eséllyel android lesz.
Jegyzeteléshez elég a kisebb méret is, pdf-ek javításához, felmérésekhez javallott a nagyobb méret.
Ha most vennék, talán ezt venném: Onyx Boox Air 2
Olvasd el a véleményeket is róla.
USB-c-vel lesz nagyrésze és az akku sokáig ki fog tartani valamennyinél, amik a jobbak közé tartoznak.
Az RM2 nagyon egyedi ebben a mezőnyben, én az írás minőségének kidolgozottsága miatt szeretem, de hiányzik a háttérfény belőle.
Szóval kifejezetten e-inkben gondolkodj, minden mást kukázz, ha digitálisan akarsz jegyzetelni. Hidd el, megéri az e-inkbe fektetni. -
Neked Az
csendes újonc
Sziasztok!
Nagyon sok temakor van, nem igazan talalom melyik lenne a tokeletes.
Paromnak keresnek digitalis jegyzetfuzetet. Semmi extra igeny nincs, kipattant a fejebol hogy foleg a munkaja soran, meg neha itt-ott jo lenne egy ilyen digitalis jegyzetfuzet. Lehetoseg szerint USB-rol toltheto.Mik az opciok, ajanlottak? Probaltam nezelodni a neten de nagyon sok dolog osszefolyik. Rajztabla, meg nem rajztabla, 5 ezer Ft meg 200 ezer Ft.
Koszi ha segitetek!
N. -
PatricAK
csendes tag
Szia, próbáltam minden variációt, de nekem sehol nem adta ki így. Ha betettem egy referral kódos sima gépet 309€-ért és utána hozzáadok még egy BF -60€ teljes csomagot külön, akkor az 1db sima gép árát is visszateszi listaárra.
Utána elolvastam a Q&A vonatkozó részét és tisztán leírják, hogy a referral kód más kedvezménnyel nem kombinálható - kár hogy nem ezzel kezdtem -
FefeeX
veterán
válasz
PatricAK #337 üzenetére
Érdekes, nekem összeadta a két kódot, de már nem mutatja ezt a -60at a leosztásban, a folio tok normál ára 160eur, ehelyett 100at ír ki, mikor már a kosárban van, és ebből vonja le a 40-et...
Viszont a 120 eur nagyon durva a radíros tollért (meg a 70 a normálért is - majdnem 50 ill 30ezer HUF), pláne, hogy tudjuk, 15 ezerből megoldható itthon több alternatívával is... (én még kb 90 eur-ért vettem anno a radírost és talán 60 volt akkor a sima, meg az EUR se volt 400)
A feleségemnek, ha végül rendelünk is második gépet, ahhoz már nem fogunk valszeg tollat rendelni.
-
PatricAK
csendes tag
Nem engedi kombinálni a referal kódot a BF ajánlattal.
Mondjuk 60eur kedvezménnyel sem venném meg tokkal amíg aliról tudok szinte bármilyen tokot venni hozzá 20eur-ért. Köszönöm még egyszer a kódot!Üdv,
-
PatricAK
csendes tag
Sziasztok,
Referal kódot tud valaki adni? Kijött most a black friday ajánlat csomagban 60 EUR off alapból, kíváncsi vagyok engedi-e kóddal a további kedvezményt... -
Msony
tag
Ha tanár vagy azzal is próbálkozhatsz, hogy a fehér táblát/ meeting board-ot lefotózod és ráküldöd a RM2-re pdf-ben a képet, majd azt kivetíted wi-fin keresztül. Így közvetlen a RM2-ről prezentálhatod a korábbi táblafotóidat, írhatsz rá újabb szöveget is.
Tehát meeting board rendszerezéshez is alkalmas. -
Msony
tag
Szia!
Lassan én is három éve használom. Mostanában huzamosabb ideig áll, mire bekapcsolom, úgy veszem észre ez nem jó az akksinak.
Szerintem érdemes a saját tokját és a normál cerkát megvenni, mert a felhasználói élmény úgy az igazi.
Radírozós tollal felesleges venni, az nem olyan fontos, ha jegyzetel az ember. Arra a Lamy jobb, mert a kis gombja jobban kézreáll, mint forgatni a cerkát.
Nekem is van Onyx mellette, azt többet használom, abba szoktam jegyzetelni.
Az Onyx cerkája és radírja is müxik az RM2-vel, itt egy videóm: https://youtu.be/Pc-c5XUyGuM
A szövegkonvertálóját egyiknek se használom, a kézírás mindkettőnél megmarad (vektorgrafikus formában), a felismert szöveg külön generálódik.
A jegyzet rendezésében remek eszköz.
Amiben verhetetlen az a jegyzetkészítés finomságai és ha pdf-et nyomtat vagy böngészőből küld rá az ember egy-egy cikket, akkor abba kézzel bele tud jegyzetelni.
Pl. ha hosszabb szövegeket ír az ember szövegszerkesztőben, akkor átdobja pdf-ben a RM2-re és átnézi, tisztázza, belejavít, erre iszonyatosan ajánlott eszköz.
De arra is nagyon jó, ha wi-fin kell prezentálni valamit.
Ha kutatsz, akkor nagyon hasznos eszköz lesz, ajánlom a cornell template használatát: https://support.remarkable.com/s/article/TemplatesRegényíráshoz is kiválló, rengeteg mindent kipróbáltam és egyszerűen a kézzel írt szövegben jobban el tud merülni az ember, nincs ott egy virtuális képernyő előtte, ami blokkolná az írásban való kibontakozását.
Szóval ez egy igazán jól kialakított célhardver. Ami hiányzik belőle az a háttérvilágítás.
Ebook olvasáshoz nem ezt kell venni, mert ahhoz túl nagy, arra jobb az Onyx olvasó. -
rolandg
tag
Szia!
Szerintem nagyon sokat fog Neked segíteni. Prezentálni is lehet vele, méghozzá nagyszerűen, segíti a kreatív munkát.
Tokot sokan vettek Aliról, és voltak elégedett vásárlók. Alapvetően a flip tok segíti a használatot, stabilabb fogást ad, jobban véd.
Én mániákus vagyok a radírotós tollal, és imádom, hogy fel lehet rögzíteni mágnesesen, de nyilván hozhat az ember kompromisszumokat. Én három éve használom napi szinten, és nagyon nagyon szeretem. Én is mindig mindent elhagytam, most meg nem. -
FefeeX
veterán
válasz
kicsizoz #331 üzenetére
Lamy tollat használtak itt korábban, gyári heggyel, arról csak jókat írtak korábban, tehát ez is jó lehet.
https://www.pirex.hu/iroszerek/egyeb-iroszerek/lamy-toll-4034290.html -
kicsizoz
csendes tag
Sziasztok,
egyrészt köszönöm az infókat amiket a topic-ban megosztottatok.
Több hónap gondolkodás után úgy döntöttem megrendelem, ha valakinél még lenne kedvezményes link, azt örömmel fogadom!
Előre is köszönöm!
Kérdés: STAEDTLER tollat használt valaki? arra gondoltam gyári hegyet és egy ilyen ceruza hatású tollat vennék hozzá..(STAEDTLER Noris digital jumbo) -
Atasan
újonc
Sziasztok!
Addig olvastam a hozzászólásokat, míg végre eldöntöttem, szükségem van egy RM2-re.Tanár vagyok, vidékről ingázok be Bp-re, és állandóan valami hol az irodámban marad, hol otthon, persze ezek mind ilyen-olyan tematikus füzetekbe jegyzetelve.... Tiszta őrület, ráadásul még én magam is tanulok, kutatok. Mondjátok, kérlek, hogy ez a kütyü segíteni fog, hogy megtaláljam, magam és a jegyzeteimet!
Mivel anyagilag nem vagyok eleresztve, így azt gondoltam, a tokot lehagynám. Meg fogom bánni? Olvastam itt egyszerű kis tokról máshonnan, lehet, hogy ez lenne... És a ceruza is nagy kérdés, hogy valóban annyival többet ér a radíros, mint amennyivel az ára megnyomott?
És végül, ha valakinek még lenne kuponos linkje a vásárláshoz, és megosztaná velem, annak nagyon tudnék örülni.
Szóval köszönöm, hogy annyian megosztottátok a tapasztalataitokat, nagyon hasznos volt mind! -
Mátélele
csendes tag
Sziasztok! Többen kértetek referral linket, nem szeretném idespamelni, ha bárkit érdekel, elküldöm dm-ben.
-
Maja1004
friss újonc
Sziasztok,
a lányom kattant rá a Remarakble 2-re. Még a megtakarított pénzét is beleteszi, de persze a beszerzésben segítek neki.Van esetleg valakinek kuponja, amit használhatnék a vásárláshoz? Minden tanácsnak örülök, hol, milyen tartozékokkal vásároljak?
Köszönöm szépen előre is! -
RumiTT
tag
Sziasztok,
ki van allitva valahol vagy kilehet szerintetek probalni valahol?
-
belulo74
újonc
Sziasztok, találtam itt egy naptár templatet valaki tollából (egy pdf fájl). Letöltöttem, importáltam, de nem jövök rá, hogyan tudom használni. Minden napra új pdf-et kell gyártanom? Köszi.
-
Watercolour
aktív tag
Sziasztok,
nem tudom, hogy él-e még a kuponosdi, de ha igen, kérhetek kedvezményt én is?
Köszönöm.
-
Amiphil
friss újonc
Sziasztok, tudjátok hol javítanak remarkable2-t Budapesten?
-
bgy719
újonc
Sziasztok, Eladóvá vált egy új Onyx Boox Note Air 2 plus, 2 év garanciával.
Onyx BOOX E-Book 10,3" - Note Air 2 Plus - HardverApró (hardverapro.hu)
-
Iceprince78
friss újonc
Sziasztok!
Esetleg küldene nekem is valaki kupont a vásárláshoz? Köszönöm előre is!
Üdv! -
LunarPilgr1m
friss újonc
Sziasztok, vennék egy Remarakble 2-t. Van esetleg valakinek kuponja, amit nekem tudna adni?
-
Fy
friss újonc
Sziasztok, én is vennék egy rm2, van még valakinek kuponja ja amit nekem adna?
-
nagyfejü
őstag
UberMutant - FefeeX köszönöm szépen!
-
FefeeX
veterán
válasz
UberMutant #316 üzenetére
Nem csak a gyártó szerint, jelentem, hogy működik a mac szoftver, ugyanúgy, mint a telefonos és a windows.
nagyfejü:
- alapvetően jegyzetelésre való, és arra jó, használható PDF-ekre jegyzetelésre is (nálunk egy csomó anyagot kiadtak előre az egyetemen már 2006 körül is)
- használható még könyvolvasónak, DE több kikötéssel, pl hogy csak PDF és epub típusokat ismer fel, a könyvolvasók többségével szemben (ehhez jó szoftver a Calibre, amivel kb bármit bármilyen formátumra át lehet alakítani egy kattintással, és ingyenes, macre is)
- én alin vettem hozzá ca. 1500ért becsúsztatós tokot, nyilván a 20-30ezres gyári szebb hozzá, de alapvetően én nem bántam meg, hogy nem rendeltem
- a "radíros" ceruzát sokkal prémiumabbnak érzem, mint a simát, árban nincs akkora különbség (mindkettő ára rablás) - vannak, akik Lamy tollal használják - egy év után a radír része már változó, hogy működik-e egyébként, ki-kihagy.
- most ahogy nézem, egy év ingyen előfizetés jár mellé, én amikor vettem, 2 hónap volt. Azóta sokkal jobb lett a szoftver, a nagyobb hibákat javították, az előfizetés is jobb és olcsóbb is lett, mondjuk nem használtam sokat a kézírás átalakítást, tehát nem is fizetek elő. Eleinte voltak gondok így a fájlok mozgatásával, de már ez is sokkal jobb lett.
- alapvető probléma, hogy nem rádugod és megy, hanem felhőn keresztül tudsz fájlokat mozgatni, de ez megszokható. Szerencsére már az ingyenes rész sem borzalmas, ott annyi megkötés van, hogy ha nem módosítasz valamit vmennyi ideig (30nap?) akkor azt többet nem szinkronizálja, ergo azt többet nem tudod menteni a gépről kb, vagy csak nagyon bonyolult módszerrel.
- nemrég betették a hozzá való szoftverbe, hogy tudd szerkeszteni a remarkable-n létrehozott dokumentumokat, így sokkal szélesebb körben használható lett a végeredmény
- tudok küldeni referal linket, amivel 40 EUR kedvezményt kapsz vásárlásnálamire nem való:
nem tablet, nem lehet rajt netezni, zenét hallgatni, egyéb tabletes dolgokat csinálni -
UberMutant
őstag
válasz
nagyfejü #315 üzenetére
hello, nem tudom mit értesz mac kompatibilitáson, a gyártó szerint van mac desktop app a fileok szinkronizációjához.
a remarkable.com oldalon lehet beszerezni. áfa és szállítás az ott látható árban.
A kihajtható tok jól használható (book folio), sztem jobb, mint a becsúsztatós.
ceruzából sokan szeretik a "radíros" drágább verziót.
ja és érdemes a havidíjas felhőszolgáltatást kipróbálni, hogy hasznos-e neki ( valamennyi próbaidő van a vásárláshoz.)
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
A lányom szeretne egy ilyen kütyüt! Ő sem ért hozzá és én sem! Annyi hogy mac compatibilis legyen!
Mivel nem találtam leirást megkérdezem mit és honnan érdemes beszerezni?
üdv -
belulo74
újonc
Sziasztok, rászántam magam az rm2-re. Kérek szépen egy linket a kedvezményhez.. Köszönöm. .
-
drgreenthumb
csendes tag
Ha valakinek kell kupon jelezze. 🙂
-
Honkydoo
őstag
válasz
Niki0219 #307 üzenetére
Szia!
Leírom ide is a pár napos tapasztalatomat a Type Folio-val kapcsolatban:
Posta/Futár:
A csomagot a DHL hozta, pár nap alatt itt volt a Kínai gyárból, mivel nem akartam otthon átvenni ezért átirányítottam egy Alzabox-ba. Külön öröm hogy volt ilyen lehetőség, a csomag az előre megadott napon megérkezett. Beszéltem az ügyfélszolgálattal is, információ kéréssel kapcsolatban. Kedvesek, segítőkészek voltak.
A vám benne van az árban, csak a számlát kellett elküldenem a DHL-nek.
Ezért választásért a gyártó egy nagy pirospontot érdemel.Maga a termék:
A termék kiváló minőségű, prémium érzetet kelt. Gépelni is jó rajta és a billentyűzet elrejtése, előhozása is szépen igényesen van megoldva. A mechanika (ami igazából nem az) a Moft laptop stand termékhez hasonlóan működik csak itt mágnesek tartják fixen az eszközt.
Hátránynak két dolgot vettem észre. Az első a súly. Jóval nehezebb így a tablet, ami először fura, bár meg lehet szokni.
A második a kosztás. Választanom kellett, hogy vagy német nyelvű billentyűzetet veszek ami qwertz vagy angolt ami qwerty. Én az angol mellett döntöttem, és mivel mindenhol magyar billentyűzetet használok ez ezért zavaró tud lenni.
Egyébként ezek nem akkora hibák, mivel az első szokható, és még jól is áll a terméknek. (Igaz nem vagyok óra mániás, de ott is tetszik ha a termékben "van anyag") A másodikat pedig én választottam, vállalva a következményeket.A szoftver:
Ha eltekintünk azoktól a dolgoktól amit mindenki tud. (Nem Android, stb...) Akkor azt kell mondjam szépen integrálták a szoftverbe a hardveres lehetőségeket. Vannak lehetséges billentyű kombinációk, amik testre szabhatók. Külön öröm és egyben elvárt működés, hogy a tablet elfordul magától, ha kinyitom a billentyűzetet és fekvő nézetre vált.
Hátrány talán annyi, hogy többet is ki lehetne hozni ebből a pdf + gépelek + rajzolok ötletből. A szoftveres lehetőségek limitáltak. Ennek ellenére nem aggódom, mert majd szépen lassan a csapat belefejleszti azokat amik hiányoznak. Hisz már kalsszisokkal többet tud a termék mint amikor megjelent. -
Niki0219
újonc
Orvosi egyetemen való jegyzetelésre szeretném használni, ábrák rajzolásában nem tudom mennyire lenne hátrány, a színek hiánya.
-
Niki0219
újonc
Van esetleg tapasztalata valakinek, az új billentyűzetes Remarkable tokkal kapcsolatban? Megéri beszerezni vagy van jobb alternatíva? Nagyon agyalok, hogy nem lenne-e zavaró, hogy nem színes a képe a remarkablenek, nem zavaró a színek hiánya?
-
rolandg
tag
Én is két évig vártam, míg több mint két éve megvettem. Nekem fekete bőr tok van hozzá. Naponta használom, van amikor 6 órát van a kezemben, és most kezd látszódni rajta az idő, de nem zavaró módon.
Nekem a fekete "radíros" tollam van. A tűfilcet használom, nekem az jön be, és nagyon-nagyon jó vele írni. Mióta a Drive integráció is megvan, különösen egyszerű lett használni.Végeredményben: gratulálok hozzá, és használd egészséggel!
-
elpy76
csendes tag
Sziasztok! Ismerve önmagam, vártam hátha elmúlik az RM2 által érzett "KELL!" effekt. Türelmes vagyok, így vártam, vártam de nem múlt el. (több mint 2 évről beszélünk!) Közben még a FB is rendszeresen bombázott a hirdetéseivel, így szombaton megrendeltem. Hosszú utat jártam be a konkurens termékek vizsgálatával, végül mindig az RM2-nél kötöttem ki. Sok sok jegyzetelésre, rajzolásra, enyhe grafomániával ezt találtam a megfelelő eszköznek. (7 év alatt 12 teleírt A4 spirál füzet, és a többi, nem munkahelyi jegyzetet még nem is említettem) Kérdés, hogy mennyire közelíti meg a toll, papír, ceruza tökéletességét. Arra is kíváncsi vagyok, hogy mennyire redukálódik le a hagyományos eszközök használata. Megnyugtató a 100 napos pénzvisszafizetési gari. Választásom az RM2 mellé a szürke borítóra és a sima (tehát nem radíros gyári tollra esett), mindez most 527 EUR, azaz 194 990 Ft-ra jön ki, a Litván visszaigazolás szerint holnap szállítják, remélem így is lesz. Üdv kedves mindannyiótoknak: LP
-
gyulavezir
aktív tag
Múlt héten szerdán leadtuk a rendelést. Csütörtökön értesítettek, hogy pénteken itt a cucc.
Hihetetlen!
Továbbra is vitathatatlan minőség.
Ja, és megint van referal kódom, kérjetek bátran!
Előre is köszi!
-
btk666
csendes tag
sziasztok!
ha van rá lehetőség, esetleg kaphatok egy kuponos elérhetőséget én is?
thx előre is!
by: btk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest