- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsiii
tag
Srácok! Megérkezett Mr.Pascal webdiver
-
general
addikt
sziasztok!
miért nem alszik el a világító lámpa a kártyaolvasón, ha kiadom a kártyát osx alatt? windowson elaludt, jelezve, hogy kivehető a kártya.
-
Riot Gin
aktív tag
Hali!
Ha találsz drivereket hozzá MAC OS X alatt. Úgy kereshetsz google bro segítségével drivereket az interneten hogy beírod az hardvert/eszközt és utána az op.rendszert amelyikre akarod tenni. "AMD RADEON HD 6470M EL CAPITAN" pl, de egyébként hogy fel fog-e menni, vagy működni fog-e rajta minden: azt csak akkor fogod megtudni, ha feltetted a rendszer (ha felsikerült) és utána. Egyébként kész szerencse játék, és Intel proci a szerencséd.
Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects
-
dc021
csendes tag
Üdv !
Abban szeretnék segítséget kérni, hogya van egy HP EliteBook 8460p laptopom i5-2520m , AMD Radeon HD 6470M , 160GB SSD , erre a configra fel lehetne telepiteni az Mac OS X El Capitant úgy , hogy a wifi-is működjön ?
Amennyiben van rá lehetőség valaki adna pár tanácsot hogy hogyan fogjak neki az egész dolognak ?
-
törölt tag
Az asztali (6600k) es a regebbi (i7 2360hq, gtx540m) laptopom utan szeretnek sierrat tenni az ujabb laptopomra (i7 6700, gtx960m). Az a gondom, hogy latszolag a telepito szepen indul (-v nv_disable=1), de aztan fekete kepernyot kapok. A hatterben meg kis toltes zajlik, de aztan annyi. Gondolom valahogy megis az optimus 960m vga zavarhat be. Biosban nem lehet tiltani. Van valami otlet, h mivel lehetne vegervenyesen kiloni?
-
Mr.C
őstag
válasz Plasticbomb #29393 üzenetére
& tlac:
Oké, nem erőltetem akkor.Én mindig is efi párti voltam. Azért erőltettem, mert az előbb felsoroltak nem mentek fel gpt--re a mostani laptopommal. Virtualizáció még nem jöhetett szóba. Szóval sokszor falba ütköztem csak azért, mert nem mbr a tábla.
De jó, akkor itt ebben az esetben maradok az efi-nél
sudo rm -rf /*
-
Plasticbomb
addikt
-
-
Smiley
addikt
Azert, az hogy a efi/gpt a next-next finish-es linux-os telepitokben nincs ott az nem jelenti azt, hogy a linux nem tamogatja, csak annyit hogy az adott disztro keszitoi meg nem csinaltak meg hozza a kattingatos feluletet. Siman lehet grub/lilo-t rakni efi particiora, ezert is kezdtek el eroltetni a grub2-t, es tettek a sima grub-ot legacy-ba.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
kicsiii
tag
válasz cruelcoyoti #29388 üzenetére
-
cruelcoyoti
újonc
sziasztok
kezdő vagyok nagyon az lenne a kérdésem hogy egy dell latitude e6220 intel i3 8gb ram intel hd3000 fel lehet e tenni a sierrát? csináltam egy bootos pendrivet de nem akar betölteni almalogóig jut aztán elmegy félig a csík aztán dob egy áthúzott karikat.
előre is köszönöm a segítséget. -
Mr.C
őstag
Üdv!
Lassan-lassan lesz egy Dell XPS 9550-em (i7 6700HQ, 16GB 2133MHz, GTX960M 1TB SSD QHD+) és mivel Sierra kompatibilis, ezért majd szeretném azt felrakni ám van egy pár kérdésem:1. Egy macOS, egy Win10 és egy /Data főbb partíciók lennének rajta. A /Data maradhat exFAT-on? azt látha a mac? Azért lenne külön, mert a letöltött cuccokat akkor mind a két rendszer látja
2. Ebben a felállásban GPT vagy MBR-t javasoltok? Ugyebár sok linux nem támogatja az efit, így gondoltam MBR lenne, Cloverrel persze
3. Nem volt Mac termékem. Marad a Niresh? (ha nem fér be a fórumba, akkor bocsi )Egyelőre ennyi, későbbiekben úgyis lesz még
Esetleg valakinek van ugyanilyen gépe, amit "meghekkelt"?DISCLAIMER:
Azért linuxokat rendszergazda szinten kezelem és jártas vagyok a terminál használatában, nem 0-ról kezdem és kisgyerek módjára keresem az ".exe"-t hogy duplaklikkel települjön a rendszersudo rm -rf /*
-
tlac
Topikgazda
-
törölt tag
Meguntam és Linux alatt legyalultam mindent aztán létrehoztam Gparted-el egy GPT rendszert. Csináltam egy 200MB-os Fat32 partíciót, beállítottam neki az ESP-t. Aztán csináltam 3 partíciót. Az első kettő NTFS, a harmadik Fat32 lett. Így szépen leformázta a macOS telepítő az utolső partíciót HFS+ formátumra. Már fel is ment a 10.12. A Win8.1 is elfogadja így az NTFS-eket, éppen települ a Win.
Nem tudom mik voltak azok a 128MB-os partíciók amiket a DiskUtility csinált, de az zavart be úgy tűnik.
Köszönöm a tanácsokat. -
alexride
csendes tag
Sziasztok!
Felkerült a gépemre (Esprimo P510, Pentium G870, 4Gb, HD6670) a z OSX Yosemite 10.10.5. Niresh verzió tehát csináltam telepítőt TransMac-el, telepítettem és minden abszolút működik meglepő módon. Szeretném megkérdezni, hogy mennyire stabil dolog ez hosszú távon? Lehet használni napi szinten teljes biztonsággal? Egyelőre ismerkedek, tetszik van egy másik gép Windows 10-el de elsődlegesen ezt használom.
-
tlac
Topikgazda
válasz #68216320 #29369 üzenetére
tudnál mutatni egy gparted-es képet is, ahol be van kapcsolva az oldalsáv?
nálam így néz ki 3 rendszer egy ssd-n uefi-vel:
win telepitovel, de nem is csinalta meg a szokasos 2 plusz particiojat
az nem baj
esetleg az mbr-t törölheted végső esetben linux alól:
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=512 count=1
[ Szerkesztve ]
-
addikt
No, frissítettem Sierra-ra, minden simán ment, nvidia driver ki/be kapcsolgatás install közben persze kellett, utána pedig egy frissítés, de ez teljesen normális.
Aztán viszont beszoptam a hanggal. Ráadásul úgy, hogy már jó ideje hdmi audiot használok, de teljesen eltűnt a device Sierra alatt. Sokan tapasztaltak hasonlót, elvileg a megoldás a Nvidia-hdmi-audio ssdt frissítése, mert a Sierranak új kell, de ez kevésnek bizonyult. Végül kiderült, hogy a Clover config.plist-jében régről benne maradt applehda kext patchek is bekavartak, ezek kiirtása után újra lett hdmi audio.
Ami viszont érdekes, és nem találtam verbose módban sem meg hogy mi okozhatja: reboot után 50%-ban vagy van nvidia driverem, vagy nincs, ilyenkor addig próbálkozok amíg be nem tölti. Soft/hard resettől nem függ a dolog, látszólag teljesen random.
Tapasztalt valaki hasonlót?
-
törölt tag
[kép]
[kép]
[kép]
Megcsinaltam a macOS 10.12 telepitovel a particiokat. Az osx fel is ment, clover meg nincs telepitve, de a telepitovel szepen indul is.
A win8.1 viszont tovabbra is mbr-nek erzekeli a tablat.
Toroltem a telepitoben a win-nek szant particiot es megprobaltam letrehozni a win telepitovel, de nem is csinalta meg a szokasos 2 plusz particiojat. Egyertelmuen mbr-nek latja. Kivancsisagbol megneztem, a win10 telepito is annak latja.Az utolso kep ubuntu live-on keszult. Szepen latszik milyen particiok lettek.
-
törölt tag
Elakadta, pici segitsegre volna szuksegem.
Szeretnek egy SSD-re UEFI modban Win8.1 es macOS-t tenni. Az ssd-n 3 particio lenne. Win8.1, Adat(ntfs), macOS.Az a gondom, hogy ha feltelepitem a wint az elejen (letrehozza a szokasos egyeb particiot is) es a mac particiojat fat32-re formazom, akkor a macOS telepitesekor a diskutil nem kepes htfs+ formatumra megformazni. Ha az osx-et telepitem eloszor, akkor utana a win mond olyat telepiteskor, hogy nem GPT, hanem MBR a tabla az ssd-n. Holott nem lehet, mert ugye az osx fel sem menne alapban ra.
Volna valami jol mukodo link vagy info, ami alapjan tudnam telepiteni a ket os-t ugyanarra az ssd-re?
-
addikt
Ma update napot tartottam, clover, fakesmc/hwsensor, osx patchek, nv webdriver, stb.. Ha már így bennem van a bugi, gondoltam nekiesnék a Siearranak is, mert még csak Kapitányon vagyok.
Kérdés: ennél is volt kavarás az iCloud-os appokkal? Ugye anno Yosemite - El C. váltásnál ha valamelyik eszközön nem történt meg a frissítés, de egy másikon igen, akkor a Yosemite-t futtató utána nem tudott szinkronizálni (Notes, Calendar, Contacts stb... ). Mivel van egy MBA-m is, amit most nincs kedvem piszkálni, ezért inkább nem állnék neki, ha most is így működik a dolog.
-
Riot Gin
aktív tag
válasz Plasticbomb #29362 üzenetére
Sierra az bukó nálam, mert nem olyan képességű a processzorom, de azért köszi, megpróbálom.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Riot Gin #29360 üzenetére
Próbáld meg ezt, én ezt használom: LINK
VMWArebe beadod, és ezen létrehozol unibeast-tel egy usb telepítőt.
Kelleni fog hozzá net, meg némi szabad hely, meg vmware a gazda oprendszeren, egy apple id, hogy letöltsd benne az apple store-ból a sierra telepitőt meg az unibeast multibeast párost. Meg egy PENDRIVE.[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Riot Gin
aktív tag
válasz Dimebag88 #29359 üzenetére
Azért, mert egy fent lévő rendszer általában előny lenne, de most ez sem előny.
Bármely EL Capitan amit letöltöttem, az nem felelt meg, ugyanis azt írja ki a gép hogy " missing bootimg". Magyarul, nem működik, bár nem tudom miért. .Dmg telepítő transmac-el felrakva.
-
Riot Gin
aktív tag
Feltettem a Niresh Marvericks -et. Azonban problémám a következő:
Leszedtem az El Capitan-t, boot pendrivera tettem, és azt szeretném felinstalálni, azonban nem lehet, mert az app store hisztizik.
Hogyan tudnám úgy feltenni az El Capitan-t? Nem szeretném 10.10 Yosemite-ra menni, az tuti.
-
-
Smiley
addikt
-
Smiley
addikt
Olvastatok, hogy az nvidia nekiallt megcsinalni a pascal-hoz a webdriver-t? Azt hiszem ennek sokan orulni fognak.
-
Riot Gin
aktív tag
válasz general #29344 üzenetére
Te is eredeti El Capitan-t használsz? (khm, khm, "eredeti") Vagy Unibeast félét, vagy akármilyen más warezolósnak számítót? Azért kérdezem, mert felteszek egy Mavericks-et és utána feljebb akarom updatelni El Capitan-ra, csak ugye nekem kéne egy olyan verzió, ami biztos működik, stb.
-
general
addikt
sziasztok!
lehet, hogy naív kérdés, elnézést.. El Capitan .4-es verzió van fent az asztali gépen, Appstoreban ajánlja a frissítést. lehet ezt a rendszert frissíteni vagy felejtsem el?(az Apple ID-m totál hivatalos, mert van egy macbookom, bejelentkeztem az asztalin is ezzel)
[ Szerkesztve ]
-
Dimebag88
aktív tag
válasz Extremdigita #29337 üzenetére
Neked csak 1 megoldas jo!Cloverrel nyisd meg a config.plistedet es nezd meg hogy be van e allitva a intel hd opcio.De ugyanezt megnezheted a gtx vgaval is de akkor az nvinject legyen bejelolve!Lenyeg hogy egyszerre csak 1 legyen bejelolt allapotban!Cloverben mountold fel az efi particiodat is es ha ott is van clover ott is modosits!
A madár az ász!
-
Extremdigita
tag
válasz Dimebag88 #29335 üzenetére
Szia!
BIOS ban tiltva van a GTX (Wedriver nem támogatja sajna).
A HD 4600 ast valami 31MB os akárminek látja, szóval ott nincs GPU meglátás még neki.
Config.plis be még nem néztem bele, igazából 100 féle megoldás van fünt a weben, és nem akarom mindegyiket kipróbálni. Valami működő tapasztalat jól jönne...Canon EOS 5D mark II+24-70 2.8L, Canon 70-200/2.8 L, , 50/1.7 yashika
-
Dimebag88
aktív tag
válasz Extremdigita #29334 üzenetére
Tiltsd le valamelyik vga t.Szerintem a gtx lesz a ludas!Az nvidia webdriver
Szerintem nem tamogatja!Mi van beallitva config.plis ben?[ Szerkesztve ]
A madár az ász!
-
Extremdigita
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, az alábbi dologban:
Lenovo y50-70 notebookomon fent van a sierra, de nem 100%-osan.
(Intel Core i7-4710HQ - 2,50GHz, 8GB DDR3L Nvidia GeForce GTX 860M /4GB+Intel HD 4600 1500Mb)
Mikor bebootol, a kép szétesni készül kb egy 10mp erejéig olyna mintha folyton föl-le balra-jobbra ugrálna, be is tudok lépni jelszóval de aztán teljesen sötét lesz a kép. Vélhetően vga kari driver nem okés, de szeretnék valami tapasztalatot kérdezni, vagy keresek olyan valakit akitől élőszóban is tudok segítséget kérni[moderálva]
Köszi[ Módosította: Mate ]
Canon EOS 5D mark II+24-70 2.8L, Canon 70-200/2.8 L, , 50/1.7 yashika
-
Urna
tag
válasz Plasticbomb #29320 üzenetére
Felraktam a kext-et de semmi változás , ég az újabb colverrel is tetem egy próbát de semmi. Ötlet?
megint egy -v -s indítás és kép?S10 + Galaxy Watch 3
-
Riot Gin
aktív tag
Feltudnék rakni egy működő OS X-et , csak az egy Niresh Mavericks lenne, én pedig nem erre az op. rendszerre gondoltam. A baj egyébként az, hogy hogy kivitelezzem, hogy tegyem be a kexteket. A kernel nem probléma, de a kextek az én gyengéim. Az hogy beteszem, az egy dolog, de hogy mondom meg a rendszernek, hogy "haver, ezt használd, ne azt"?
-
tlac
Topikgazda
válasz Riot Gin #29328 üzenetére
Tehát csinálok egy boot pen-drive-ot amin kicserélgetem az én operációs rendszeremhez való dolgokat és akkor működni fognak a dolgok?
ez a jó opció
neked az amd proci miatt kernelt kell rajta cserélni
de egyéb esetben mást nem igazán kell módosítani rajta, főként csak egy bootloader-t kell hozzá tenni meg pár kext-etde ha jól értem van már neked egy valamilyen régi működő osx-ed, az alatt könnyen tudsz telepítőt csinálni és azt majd próbálgatni
AMD Athlon II X3 455 processzor
ez itt nálad a leggyengébb látszem, ezzel kezd az utánanézést
-
Riot Gin
aktív tag
Sziasztok! Azt akarom tőletek megkérdezni, hogy én ugyan szeretnék OS X -et a gépemre, de ha már így mondtátok hogy eredetit kéne változtatnom a többi warez verziójú OS X helyett, akkor a kérdésem az hogy miként?
- Tehát csinálok egy boot pen-drive-ot amin kicserélgetem az én operációs rendszeremhez való dolgokat és akkor működni fognak a dolgok?
- Vagy miután egy működő verzió van fönt, azt foltozgatom?
- Kext editor / vagy ehhez hasonló nevű program lesz a segítség az utóbbinál?PC adatok:
Gigabyte GA 970A-DS3P alaplap
AMD Athlon II X3 455 processzor
12 giga ram
Nvidia Geforce 450 GTS 2gb ( Ehhez is van kext csak a franc se tudja mit kezdjek vele!)Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects
-
Smiley
addikt
Egy kis kozerdeku info... 10.12.4 update utan az audio_cloverALC-120_v1.0d-as patch csak az uj r4049-es clover telepitese utan mukodik.
-
Dimebag88
aktív tag
válasz Plasticbomb #29324 üzenetére
Az i7 miatt csak is clover Srácok esetleg tudnátok sierra alá ajánlani valami ventillátor szabályzó progit? Mint pl win alatt a cpuFan?
A madár az ász!
-
Plasticbomb
addikt
-
törölt tag
Lecserélem a régi laptopomat (i7 2630q, hd3000, 8gb ddr3, kikapcsolt gtx540m) amin mavericks-et használtam legacy módban chimera-val.
Az új gép egy Asus gl553 (i7 6700hq, hd530, 16gb ddr4, gtx 960m). Van elvi lehetőség ezen is használni valami osx-et? Ha igen melyikkel érdemes próbát tenni? Clover EFI vagy Legacy módban lenne jobb? -
kicsiii
tag
válasz FіkuszKukіsz #29321 üzenetére
Én feltettem. Nálam sima update klikk és gond nélkül ment minden...
-
FіkuszKukіsz
őstag
A legújabb frissítést felrakta már valaki? Minden OK vagy volt probléma? Pl. webdriver megy, esetleg az új ficsőr a Night Shift is müxik?
Romanes eunt domus
-
Plasticbomb
addikt
Használd a legújabb kext wizard-ot vagy a kext utility-t. A kext utulity esetében csak húzd bele az ablakába amikor fut, majd kéri a jelszavad, és amikor kész, indítsd újra.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Urna
tag
válasz Plasticbomb #29318 üzenetére
Rendben,leszedtem a fakesmc-t ,de hova másoljam át? Mert ha az itteni leírást követném ( tudom hogy nem így készítettem a pendive-ot) akkor a kéne lenni EFI/CLOVER/kexts/Other mappáim, de nincsenek ilyenjeim , csak egy az a három van mint amiket feljebb is írtam. Valamint honnan vegyem ki / hogy tiltsam le a cpu sensort-t ?
S10 + Galaxy Watch 3
-
Plasticbomb
addikt
Nem kell a cpusensor, csak a fakesmc. Azt meg a hwsensors binariesből másolod ki: legfrissebb
-
ChiliChili
tag
válasz Ron Swanson #29309 üzenetére
Ez egész jó és van Chromera is.
Jelszó managernek én is a 1Passwordot használom, nagyon profi alkalmazás, minden téren.
Jó még a Keepass Desktop is, az ingyenes és éppen ezért, sokkal kevesebb szolgáltatás van benne. -
Urna
tag
válasz Plasticbomb #29308 üzenetére
Nagy nehezen megcsináltam a pendrive-ot , se a sierra , se win alól a virtuális sierra, se ott az el capitan sem akarta befejezni az írást , adtam pedig nekik időt ( órákat ) de nem fejezte be. Végül egy gyári iMac sacc fél óra alatt kiírta, mindent megcsináltam , bebootol a Clover de még mindig csak a -x -el bootol. Innen merre tovább?
S10 + Galaxy Watch 3
-
-
Ron Swanson
senior tag
válasz kicsiii #29310 üzenetére
Köszi, lehet megveszem majd, most egy pár napig próbálgatom a LastPass-t. Ahhoz képest, hogy ingyenes szerintem elég jó.
Más:
Sikerült megcsinálnom az iMessaget és a FaceTime-ot úgy, hogy egy eredeti Apple gép ROM és MLB számát injecteltem. Egy fórumon találtam, szóval gondolom rajtam kívül még használják páran. Szerintetek lehet ebből gond? (pl. letiltják az apple id-met vagy valami komolyabb) -
kicsiii
tag
válasz Ron Swanson #29309 üzenetére
Én évek óta 1password - ot használok. Nagyon szeretem. Lehet van jobb is, de nem kerestem azóta, mert ez nekem tökéletes. Van dropbox backup. Telefonra is tudom szinkronizálni. Szóval szerintem szuper.
-
Ron Swanson
senior tag
Szerintetek melyik a legjobb jelszókezelő alkalmazás MacOS-re, illetve Safari-hoz milyen reklámblokkolót ajánlotok?
-
Plasticbomb
addikt
-
Urna
tag
Próbát tettem egy másik pendriveval ( meg a hdd-vel megint, de az se működött) , felraktam rá a Colvert az összefoglaló alapján van is minden , EFi, EFI backup Felhasználók-mappa, de nem bootol alóla, viszont most jön amit tényleg nem értek , a másikon ami alól hajlándó betölteni nem mutat csak összesen 3 dolgot: az OSX Sierra telepítőt, az EFI Backups mappát, ami üres, valamint a Multi Beast sierra edition -telepítőjét és annak egy txt. és egy pdf- jét... ? Hogy működik ez? Biztos van valami amit nem mutat a Finder nekem, és azt kéne másolni, vagy nem is tudom... nem hiszem hogy a Sierra instal app miatt bootolna , de még az is lehet...
S10 + Galaxy Watch 3
-
Ron Swanson
senior tag
Valakinek sikerült Sierrán megcsinálni az iMessaget és a FaceTimeot generált MLB-vel?
Nekem sehogy sem akar összejönni, nagyon úgy érzem, hogy csak úgy lehet megcsinálni, hogy egy eredeti Mac gép MLB és ROM számát adom meg Cloverben vagy felhívom az Apple supportot és talán aktiválják nekem, bár gondolom észrevennék, hogy nem létezik a serial... -
Urna
tag
válasz Plasticbomb #29302 üzenetére
Kérdés : hogy tuom használni / alkalmazni a config .plst-ket, illetve ha találtam a tonymacx86-on az én laposomhoz tartozó SSDT-t akkor azt hogy tudnám használni ?
S10 + Galaxy Watch 3
-
Plasticbomb
addikt
Nézd meg a config.plist-et, de lehet egyszerűbb lenne a pndriveról az efi-t áthúzni a hdd efi-jére, felülírva a hdd-n lévőt.
Kipróbálatlanod, hogy ha van másik üres pendriveod, akkor arra telepítsd fel a clovert osx alól, és próbáld meg indítani. Érdemes megnézni a géped/alaplapodhoz milyen dsdt stb kapcsolókat használtak mások, akiknek működő rendszere van, és azokat alkalmaznod.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Delta Force (2024)
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Windows 11
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple asztali gépek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest