- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sapphi
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #31741 üzenetére
Nekem Intel i5 6600k-m van és az iMac17,1-et használom. Nem tudom, hogy a radeon kártya esetén ez problémás vagy kell neki egy kext. Ennek utána kell nézni.
Az alaplapod alapján mindennek működnie kell.
Ezeket a kext-eket kell feltenned:
Realtek ALC1150
IntelMausiEthernet
USBInjectAllAz oldalamon találsz leírásokat, hogy lehet jól telepíteni őket stb...
http://www.s4pp1.hu/kext-telepitese-es-torlese-terminalbol/
Remélem segíteni fog!
Az alaplapodról pedig ezt találtam:
https://www.tonymacx86.com/threads/storks-gene-build-asus-maximus-viii-gene-i5-6600k-gigabyte-gtx-950.181272/
Nagyon részletesen le vannak írva a dolgok, bár mindennel nem értek egyet, ami benne van, de biztos működőkepés a cucc.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #31739 üzenetére
Szia, le tudnád írni, hogy pontosan milyen hardvereket használsz a hackintoshodban?
Biztosan már leírtad valamikor, de most hirtelen nem találtam meg.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31727 üzenetére
Elvileg nem oszt, vagy szoroz, hogy csak klónozod, vagy újra telepited. Talán probléma abból akadhat, hogy ugyanaz lesz az azonosító a két partíciónak, s a clover meglepődhet.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31721 üzenetére
Hm.Val billentyű kiosztástól is függ?
Nálam a 43" Philips TVmre 65"et ir... S eddig 4Kn csak 30Hzen akarta járatni, most bütyköltem a reggel/délelőtt, és onnantól ment a 4k 60Hz. Valahol olvastam, bizonyos macecknél csak x felbontás/frissitést enged az os miközben a hardver kb ugyanazt tudja.
Yha, és a trimet be kellett kapcsolni.
-
SharpSA
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31717 üzenetére
Alt.
A Windows gomb a Command. -
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31717 üzenetére
windows gomb
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31705 üzenetére
Amúgy eddig a Mac Spec-ben annyit írt hogy HD5000 series de most reggel az Inject EIDT-t (vagy mit) kipipáltam meg az Inject ATI-t és azóta a Mac Specben jól írja azaz HD5870-et ír. De az Inject ATI-t ki fogom szedni szerintem az nem kell hozzá.
Most nélkülük mit is ir? Most, nem eddig, a most a lényeg. System inspectorban lesd meg, hogy a graphichsnál a kártya név alatt a matel api support yes/enabled-e.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31703 üzenetére
szóval az a gond, hogy 2560*1080 helyett 1920*1080as képet kapsz, vagyis levágja a szélét a képnek vagy valami hasonló?
vibrálás? Hjaaa a szin villogása..
SwitchResX
ARGB2101010 to ARGB8888
szinprofilt kell váltani. ha jól rémlik van erre egy beállitás menőpont, szoktam volt többször arra császkáálni, próbálom kitalálni, hogy most megy-e a hdr vagy sem a gépemen. Elvileg kéne menjen... A Kijelzőm tudja, windows alatt működik is...
System Preferences, click Displays, then click Color. itt lesd meg melyik működik rendesen a monitoroddal.
Felbontásra ezt próbáld meg: mac-pixel-clock-patch-V2
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31701 üzenetére
Akkor próbáld meg ezt a mac-pixel-clock-patch-ert. Hátha.
Egyébként nekem is kéne buherálni vele valamit, a 4K kijelzőm felbontását felismeri, de pokoli aprólesz minden, windows alatt lehet skálázni a menüket, betűket, és közben mégis 4kban használom a monitort, nativ 4k felbontáson filmezek/youtubeozok...
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Wiz Khalifa #31699 üzenetére
arra van program.... és van a nevében "X" ha jól emlékszem. .
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31695 üzenetére
Érdemes lehet megpróbálni, de előtte azért lesd meg a sima beálitások között.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31694 üzenetére
Szuper!
Felesleges volt a multibeast, toleda cloveralc scriptje kell neked, a hanghoz, intel nethez a (IntelMausiEthernet) kext szintén othersbe, és az usb heck is megcsinálható nélküle, clover configuratorral kexttopatches résznél beadod a "hacket", és rehabmantól meg letöltöd a kextet és berakod az othersbe.
felbontásnál itt próbáltad?
go to Display
hold down OPTION key
click the radio button next to Scaled
additional resolutions will be listed.
Ne buheráld mégjobban a videokártyát, nem kell. OOB a kártya, akkor nincs vele más teendőd, csak a radeondeinit legyen bekapcsolva. Nálam ugyanez a helyzet az RX480al és az RXVEGA64el is. Csak RadeonDeInit kell, és OOB megy a kártya, mindkettő.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31689 üzenetére
Ezt a windows-os hozzaallast.
Ez most nem neked szol, de minden windows user ezt csinalja, ha nemjo valami kezdjuk legelorol.
Ez csak egy .efi file, ami az ESP particion talalhato. Pontosabban/Volumes/EFI/EFI/CLOVER/drivers64UEFI
mappaban. Erre a particiora a Clover mappan belul csinalsz mondjuk egy temp-et, es ide kipakolhatsz minden ilyen driver-t... meg oprendszer se kell hozza, ugyanis az efishell tudja irni/olvasni azt a particiot. A clover pedig nem csinal mast mint felnyalja es betolti az osszes file-t amidrivers64UEFI
alatt talalhato. -
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31689 üzenetére
Én Othersbe raktam, ahogy az intel lan kextet is, rehabman-ét vagy slice-át töldts le, legyen a legfrissebb... Az összefoglalós nagyon régi. Más nem is kell. Ha van OSX-ed, ott lehet vele játszani. Clover configuratorral felcsatolod a Pendrive EFi particióját, megnyitod finderrel, letörölöd a drviers64efi mappából az osxaptio****.efi-t, majd clover installert futtatod, és a másikat választod ki telepitéskor. A többi jó kell legyen.
Unibeast után mindig célszerűbb a rendes gyalu, de a vanila megoldás után csak akkor, ha már nagyon össze vissza hekkeltél mindent, és fingod nincs mit is kéne fixálni.
Nincs a telepitőben, clover configuratorral a legegyszerűbb felraknod/beállitanod a config.plist-et.
Illetve clover configuratorral tudod állitgatni, hogy melyik osxaptio legyen fenn.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31687 üzenetére
A 2-est, vagy a 3ast, de ne mindkettőt. Én a 3ast tettem most fel, de ne kérdezd, miért, valahol olvastam hogy mit javult, de nem emlékszem... A lényeg, csak az egyiket tedd fel.
FakeSMC kell clover kell, és a clover confi.plistben ez legyen benne:
<key>Arguments</key>
<string>-v kext-dev-mode=1 rootless=0</string>illetve a radeondeinit-et pipáld be a graphics oldalon.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31685 üzenetére
Amikor már nagyon kavarodottnak érzem, mindig inkább letörlöm windows alól egy jó ingyenes partició kezelővel a particiókat a pendriveről, sőt, biztos ami biztos, az első 10-250 MB felül is iratom valami számsorral, hogy biztos ne maradjon nyoma annak, ami ott gondot okozott. Ezek régen EASEUS partition master volt, most meg minitool partition wizardot használok. Sajnos a wines partició manager nem jó, nem engedi legyalulni az EFI particiót....
mindig innen a legfrissebbet.
Legyél biztos benne, hogy az EFI partició üres, a legjobb, ha az egész pendriveot letakaritod. Csinálj egy alap itteni telepitőt, ahogy elnézem nincs szükség unibeast multibeastre, hogy működjön a gépeden az osx.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31681 üzenetére
Azon a képen, miért tölti neked mindkét osxaptiofixdrv-t? VAgy egyik vagy másik maradjon.
Cloverből a legfrissebbet raktad fel? Cloverből tényleg a legfrissebbet rakd fel, volt valami buhera az OSXAptiodrv-kkel..
Ha azután is irja mindkettőt, jobban jársz, ha win alól valami prtició kezelővel letörölsz minden particiót a pendriveről, val az EFI particiódon "be vannak ragadva" a fájlok...
Ja, és smbios-t meg használd a 14,2őt.Ezekkel hogy állsz?:
:ch: Once the BIOS is updated, boot into the BIOS, use the Advanced Mode and make the following changes:
Extreme Tweeker
:ch: AI Overclocker Tuner > X.M.P.
:ch: Extreme Tweeking > Enable
Advanced Items
:ch: System Agent (SA) Configuration > VT-d > Disable
:ch: PCH Configuration > IOAPIC 24-119 > Disabled
:ch: USB Configuration > Legacy USB Support > Auto
:ch: USB Configuration > Keyboard and Mouse Simulation > Disabled <--- See BIOS Note below.
:ch: APM Configuration > Power on by PCI - E/PCI > Disabled
Boot Menu
:ch: Fast Boot > Disabled
:ch: Boot Logo Display > Disabled
:ch: Secure Boot > OS Type > Other OSfakesmcből keresd meg rehabman vagy slice legfrissebbjét ( hwsensorból az utóbbit ajánlom majd, rehabman-é nálam az RXVegára 127 fok hőt ad meg állandóan, illetve a cpu package/vrmhőfokát 110+ fokra veszi, és cpu hűtőként jeleniti meg...)
A radonodhoz meg nem kell semmi más, csak cloverban a radeondeinit-et aktiváld.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31681 üzenetére
A osxaptiofix-bol egyszerre csak 1 kellene... es szerintem neked a 2-es lesz a jo.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31678 üzenetére
Először csak -v kapcsolóval indítsd, mindenféle mókolás hekkelés nélkül. Imac 14.2 smbiossal. Nekem a 16.2 nem működik, pedig a gépem annak felel meg, s egy időben ment is rendesen, de 10.13.2 körül bütyköltek valamit appleék az smbiosokkal, s azóta csak pár smbiossal mennek a gépek.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31676 üzenetére
Persze! A macpro6,1 default-ban csak akkor indul el ha 2db AMD kartya van a gepben... szoval a te esetedben mar itt elbukott a story. Ahhoz, hogy ezt kikapcsoljad mokolni kell a DSDT-vel. Neked szerintem mindenkepp valamelyik imac smbios kell. Regi AMD kartyakhoz (alapbol az AMD kartyakhoz) nem ertek, majd jon valaki aki erre valaszolni tud.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31674 üzenetére
Felejtsd el a 6,1 smbios-t... Azt meg nekem is 1 nap volt beloni az ivy i5-hoz. Keress vmi imac smbios-t.
-
Kisfundy
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #31333 üzenetére
És Ezzel mi újság? nem ez kéne nekem?
-
Kisfundy
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #31324 üzenetére
Csináltam vmweare-el egy virtuális high sierrat,majd az alól unibeast-el készült a telepítő!
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31321 üzenetére
HTPCnek inkább valamilyen kodi megoldást választanák, de ze az én meglátásom...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31245 üzenetére
Szerk.:
Rosszul írtam. Nem a kijelző csatlakozik azzal (mert az Molex csatival csatlakozik úgy világít) hanem a hangerő szabályzó. Mert van az is a gépház elején.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31243 üzenetére
Ezt a negativ hozzaallast... tudod a batrake a vilag
-
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31241 üzenetére
M2-esre raktam notiba... de m2 sata :-)
Amúgy a High Sierra viszi az NVME-st is. -
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31239 üzenetére
Tonymac-nél nézz körül, egy csomó link volt, csak nincs időm végigolvasni :-)
-
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #31237 üzenetére
Itt van egy alaplapos leírás: [link]
-
scream
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31197 üzenetére
Ami cserébe sokkal lassabb lesz. Én használtam Mac Mini-t (a legerősebbet, 1TB FusionDrive, etc), de nagyon gyenge volt szegény. Igaz cégnél, iOS fejlesztésre kaptam, 2 monitorral, nem tudom hogy csak multimédiás célra elég lehet-e.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #31194 üzenetére
A hétvégén megpróbálok erről egy átfogó cikket írni, hogy hogyan kell kext-et telepíteni, mert ezzel régebben én is nagyon sokat küzdöttem, hogy ott volt a kext, de nem ment.
Ezekkel, ha tisztában vagy, hogy hogyan is kell csinálni akkor gyorsan össze lehet hozni egy macOS rendszert. Én nem szeretek programot se használni kext telepítésre, mert nem egyszer fordult elő, hogy megölte a rendszert valami miatt...
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #31194 üzenetére
nem fog egyből menni, be kell állítani
usb hangkártyák mennek egyből (amik nem tudnak spéci dolgokat)
ha azzal nincs kedved szöszölni, akkor ajánlom ezt, olcsó és jó -
Sapphi
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #31191 üzenetére
Olyat nem hiszem hogy találsz, ami egyből menni fog.
Kextelni mindenképpen kell.
Én egy Gigabyte H170N-WiFi lapot használok ez mini-ITX. Az új kiadása a H270-es ha jól tudom szinte mindenben megegyezik. Hang hálózat működik rendesen és meg lehet csinálni, hogy natív wifi kártya legyen benne és akkor az is azonnal menni fog. (Nekem is így van.)
http://www.ibalint.com/epitsunk-hackintosh-t/ további infók a blogomon is vannak. Már egy ideje nem posztoltam, de folytatni fogom mindenképpen.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #31191 üzenetére
Vagy mITX is szóba jöhet. Mert akkor a rég kiszemelt Raijintek Metis házat venném neki.
-
Mr.C
őstag
válasz
Wiz Khalifa #30879 üzenetére
-
Mr.C
őstag
válasz
Wiz Khalifa #30872 üzenetére
Mindegy, ha nem megy úgyis atugorja
Fatbinary legyen benne
-
Mr.C
őstag
válasz
Wiz Khalifa #30867 üzenetére
Ezt még én módosítottam, próbáld ezzel.
slide legyen 0FONTOS: csak ezt rakd be OsxAptioFix2Drv-free2000.efi, a másikat ne
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #30863 üzenetére
mennyi OsxAptio akármi van most bemásolva?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #30861 üzenetére
nem kell, már korábban linkelted
próbáld még ezt az efi fájlt bedobni az előbbiek helyére:
OsxAptioFix2Drv-free2000 -
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #30856 üzenetére
és a mindenféle opcióknál változott a hibaüzenet?
-
petya220
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #30856 üzenetére
De akkor miért nem használja a windows-om???
Nem értem. -
petya220
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #30854 üzenetére
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #30778 üzenetére
Elég a Clover-t újra feltenni.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #30776 üzenetére
ezt lehet trükkös lesz megoldani
OsxAptioFix2Drv-t vagy a OsxAptioFixDrv-t telepítsd még a clover-ből (egyszerre ebből csak egy legyen fent)
ha ez sem oldja meg, akkor lehet kelleni fog még az OsxLowMemFixDrv is pluszbakísérletezz
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #30774 üzenetére
mit jelent az, hogy nem lesz kép?
kikapcsol a monitor? vagy csak fekete képet ad?a -v-t írd még hozzá
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #30772 üzenetére
Kicsit káosz van nálad, ati kártyád van, de a Graph bootflag az nvidiahoz van.
A HD5870 elvileg OOB kéne menjen, inject nélkül. A fakesmc kext az installer efi particóján legyen. -
sad_Vamp
őstag
válasz
Wiz Khalifa #30752 üzenetére
egészen addig, míg nem töltöd le a high sierra-t utána zárolja az apple vagy mifene.
-
mm00
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #30750 üzenetére
Hang: ALC892
Hálózatból meg próbáld ki valamelyik Intel-t a Multibeastből.Olvasd el az előtted hozzászólót és tegyél sima Sierra-t
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #29790 üzenetére
Ha más nem, akkor fakeCPUID-el igen.a hangra meg toleda alc clover patchet használhatsz.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #29778 üzenetére
UP!
Amúgy a G4560-as procit vajon felismeri rendesen az OS X? Mert ugye ilyennel nem szerelnek egy Apple gépet sem.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #29775 üzenetére
a hang ok, a háló ennél pontosabban kellene, de valószínűleg az is ok
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #29772 üzenetére
írd ide, hogy milyen chipek vannak rajta
aztán rá lehet keresni -
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #29765 üzenetére
- Integrált HD610-es VGA-t szeretném ha menne alatta
szerintem nem fog menni
-
kisjimy
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #28834 üzenetére
Akkor ez elég lutri....
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Wiz Khalifa #28477 üzenetére
A mostani gépem is 0-24/7 megy, ha meg mégsem, akkor kikapcsolom direkt. Azt írják, hogy a GCN1-es kártyák gond nélkül mennek, de az újabbakhoz Sierra alatt kell a segéd mindenképpen. (Próbálom kitalálni, merre menjek, Zen még sehol, és kell egy gép öcsémnek, így mindenképpen kell venni egy gépet, és nekem is, meg neki is bőven jó lenne az, ha megkapná a mostani gépemet, én meg egy frisset raknék össze magamnak. Így akár úgy is össze válogathatom, hogy OSX képes legyen a gép. Viszont miindenképpen AMD vgan maradnék, mivel az a cél később is.)
-
henter
tag
válasz
Wiz Khalifa #28228 üzenetére
A saját gépemben egy P5QL-E van, azon hibátlan, de sok ASUS és Gigabite lapon megy
-
henter
tag
válasz
Wiz Khalifa #28225 üzenetére
Nekem se sok, szerintem lapot cserélek. Azért köszönöm
-
henter
tag
válasz
Wiz Khalifa #28223 üzenetére
Minden NV-s beállítást kipróbáltam, amt a neten írtak. Bios-ban csak a sorrendet lehet változtatni a vga-nál, de be van állítva
-
henter
tag
válasz
Wiz Khalifa #28221 üzenetére
Igen, 0-val és 1-gyel is, semmi nem változik
-
szekfizsolt
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #28107 üzenetére
Akkor próbàlkozom a Yosemite rendszerel, mac-en is azt használom.
Tegnap este végül elkészült az El Capitan telepítőm, de az alma jel után megállt... -
leisle
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa #27901 üzenetére
Sziasztok!
1. hackintosh telepítésem.
Egy Asus H81T alapú I3.
128GB-os SSD-re ment az El Capitan, és egy 1TB-os HDDből lecsípett 128GB-os partíción a win10.
(ez volt eredetileg)
A probémám az, hogy teljesen jól műúködik addig, amíg a telepítő pendrive be van dugva (a bootmenűben az SSD van kiválasztva.
Akkor azonban, ha kihúzom a pendrivet, vagy a bootmenűből kiveszem, vagy hátrébb teszem, nem indul el. dob pár pillanatra valami karakteres képernyőt, majd újraindul.
Mi lehet a probléma? (mindent úgy csináltam, ahogy az erre az alaplapra specifikus leirásban van)
Előre is köszönöm a segítséget! -
mgaben
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #27923 üzenetére
Usb WiFi stick? Nézd meg mihez van osx driver. Nekem d-link volt amíg be nem kábeleztem.
Pld a dwa-171, el kapitány driver is van, meg persze vissza felé a többi is. Win 10, Linux ha esetleg több rendszered is van. -
general
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27915 üzenetére
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #27904 üzenetére
itt azt írják, hogy mind megoldható
-
rooney8
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #27909 üzenetére
hdd-vel nálam is cefet lassú volt.
most ssd-van, így másodpercek alatt boot-ol. -
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #27901 üzenetére
A megoldás titok?
-
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #27896 üzenetére
Ezt olvasd el: [link]
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #27894 üzenetére
Nézz utána, hogy milyen audio/wifi/ethernet/card reader chipset van a laptopodban és utána vesd össze azzal hogy támogatott hardverek e az osxben alapból vagy van-e hozzájuk utólag irt driver(kext).
Illetve ha raguglizol hogy "osx support laptop compatibility", akkor fogsz találni listákat es összehasonlításokat. Hajrá!
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #27782 üzenetére
nem is
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27782 üzenetére
Pffff... kellett hozza par honap...
nah majd tlac javitja, ha erre jar.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27713 üzenetére
Azert ezt nem akarom elhinni, hogy ez egy ennyire bonyolult story legyen...
A clover meg a chameleon is ugyanazt a boot file-t tartalmazza, de az osszefoglaloban le van irva magyarul.
Fogsz egy virtualbox-ot, meg egy os x iso-t, megbuheralod a vbox-ot (keress vissza leirtam azt is hogyan kell) aztan felrakod oda, letoltod az el capitant az osszefoglalo alapjan megcsinalod a telepitot, es ennyi.
mflex-el ha nem is siman es nem is elsore, de megcsinaltuk, Te meg itt szenvedsz mar honapok ota ezzel a takolt niresh szarral. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #27713 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy virtualbox-ot felraktam w7 mellé és ott készítettem el a telepítőt. Persze, ehhez szintén oda le kellett tölteni az appstore-ból az El Capintan-t. Ott rátelepítettem a clover-t is. Szerintem a clovert csak win alatt nem tudod rátenni, de ez nem biztos.
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27710 üzenetére
De ez nem windows, minek akarod ujratenni ha mar fennt van?
Amugy meg SMBIOS=NULL ezt ird be a boot args-ba. -
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27708 üzenetére
Akkor neki kell allni turni a logokat es kideriteni, hogy mi is a baja.
Vagy atirod single user modban a smbios.plist-et az imac8,1. -
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27706 üzenetére
Ne legyel ilyen szerencsetlen...
Ezt csinald vegig a telepitett rendszeren. -
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27704 üzenetére
Gondolom a telepitett verzion is szar az smbios.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #27703 üzenetére
Na elkiabáltam...
Szonte ahogy elküldtem a HSZ-t egy perc után megint megfagyott az egész.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #27701 üzenetére
inkább itt beszéljétek meg
de ha mégsem, legalább a megoldást írd le ide a problémával összefoglalva -
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27699 üzenetére
/System/Library/Extensions/AppleTyMCEDriver.kext ezt kell atnevezned mondjuk AppleTyMCEDriver.kext.back-ra, es ujrageneralni a cache-t. Ezt single user mode-ban nem tolti be, ott meg tudod csinalni az atnevezest.
Mondjuk igy:
mount -uw /
cd /System/Library/Extensions
mv AppleTyMCEDriver.kext AppleTyMCEDriver.kext.back
kextcache -prelinked-kernel
reboot -
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27697 üzenetére
Milyen smbios?
-
rooney8
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #27691 üzenetére
hmm, valóban, erre nem figyeltem.
ez nem is olyan vészes árban, bár nem túl biztató ez a leírás(most látom, novemberi a hirdetés...)
de szerintem is jobban járnál egy core 2 quad procival. 7-8k körül megkapod. Smiley amit ajánlott pl.
az más kérdés, hogy elég régi cuccok ezek, és hogy megéri-e erre költeni. -
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27621 üzenetére
-
Snoop-y
veterán
válasz
Wiz Khalifa #27618 üzenetére
Siman latja OSX ha pl Samban megosztod a wines meghajtot.
-
func93
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #27551 üzenetére
Ezt a boot args-hoz kell irni?
-
func93
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #27549 üzenetére
Köszi, kipróbálom este.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #27453 üzenetére
én úgy látom, hogy azon az oldalon megállt az élet
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27185 üzenetére
Az nem mas mint egy mezei ubuntu...
sudo apt-get install ntfs-3g -
válasz
Wiz Khalifa #27183 üzenetére
Ez tényleg elég off, javaslom valamelyik Linux topicot, mivel az Elementary egy mezei linux variáns.
Amúgy gondolom vannak benne az ntfs-hez csomagok ahogy bármelyik linuxban, szóval fuse/ntfs-3g kell rá aztán megy, de tényleg kérdezd meg a megfelelő helyen, az a biztos (vagy a doksi).
-
cildren
tag
válasz
Wiz Khalifa #27113 üzenetére
Pl így: newegg
-
Smiley
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27111 üzenetére
Nem, az OS X alatt nem megy...
-
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27085 üzenetére
Ezt írja a Multibeast:
Audio
Collection of kexts to enable the on-board Audio on your system. Make sure to read the descriptions carefully and only install the correct files for your audio codec. CloverALC patching technique by toleda.
Realtek ALC8xx
Enables audio for motherboards featuring the Realtek ALC269, ALC283, ALC887/888b, ALC888, ALC885/889a, ALC889, ALC892, ALC898 or ALC1150 high-definition audio codecs.
Optional 3 Port (5.1) Audio
Optional for 3 port audio layouts. Remaps audio input and output ports for 5.1 analog support. Adds Devices/Audio/Inject=2 to /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist.
Optional HD 3000/HD 4000 HDMI Audio
Enables HDMI audio on HD 3000/4000 with limited analog output options. May need additional edited DSDT or SSDT and Intel Framebuffer patch for full support. Adds Devices/Audio/Inject=3 to /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist.
Optional HD 4600 HDMI Audio
Enables HDMI audio on HD 4600 with full analog output options. May need additional edited DSDT or SSDT and Intel Framebuffer patch for full support. Adds codec-specific patches for AppleHDA.kext into /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/config.plist.
Universal
Enables audio for most codecs. Uses VoodooHDA which is an open source audio driver for devices compliant with the Intel High Definition Audio (HDA) specification, based primarily on code from the FreeBSD hdac driver. It is intended as an Intel-only replacement for AppleHDA. Enables sound without DSDT patching. Click the triangle to expand and then choose the appropriate version.
VoodooHDA 2.8.6 / 2.8.7 / 2.8.8
Installs VoodooHDA.kext in /Library/Extensions. Also installs VoodooHDA.prefPane in /Library/PreferencePanes, VoodooHdaSettingsLoader.app in /Applications and getdump in /usr/local/bin. -
xedos
addikt
válasz
Wiz Khalifa #27078 üzenetére
Ezt javasolnád? [link]
Ha be van állítva a másik, akkor mi a teendő? Mondjuk nekem semmi gondom a zenével!
-
func93
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #27076 üzenetére
Hmm.. most raktam fel MB-vel a hozzá tartozo drivert.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Wiz Khalifa #27048 üzenetére
De cildren is feltette valahogy. App Store-ban én már nem találom a Yosemite-t.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Wiz Khalifa #27046 üzenetére
Nem, más forrásból szedtem le, amit cildren adott. Azt átmásoltam az Alkalmazásokba.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Wiz Khalifa #27044 üzenetére
Hehe!
Nem.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Wiz Khalifa #27026 üzenetére
Nem veszítek semmit.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #27020 üzenetére
-
30z.Samu
félisten
válasz
Wiz Khalifa #27022 üzenetére
Jó ötlet.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Wiz Khalifa #27020 üzenetére
Este vagy holnap teszek egy kört.
A Mavericks is jó ismerkedés szempontjából, de akkor is böki a csőröm, hogy miért nem megy fel a frissebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest