-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
válasz
adnoctum18 #2096 üzenetére
(#2096) adnoctum18:
1. a widget fölé viszed a kurzort, és lenyomva tartod a az ALT-ot, akkor megejelenik egy X
2. nem csak a sata-s dvd-írókat szereti? sztem nézd meg a POST NUMBER ONE-t
(#2095) Bale_E:
leggyorsabb segítség:
szintént a #1én is mindig innen szemezgetek, ha kell valami nyugdíjas elvtársnak hála
szóval jó az az elsô post, nem kell félni tôle
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Mákos7észta #2097 üzenetére
Pontosan milyen gép ez?
Mert mondjuk az EeePC-ken elég szépen elkocog, de elég sok hardvert nem lehet életre kelteni, tehát nem is maga a CPU a gond ott. De ha teszemazt valami asztali konfigot épitesz akkor ott más a helyzet. tehát milyen konfig ez? -
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #2096 üzenetére
A dashboardosra rájöttem a dvds driver még nincs meg..
-
Mákos7észta
aktív tag
Sziasztok!
Intel Atom alapú PC- n mennyire menne el a Mac OSX? Ja, és a másik kérdés még mindig, hogy az SB700- as déli híddal mi a helyzet? Köszi a segítséget előre is!
Üdv.
Marci -
adnoctum18
senior tag
A widgeteket hogy lehet leállitani a dashboardon?
A dvd olvasómat valamiért nem látja a cucc,ehhez keresek drivert. -
m0h0senator
őstag
Az a helyzet h itt ülök egy 5éves laptop előtt és sírok az osx után. arra vok kíváncsi h erre h lehetne feltenni akár 1 tiger-t is? mert itt a 7vége és vmivel lekéne kötnöm magam.
Gép (most figyeljetek
) cel 2.0 GHz 512 mb ram 20 gigas vinyó
Ami a legnagyobb bajom h a dvd olvasója vmiért nem olvas dvd-t csak cd-t
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
adnoctum18 #2092 üzenetére
Hát mondjuk én már lttam olyat is, aki nem tudta megszokni. De tény, hogy nagyon sok embernek meg olyan magától értetődő az egész. Köztük nekem is. Emiatt döntöttem az OSx mellett, és semmi msért, mert baromira kézre esnek benne a dolgok nekem.
-
adnoctum18
senior tag
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
adnoctum18 #2090 üzenetére
Nem nagyon merném ezt igy kijelenteni, hogy a linux lopott innen. Közös az ősük, ezért lehet hasonló, pl a filestruktúra amit használ, vagy már csak eleve a filerendszer.
Ammeg a másik, hogy addig örüljünk, mig nem hasonlít a windózra
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Nyugdíjas #2089 üzenetére
Szabadjára engeded a leopárdot?
Most is azon lennék,ha működne a wlan... Egyelőre furcsa kicsit páldául az msn kliensnél amikor elindítottam akkor megkérdezte mi a címem meg a jelszavam.
Addig oké,csak a címemet elcsesztem és véletlenül leokéztam,most viszont a fals címmel akar bejelentkezni és nem tudom korrigálni mert csak a bejelentkezőoldalt dobja ki.
Szal ilyen apróságok miatt kell jobban belemélyednem.
Úgy látom a linux sokat "lopott" az osxtől,volt ubuntum és inkább arra hasonlít mint a winre. Szerintem -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
adnoctum18 #2088 üzenetére
Ez a szép benne. Pedig ha szabadjára engeded telipakol bármennyit
De ugyanolyan gyors 8gb-al, mint 1gb-al -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
adnoctum18 #2084 üzenetére
Máshol van ám a @ (alt+Q)...
-
Mákos7észta
aktív tag
van mostanság valami hír az SB700 déli híddal rendelkezőknek?
-
tlac
Topikgazda
válasz
adnoctum18 #2083 üzenetére
és mi volt a megoldás?
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #2083 üzenetére
... megoldottam
az adium msn kliens viszont nem enged @-ot irni valamiért...
mod: a területi beálltásoknál gányoltam valamit
jah a teleptésre meg a video driverekkel volt gond,pár parancs megoldotta amit a telepitési segédlet tartalmazott.
-
tlac
Topikgazda
válasz
adnoctum18 #2078 üzenetére
próbálkozz másik fix-ekkel, másik beállítással, ha semmi, akkor meg másik release-zel
Nyugdíjas:
a mac-es crossover-ben van font antialiasing?
(a linux-osban nincs) -
Nyugdíjas
nagyúr
Jaja, nekem is ilyet szokott csinálni...
Egyébként nekem ma kernel-panic napom van
Már vagy 15x szállt el. Legutóbb kicsit állítottam a BIOS-ban a feszültségeken, lehet már kicsit instabilak voltak a fél éves bellításaim (bár pont a múltkor prime-oltam neki egyet)...
Lekopogom, azóta megy normálisan. Ráadásul a firefox is percenként szállt el, igy memória-instabilitásra kezdtem gyanakodni. Remélem beváltDe hogy miért pont ma jött rá az 5perc, azt ne kérdezzétek.
-
tlac
Topikgazda
válasz
adnoctum18 #2075 üzenetére
melyik útmutató szerint?
-
adnoctum18
senior tag
Nos feltelepítettem a Kalywayt,és az első hszben linkelt útmutató szerint jártam el,most pedig az alma logó után egy kék képernyő fogad és innen nem megy tovább...
Mi lehet a gond? -
-
tlac
Topikgazda
Meghalt a shutdown fix-em.
Hogy lehetne visszaállítani?
Tegnap még rendesen kikapcsolt a gép. Ma meg már nem.Engem viszont zavarnak az ilyen hibák
-
tlac
Topikgazda
Azt hiszem találtam egy hibát.
Ha nincs beállítva jelszó a felhasználónak, akkor nem működik a sudo su... -
tlac
Topikgazda
-
tlac
Topikgazda
Lehet vhogy változtatni a font rendering-en?
Kifolyik a szemem ezektől a homályos betűktől...
Az appearance-nél azt az 5 beállítást kipróbáltam, de mind ronda. -
tlac
Topikgazda
válasz
adnoctum18 #2060 üzenetére
a (working out of box) mit jelent?
azt, hogy kapásból megy, nem kell hozzá heggeszteni
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #2059 üzenetére
...közben felfedeztem az első hszt,így a proci kérdése megnyugtatóen rendeződött
Az energiagazdálkodás és a rejtett partíció kérdései továbbra is fennállnak!mod.. már ezek is megoldódtak!
T60 1952-CTO
Install method: Kalyway 10.5.2, MBR, options: speedstepkernel, Intel GMA950 drivers (Tiger), Powermanagement Bundle, AzaliaAudio, and some patches
Audio works (only output)
LAN and GMA950 works OTB (without artefacts)
Wireless not working; switched to Atheros 5008 802.11abgn adapter (working out of box)
SATA working
sleep works (with vanilla kernel after removing /System/Library/Extensions/AppleLPC.kext)
display brightness keys with old AppleIntelIntegratedFramebuffer.kext
fingerprint reader works with UPEK USB drivers
switching from external to internal LCD not working
DVI over advanced mini-dock not working . .a wlan nem fog menni,ahogy látom a (working out of box) mit jelent?
-
adnoctum18
senior tag
Üdv!
Szerintetek működne az osx egy ilyen notebookon?
Thinkpad t60
Coreduo 2400
1 giga ram
Intel gma950
60 gigás vinyó rejtett partícióval,amit jó lenne meghagyni,de van recovery lemezem,ha minden kötél szakad.
Intel wlan (azt hiszem)
Hang valami alaplapi cucc,nem tudom azzal mennyire kompatibilis.
A legneuralgikusabb pont a proci,mert nem tudom,hogy támogatja e az sse3-mat,és a notebook energiagazdálkodási dolgai.
Tippeket,ötleteket,segítséget várok
Előre is köszönöm! -
Nyugdíjas
nagyúr
Igazából engem az kezdett el azvarni, hogy ha valamit törölnél, akkor kénytelen vagy jobb gomb menüből "Move to trash"-re bökni. És az a poén, hogy a hivatalos shortcut-help szerint is Command+Del-el tudsz valamit törölni, tehát ezek szerint ugye működik a Delete. Közben meg baxik működni.
-
tlac
Topikgazda
-
Nyugdíjas
nagyúr
ActionScript
Sosem akartam programozni,de ezzel erőszakolnak(persze,mert mindenki csak rajzolgatni, meg animálni szeret flash-ben, igy ehhez senki nem ért), aztán anynira nem is vész, kezd megtetszeni. Lényeg, hogy eddig kb. a @ adódott, mint speciális karakter, ezért nem tűn fel, hogy nem találom a "kacsacsőröket".
A spec. karakterek viszont tényleg máshol vannak. Mondjuk enkem ugy kb. 1 hét volt átszokni. -
-
Nyugdíjas
nagyúr
Áhh, te egy Isten vagy
Én meg a kacsacsőröket kerestem pont,mert elkezdtek nyúzni az AS-el, aztán ugyi, ha programoz az ember fia, elég hamar belefut, hogy kellene ilyet irniLegalább ez megvan
Kérdésedre:
Szerintem a legjobb bill. Ha ezek a gombok működnének, akkor tényleg non-plus-ultra lenne. Én vagy 1,5évig folyaton cserélgettem a billzeteimet, és végül ez maradt már lassan egy éve.
Nem olcsó,de nagyon kényelmes (nekem), és tényleg nagyon halk. Valamint annyira massziv az alu-öntvény amiből a test van, hogy tényleg szó szerint embert lehet vele ölniEz nem recseg-ropog, nyikorog az tuti
-
rii
nagyúr
-
Blue@X
senior tag
Hy,
nekem olyan problémám lenne hogy feltelepül a MAC OS X 10.5.5iDeneb, de amiután újrainditja ott van a hiba. Válasszak országot meg billentyűkiosztást, de amikor megkérdezi hogy akarok-e átmásolni, akkor arra megyek hogy nem, de utána megint újraindul az egész(nem a gép, hanem a welcome) és megint kezdi előről(ország választás, billkiosztás)
Mi lehet a baj? Lehet az hogy nincs internetre kötve? -
Nyugdíjas
nagyúr
Gondoltam mai programként utánajárok, miért nem szereti pl. a Home, End, Delete gombokat az OSx, holott gyári alu keyboardom van
Nem jöttem ráPedig de jó lenne...
Valakinek ötlet?
-
mrkevin
csendes tag
válasz
mrkevin #2007 üzenetére
Rájöttem, a Natit csinálja a hibát. Ha az ATIRadeonX1000.kext-ben hozzáadom a device id-met, akkor megy a kártya, de mikor felteszem a Natit.kext, betöltés után kikapcsol a monitorom.
Létezik valam alternatíva Natit helyett, amivel állítgathatom a felbontást?
EAX1600Pro kártyám van PCI Expresszes 256 megás. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
~Ph'vEscha #2032 üzenetére
Jó lenne, ha leirnád, pontosan hogyan csináltad...
Illetve próbáltál más telepítőt is?
-
afk
csendes tag
Sziasztok, olyan problémám lenn, hogy csináltam a vinyómra egy fat32 es particiót a 10.5.2 es kalyway verziónak. Elindul a telepités és a disc utilityben hiába választom ki a os extendede journaled et és erase, nem csinálja meg. Nem tudom hogy mi lehet a probláma, valaki segítsen ha tud pls. Hogy hogy is kell ezeket az első lépéseket megcsinálni. Előre is köszi
-
tlac
Topikgazda
válasz
~Ph'vEscha #2022 üzenetére
na meg pár hozzászólással a kérdésed előtt írtam egy hasonló gépről...
lehet még ma kipróbálom a 10.5.5-ös ideneb-et rajta, háta több szerencsém lesz
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
~Ph'vEscha #2022 üzenetére
Én is lusta egy gyerek vagyok, nade ennyire?!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
~Ph'vEscha #2020 üzenetére
Hát, mitismondjak, ez nem éppen a tudakozódás legmegfelelőbb módja, amit folytatsz
Egyébként le van irva minden amit tudni szeretnél az első hozzászólásban. Aminek elolvassára kérdezés előtt még a topic címében is buzdítunk, szóval nem is értem mit szeretnél...
Valamint a kereső ott bal felül gondolom nem azért van beépitve, mert nem tudtak Parciék oda mit tenni -
~Ph'vEscha
aktív tag
Rosszul vagy rosszat kérdeztem hogy 2 napja nem válaszoltok egy kérdésemre?
-
rii
nagyúr
válasz
Pisztillus #2012 üzenetére
igen
én is gondolkodtam már MAC-ben ... mivel melóhelyen nagyon megszoktam, ezért kellett itthon is OSX, meg apple keyboard ...
de had'ne mondjam mennyi van a vízhűtésemben (asszem bőven kilo fölött, de 2 kilo alatt) ... és kb harmadáért tudnám csak eladni ... a gépet szintúgy ... és a kettő árábl tunék venni valami G5-öt (-: -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Pisztillus #2014 üzenetére
Úgy kell csinálni, hogy ne érintse aza adataidat, akkor már csak a rászánt idő szabhat gátat, annak, mennyit próbálkozol... Persze nem akarlak én lebeszélni a real Mac-ről. Én is azzal tolnám, ha meg tudnék fizettni egy MacPro-t....
-
~Ph'vEscha
aktív tag
#2009?
Vagy másik fajta az ajánlott?
-
biker
nagyúr
válasz
Pisztillus #2012 üzenetére
Csak macerás, mert el lehet vele cseszni a rendszert.
terminal ismeretek nélkül nem javasolt, bár nem lehetetlen -
-
rii
nagyúr
válasz
Pisztillus #1986 üzenetére
szia!
Vladi közelebb vitt a roblémához ...
és az általa linklet fórumon ehhez hasonló okosságokat mondanak a szintén USB-vel szenvedő egyénnek:
Here is a work-around to get the GPS CS1 running on 10.5.2
***Disclaimer - it worked for me on my Macbook Pro Core2Duo - Do Not attempt if you are not comfortable with
anything below... if it breaks, it breaks and you should boot in safe mode (hold shift at startup) to revert to the
original kext***
1. Download the 10.4.10 update from apple.
2. Use Pacifist to extract IOUSBMassStorageClass.kext.
3. Open a terminal window.
4. sudo sh and type your password
5. cd /System/Library/Extensions/
6. kextunload IOUSBMassStorageClass.kext
7. mv IOUSBMassStorageClass.kext IOUSBMassStorageClass10.5.kext
8. copy the 10.4.10 IOUSBMassStorageClass.kext into System/Library/Extensions
9. sudo chown -R system:wheel IOUSBMassStorageClass.kext
Restart your machine - plugin the GPS CS1 and it should mount on your desktop.
What next -
1. I plan to write a shell script to switch kexts when I want to copy data from my GPS CS1
2. I might have a go at compiling my own IOUSBMassStorage.kext... we'll seemár ott bukik az egész, hogy download update?
-
~Ph'vEscha
aktív tag
Sziasztok !
kalyway_leo_10.5.1 mennyire jófajta? felmegy az aláirásomban lévő gépre gond nélkül ?
-
mrkevin
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy feltettem az iDeneb 10.5.5 -öst. AMD patch meg miegymás bepipálva, és megy is szépen. De mikor feltettem az x1600 drivert, betölt, és a monitorom kikapcsol. Ha bepipálom az iDeneb telepítőjében az x1600 PCIE drivert, akkor is ugyan ez a jelenség. Nem tudom mit csináljak vele. Vesában nem az igazi...
Rátettem másik monitort is amit nem a DVI-re hanem a sima VGA kimenetre kötöttem. Azzal se jó...Tud valaki segíteni?
-
zolikaDB
veterán
válasz
Nyugdíjas #1994 üzenetére
Burkoltan se szaroztam... Csak sajnálkoztam, h na ez nem megy, akármit csinálok!
Másik konfigunk:
- CPU típusa: Intel Pentium 4, 1900 MHz (17 x 112)
- Videokártya: NVIDIA RIVA TNT2/TNT2 Pro (Microsoft Corporation) (32 MB)
- Alaplapi lapkakészlet: Intel Springdale i865PE (alaplap: Gigabyte GA-8IPE1000-G)Ezen vajh menne?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Semmi
Átköltöztem az SSD-re, aztán inkább újratettem a rendszert (megnem mondom miért, szerintem csak éppen nem voltam beszámítható
), és nem volt kedvem updatelgetni,mert a kalyway féle 10.5.3 update nekem vágta már haza egyszer a rendszert, pedig elvileg akkor is mindent jól csináltam. (10.5.3 nem emgy fel SU-ból, ahhoz le kell szedni valami módosítottat, ami a telepitett 10.5.2-dnek megfelel)
-
Nyugdíjas
nagyúr
Volt egészen 10.5.4-ig updatelt 10.5.2-m.
De legutóbb, mikor feltettem a 10.5.2-t, akkor már nem nyúlam hozzá, azóta is ezt használom. Tehát a 10.5.2 az alap telepítő.10.5.3. egy hulladék egyébként
Bár ha már ott tartasz akkor a 10.5.4 simán Software Update-en keresztül is lejön.
Bár ez most necces, mert jönne vele Combo Update-ben a 10.5.5 is, ami meg nem megy fel mindenkinek gond nélkül hackintoshra.
Illetve legalábbis itt többen megszivták vele, bár más helyeken meg azt lehetett olvasni, hogy simán SU-val lejön az is.Én pont az ilyenek miatt hanyagolom a frissitést. Nincs most kedvem az ilyen kalandokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest