- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Canon EOS DSLR topic
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #27894 üzenetére
Nézz utána, hogy milyen audio/wifi/ethernet/card reader chipset van a laptopodban és utána vesd össze azzal hogy támogatott hardverek e az osxben alapból vagy van-e hozzájuk utólag irt driver(kext).
Illetve ha raguglizol hogy "osx support laptop compatibility", akkor fogsz találni listákat es összehasonlításokat. Hajrá!
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
func93 #27521 üzenetére
Milyen framebuffert használsz a kártyádhoz? (profil szerint egy radeonod van)
Nekem is csak bizonyos framebufferekkel megy stabilan, amúgy random crashel a gfx driver osx alatt wow mellett.
Az átlag FPS viszont mindenképpen alulmarad a winhez képest sajnos, ez osx betegség játékok terén -
Phantomhive
aktív tag
válasz
DanielK #21507 üzenetére
1) bootloaderben EthernetBuiltin kapcsolo Yes-en van? (vagy ez az opcio mar csak kozmetikai funkciot tolt be?)
2) lnx2mac drivert dobd fel probakeppen. extensionsben nezzed meg, hogy nincs-e esetleg mas halokartya driver felrakva, ha van, tedd ki asztalra, nehogy osszeakadjon.
nincs most jobb otletem
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
lordjancso #21478 üzenetére
ahogy nezem 4gb ram van a gepedben. ha ezt mind odaadod hasznalatra az osxnek azzal megzavarod, hiszen a 4GB a poolod. abbol 2win-2osx legyen. ha vmwareben tobbet adsz meg az osxnek akkor o megprobalja hasznalni is azt nyilvan, csak nem fog menni.
a bibi az, hogy az osx 2gigaval nyogvenyogos. legalabbis szerintem.
ha emulalva akarod hasznalni aktivan, akkor 6-8giga alá nem mennék. procira nem tudok mit mondani, tapasztald ki, hogy jo dolog-e odaadni neki mindet vagy inkabb csak nehany szalat.hetkoznapi hasznalatra inkabb native telepites javaslok, ha az alaplapod tamogatott
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Lazika #21469 üzenetére
ha fehér a képernyő akkor az emlékeim szerint két módon küszöbölhető ki
1) átdugod a monitor a másik foglalatba a kártyán ha van(dvi,vga,hdmi)
vagy
For users who are stuck at a white screen put your computer to sleep while at the white screen with the power button. Then wake the system and the card should now work. Also use Chutoro if the default Framebuffer does not work.
http://rampagedev.wordpress.com/2012/12/04/about-amd-7970-working-with-full-qe/
sajnos nincs tapasztalatom a 7xxx szériában
nálam pl. a framebuffer változtatás oldotta meg a fehérképernyő problémát -
Phantomhive
aktív tag
Én megoldásom, amennyien a processzorod támogatja a VT-x(hardware virtualisation) featuret:
Felmész kalóztorrent oldalra, rákeresel hogy OSX 10.6.8 vmware vagy osx 10.7 vmware. Gusztus kérdése, de lehet valamelyik jobban megy vmwareben mint a másik, ennek utána kellene olvasni.
Letöltöd, elindít, ott van windowsban futtatva egy osx. Azon belül megcsinálod a telepítőt pendrivera, restart, boot a pendriveról, telepít, örül.
-
Phantomhive
aktív tag
Pedig szerintem, ha belegondolsz, nem kérdezett hülyeséget.
Alapvetöen a processzor és a vga pl. olyan komponensek, amik dinamikus órajelűek(jó esetben) azaz a 3.30Ghz-es proci böngészés mellett csak mondok egy számot 1,3Ghz-en ketyeg, mert nincs szükség több kakaóra. Ugyan ez igaz a vidokártyámra, ami minek pörögjön 900Mhz-es magórajelen, amikor 150Mhz is bőven elég a bbc átgörgetéséhez.
Ez a fel-le skálázás nem csak gazdaságos, de szerintem megnöveli a hardwarek élettartamát is, hiszen nincsenek folyamatosan maximum teljesítményen pörgetve az eszközök --> az általános hőjük majdnem csak a fele ténylegesnek --> kevésbé használódik el
és ha innen ráfordulunk arra, hogy a hackli rendszerek alatt sokszor mekkora nyűg pl. a procik turbóorajelének eltalálása, aktiválása, akkor jogos a felvetés és vagy félelem,hogy vajon mindig maxon pörög-e a cpu vagy visszaveszi-e magát?
és ugyanez igaz pl. a vga-ra. én a mai napig nem tudom, hogy hogy viselkedik a HD5670 kareszom odabent, mert fogalmam sincs,hogy mivel tudnám monitorozni a kártya terheltségét, aktuális core/mem órajelét, hőmérsékletétde persze ezt mind elméleti síkon írom és örülnék, ha meg tudnád cáfolni, mert engem is szokott nyomasztani ez a gondolat, hogy mennyivel ehet többet a gépem osx alatt mint win alatt. elvégre nem mac van alatta, hanem traditional pc
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
dzsumpika #20472 üzenetére
szia, nem olvastam végig a posztodat, de
amd-re osxet telepíteni olyan, mint sajtreszelővel rejszolni[...]
ha nem akarsz lehúzni a wc-n több órányi semmittevést a gép előtt, akkor nem szarakodsz vele
ez nem windows, ezt sosem írták meg amdre
egy kenyérpirítóra hamarabb feltelepítem a rendszert, mint amdre
ennél őszintébb jó tanácsot nem tudok adni, tényleg -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Amoonre1717 #20317 üzenetére
véleményem szerint nem nagyon lehet ellenőrizni az osx tisztaságát, mivel nincs is neki nagyon(cd kulcs sincs a lemezekhez pl.)
attól, hogy nem tartozik a fiókodhoz regelt osx verzió, az nem jelenti hogy loptad, mert vehetted a gépet használtan, telepített rendszerrel illetve bitokolhatod akár az usb-n forgalmazott verziót is
az apple nem a szoftverre törődik, inkább a hardware-rel.én Lion óta ugyan azzal a fiókkal használom együtt iphonnal, itunes, stb és nem küldött még levelet az FBI
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
ritterkrisz #20284 üzenetére
Ha be tudsz bootolni mondjuk -x kapcsolóval, akkor mozgassad ki azt az appletymced akármi kextet az asztalra és reboot -f kapcsolóval
elvileg nincs rá szükséged és ahogy nézem az fogja meg a bootot
ha nem tudsz bootolni -x kapcsolóval, akkor próbáljad -s alól
ha úgy se, akkor telepítő pendriveról boot - utilities - terminal és az alól törlöd/mozgatod el
hátha -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #20261 üzenetére
ja hogy ja hogy jahogyúgy
hát látszik, hogy hanyagolom a dolgot egy ideje@Csabee.: legegyszerűbb, ha chameleon wizard nevű progit lerántod és azzal tudod szép GUI felületen állítgatni a rendszerbetöltő tulajdonságait. valószínűleg a file ami kell neked az amúgy itt van: /Extra/org.chameleon.boot.plist
terminal megnyit, beír: diskutil list és megnézed, hogy hanyadik lemezen hanyadik partíció az osx és azt jelölöd meg alapértelmezettnek.
reboot és menni fog. ugyan itt fogod tudni állítani a pre-boot késleltetést(vagy megszüntetni) -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Csabee. #20259 üzenetére
ha v1.0 lapod van, legfrissebb biossal(f9?), akkor itt van egy telepítési útmutató és konfigolás:
http://www.tonymacx86.com/user-builds/75407-success-mountain-lion-gigabyte-ga-z77-ds3h-i5-3570k-ivy-bridge-16gb.html
furcsa, de valamiért nincs premade bios a lapodhoz, pedig a legtöbb gigabytehoz van
ha ez alapján se megy, akkor még gondolkodunk
sose volt dolgom uefi lapokkal, de az feltűnt, hogy 1-2 dologból más kell hozzá, mint a sima biosos lapokhoz -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Csabee. #20252 üzenetére
nem tudom, hogy mi azaz ihack tool szóval hagyd a picsába
sorrend:
- megtudakolod, hogy milyen kextekre van szükséged a géped működéséhez(hang,lan,vga) --> ezeket kiteszed egy pendrivera vagy egy ntfs meghajtóra, amit elérsz osx alól vagy megoldod valahogy(akár a telepítő pendrivera is ráteheted szerintem egy mappába)
- osx feltelepít
- bebootolsz a pendriveról
- bemásolod a kexteket a /System/Library/Extensions mappábabemész: Applications - Utilities - Disk Utility nevű progi indít. az osx meghajtót kiválasztod, nyomsz egy verify disk permissions gombot, ha leketyegett, akkor kiírja jó esetben h a berakott kextjeid nem jók jogilag, alatta lévő gomb: repair permissions vagy ilyesmi
ezután reboot, újra bebootolsz a pendriveról. immáron lesz hang, lan, vga
ha a kextek nincsenek meg, akkor b terv)- letöltöd a MultiBeastet, rádobod a telepítő pendrivera
- osx feltelepít
- bebootolsz a pendriveról
- multibeast elindít, feltelepítesz egy chimera-t(ez lesz a bootloader), kikeresed a kexteket, amik kellenek, bepipálod, feltelepíted és elvileg készen vagymilyen konfiod van pontosan?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Csabee. #20243 üzenetére
what
ha nem csináltál bootloadert és telepítés után pendrive nélkül indul a rendszered, akkor a jézuska volt vagy mi?
biztos, hogy telepítettél bootloadert
vagy b) opció az, hogy egy másik partícióra már tettél korábban osx-et, ami jelenleg az aktív partíciód és annak a bootloaderét használja
nem tudom, de a tökig gyári telepítőlemez nem fog neked PC-hez való bootloadert telepíteni -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Csabee. #20233 üzenetére
arról van szó, hogy amikor megcsinálod a telepítőt, akkor a telepítőfájlok mellé felteszel egy bootloadert is, hogy be tudjad tölteni a telepítőt.
és a telepítés utáni első bootot is a telepítő bootloaderével teszed meg. és ilyenkor van hangod ugye,jól értem?
majd feltételezem a telepített rendszerre is teszel egy bootloadert, hogy ne a pendriveról kelljen bootolni és itt lehet valami kis gubanc, de fogalmam sincs, hogy mi
nem követtem a rendszeredet és nem tudom, hogy hogy épül fel, csak ötletelek. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Mr. Teddy #20217 üzenetére
jelen tudomásom szerint disk utilityvel csak körülményesen lehet kihagyni adatot
talán azt tudom elképzelni, hogy megcsinálod az 50gigás backupot a partíciórl, majd read/write módú képfájlá állítod/alakítod és kitörölgeted belőle azokat a dolgokat, amik nem kellenek, de ilyet még nem csináltam és ez elméletí sikú
alternatív ötlet, hogy kivágod asztalra egy mappába, amik kellenek adatok és azokat rakod egy egy képfájlba -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Mr. Teddy #20200 üzenetére
mi volna, ha a rendszerrel, adatokkal együtt csinálnál koppra egy 1:1 másolatot a rendszerpartícióról?
majd legközelebb, ha újra kell mac, akkor csak bootolsz pendriveról egyet, utilites--disk utility -- kiválasztod az üres partíciót, ahova az osx kellene, nyomsz egy restoret, 20perc alatt visszavarázsolja a régi rendszeredet, terminal alól aktívvá teszed a partíciót, amire restoreoltál és voila, ott van a rendszer, ami volt 1:1-ben -
Phantomhive
aktív tag
-
-
Phantomhive
aktív tag
tehát ha jól veszem ki, akkor a chimera az Uakari personalityt tölti be, ami mellett a geekbench lefut gond nélkül
továbbá a két monitor is működik patentosan, de a flash videók azt a hülye jelenséget produkálják.
itt kissé meglőve érzem magam, mert ezek szerint nem a personality lehet a ludasa hibaüzenetedre keresve találtam egy kísértetiesen hasonló hibát itt: http://www.logic-users-group.com/forums/archive/index.php/t-6582.html
itt azt írják többen, hogy egyértelműen radeon hiba(igazi mac gépeken is előfordul) és apple-oldali a dolog
egy emberkének viszont megoldás jelentett valami egyedi fontok törléseamit megpróbálhatnál még, az az, hogy boot előt beírni, hogy -v -f
majd lehúzod a monitorokat, enter és hagyod bootolni majd mondjuk 1 perc múlva rádugni és megnézni, hogy hogyan reagál a rendszer
olyasmi hibának tűnik, hogy szarul azonosítja be a monitorokat a driver talán és lehet nem is a personality a ludasvan még 1 dolog, amit talán megpróbálhatnál, de semmit nem tudok garantálni
vvan egy EDID nevű kód, ami -ha tudomásom nem csal- akkor a monitor tulajdonságait ismerteti meg az őt használó rendszerrel.
előszokott ferdülni, hogy pl. az osx rosszul ismeri fel a monitort és emiatt nem engedi a natív felbontást meg ilyenek. nekem is gond volt ez, így én is végig csináltam ezt a procedúrát(nem nehéz)dióhéjban úgy néz ki a dolog, hogy windows/linux alól ki kell nyerni a helyes EDID infót mindkét monitorhoz(gondolom hogy mindkettőhöz meg kell csinálnod, nem tudom h ekkor h reagál a dolog) és ezt az infót beírni egy fileba OSX alatt(érdemes erről később backupot csinálni és OSX újraelepítésnél csak be kell másolni, repair permissions és rendben vagy. én is egy évekkel ezelőtt szerkesztett filet teszek be mindig)
itt van a guide:
http://www.insanelymac.com/forum/topic/208410-fixing-scrambledstretched-or-wrong-resolution-laptop-display-problems/ebből feltételezem, hogy a B solution fog neked segíteni, mert feltételezem, hogy az OSX sosem veszi fel neked helyesen az EDID infót meg ez a biztos is
windows alatti EDID-t asszem ezzel tudsz kiszedni: http://www.entechtaiwan.com/util/moninfo.shtm
-
Phantomhive
aktív tag
-
Phantomhive
aktív tag
ezeket az eredményeket milyen bootolás mellett érted el?
valami egyedi personalityt adtál meg az aticonfiggal vagy hagytad GE=Yes-en és automatán rendelt hozzá a chimera?
+ terminalba ezt írd be: ioreg | grep ATYés az első mondjuk 20 sort másold csak be, hogy lássam milyen personality van hozzárendelve most a rendszerhez
mert ez különös. alapvetően a kártyád OOB támogatott, hiszen maga az apple is forgalmazza ezeket a kártyákat a mac pro gépekbe
kextet nem kellett szerkesztened és mégis van QE/CI, ami azt jelenti, h a kártyád különösebben nem lehet egyedi szerencsére, mint nekem, tehát a szokásos dev id-t kaphattaráadásul a geekbench is gond nélkül lefutott nálad láthatólag nem rossz eredménnyel, tehát a most betöltött personality sem lehet túl rossz (általában a rossz personality kiszokott bukni a geekbench/steam/dvd player indításánál és kifagy az alkalmazás)
most egyetlen remény lehetne az, hogy több personalityvel is megy a kártyád és egy másik is jó lehet (bár ahogy látom végigzongoráztad őket)
még megnézhetnéd továbbá, hogy a console.app-ba (balra szűrésnél állítsad be,h mindent mutasson) nyomj egy cleart és próbáld reprodukálni a hibát, hátha elkezdi teleszemetelni valami a logot, amiből kiszűrhető a hiba
hirtelen ennyi jutott eszembe a dologgal kapcs
még nem láttam sose ezt a jelenséget -
Phantomhive
aktív tag
mindenféle aticonfig nélkül, GE=Yes beállítás mellett bootolj egyet és dobj be légyszi egy ioreg | grep ATY parancs eredményt
illetve a System Profiler graphics részéről egy screen shotot vagy csak másold be( a kártya dev.id-je érdekelne főleg meg hogy minek ismeri fel)elkezdett érdekelni a dolog, mert régen én is borzasztóan sokat szívtam az ati kártyámmal és emiatt rengeteg dolgot én is megjártam..
mivel időközben kapcsolódtam be a topicba, meg kell kérdeznem, hogy a .kext fájlokba módosítottál-e bármit is eddig?a geekbench nevű tesztprogramot jó volna ha be tudnád szerezni és meg kellene nézni, hogy elindul-e egyáltalán és milyen eredményt hoz (ha lefut egyáltalán)
ha volt dvd-olvasó a gépedben osx telepítés közben, akkor elvileg van egy DVD Player appod telepítve. azt nézzed meg légyszi, hogy elindul-eezekkel nagyjából körbe tudom lőni, hogy mi lehet a helyzet odaát
-
Phantomhive
aktív tag
Próbáld meg esetleg az aticonfigot megadni GraphicsEnabler=Yes mellett is
mondjuk Hoolock,Vervet, Eulemur valamelyikével. bár a fene se tudja hogy mi a jó neked
elkezdtem én is googlezni és ellentmondásokba ütköztem és nem akarlak megvezetni a GE kapcsolóvalnetkas oldalán talán pont netkas írta, hogy GE=no esetén nem tölti be a configot, de több fórumon láttam sikereket aticonfig GE=Yes mellett is
az a baj,hogy kijöttem a gyakorlatból kicsit, mert tavaly okt. óta hozzá se nyúltam az osx konfighoz, csak néha átjárok rá Logicot használni
ha jól emlékszem, akkor a terminálban az ioreg | grep ATY paranccsal le tudod kérni, hogy milyen personality van éppen betöltve a kártyádhoz(ezzel pl. tudod ellenőrizni, hogy GE=Yes/no esetén mi a fene van)
arra vigyázz, hogy asszem 1-2 personalityvel pl. megállhat a boot fekete képernyőnél, ilyenkor elvileg a -x kapcsoló visszahozza a rendszert, de a legtutitbb ha van 1 telepítőpendriveod, amiről bootolva elindulhat a rendszer mert arról tölti be az org.cham-- filet
ha nem, akkor akkor bootolva tudod felülírni a filet backupból -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Phantomhive #19981 üzenetére
ja meg a graphicsenabler legyen kikapcsolva. ellenkezőesetben a bootloader önkényesen fog betölteni valami neki tetsző personalityt
-
Phantomhive
aktív tag
/Extra/org.chameleon.boot.plist
vagy
/org.chameleon.boot.plistamelyikből töltődik neked a rendszer, azt megnyitod és beleírod a környezetnek megfelelően hogy pl
<key>AtiPorts</key>
<string>2</string>hogy a számnak pontosan milyen értéknek kell lennie, arról nem tudok pontosan nyilatkozni, de az a gyanum, hogy a kártyádon lévő portok számát kell megadni
a másik pedig a kártyád personalityjére vonatkozik, amit én nem tudok, de sztm. a google pikk-pakk kidobja
oda meg mehet a fenti példa szerint a personality neve ( http://legacy.tonymacx86.com/viewtopic.php?t=46392 )utóbbi dolog mondjuk sajnos trükkös lehet esetenként és lehet, hogy végig kell próbálnod egy csomót
nekem pl.HD5670 kártyám van, amihez Vervet personality jár az esetek 95%-ban, de nekem mivel ilyen berhelős, tuningolós gyártótól való a kártyám (VTX3D) nem csak a dev.id más, mint az 5670 kariknak, hanem a personality is (Hoolock)
a personalityvel kezdeném amúgy a tesztelgetést, nem a porttal, az valóban tud ilyen dolgokat eredményezni
nálam pl. hibátlanul ment a kártya Vervet personalityvel, de a steam játékok, a dvd player meg a geekbench pl. indításnál csontrafagyott. más minden ment -
Phantomhive
aktív tag
válasz
kalimist #19720 üzenetére
van egy killmouseaccel nevű kis plugin vagy micsoda a rendszerhez. egy pár kb-os file, amit be kell másolni a home könyvtáradba, restart és utána 1:1 windows-szerű lesz a reakció meg minden. chmode flags paranccsal meg le lehet rejteni és mintha mi sem történt volna
ha érdekel, akkor előkeresem és csatolom -
Phantomhive
aktív tag
válasz
peterattila #19284 üzenetére
Én már csináltam, de telóról vagyok. Ha éjfélig nem reagálok, akkor tolj egy privit, mert elfelejtettem. Pár éve már megcsináltam magamnak a filet és azt másolom be minden telepítés után.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Mr. Teddy #19160 üzenetére
Hirtelen azt mondanám, hogy tedd újra bátran a windowst, de ML telepítő pendrive és/vagy egy rBoot cd legyen kiírva és legyen kéznél.
Ha megvagy a windows reinstallal, akkor berakod az egyiket, boot róla. Látni fogja az OSX-et, bebootolsz rá és lefuttatsz egy chameleon telepítőt. Ha még mindig a windowst erőszakolja be, akkor terminal alól fdisk -e paranccsal aktívnak jelölöd az osx partíciót.Ha ezek nem rázzák helyére, akkor nem jó a tippem
Ha nem kapsz jobb ötletet, akkor állj neki ennek szerintem. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
#68216320 #19061 üzenetére
Hibaüzenetet nem írtál, de gondolom ez érint: https://discussions.apple.com/thread/4479198?tstart=0
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
kisjimy #19053 üzenetére
igen, de a terminalba írjad.
illetve nem; egyáltalán nem biztos, hogy menni fog.
angol tudás nélkül pedig borzasztó problematikus dolog az ilyesféle dolog, mivel a tudás 95%-a angol nyelven lelhető fel a neten, amit szinte biztosan senki nem fog szabadidőben lefordítani -
Phantomhive
aktív tag
válasz
#68216320 #18933 üzenetére
Ó, hát akkor itt nincs is kérdés.
Nem értek mélyen a dsdt-hez, de ha ebben a kódban definiálni tudod a kilövendő gpu-dat, akkor probléma megoldva. Nem tudok sajnos tanácsot adni, de ha adsz szerintem egy nyers dsdt windows/linux alól meg ezt hozzá linkeled 1 poszthoz valamelyik hacintosh fórumon és szépen pislogsz, akkor szerintem összerakják neked a dolgot vagy ilyesmi.
Van egy Mald0n nevű hapsi, aki elég nagy dsdt gurunak tűnik InsanelyMac-en, őt megpróbálhatnád megkeresni és jól megkérni. -
Phantomhive
aktív tag
-
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
szabonagyur #18913 üzenetére
halvány elképzelésem sincs. konveráljad át valamivel. ilyen gondom még sosem volt.
de ha dameon-tools segítségével be tudod tölteni a képfájlt egy virtuális meghajtóra, akkor onnan is kezelni fogja neked a vmware. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
szabonagyur #18911 üzenetére
vt-x támogatás kelleni fog a cpuba, ha gond nélkül akarod telepíteni.
ennek hiányában vinnyogni fog a vmware és olyan hackelésekhez kell folyamodni, amit én régen nem tudtam megoldani valamiért (de ez ne tántorítson el)
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
szabonagyur #18908 üzenetére
igazából tudsz: vmware feltesz, abban telepítesz egy osx-et (snow leopard, lion, mtlion, tök8) és az alól megcsinálod. reboot és telepítesz.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
mAtech #18896 üzenetére
esetleg tedd meg azt, hogy System Preferences - Network - fent Location majd Edit Locations
+ gomb, adsz 1 tetszleges nevet, pl.: Thomson majd Done.
Bal oldali fehér listában ne legyen semmi(ha van töröld ki) majd + gomb és Interface alól válasszad ki az USB-s csodát. Service név mehet neki megint Thomson vagy amit akarsz. majd középtájon Configuration: Using DHCP
Ez egy tök hétköznapi, gyakorlatilag automatikus konfigurálás. ha ez megvan, akkor jobbra lent Apply és el van mentve minden beállítás.
ha nem jó, akkor passzolom. ez az usb-s jel nekem is újkeletű dolog valamennyire, (régi dsl modemem tudott ilyet, de sose működött
).
továbbá a kérdést rossz topicban tetted fel, mert mi itt az osx berhelésével foglalkozunk.
http://prohardver.hu/tema/apple_laptopok_macbook_macbook_pro_ibook_powerbook/friss.html
http://prohardver.hu/tema/a_nagy_mac_topic/friss.html
ezen a két helyen talán több sikerrel próbálkozhatsz.
-
Phantomhive
aktív tag
intel gma4500M (laptop obviously) mennyire döcög osx alatt?
2010-es posztokat találok, ahol annyit írnak, h natív felbontás van, de qe/ci-t sehol sem említenek. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
spyduck #18853 üzenetére
The Unarchiver
Ennél egyszerűbb és rendszerbesimulóbb kicsomagolót még sose láttam osxre. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
gzbotii #18834 üzenetére
http://g560i3.blogspot.co.uk
ez alapján telepíthető, de a szövegből úgy bogarásztam ki, hogy a G560-as laptopokat nem egységes konfigurációval gyártják, szóval erős hardwares eltérések vannak.
windows alatt tolj egy dxdiag parancsot futtatásban és mentsd le a kapott diagnosztikai adatokat(nem tudom pontosan hogy hogy kell, mert nincs windowsom éppen, de meg fogod találni) és azt csatold ide 1 posztba vagy privátba és kitaláljuk, hogy pontosan mid van.
bár egy everest féle report 100x jobb volna, ha belegondolok. elvileg abban minden egyes hardware meg lesz jelenítve, ha mázlink van.
-
Phantomhive
aktív tag
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
gzbotii #18830 üzenetére
felsorolom, hogy miken hasalhat el egy osx telepítés: amd cpu, integrált intel videokártyák legtöbbje, integrált vga alá nincs driver(ati,nvidia), hangkártyához nincs driver(vagy hiányos és nincs mikrofon bemenet), hálókártya alá nincs driver, wi-fi kártya alá nincs driver, bluetooth alá nincs driver, webcam alá nincs driver, kijelződet nem fogja elindítani a rendszer csak a külsőleg csatlakoztatott monitort, dual-vga laptop esetén esélyes, hogy nem fug tudni váltani a rendszer a két vga között, lehet, hogy nem fog működni a teljesítmény szabályozás(mindig maxon vagy legalacsonyabb állásban futnak az eszközök-cpu,vga-).
valamit biztos kihagytam.a telepítés egyszerű. a jó driverek összevadászata már nehézségekbe tudhat ütközni.
nálad az a gond, hogy nem írtál meg a fentiekből semmit a processzoron kívül, így amit most tudunk a laptopodról az az, hogy van benne egy intel proci, meg 4gb ram. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Maximusz #18827 üzenetére
ha nincs semmi veszítenivalód, akkor javasolnék egy újratelepítést.
osx-ml
xp
és lehetséges guid.
osx feltesz, windowsnak partíció előre megcsinálva és telepít(ahogy eddig is)
majd az osx telepítőről bootolod a laptopot és felfogja kínálni az osx-et is indításra(ami a háttérben történt nálad: ha osx után windows telepítesz, akkor a windows átveszi a "hatalmat" és a saját rendszerbetöltőjét fogja automatikusan használtatni veled, ami persze nem tud osx-et betölteni)
ha osx-be sikerült így bebootolni, akkor letöltesz egy chameleon telepítőt vagy ilyen tonymac-es chimerat, tök mindegy. felteszed majd Terminal.app megnyit és pötyög
sudo -s
<jelszó>
diskutil list (megkeresed, hogy hanyadik lemezen, hanyadik partíció a mountain lion)
fdisk -e /dev/rdiskX (ahol X= a lemez sorozatszáma. ha 1 winyód van, akkor általában(!) a 0. lemez az, tehát /dev/rdisk0flag 1 (vagy 2 vagy 3, attól függ, hogy hanyadik partíción van az osx)
write
yes
exit
exit
restart.
örül.
(amit csináltunk: ha több partíciód van, akkor meg kell jelölni, hogy melyik legyen az aktív partíció, amiről a rendszerbetöltőt akarjuk betölteni. ha a windows maradna az aktív, akkor a windows rendszerbetöltő töltődne be.)ha minden klappol, akkor 1 chameleon bootloader fog bejönni, ami tud mind windowst, mind osx-et bootolni obviously.
ha nem telepítgetnél újra, akkor lehet barmolászni azzal, hogy először windows xp cd be, csapatsz 1 javítást, hogy bootoljon a windows és ne kékhalálozzon el(gondolom nem szeretik egymást a grubbal vagy a fene se tudja. ha nem kell linux, ne legyen fent szeritem. elég ha live cd-ről tudsz bootolni, akkor ha már minden kötél szakad)
ha ez megvan, akkor az osx telepítőről bootolsz és osx-et indítasz és a fent leírtakat végrehajtod a chameleon telepítéstől.remélem tiszta voltam és követhető.
hajrá!ps: ja és grub partíció legyen, azt komázza az osx(meg eleve asszem csak arról lehet gányolás nélkül bootolni). windows xp nem tudom, hogy hogy éli meg, de nekem windows 7 gond nélkül megy alóla.
-
Phantomhive
aktív tag
Tegyük fel, hogy kifejlesztesz egy szoftvert, amivel a legtöbb számítógép képes lesz mondjuk teszem azt az agyhullámmal való vezérlésre és ezzel segítesz az emberek egy közösségén(ők a hackintosh közösség megfelelői).
Ezt a szoftvert egy közösséggel fejlesztettétek ingyen, szabadidőben, mindenféle anyagi támogatás nélkül. Ezt a rendszer elég nehéz beüzemelni, blabla. Léteznek leírások, videók, fórumok, sok egyéb forrás, ahonnan megtanulható a rendszer működési elve és a beüzemeléséhez szükséges tudomány is elsajátítható.
A programozók ingyen adják a programot, a felhasználók ingyen kapják a programot.
A programozó elégedett, mert segített embereken, a felhasználó boldog. A közösség szépen építgeti magát belülről, egyre nagyobb és nagyobb és nagyobb és egyre több dolog lesz támogatva és mindez ingyen pénzből gyakorlatilag. Csak néhány jó lelkű támogató van, akik az oldalak/fórumok fenntartásában segítenek vagy esetleg hardwarekkel támogatják a dolgot.Egyszer csak paff, jön egy marék ember, akik harmadik félként beállnak a felhasználó <--> programozó közé.
A programozóktól ingyen kapják a programot, de a felhasználóknak már pénzért adják tovább és nem fizetnek a szerzett jövedelemből semmilyen járulékos összeget a programozóknak, akik megteremtették eleve a lehetőséget, hogy ők (hívjuk őket zsivagooo szavával) a "vérszívók" utána pénzbeli javakra tehessenek szert nagyjából azért, hogy csinálnak egy telepítő pendriveot, feltesznek egy más által megírt rendszerbetöltőt, feltesznek egy más által megírt hálókártya drivert, egy más által megírt audio drivert, fake-smc kextet, sata kextet, usb3 kextet, sorolhatnám.
Mind-mind más munkáit másolják, amiket kb. 10 perc alatt vadásztak össze a fórumokon.1 óra alatt működőképes hackintosht varázsolnak(mivel csak specifikus hardwarekre hajlandóak elvállalni a telepítést természetesen) és zsebreteszik a 10-20ezer forintjukat.
Gyakorlatilag a programozót maximálisan megkárosítják és tulajdonképpen a felhasználót is, mivel amit a "vállalkozó" megtesz, azt nagyjából ő is megtudná tenni (utálni fogsz zsivagoo
) Ennek a követésével.
Remélem logikusan levezettem a dolgot és nem kell elmagyaráznom, hogy ez morálisan hogyan hat mind a programozókra, mind a közösségre és hogy mit fog ez eredményezni.
Továbbá tonymac is gyakorlatilag ezt csinálja azáltal, hogy összelopkodja a programozók munkáját és saját néven kiadja Multibeast néven.
Kétségtelenül nem kér érte pénzt (még), de megkockáztatom, hogy vannak adományozó gombok a weboldalon. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
DJackson #18775 üzenetére
"Replaces the current IOUSBFamily.kext and IOUSBMassStorageClass.kext in /System/Library/Extensions with the unmodified 10.6.2 and 10.6.4 versions for LGA 1156 motherboards that don't enable Rate Matching Hub in BIOS."
org.chameleon.*-ban be van pakolva az USBBusFix=Yes (vagy valami ilyesmi?)
(Ha nem ismered a parancsokat, akkor Chameleon Wizardot kapjad le. Sokat tud segíteni és tanítani) -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Phantomhive #18756 üzenetére
na amúgy én megoldottam ezt a szutykot.
nem vagyok benne biztos, de úgy néz ki, hogy a vga volt a ludas.
ami történt: AMDAccelerator kextbe beadtam neki a device id-t, viszont úgy gondoltam, hogy Redwood(asszem) alá adom be, mert hogy hát miért ne, a HD5670-es kártyák Redwood alatt vannak. Butult is a rendszer meg hasított, de mint feljebb írtam, crash.Na egye fene, beadtam neki a dev id-t a Juniper alá és kb. 1.5 órája atom stabilan fut és veszett gyors a lelkem. Maradjon is így.
Viszont alternatív kérdés.
Gigabyte H61M-D2-B3 lapom van. ALC889 chip van rajta. DSDT van szerkesztve.
Felrakom azt a modifikált(talán 10.7.2-es) ALC889 kextet. Lesz is hangom, mikrofon, line in, stb.. csoda
Viszont amikor 1 ideig semmi nem küld hangot, akkor olyan, mintha "elaludna" a hangkártya, amit aztán az követ, hogy ha hang jön, akkor pukkan 1 csúnyát(mint amikor testeli az ember a jack kábelt, vagy mittudomén bekapcsolsz 1 gitárerősítőt.)Ez mitől lehet és van-e esetleg rá gyógyszer?
-
Phantomhive
aktív tag
Fogalmam sincs, hogy hogy, de sikerült összekalapálnom mountain lion alatt a QE/CI támogatást a speckó VTX3D HD5670 kártyám alá.
Talán az segített, hogy 10.8.2-re updateltem a rendszert, talán az, hogy 1 hónapot pihentettem a dolgot és felfrissülten estem neki, nem tudom.Viszont mióta megy a qe/ci, boot után pár percel(bár inkább úgy tűnik, hogy amikor elkezdek valamit csinálni a rendszerben, nem csak áll a desktoppon) akkor csatt, kernel panic.
sütöttem egy képet a hibaüziről: itten e
Általában kitudom bogarászni ezekből az üzenetekből, hogy mi lehet a ludas, de most semmit nem tudok belőle kiolvasni.
zsivagooo apánk említette lejjebb azt az acpi fixet. insanelyn meg is találtam, beraktam, de ugyan úgy elszáll KP-vel.Lehetséges esetleg, hogy valami bios/energiagazdálkodási hiba ?
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
sp@rtan #18410 üzenetére
nekem is így volt, de jött egy firmware frissítés(EPC3925-ös cisco router)
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125551-120412c
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125551-120412c.bin
Firmware Build Time: Apr 12 10:10:22 2012és amióta ez van rajta, megy minden ilyen hálózati dolog lan-wlan között.
itunes wi-fi sync, stb..@(#18414) zsivagooo: ez szomorú. Ubuntuval bohóckodtam pár hete.
Egyszerűen nincs türelmem ahhoz, hogy állandóan libraryket vadásszak a neten ahhoz, hogy fusson valami program. és a legtöbbször az apt-get install paranccsal se sikerült begyűjteni, amit akartam.
a linux nekem nem elég amerikai-ready. maradok windowsos pistike -
Phantomhive
aktív tag
inkább a halál
küzdöttem vele. mármint a haklival. 1440x900-as felbontásig sikerült tornázni, de állandóan felpörgette a ventilátort és élvezhetetlen volt a használat sajnos. wifit se sikerült beüzemelni, de legalább a tácspad jól ment.
sajnos nem értek a laptopokhoz, de sejtem hogy képtelenség bele begyömöszölni valami discrete vga-t, amit kezelne vagy lecserélni kompatibilisre az intel vga-t.
igazából tök ingyen jutottam hozzá a géphez ill. kis túlzással ingyen. 20ezer huf volt, mert új kijelzőt kellett vennem bele.
amúgy király.
telepítek rá egy W8RTM-et. megnézem, hogy mit alkottak a redmondiak.ha pedig ismertek olyan alakot valahol a hackintosh scene mélyén, aki pénz ellenében hegesztene nekem kextet, akkor várom privátban a nevét, címét.. simán megérné, ha nem kér érte embertelen árat, amiből akár laptopot is vehetnék
-
Phantomhive
aktív tag
Haliho!
Sikerult szert tennem egy brit verzioju Dell Inspiron 1750 laptopra. (deidegesito a magyar kiosztashoz kepest ez
)
Sikerult feleroszakolnom ra egy 10.6.6-os snow leopardot.
Felment, butul, orulok. Etherneten OOB volt net kabelrol(wifivel meg nem szarakodtam, max veszek e-bayrol kompatibilis kartyat bele, ha ez nem jo. lattam, h cserelheto ebben).A helyzet: Olyan vga van benne, amit az osx nem is tamogat illetve nincs is irva hozza kext.
Erre hasonlit a legjobban a gep.Valami Intel GMA4500M van benne vagy micsoda. Ha QE/CI-t nem is sikerul ra heggeszteni, a nativ felbontast valahogy lehetseges-e elerni szerintetek?
Nincsenek komoly elvarasaim a gep fele. Netezos, szemelyi gepnek szeretnem(kep nezes, net, levelezes, zene, stb...)
Es jo lenne, ha full felbontason menne. Az asztali gepemet pedig vegleg atalakithatnam csak alkalmi hasznalatra, ha jatszikolhatok. -
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
kenny123 #18275 üzenetére
típus, konfig?
minden adatot adj meg pontosan és/vagy ha tudod, akkor magad is rágooglizhatsz ha mögé írod, hogy osx vagy osx86 és láthatod, hogy van-e értelme próbálkozni.
a nehézségi listán az amd proci a legelső. a 2. a laptop-ok(amd-s laptopokat említeni se érdemes)
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
peterattila #18137 üzenetére
GetDataBack NTFS nevű programot tudom javasolni.
-
Phantomhive
aktív tag
Asrock lapok felejtosek. Én is évekig nyuztam egyet és bár win alatt teljesen oké, osx alá moddolt bios kell(a nem létező olasz tudasommal sikerült kibogaraszni a filet és a telepítési módot.
)
Net nehéz szülés, hang 10.7 után nem volt vodoohda kexttel, applehdat nem tudtam patchelni működőképessé.
Egy szívás minden asrock lap osx alá.
Ha nem vagy poweruser, aki kextet ír magának akkor csak a gigabyte maradhat. -
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
sellerbuyer #17731 üzenetére
bootolj továbbra is a -v kapcsolóval, de toldjad meg egy -GraphicsEnabler=No paranccsal is, hátha akkor bebutul. Esetleg -talán- ha így se megpróbálhatsz egy -x parancsot is.
Ha így se, akkor kellene szerkeszteni DSDT-t az alaplapodhoz(ha esetleg még nincs vagy ha nincs hozzá előre elkészített, letölthető fajta). Azt ráteszed a pendrivera (Extra mappa).
Illetve szintén a pendrive Extra/Extensions mappából töröld ki(mozgassad ki valahova) a NullCPUPowerManagement.kext-et, hátha ez fingatja meg (nekem emiatt állt már meg korábban) -
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17715 üzenetére
Ja ez stimmel és tény, de nem túl szolidáris dolog elvárni is.
Avagy elmész egy autós topicba, hogy "uraim: 1.4-es opel astra kocsim van. nyaranta random le szokott fulladni a motor a piros lámpánál. mi lehet?"
mire ők elhajtanak, hogy végezz el egy autószerelő iskolát, hogy értsed, hogy mi ez. szegény kocsi user használni akarja, nem érteni a működését a verdának.
ja és közben csak annyit kellene mondaniuk, hogy öreg: cseréltessed ki a lambda-szondát, mert valszeg fosul keveri a levegőt a züzemanyaggal és csók.
elvonatkoztatva Henry Fordtól és így az autótémától:
a fenti példa simán applikálható a hackli userek nagy részére is.
Csak össze akar kalapálni egy hacklit és használni. annyi.
szerintem.(opel astra-osx64 párhuzam: mindenki, aki használtan vesz 93' körüli astrát az általában tudja, hogy romlékony autók. render fos az ékszíj bennük, csúszik, nyikorog. random elektronikai hibákat produkál(kitilt a kocsi, ki-be kell kapcsolni a riasztót), stb.. mégis megveszik. osx64 userek is tudják valszeg. mégis felteszik. mert valahogy életrekelthető. biztos ilyen az emberi természet. vagy csak a spórolós természet
)
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17664 üzenetére
ez tiszta sor és alapvetően igazad van, ha az embernek megvan a tudása, ideje és elszántsága arra, hogy tanulmányozza az unixot és kexteket heggesszen magának.
de garantálom, hogy egy zenész pl. nem fog kexteket heggeszteni az MSI alaplapjához, inkább vesz egy HCL listán zöld pipás Gigabyte lapot 11ezer magyar forintért és le van fektetve az osx-es szopódásainak a 75%-a. vesz hozzá egy korrekt diszkrét kártyát vagy támogatott integrált gpu-s cpu-t és dörzsölheti a kezét, mert már előre meg van neki csinálva a bootloadere, dsdt-je. kexteket nem kell csesztetnie. gyakorlatilag annyi a dolga, hogy betesz egy usb-t, feltelepít, bepipálja a hálókártya drivert meg az AppleHDA rollbacket, restartol és megy.
Az osx64 pedig akkor lesz terminalos, egész estét elfoglaltság, ha hülyén vásárol az ember vagy mindenáron a meglévő hardwareére szeretné felerőszakolni.
Ellenkező esetben szerintem tök gördülékeny tud lenni.
Tény, hogy a HCL-es dolog ad egy megkötést, de alapvetően nem esik messze az alma a fájától, mivel az Apple gépek hardwarei is eléggé meg vannak kötve.Szerintem nem kell temetni a Unibeast féle megoldást, mert alapvetően -szerintem- nem akkora taknyolás eltekintve attól, hogy túl univerzális akar lenni és telebassza a telepítőt kextekkel, amik miatt aztán lehet h el se indul
(pl.NullCpuPowermanagement.kext)
Most sikerül jó hosszan megfogalmaznom azt, hogy: előre tájékozódott, jövőbeli osx64 user HCL listából fog válogatni hardwaret és valszeg unibeasttel fogja feldobni az osx-et és örömében verdesni fogja a seggét a földhöz (ha csak nem szopja be a vga-val, mint én és vesz gyárilag tunigoltat,egyedi maggal és eszközazonosítóval
)
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17661 üzenetére
Amúgy egy dolgot nem tudok csak hova tenni magamban ezzel kapcsolatban.
Az OSX direkt egy olyan rendszer, aminek még a legkisebb tweakjéhez is külön GUI van csinálva(pl. System prefrences - Startup disk) vagy teszem azt külön klattyogós varázsló ahhoz, h beállítsa, h milyen billentyűzeted van. "Olyanok a gombok, hogy meg akarjátok majd nyalni" vagy valahogy hasonlóan fogalmazott Steve.és ez a kommunikatív, klattyogós GUI egy tök vonzó dolog az end-user számára (nem összetévesztendő a power-userrel), mert satu-hülye-biztos az osx és ezt a dolgot próbálja az unibeast megoldás is valahogy átrángatni az osx86-ba is, hogy minél "pure"-abb MAC feelingje legyen. Katt-katt-katt-jelszó-katt és már készül is a telepítő pendrive. - restart - install - restart - katt-katt - restart - boot - kész.örül.
Szóval alapvetően én nem tartom magam konzervatív, beszűkült embernek és tök jó koncepciónak és megoldásnak tartom a Unibeastet, mert sok emberen segít. A baj csak az vele, hogy egy időzített bomba, mert összelopkodják alá/bele a kexteket és egyebeket.
Szóval valahogy tl;dr módon összefoglalva: hiába nyugszik unix alapokon a rendszer, a felhasználó felé inkább windowsos, beszélgetős, dizájnos nyalókarendszer és aki osx(86)-ot akar használni, az azt hiszem nagy valószínüséggel azért akarja, mert nem akar állandóan a terminálon lógni.
bár ez az én nézőpontom és nyilván mindenki más érzelmivilággal kezeli ezt a dolgot -
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17656 üzenetére
én nekem gond nélkül felment.
a vga-t nem tudom életre kelteni csak
amúgy pillanatok alatt felhúzta magát, hang+lan koppra mentek.
néhány winyót külsőnek lát, de az különösebben nem zavar, majd megoldódik.
a qe/ci hiányt kellene absolválni, de elmerültem lion alól a parallels bűvölésében. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17652 üzenetére
elolvastam, pofon egyszerűnek tűnik, csak nem értem,hogy miben lesz más ez nekem (zenész vagyok bakker, nem programozó
)
alapvetően nincs is baj a bootloaderrel, nem azt mondom, hanem úgy gondolom, hogy hiányozhat belőle egy sor, ami az én vga-mat támogatná, mivel az egy gyárilag órajel emelt kártya, egyedi device id-vel és ráadásul nem is ezt a Redwood vagy mi a tököm magot kapta, amit a többi HD5670, hanem Junipert.
sötétben tapogatózok az az én problémám, mert csak foszlányokat értek a bootloader és a qe/ci összefüggéséből. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Phantomhive #17649 üzenetére
Időközben annyit sikerült előrehaladni a progressel, hogy nagyjából 90%-ig biztos vagyok benne, hogy a bootloaderekben szar valami(chimera és ermaC july 25. build egyaránt).
Akárhogy variálom a dolgokat rendszerszinten, csak akkor hajlandó indulni a rendszer(qe/ci nélkül), ha a graphics enabler ki van kapcsolva. (atiports+personality úgy tapasztaltam, h nem játszanak). -
Phantomhive
aktív tag
válasz
RaZroX #17644 üzenetére
Nekem 2 hete még az E2140 is gond nélkül ment Lion alatt 10.7.4-ig bezárólag.
Igazából az Intel "Dual-Core" procik tökre megegyeznek a Core2Duo procikkal.
Fingom sincs, hogy igazából mi a különbség, de ne aggódj, megeszi.Ami nálad hibázhat az vagy a rosszul vásárolt alaplap(nem tudom mid van) vagy a fos dsdt.
Esetleg bent van a telepítőben valami, aminek nem kéne ott lennie (unibeast izé telepakolja mindenféle fos kexttel az Extra mappát a telepítőn.)Más téma: VTX3D Radeon HD5670/1GB kártyát a büdös istenért se tudom életrekelteni MTLion alatt. Olvastam, hogy átlettek rendezve a kextek, bejött az az AMDRadeonAcceleration.kext illetve az ATI5000Controller.kext-ből kikerült az info.plist file, amibe eddig be kellett szerkesztenem az eszközöm device id-jét.
Elvileg -ha jól tájékozódtam- akkor ezt most az előbb említett AMDRadeonAcceleration kextbe kell. Mivel ilyen hülye kártyám van (nehéz eldönteni, hogy redwood vagy juniper magos-e) megpróbáltam külön mind2 helyre beírni az id-t, de egyszerűen bebootol és feláll a rendszer, de nem hozza be a desktoppot( marad a rizsa, ha -v kapcsolóval indítok illetve a szürke képernyő, ha anélkül)
Viszont ha vakon begépelem a jelszót, akkor bemegy az asztalra -még mindig a háttérben, továbbra is a log-ot látom) és screenshotot is tudok csinálni a desktopról billkombinációval (van hangvisszajelzés)Szóval a rendszer gyönyörűen bebootol, de a vga-t nem tudom életrekelteni -és már se GE=Yes, se GE=No, se -x kapcsolóval nem produkál mást, mint a fent leírtakat)
Valaki nem tanulmányozta ezt a dolgot mélyrehatóbban, hogy mit kell variálni mostanság az ATI kártyáknál?
olvasom netkast, de semmi különösebb dolgot nem ír erről.
lehet megkísérelek egy reinstallt, hátha már totálszétk*rtam a fileokat.. -
Phantomhive
aktív tag
Reggelt
Tegnap felrángattam a Pumát. Még normális bootloadert kellene barkácsolnom szegénynek meg megcsinálni az Ati drivert, mert variáltak rajta ezek a jófejcsávók az applenél.
Találtam egy ilyet ma reggel: Clover ő róla tud valaki valamit?
Olvasgattam a fícsörlistát és elsőre ilyen túl-szép-hogy-igaz-legyen érzésem van -
Phantomhive
aktív tag
válasz
rooney8 #17624 üzenetére
nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem a verification nagyjából egyet jelent(het) a partíciók lepucolásával, szerintem ne csesztessed.
nem is látom át, hogy konkrétan mit szeretnél csinálni azzal a sok partícióval.
ha nagyon nem fekszik a dolog a telepítő alól, akkor próbáld meg SL/Lion alól egy 3rd pary partícionálóval előkészíteni a helyet, ha abban jobban bízol. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Phantomhive #17583 üzenetére
tökönszúrom magam
valamit nagyon elbarmolhattam azon a merevlemezemen. már 2x lefuttatam neki az Enoch féle bootloader telepítőt és visszakúr boot0 boot1 errorral. gondoltam bebootolom ennek a rendszernek a bootloaderével (19xx féle akármi. idén márciusi build) azzal pedig rendszerbetöltés közben restart.van egy sanda érzésem, hogy valamit nagyon benézek menet közben
-
Phantomhive
aktív tag
-
Phantomhive
aktív tag
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
tDr1v3r #17448 üzenetére
átnéztem az árlistát. júniusi.
nem hogy olcsóbb, de még drágább is, mint a hazai APR-ek
magic trackpad 24.2K HUFXMS+Apple.com/hu - 20.5K HUF
billentyűzet 100 forinttal olcsóbb és hasonlók.
a mac minit látszólag tényleg jó áron adja első blikkre. vezetékes billenyűzet pedig nincs is.
nem tudom hova tenni a srácot -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #17429 üzenetére
Szerintem a gépház baromi drága, főleg egy vga nélkül rendszernek, ahol i3 dübörög, ami nem a forrófejűségről híres. gépházon kapásból egy 5-öst spórolz, ha egy olcsóbb Thermaltake házat veszel vagy -ne adj isten- még olcsóbbat valahonnan.
RAMon is spórolhatsz, ha hardveraprón veszed vagy vaterán vagy máshol. a ramokra szokták a legtöbb garanciát adni pont azért, mert egyszerűen nem romlanak el, lecsíphetsz az árából pár ezret, mert a DDR3 manapság szaré'-hugyé' megy
PSU: na ez szerintem a legnagyobb kidobás. Chieftech tápot kapsz 7K körül és minőségi cucc, nem fos. majd' harmad áron.
ssd árakhoz nem értek, én is csak gusztálgatom az ssd piacot, de majd később veszek.
a bill+egér jókora szeletet tesznek ki ebből a tortából, de ez vallási kérdés
(tény: használtan olcsóbb és otthon fél óra alatt lepucolod egy kis cif+szivacs kombóval gyönyörű tisztára) -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Máté94 #17422 üzenetére
170ből szerintem olyan gépet lehet összekalapálni(ha nem számolunk monitorral és egyebekkel), hogy a töködet elhagyod
én múlt héten 2 nap alatt lezavartam a gépfrissítést. vettem occón i3 2120-at, gigabyte h61m-d2-b3 lapot és 4giga ramot. volt régebbről egy vtx3D 5670/1gb vgam. az egész nagyjából 35K-ból kijött és az alaplap zsír új. proci kéz alól 1 év garival 21K, ram 4,5K kingston 1333mhz.
nyilván nem az év 3 legjobb üzletét kötöttem meg (alaplap újonnan 11K volt és majdnem a házig hozták ingyen -pick pack pont rendszer, 15 percre innen)révén, hogy maradi voltam eddig, így az IDE winyóm hiányában nem tudom még feltenni korrektül az osx-et, windows alól toltam, mert béta hétvége volt egy hamarosan megjelenő játékhoz, ami évek után felkeltette az érdeklődésemet és -magam is meglepődtem- full high grafon(árnyékok visszavéve kicsit) gyönyörűen futott 50-70 ember között. csak pislogtam (1440x900).
szóval szerintem 170-ből olyan gépet lehet összehozni, hogy hosszú évekig nem kell frissítened. de ha spórolni akarsz, akkor célszerű nem nagy kereskedőktől venni(aqua.hu és tsai) és akkor marha nagyot spórolhatsz. -- itt hardverapro.hu-n néha marha jó ajánlatokat lehet megcsípni, csak legyél rámenős
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
#92942848 #17407 üzenetére
"Bárki bármit mond a haklizás unixos mulatság,ha nem érted mit csinálsz rábaszol bármikor mert jön egy update és KP vége a dalnak (kedvenc szarom a sleepenabler nevű lófax ) ."
+
"tonymac féle brigádot meg sajnálom,mert kábé majdnem fidesz effektust látok,centralizáljunk agy nélkül.márpedig a fejlesztők ezt körülbelül nem rég óta csak 42 éve rühellik."az a helyzet, hogy ez a két dolog gyönyörűen lefedik egymást. fogalmam sincs, de a tonymac (meg ez a Kakewalk) próbálják tök hülyebiztosra csinálni az osx86 dolgot. - de miért? hol folyik be ebből haszon nekik? még a pre-made konfigokat is amazonról linkelik össze. amúgy is nem véletlenül olvasni minden rendszerfrissítés után, hogy "DON'T UPDATE UNTIL WE INVESTIAGE ANY POSSIBILITIES" vagy hasonló rizsa, amíg megnézik, h szegény Gigabyte alaplapos userek szenvedhetnek-e majd sleep hiánytól, ha új fajta sandy/ivy bridgees procijuk van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest