Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Modding és elektronikai kérdések
- Milyen videókártyát?
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xedos
addikt
Elkezdett csíkozni az AMD RX570-em :-( A mai árak mellett kerestem valami olcsó megoldást - lehetőleg mindenfajta állítgatás nélkül ami megy a BIG SUR-el. Sapphire r9 270x lett a megfizethető nyertes. Rendben műkődik.
-
xedos
addikt
Nagyon pörögtök... én éppen csak gépcserénél áltam át Big-Sur-re...
Catalina is csak tesztre volt külső USB3-as SSD-n. -
xedos
addikt
1000éve hacklizek. Most úgy döntöttem, hogy a tökéletesen műkődő- folyamatosan frissűlő Xiaomi notebook Pro-ról asztalira váltok. Ott sajnos elkényelmesedtem, mert volt egy csomag, amit bemásoltam az EFI-re és minden jó volt.
Most i5-10400, MSI MSI B460M-A Pro alaplappal és egy Rx570-el dolgozom. Itt is találtam az alaplaphoz cuccot. Minden szép minden jó, csak: billentyűzet alvásból felébreszti a gépet, de a jelszót nem tudom beírni, csak ha kihúzom és visszadugom. USB portok rendben műkődnek. Van erre bármi ötlet? -
xedos
addikt
Mit tudok tenni?
Meghalt az Nvidia GTX750-es vga és így nem indul az OSX.
SSD-t ki tudom szedni és egy másik műkődő hacklibe rakni.
Milyen fájlokba kéne piszkálódni? -
xedos
addikt
válasz r3dsnake #32901 üzenetére
Hu... tony-nál utána kéne nézni...
Én most egy Xiaomi notebook pro-t használok, de az alaplapi wifi nem cserélhető - így külső usb-sel.
Kártyaolvasó és ujjlenyomat +bluetooth sem műkődik.
Kérdés, hogy milyen laptop típust használnál? Vékony könyyú 13-as vagy jó a vastagabb, amiben esetleg cserélhető a Wifi stb...
Ez dupla SSD-s így van külön Win10-nek és a Mojavenek egy. -
xedos
addikt
Simán elindítasz nagy fájl másolását USB-re és megnyitod az activity monitort... ott látod a Mbyte/sec
rii:
Hu... micsoda forrongás!
A Hackintosh egy "játék" össze tudod-e szedni a gépedhez a megfelelő kexteket, beállításokat.
Sajnos ez egy óriási lutri... többször belefutottam. Így mindig úgy raktam össze gépet, vagy választottam notebookot, ahol részletesen le volt írva, mit kell csinálni. Volt sok szívás vele, de minden config, bios beállítás egyedi...[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
válasz viperabácsi #32493 üzenetére
Én ezt használom: https://www.tonymacx86.com/resources/efi-mounter-v3.280/ [link]
-
xedos
addikt
válasz kleinguru #32380 üzenetére
Ami nem megy: Ujjlenyomat olvasó, Wifi és Bluetooth. Én külső usb nano wifivel használom.
Voltak próbálkozások az ujjlenyomat olvasóval, de nem tudom sikerről.
Ami ennek a notinak az előnye: dual nvme pci express SSD. Win 10 alatt játék a mx150-es VGA-val.
Volt aki forrasztott megfelelő broadcom wifi-bluetooth kártyát.
Folyamatossan frissülő kextek, beállítások. -
xedos
addikt
-
xedos
addikt
Korábban írtam, Xiaomi notebook pro-t vettem és használok.
2 SSD hely van benne, optimális hacklinek. Lassan egy éve már a High Sierrát használom rajta.
Most letöltöttem a Mojavet, pendrivera fel. Felment működik. Szóval mindenkinek ajánlom aki hackintosh notebookot akar. Laza 88oldalas fóruma van. Folyamatos támogatással.
[link] -
xedos
addikt
Cloverből hogyan lehet kiszedni a felesleges inditási hivatkozásokat?
-
xedos
addikt
válasz Ron Swanson #32007 üzenetére
Én írtam az ASUS-t. Nekem 10.13.6-al stabilan megy a szoftverével.
[link]De ahogy látom megjelent az újabb AC53-as ami 1200Mbites... ahhoz is van OSX driver [link]
[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
válasz RexMaximus #31999 üzenetére
Ki akarom próbálni, hogy mennyit számít a VGA videó vágáskor (mondjuk csak családira használom...) Notiban ügye alaplapi intel az i5-8250-el, asztaliban meg i5-3470K Nvidia 750 GTX-el (fogyasztás miatt nem mertem bele nagyobbat rakni).
-
xedos
addikt
válasz kocsisdavid5 #31931 üzenetére
Ő... szerintem sehogy :-(
-
xedos
addikt
válasz Plasticbomb #31895 üzenetére
OK. De Gpartedel utólag létrehozható, eltolható?
Januárban csináltam és már elfelejtettem :-( -
xedos
addikt
Na, hackli miatt még linuxot is tanulnom kellett...
Linux nvme-cli-vel lehetett átállítani a Hynix SSD sector méretét 512-ről 4096-ra.
Sikeresen telepítve... csak nem csináltam meg a clovernek a particióját ... elfelejtettem...
El lehet tolni a particiót és oda egy 100Megás részre telepíteni a Clover cuccait? -
xedos
addikt
ÁÁÁÁ... újabb hülyeségbe futottam bele:
Xiaomi Notebook PRO-hoz minden megvan... CLOVER kextek stb.
De, nem szeret bizonyos SSD-ket- ott hackelni kell pluszban. Pl. Hynix Pc300 :-(
Valaki túljutott rajta? High Sierrához kellene. Írnak egy Ubuntus megoldást, de mhelyen nem akarom letölteni. -
xedos
addikt
válasz 8nemesis8 #31809 üzenetére
ASUS nano stick : [link]
Van hozzá driver így csak telepítés után használható Wifi.
Noti nagyon jó, bár a ventija hangosabb - többet jár mint a '3"-os Xiaomié. Ugyanakkor nagyobb és erősebb. Ráadásul eleve be van állítva a Cloveres cuccba, hogy letiltja az MX150-es VGA-t. Szeretem.
Gearbesten rendeltem -priority line-al... nincs áfa és vám. -
xedos
addikt
válasz GrooveHero #31584 üzenetére
Letöltöd a gépen az El Captaint, csinálsz belőle USB-s telepítő és hajrá...
-
xedos
addikt
válasz Wiz Khalifa #31241 üzenetére
M2-esre raktam notiba... de m2 sata :-)
Amúgy a High Sierra viszi az NVME-st is. -
xedos
addikt
válasz Wiz Khalifa #31239 üzenetére
Tonymac-nél nézz körül, egy csomó link volt, csak nincs időm végigolvasni :-)
-
xedos
addikt
válasz Wiz Khalifa #31237 üzenetére
Itt van egy alaplapos leírás: [link]
-
xedos
addikt
Na ez viccess... van egy USB-s Cambridge Silicon Radio Bluetoothom amit a nagy gépem lát El Captainnel.
A notiban Sierrával még csak nem is látja USB-s eszközként...
Mondjuk kipróbáltan, de az egeret sem találta meg a nagyon sem? Korábbi rendszerrel ez ment!?[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
válasz ghostrider20 #31175 üzenetére
2006-os gép a leglassabb Core2dou procival és DDR2-es RAMMAL...
A SATA csati is csak SATA1 ha jól emlékszem. De próbáld ki, remélem nem nagy pénzért vetted :-([ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
válasz ghostrider20 #31172 üzenetére
Ha ez a gép (jó régi) akkor: [link] 10.7.5-ös LION rendszert - szerintem CD-ről...
Mire akarod használni? Nagyon gyenge és talán már a Youtube sem megy rajta, sőt a Chrome sem támogatja... -
xedos
addikt
válasz zsnorbi21 #31157 üzenetére
Meg kellene próbálni újra felrakni a Cloverrel a bootot az uefibe.
Nekem pl 2 ssd van a gépbe, (egyik win, másik Sierra) de ha a clover indul és onnan indítom a Win-t, akkor nem látja a plusz vga-t (Notebookba Nvidia MX150) ha viszont a win ssd-ről bootolok akkor ok, de nem látja az OSX-et és a Clovert :-) -
xedos
addikt
Tesztelgetem a notit. IntelPower-el néztem, hogyan változik az órajel. Igazából nem ment 1Ghz alá...
Utánaolvastam: Cloverben érdemes bekapcsolni a HWP-t. Most 800-3100Mhz között mozog. Még a Turbo és a throotle is jól látszik. Szóval 1000dolgot lehet megnézni, állítgatni és hangolni. -
xedos
addikt
Hihetetlen! Most az APPSTORE szívat!!!! Éppen nincs En0 hálózatom...
Bedobom a NullEthernet.kextet, törlöm a hálózati beállításokat, újraindítom - semmi ...
GRRHHHHHH!!!!
A Bluetooth sem akar összejönni és a Touchpad sem 2ujjas :-( -
xedos
addikt
Kedves Tlac! DSST szerkesztésben tudnál segíteni?
Dual vga van a notiban és az Nvidiát le kellene tiltani...
Clover alól tudok DSST-t menteni, vagy iOexplorer kell hozzá? -
xedos
addikt
Csak beírom, hátha kell valakinek:
Xiaomi Air 2017 i5-7200. Sierra 10.12.6. SATA SSD!
Platform_id and gfx_id: 0x59160000 and 0x59168086
kext: FakeSMC, IntelGraphicsDVMTFixup, IntelGraphicsFixup,Lilu,SATA-100-series-unsupported,USBInjectAll,VodooPS2Controller and XHCI-200-series-injectorMár csak a trackpad gesture, intel bluetooth and fingerprint reader kellene. Meg csak bele kéne ésnom magam a DSST szerkesztésbe, kitiltani a plusz Nvidia VGA-t, mert így eszi az akksit.
-
xedos
addikt
válasz Plasticbomb #31045 üzenetére
NEM HISZEM EL!!!!!!
Már mindent próbáltam... akartam írni, hogz az Asusnak könny, mert a biosban lehet állítani a DVMT-t...
De átállítottam a platform_id-t és a gfx id-t és tökéletes!!!!
ÖRÖK HÁLA!!!!!!!!!!Ráadásul a hangerő szabályzók is rendben mennek. Sajna a Wifi alaplapra forrasztott intel...
A Bluetoothot viszont fel lehet éleszteni. Kamera megy.
Még a Trackpad 2ujjas görgetés kellene - de ebben ELAN van :-([ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
Tudtok segíteni?
Egy Xiaomi 13"-as notira rakom fel a Sierra 10.12.6-ot. A leírások még a 2016-os notira vonatkoznak, az enyémben meg már újabb a proci és a VGA. i5-7200 és intel HD620.
Megy a hang, külső wifi, kamera, bill világítás, akksi és a vga is - majdnem.
A probléma, hogy 7Mbyteot lát. Kellene a DVMT preallocation a config.plist-be. Ha belerakom, akkor viszont indításkor elszáll... Ebben tud valaki segíteni? Az sem tiszta, hogy kell-e hozzá plusz kext vagy nem? Ráadásul én eleve a 10.12.6-ot telepítem, amiben van Kaby Lake támogatás... -
xedos
addikt
Tonyosx-en segített RehabMan :-)
OSX Sierra fent van, hang megy - most jön a többi... van egy Wifi stickem osx driverral.
Ennek a gépnek az alaplapjára rá van forrasztva a Wifi kártya. -
xedos
addikt
Ez hihetetlen! Ugyanazt a pendriveot a Hacklimbe dugva elindul a sierra telepítő...
Most agyalhatok :-(
Hátha mást is érint: van egy progi, amit elindítva elérhetővé vélik letöltésre a korábbi oprendszerek (Sierra, El Captain stb) neve: GetMacOs
Nekem lent volt a Sierra, de az eredeti és nem az updatelt 12.6-os... -
xedos
addikt
Elakadtam :-(
Tony alapján raknám notira: [link]
Pendrive particionálás rendben, Clover rendben, Kextek rendben, Sierra install is fent van.
Bootoolok, beállítom a verboset-t, és csak ++++++++++++++++++ jelek vannak :-(
Kabyleka procis Xiaomi Air notebook... NVm és M2 Sata SSD-vel. -
xedos
addikt
Újra kezdem az OSX 86 mizériát...
Megjött a Xiaomi Air 13-as noti - próbálkozom... olvastam sok-sok leírást... Sierrával próbálkozom, egyenlőre csak egy alma jelig jutok...
Win10 alett örülők, hogy a 2017-es modellt vettem, itt megy szívok... minden kext a 2016-oshoz van... -
xedos
addikt
Hátha valakit érdekel - most olvastam:
[Guide] HP ProBook/EliteBook/Zbook using Clover UEFI hot patch [link]
[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
válasz Dimebag88 #30736 üzenetére
Ő... nem tudom... nekem már az installhoz be kellett raknom a cloverbe...
Bár még emlékszem olyanra is, hogy kiszedtem a gépből az SSD-t és csináltam rajta egy 8Gigás particiót, amelyre készítettem a telepítőt... de inkább nem mondok semmit mert ezek még korábbi rendszerek voltak... -
xedos
addikt
válasz Dimebag88 #30734 üzenetére
Ő...
Le kell tölteni a fájlokat és a CLOVER megfelelő mappájába berakni, majd a telepített rendszerbe is az extensionok közé be kell másolni szintén. Az a baj, hogy két éve csináltam és bővebben nem tudom, a pontos helyeket. Ezekre a fájlokra keress rá, mert ott van valahol leírva. -
xedos
addikt
válasz szakallasgy1 #30703 üzenetére
Uhhh... ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt és keress rá a géped nevére... [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest