- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
Mi a különbség a Cinnamon-32 bit és a MATE-32 bit között?
Üdv,
J -
soldi3r
veterán
válasz
de-nem-baj #697 üzenetére
ez benne van a pakliban
en a vlc alatti kepernyokimelovel szenvedek eppen -
soldi3r
veterán
illetve pipa, hogy ne jelenjen meg tobbszor
-
RBJ
addikt
válasz
de-nem-baj #694 üzenetére
ez mindig is volt. mégsem a helyes válasz oszt jo van.
-
fradi81
veterán
válasz
de-nem-baj #691 üzenetére
Ja egyébként üdv újra a fórumon, hátha most tovább sikerül itt maradni
[link]
-
fradi81
veterán
válasz
de-nem-baj #691 üzenetére
Ezzel a browser.showQuitWarning opcióval mit akarsz állítani?
-
fradi81
veterán
válasz
de-nem-baj #689 üzenetére
Hello
Pontosan mit szeretnél megváltoztatni a firefoxon?
-
de-nem-baj
csendes tag
Tiszteletem a szakértő uraknak!
Szeretném megkérdezni tőletek, hogyan lehet a Linuxmint saját Firefoxát lecserélni egy normálisra?
-
tusi_
addikt
Ma gondjaim vannak az SFTP-vel. Kapcsolódok egy géphez, eddig 600 kB körül volt a forgalm, ma csak 300 körül. Volt restart, de semmi eredmény. Ha ssh-val kapcsolódok hozzá, akkor 1,2 MB, de megszakad a kapcsolat.
-Mitől lassulhat be az SFTP?
-Miért szakad meg az ssh, olyannyira, hogy nem tudok kilépni, csak kilőni a consol ablakot. -
tusi_
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #683 üzenetére
Van asztalim is, azon nincs ilyen probléma. Annyi a különbség, hogy azon 64-bites van a "sok" ram miatt. -
tusi_
addikt
"Elég keszekusza lett a hsz-ed. " ha kihúzom a tápot a gépből, akkor szétesik a kép......" miért milyen reakciót vársz tőle? "
Mondjuk egy laptopnál elvárható, hogy gond nélkül menjen tovább, de azt tényleg nem mondtam, hogy laptop. (Gondoltam egyértelmű
)
Nekem a tápos dolog megvolt Ubuntunál is, az ikonos csak ennél a Mintnél. Régebben másik Mintem volt, annál a startmenű tünt el rendszeresen.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #683 üzenetére
Ja.. erre nem is gondoltam
valahogy az nekem töltő és nem táp.
-
-
Jim-Y
veterán
Elég keszekusza lett a hsz-ed. " ha kihúzom a tápot a gépből, akkor szétesik a kép......" miért milyen reakciót vársz tőle?
Nekem is LMDE van, az ikonos probléma nálam is jelen van, de engem nem idegesít, lévén semmire sem használom az asztalt. Amugy meg stabil, nem úgy mint a Mint13, meg 14 :/
-
tusi_
addikt
válasz
Ninja Chick. #680 üzenetére
Ubuntura a nevesitettek, a másik meg Debianra. Nekem Cinnamonos van fenn 201303, de néha megőrit. Betöltés után nincsenek asztali ikonok, minden 2. altatás után kifagy, ha kihúzom a tápot a gépből, akkor szétesik a kép......
-
cobra64
csendes tag
válasz
Ninja Chick. #676 üzenetére
Melyik verziót dobtad fel a Cinnamont vagy a mate-et? Mert nekem régebben a C.-vel volt hasonló gondom az asztali gépemen, - igaz az 1-2 verzióval ezelőtt -, viszont a mate-el már minden rendben volt.
-
RBJ
addikt
Na rakhatom újra rendszert. Peddig nincs kedvem letakaritani, visszatenni a dolgaimat.
-
Ninja Chick.
tag
Feltettem az Olivia-t próbaképp és olyan hibába ütköztem, hogy betöltés után csak a kurzort látom. Live módban is illetve ha Windows mellé teszem fel akkor is.
Megoldás ?
-
TROGLODITA
csendes tag
Megjelent a végleges Linux Mint 15.
-
cobra64
csendes tag
válasz
Ninja Chick. #673 üzenetére
openvpn megy rajta max terminalban kell feltelepítened a következőt sudo apt-get install openvpn network-manager-openvpn network-manager-openvpn-gnome és a hálozati kapcsolatoknál már tudsz is hozzá adni.
Nálam Unofficial Linux Mint 15 LXDE x64 RC volt fent próbaképpen, persze ez nem hivatalos verzió, mivel aki foglalkozik vele leszedte a meglévő graf felületet és rárakott egy lxde-t persze saját szája íze szerint testre szabva mintesítve, ott ép hiányzott az openvpn, de miuttán felraktam már az is ment szépen.
Amd cuccok gondolom mennem majd, ha graf kártyához kell driver akkor itt találsz leírást, hogyan is kell felrakni , [link] , másrészt érdemes ezt az oldalt is átnézni [link] , elég jól össze vannak szedve miket érdemes felrakni a telepítés után, bár nekem csak pár progi kellett, szóvál nyugodtan válogathatsz.
Viszont mindkét oldal további tippeket és leírásokat add, amiket érdemes átnézni + még ez az oldal is hasznos tud lenni [link] . -
Ninja Chick.
tag
Sziasztok 3 kérdésem lenne a hamarosan megjelenő Olivia-val kapcsolatban (első linuxom lenne)
1. AMD dolgok mennek rajt rendesen?
2. Synaptics toucpadot be lehet rendesen állítani (bal felső gombbal kikapcs, görgetés, íráskor kikapcsoljon ilyesmik)?
3. OpenVPN megoldható grafikus felületen is vagy csak terminálosan? -
zlotty
tag
Sziasztok!
Még nagyon kezdő vagyok linuxban.
Egy dell N5110-en használtam live módban a Linux Mint 14-et. A gép sokkal hangosabb mint windows alatt, és sokkal jobban melegszik, folyamatosan pörög a ventilátor, még akkor is meleg amikor nem csinálok semmit, pl ha csak az asztalt nézem. Erre van valami megoldás?
A másik kérdésem az lenne, hogy a touchpad-on a görgetés és a nagyítást életre lehet-e kelteni valahogy benne?
Az utolsó kérdésem, hogy a jobb felső sarokban található három gombot(nem tudom mi a rendes nevük) lehet-e működtetni linux alatt?Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
tusi_
addikt
Hogy tudom megoldani azt, hogy szinte minden újra inditás után, nem jelennek meg az asztali ikonok. Ilyenkor ki-be jelentkezek és ok, de ezt szeretném elkerülni.
-
RBJ
addikt
Nem tudok dülőre térni hogyan kell a cinnamon 1.8 at feltenni mint re.
hiába jelölöm be a tárolókban az unstable verzio /romeo/ akkor se hozza a cinnamon 1.8 t -
Jim-Y
veterán
Sziasztok
LMDE userektől kérdezném, hogy hogyan oldják meg on-the-fly a monitorok kapcsolgatását, két monitor van rákötve a gépre, az idő 90%-ában csak az egyiket használom, ha otthon kell dolgozni akkor kapcsolom be a másodikat, és zavar, hogy ilyenkor csak újraindítással engedi bekapcsolni a másodikat, win alatt ez egyszerűbben ment :/
-
Nobuo365
csendes tag
Szeretném frissíteni Mint Maya alatt a firefox kiegészítőit, pl. a flasht de bármelyiket töltöm le a flash oldaláról nem tudom telepíteni. Segítene valaki?
Van rpm meg tar.gz, de kibontás után sincs semmi telepítést elindító file, a terminált pedig még nem vágom. Nincs semmi a foxban, amivel meg lehetne oldani automatikusan?
-
válasz
jackbacsi87 #658 üzenetére
Az extension pack csak personal use-ra free.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Linux alatt kéne windózt futtatnom. Pár éve már csináltam ilyet, akkor virtualbox-ot használtam. Van jobb megoldás? Ha nincs, akkor ezek közül melyiket érdemes felrakni mint 14-re? -
RBJ
addikt
Legközelebb felhánygálom.
-
TBG
senior tag
Miért érdekes az alaphelyzeti memóriafogyasztás? Sosem értettem...nem ettől lesz jó vagy rossz egy disztró. Akinek ez fontos, az használjon Puppy-t. El kell fogadni, hogy a modern oprencerek egyrészt sokat fogyasztanak, másrészt elsősorban cache okoból tömik tele a memóriát. Miért is ne használná, ha van és szabad?
-
RBJ
addikt
Na egyszer akkor visszarakom. Ha az alaphelyzeti memória fogyasztást néztem szinte semmi eltérés nem volt. Mondjuk egy apró és buta bibi miatt szedtem le nem volt türelmem beirkálni minden bekapcsnál a jelszót, felhasználót és én a fiókkezelőben kerestem a beállítást.
-
Jim-Y
veterán
Milyen torrent klienst javasoltok LMDE-hez, mert a kapott Transmission már 3-4 torrentnél összefo..a magát, belassul stb
-
RBJ
addikt
Nálam az lmde pár órát volt fent, hamar le is szedtem. nem tűnt stabilabbnak vagy mi fene.
-
-
Jim-Y
veterán
De miért nem nyitsz egyet? Nincs megtiltva, én tuti látogatnám, ugyanis pont ma váltottam LMDE-re így tuti lesznek még kérdéseim észrevételeim. Egyébként LM14-ről majd LM13-ról váltottam, mert azok nem voltak stabilak, már install után sem, ellenben most ez -lekopogom*- elég stabilnak tűnik
-
-
TBG
senior tag
Hali!
Nincs külön LMDE topic?
-
Istvan-One
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék Mintre feltenni wine-al office 2010 Project-et. A telepítést el lehet indítani szépen a wine segítségével, nagy nehezen próbakulcsot is találtam hozzá, de a telepítésnél egyik elérési utat sem fogadja el. Találkozott már valaki ezzel a problémával? Magának a wine mappának sem tudom meghatározni az elérési útját.
-
27Nobuo27
csendes tag
Én nem írtam utána, hanem kiválasztottam a listából, mégis xcf-be mentette.
Ma reggel újratettem, mert volt némi problémám a csomagkezelővel és még elég hiányos a tudásom, nélkülözhetetlen adat sem volt rajta és a reinstall hamarabb meg van mint kijavítani. Most, hogy már fent van utánanézek a megoldásoknak.Most az új telepítésnél nem engedi sehogy feltenni a teljes nyelvi támogatást. Mindig azt írja ki, hogy ellenőrizzem a netkapcsolatot, amivel minden rendben. Többször újracsatlakoztam, megpróbáltam újra, de ugyan az a hibaüzenet mindig. Mondjuk az előző telepítésnél is pár nap múlva engedte csak, de fogalmam nincs miért.
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
27Nobuo27 #632 üzenetére
Szerintem frissíteni még nem tudsz, sejtésem szerint a mintesek még nem tették bele az új verziót a repóba.
Próbáld meg ezt letölteni, majd a GDebi package installerrel telepíteni.
Letöltés, kibontás után:
LibreOffice_4.0.1.2_Linux_x86-64_deb/DEBS/*.deb fájlon jobb klikk, majd open with GDebi Package Installer.Egy próbát megér
MEGJ !! Ha 32 bites a linuxod, akkor ne a fenti linken lévőt töltsd le, hanem [link]
-
27Nobuo27
csendes tag
Leszedtem a Libre Office4-et, de sehogy nem indul el a telepítés. A mappát kibontva sincs benne semmi olyan formátumú fájl, ami mást mint a többi, ahogy windowson a .exe pl. Terminálból sem megy a parancsal a pontos nevével kiegészítve sem, ahogyan fel van telepítve. Ilyenkor mi van?
Miért nem lehet a nyamvadt telepítéseket valami varázslóval megcsinálni? Kezdem unni a sok b_ziskodást a terminálban. -
fradi81
veterán
válasz
27Nobuo27 #623 üzenetére
terminálban így kell telepíteni. örölni meg a remove parancs kell helyette. gimphez én se értek. Az általános parancsok sok helyen le vannak írva a neten, de csak párat kell általában használni. A játék telepítve van ez látszik, hogy miért nem indul azt úgy lehet kideríteni hogy terminálból indítod el, lesz majd hibaüzenet amire rá is lehet keresni. Ha beírod hogy: sudo apt-get autoremove, akkor törli azt a pár felesleges csomagot ami már nem kell.
-
27Nobuo27
csendes tag
Mindennek ezzel a paranccsal történik az installálása csak a nevet kell utána pötyögni? Uninstall esetén pedig kicserélem a parancsban uninstall-ra? Van egy feltelepített Truecrypt-em, amit le szeretnék szedni, mehet ezzel a paranccsal? Lehet sokat kérdezek, de nem akarom megpróbálni, amíg nem vagyok biztos benne. Megtanulni akarok ezeket nem tönkretenni a rendszert.
-
27Nobuo27
csendes tag
Bemásolom:
Csomaglisták olvasása… Kész0%
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása… Kész
alien-arena már a legújabb verzió.
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
python-dnspython indicator-status-provider-emesene python-farstream
python-xmpp python-indicate
Ezeket az „apt-get autoremove” paranccsal törölheti.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 30 nem frissített.Bár előbb képet akartam berakni róla, de levágtam gimp-el és direkt png-ben mentettem, de mindenképp xcf-ben menti. Nem akar itt lassan simán menni semmi. Így azért nem tudtam berakni, mert ugye a képmegosztók jpg, png, gif formátumokat támogatnak.
-
27Nobuo27
csendes tag
Köszönöm.
Valaki játszott már az Alien Arenaval? Én csak kíváncsiságból akartam feltenni, mert érdekel milyen lehet egy 3D fps, amihez elég ilyen kevés videoteljesítmény, de amikor fel akartam tenni azt írta ki, hogy nem lett telepítve, de a játékoknál mégis bent van az ikonja, elindítani viszont megint nem lehet.
-
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
2 napos Linux Mint 13 - Maya-m van, minden jól működik, kivéve 2 dolgot:
1 - mind a chrome, mint a firefox csinál néha érdekes dolgokat, chromeban néha a képernyő újrarajzolása nem sikerül tökéletesen, horizontálisan szürke vastag csík jelenik meg, görgetésre eltűnik, vagy a bookmark bar ég be a képernyőbe, ez is eltűnik görgetésre, illetve ehhez hasonló "beégések" vannak.
Firefoxban hasonló a helyzet, ott néha színes alakzatok "égnek" be, továbblépésre, vagy görgetésre, kijelölésre ezek is eltűnnek. Magyarán használható mindkét böngésző, de néha furcsa újrarajzolási, vagy -nem_tudom_milyen- problémák vannak. Ezeket leginkább csak böngészőben észleltem eddig.2 - ha konzolból rebootolok, vagy shutdownolok, akkor nem kapcsol ki, illetve nem rebootol a rendszer. A grafikus felület eltűnik, helyette konzolos adatok jelennek meg, számomra ismeretlen forrás, mintha valamilyen system monitor alkalmazás futna infinity loopba, szépen lassan futtat valamit, de egy idő után mintha ugyanaz jelenne meg, nem indul újra a rendszer. Ha normálisan menüből megyek leállításra, akkor szépen, és gyorsan leáll a rendszer, és nincs fenti jelenség.
üdv
-
27Nobuo27
csendes tag
Lényegében arra használnám, hogy truecrypt-el titkosított fájlok törlése után legyaluljam a meghajtót, hogy ne lehessen visszaállítani. Nem hiszem, hogy linux alatt elintézhetem annyival, hogy jobb klikk/törlés és azt nem lehet visszahozni.
Ezért lenne szükségem egy ilyen programra.
-
27Nobuo27
csendes tag
Tudtok ccleaner szerű programot linuxra? Természetesen elsődlegesen mintre, azért írtam ebbe a topikba. A többmenetes törlés lenne a fontos. Ccleanernél van 35 menetes, arra lenne szükségem.
-
soldi3r
veterán
egy kis segitseg kellene
kiprobaltam a mint4win-t, szepen fel is ment, de ujrainditas utan elfelejti a beallitasaim, telepiteseim
a wubi-hoz kepest van egy olyan opcio az asztalon, hogy install, de ez pontosan mit takar? friss telepitest? vagy mint a wubi, windowson belul telepul? -
atti1985
csendes tag
Sziasztok
Ez a linux Mint,hogy futna egy Intel Celeron M 1.50 GHz procival és 512 MB RAM-al ellátott laptopon? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest