- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- GeForce RTX 5050 VGA-k hármasfogata a Gigabyte elképzelése alapján
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
105kacsa
őstag
válasz
King Unique #3435 üzenetére
Nem értem minek a Windows rendszerbetöltője.
Grub-bol kiválasztom ,hogy win7, win 10 vagy Linux Mint induljon -
105kacsa
őstag
válasz
King Unique #3425 üzenetére
Grub volt a rendszerbetoltő. WBL-t nem vágom meg az EsayBCD-t sem
-
105kacsa
őstag
Akit érdekel win 8.1 és Linux Mint 17.2 dual boot áttérés win 10-re
,,win 8.1 pro frissítés win 10 pro
Telepítés a kis körben 11% jár (frissítés közben a számítógép többször újraindul szöveg fent) újra indul és ezt a hibát dobja 0×800700006-0×2000C a telepítés a safe os fázisban meghiusúlt APPLY-IMAGE művelet közben
és visszaáll win 8.1-re”
Megoldás
Előzmények: ez volt fent Windows 8.1 Frissítésekkel integrált ...... 2015. Július 15.-ig
De volt fent az öreg laptopon egy friss Linux Mint 17.2 is (dual boot)
Első körben a segédprogival letöltött [link] telepítőből a menüből indítva a frissítést nem sikerült.Utána Linux és Grub 2 betöltő eltávolítás majd ismét frissítés a menüből ez sem volt jó.
Volt még jó pár itt-ott leírt módszer szerinti frissítés de midig hibával ért véget.
A megoldás: a fentebb irt win 8.1 tisztán való újra telepítése aktiválása (telepítés közben frissítésre feliratkozás) és az első frissítések keresése alkalmával az új rendszer már beadta a több mint 2gb frissítést win 10-re.Rányomtam a letöltésre és 4 óra szuttyogás után elindult a friss aktivált win 10 hibamentesen
Tehát friss win7 vagy win 8.1 és első manuális frissítések keresése után már dobta is a win 10 frissítést''
Mivel nem volt belakva a win 8.1 a Mint még annyira sem ezért nem volt gond az újratelepítés. Vagyis utána ment vissza dual boot rendszeren a Mint 17.2 -
105kacsa
őstag
Dual boot módban van a laptopon win 8.1 pro és a Linux Mint 17.2
Ha frissítem (nem újratelepítem) a win 8.1-et win 10-re akkor letúrja a Grub 2 rendszerbetöltőt vagy nem ? -
105kacsa
őstag
Nálam spec az indokok:
Gyenge régi második gépen is jól fut
Nem kell vírusirtó ami fogja a gépet
Megvan benne minden ami kell
Rendszeres frissítés
Nem kell nem hivatalos alkalmazásokat használni (általában nem szokás megvenni semmit MO-n ami nem csoda lassan mindenki elhagyja az országot mert itt a munkából megélni nem lehet)
Jó dolog más rendszereket is megismerni nem csak a wint -
105kacsa
őstag
Jó lett az összefoglaló
Nekem a 17.1 van fent LXDE Grafikus környezettel ami elvileg gyorsabb és kisebb igényű mint az
XFCE (erről az összefoglalóban nincs szó, miért?)
Ablakkezelő: OpenBox amiben van hőmérséklet figyelő amit az óra mellé kirakva állandóan látok(ez nekem létfontosságú mivel plusz usb-s hűtésem van az öreg laptopon amit ha melegszik be kell dugni)
Kipróbáltam a Voyager 14.04.04 LTS LightDM Ablakkezelővel ott pont ez a hőmérséklet figyelő nem volt benne.
Szóval ha nincs a tálcán hőmérséklet figyelő amit az óra mellé a jobb sarokba ki lehet rakni más linux verziókon azt hogy lehet megoldani? -
105kacsa
őstag
Sziasztok
Systembackal készítettem egy systemback_live_2015-03-29.sblive mentést
Ezt hogy lehet Konvertálni ISO-vá hogy utána rufus-al ki tudjam írni ha újratelepítem a laptopot ne keljen mindent újra beállítani? -
105kacsa
őstag
Ez adja a terminal,
dell@dell-Latitude-D630 ~ $ sudo apt-get install pepperflashplugin-nonfree
[sudo] password for dell:
E: A dpkg megszakadt, saját kezűleg kell futtatnia a(z) „sudo dpkg --configure -a” parancsot a probléma megoldásához.
dell@dell-Latitude-D630 ~ $ sudo dpkg --configure
dpkg: error: a --configure legalább 1 csomagnév argumentot várType dpkg --help for help about installing and deinstalling packages [*];
Use 'apt' or 'aptitude' for user-friendly package management;
Type dpkg -Dhelp for a list of dpkg debug flag values;
Type dpkg --force-help for a list of forcing options;
Type dpkg-deb --help for help about manipulating *.deb files;Options marked [*] produce a lot of output - pipe it through 'less' or 'more' !
synapticban sem megy pepperflasht hibát dob
Ma lett frissítve 17-ről 17.1-re egyébként -
105kacsa
őstag
Mit kell letölteni a Crhome böngészőhöz hogy a Youtube videók menjenek amit a Firefox simán lejátszik?
-
105kacsa
őstag
válasz
fradi81 #2452 üzenetére
Köszi.
Megéri frissíteni?Nincs problémám a 17-el.Egyedül a Bluetooth bekapcsolást nem találom sehol.A kék Bluetooth visszajelző led világit , szoftverközpontban Bluetooth szóra egy alkalmazás van az telepítettem, de sehol nincs ki Bluetooth párosítás vagy ki-be kapcs opció(Dell laptop)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Apple asztali gépek
- Konteó topic
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Medence topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby rádiós topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Gyermek PC játékok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged