- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
@tolvaj!: +1, RAM, legalábbis az asztali gépemen hasonló tünetekkel az volt a lúdas. Ott kicsit több lehetőség volt a tesztelésre persze, mint egy laptopnál. De ha már a BIOS-ig sem jut el, akkor az nem azért van, mert épp új rendszert telepítesz, bekapcsolás után pár másodperccel a gépednek épp fogalma sincs arról, hogy mit csinált három perce.
Amit esetleg nézz még meg: a felmelegedés. Nagyon érdekes hibákat tud okozni, és ha CD-ről, DVD-ről telepítesz (pláne hosszú-hosszú órákon keresztül
), esetleg a meghajtó felmelegítette a lemezt magát (emiatt nem látja az olvasófej), de akár a környezetét is. Volt egy korábbi laptopom, ami csak akkor volt hajlandó CD-t lejátszani, ha előtte a laptopot a sarkainál könyvekre tettem, hogy tudjon alul szellőzni...
(uppsz, ez egy két napos post volt, ilyen régen voltam itt...?)
-
tolvaj!
őstag
Vagy még a ram is lehet. Az alap rendszer proci+ram. Alaplap+proci+műveleti memória a szentháromság. Ha valamelyik meghibásodik akkor ki kell cserélni. Ha ez egy kompakt rendszerben történik, mint egy laptop akkor nagyobb sz#rban vagy sajnos. Ha nincs bios, vagy hektikusan működik a gép akkor valószínűleg a szentháromság valamelyike haldoklik.
-
Akkor 2 dolog lehetséges, vagy az iso fájl jött le hibásan vagy hibásan lett kiírva (vagy a média vagy az író progi végett, tavaly pl Brasero-nak (még a 13-as Mint alatt, de más Linuxos író progival is tapasztaltam) még volt egy olyan bugja, hogy hiába állítottál be akármilyen fix írási sebességet, mindenképp az író maximális sebességével írt végül, így jó eséllyel kuka lett a média, nem tudom azóta ezt javították-e, elvileg menet közben írja az írási sebességet, de az eltelt időből is lehet következtetni, hogy túl gyors volt-e
).
-
-
Szia!
Érdekes a problémád, mert probléma a pendrive írással szokott lenni, dvd írással nem.
Az mit jelent, hogy (rajt van az ISO file, x-Ubuntu alatt irtam ki)? Ha az iso fájl van valóban a lemezen, az úgy nem jó, pontosan melyik programmal írtad ki?
Ha újraindítod a laptopot, boot- nál előhívtad a meghajtó választó menüt és átváltottál DVD/CD boot- ra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest