Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.
Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csyo
senior tag
Most, h telepult sikeresen a rendszer, siman elindul.
Amikor uj rendszert teszek fel, akkor csinalja ezt.
Hasonlo gond volt Win7 telepitesekor is, meg Win XP EE telepiteskor, de ennyire meg sose halt meg atmenetileg, hogy fel oran at kellett vele szenvedni, es csak a kurzort latom bal felul.
Ubuntunal ugyanez volt, 3x kellett telepiteni, mire beindult. Most meg a Mintet nem akarta.
Gondolod h ez alaplapi hiba lesz, hogy az uj rendszerek telepitese egyre nagyobb gondot jelent?
Talan lehet az h Linux ujdonsaga kavarta meg?
[ Szerkesztve ]
Legyen szép a napod!
-
csyo
senior tag
válasz tolvaj! #2693 üzenetére
En is igy gondoltam, de veletlenul lecsuktam a laptop fedelet, es a gep leallt. Meg nem allitottam be, hogy a fedel lecsukasakor ne kapcsolodjon ki.
Ujrainditottam, es ekkor elindult a tepeito CD! (pedig ez mar a tizedik ujrainditas volt)
ELndult a Live valtozat siman. Telepitettem is a Linux Mintet. A vegen kiirta, hogy nem tudja a bootvalamit betenni a kijelolt szektorba, valasszak masikat, vagy hagyjam ki.
Valasztottam masik szektort, telepult.A gep most ujraindul, irta, es vartam, h megtortenjen. Leallt a gep, es nem tortent semmi sem ujrainditaskor.
A kurzor villogott 10 percig a bal felso sarokban.
Nah, sebaj, turelmesen hard reseteltem, aztan ujrainditottam.
Semmi. Se a telepito, sem a rendszer nem indult ujra.Kb husz alkalommal inditottam ujra es ujra, a lemez felporgott, de egy ido utan mar a biosba sem tudtam belepni, odaig sem juott el.
Meg tovabb probalkoztam, de mar nagyon ideges lettem, legszivesebben az ablakon vagtam volna ki a laptopom a teleipolemezzel egyutt.
Hard reset a laptpon.
Kivettem az aksit, 2 percet vartam, visszatettem, vartam.Most mar a laptop el sem indult ezutan.
Itt mar feladtam. Kuka.Akku ujra kiszed, 5 percre, aztan ujra vissza 5 percre, 1 percig nyomtam a bekapcs gombot
Vegul skerult elindulnia, bejott a bios.
Kivalasztottam, hogy networkrtol bootoljon, persze arrol nem tudodd. Nyomtam egy esc-et, es erre csodak csodaja, elindult valahogy a telepitolemez.
Bejott a Live ujra, es telepitettem ujra a Lime-t.Most ez van a gepen fent.
Nem tudom mit a baja a lemeznek, v a gepnek, hogy 30-40x kell ujra meg ujrainditani, es csak a masodik telepites lesz sikeres.
Az ubuntuval is hasonlokeppen jartam, 3x kellett ujrainditani a telepitest, mert nem indult a rendszer, csak a kurzor villogot.
Le sem allt magatol a gep, ki kellett kapcsolni a power gomb hosszan nyomasaval.harmadik alkalommal sikeresen telepult az ubuntu.
Most meg a mintet kellett ketszer telepiteni, es rengetegszer inditgatni.
Vajon az olvasofej kezd meghalni benne, vagy a cpu, vagy mi okozhatja ezt a hibat?
Legyen szép a napod!
-
csyo
senior tag
válasz ubyegon2 #2684 üzenetére
x/ubuntu fut most a gepemen, nekem meg uj.
A letoltott Linux Mint.iso file-t irtam ki az ubuntu alatt talalt "Xfburn" alkalmazassal.
(Volt meg olyan is, hogy "Brasero" talan azzal kene?)Egyik programot sem ismerem, nekem tok uj a linux, meg minden ami rajt van
--
cd/dvd bootra valtottam (alapbol is ez a sorrend)
A lemez felporog, de nem bootol[ Szerkesztve ]
Legyen szép a napod!
-
csyo
senior tag
Sziasztok
Szeretnem kiprobalni a Mintet.
Probalom telepiteni, de nem megy.Letoltottem (Xubuntu alatt), kiirtam dvd-re, ujrainditom a laptopot, de nem bootol be lemezrol.
Bejon a szokasos valasztasi lehetoseg, hogy Ubuntu /memory test /win7.Linux Mint live lehetoseg nincs, dvd nem csak felporog, de nem tolt be (rajt van az ISO file, x-Ubuntu alatt irtam ki)
Hogy csinaljam, mit rontottam el?
Legyen szép a napod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Bemutató Sonya néven itt a Linux Mint legújabb verziója
- Bemutató Megjelent a Linux Mint 18 – Sarah
- Bemutató Váltás Windows XP-ről Linux Mintre
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magisk
- Melyik a kedvenc autód?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest