Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.
Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Imént tettem fel a 15 Mate 64 bit kiadást.
Frissítés kezelő az alábbi (persze ennél jóval több) hibákat ír.Mivel lehet orvosolni?
ERROR###ERROR###ERROR###ERROR###ERROR###ERROR###ERROR
W : Failed to fetch http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/olivia/main/binary-amd64/Packages 404 Not Found [IP : 91.189.92.200 80]
, W : Failed to fetch http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/olivia/restricted/binary-amd64/Packages 404 Not Found [IP : 91.189.92.200 80]
, W : Failed to fetch http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/olivia/universe/binary-amd64/Packages 404 Not Found [IP : 91.189.92.200 80]
, W : Failed to fetch http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/olivia/multiverse/binary-amd64/Packages 404 Not Found [IP : 91.189.92.200 80][ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Tristis
őstag
Rendben, tehát ami jó ubuntura az jó Mint-re is. Ez szuper! Már csak ezt a szerver dolgot nem értem, hogy ez minek?! Hogy értve hangrendszer? Én arra gondolok, hogy ez a latency akármi ez benne van minden linuxban, mivel ez adja az értelmét ezen való zenehallgatásnak a windows kernel-ével és mixerével szemben.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
fradi81
veterán
A linux mint ubuntu kompatibilis tehát mennie kellene. Audacious egy lejátszó, a latency valami késleltetés féle, az alsa meg a hangrendszer, mostanában pulseaudio van, gondolom ezt törölték ki belőle. Kicsit parasztvakítás szagú, de próbáld ki hátha szebben szól
moto g72, Ninebot d28e
-
Tristis
őstag
Sziasztok! Egy-két héttel ezelőtt kérdezgettem disztribúciókkal kapcsolatban. Azt gondolom, hogy talán a Mint tetszik elsőre. Hallottam calami "cylon linux"-ról, ami komplett csomagot felrak nekem, de azt hiszem nem egy nagy varázslat ezt-azt feltenni. Mivel a "Linux kezdőknek topicban csak offolás van, semmi tartalom, ezért leírom nektek is".
Kérdésem a következő lenne. Hifis ismerős írta, hogy neki ilyen van:
"Ubuntu stúdió
komplett disztribúció, audacious lejátszóval, alsa szerverrel.
low latency rendszer."Ebből azt értem, hogy ez egy Ubuntu variáció, ami direkt arra koncentrál, amiben a linux kicsit gyengébb. Ezt eddig rendjén való. Azt is tudom, hogy ez egy olyan rendszer, ami három évig biztosan frissíti magát mindig új variációra kiadása után (ha jól értem). Ez az audacious ez egy program, ami zenélésre való. Az utolsó kettő az mi? Az utolsó gondolom talán, hogy egy sima linux alaptulajdonság, amivel asio ide asio oda agyonveri a winfosos zenehallgatást. Kérnék némi iránymutatást, mert kicsit zöld vagyok.
Jah, és a lényeg, ezt fel tudom tenni ugyanúgy MINT disztribúcióra is? Már, hogy ugyanolyan jól fog szólni?
Remélem nem kérdeztem túl sok zöldséget!szerk.:
Illetve hogyha van megoldás Ubuntu alá a hangkártyámhoz (ESI MAYA 44), akkor az jó Mint-re is? Vagy jó lehet Mint-re is?
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
fradi81
veterán
válasz King Unique #794 üzenetére
a régi panelt tűntesd el ha akarod, hibaüzenet meg kéne anélkül nehéz kitalálni mi baja.
moto g72, Ninebot d28e
-
King Unique
titán
15-ös Oliviára akartam tenni Docky-t ez alapján terminálból, fel is rakta, de rátette a sima tálcára, az nem tűnt, ill kirta, h vmit be kell kapcsolni (már nem emlékszem) a teljes körű működéshez...hogyan is kéne ezt jól felrakni
-
gtasystem
őstag
válasz atesz117 #792 üzenetére
köszi közben már kiderült hogy tökmindegy hogy kézivel vagy automatán teszem fel nem tudom teljesen elszeparálni másik partíción sem úgyhogy végülis mindegy..van a win mellett is hely bőven..
de azért köszihttp://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
atesz117
aktív tag
válasz gtasystem #791 üzenetére
Hi!
A telepítőben a telepítés helyénél az egyénit választva jutsz a particionáló menübe, itt törölheted az NTFS-t, a felosztást meg így csinálnám:15 GB gyökér v. root particio, csatolási pont: / fájlrendszer ext4(ide kerül a rendszer)
1-2 Gb swap memóriától függően (4GB vagy több ram esetén nem feltétlen szükséges)
a maradék csatolási pont: /home a fájlrendszer itt is ext4, ide kerülnek a személyes dolgok (dokumentumok, képek,videók), valamint a programok beállításai (ez megmarad, ha újra kell telepíteni valamiért a rendszert)[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A34 5G
-
gtasystem
őstag
üdv.
xp mellé tennék fel egy mint-et külön partícióra 47 GB NTFS a hely, teljesen üres, kérdésem hogy hogyan osszam fel, melyik legyen elsődleges, és milyen legyen azt tudom hogy ntfs nem jó..
illetve melyik legyen csatolási pont és mekkora legyen a swap meg a másik..ha van valami javaslat..
mint telepítő dvd kész van, de linuxot még nem használtam saját gépen..
remélem érthetően kérdeztem..[ Szerkesztve ]
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
A Mint azonos kernelre épül, mint az Ubuntu? Egy Synology NAS-t kellene üzembe helyeznem, de Mint van a gépeken, viszont a Synology egyedül az Ubuntu-t említi, mint támogatott disztribúció. (megkérdezem ezt a synology topikban is, hátha próbálta valaki)
-
pazzo
tag
Üdvözletem!
Ubuntu után Mint 14-re váltottam.
A Cinnamon-al érezhetően lassabb volt a gép, ezért átváltottam a Mate felületre.
Kérdésem: hogy tudom a Mate-t testreszabni?A Rendszerezközök/ Beállítások menüpont alatt csak a Cinnamon Settings van. Ott hiába is váltanák bármely ablak témára, nem ér semmit.
Van olyan program Mint-re, mint Ubuntun a Tweak?
-
b05co
tag
off, de személyes jótanácsom az, hogy az epsont el kell felejteni... eddig 3 epson hullott szét a kezeim között, 1 a cégnél 2 otthon... bár ugyanez a véleményem a HP-ról is, annak is csak a drága "office" gépei jók, a "user" szériák 20 forintot nem érnek... A Cannon-t viszont tudom ajánlani! Vettem egy nagyon olcsó lézeres típust, konkrétan az MF3010-est, olcsó bele a toner, irodai használatban van és 1 éve rezzenéstelenül köpi ki a napi több száz oldalt, szóval masszív használatban van mondhatni.
-
Falcon C.
aktív tag
Nem vagyok híve az internetes játékoknak. Ami futna rajta, azt a virtuális gép alapján már jelenleg is tartalmazza: VLC, LibreOffice, Firefox, ThunderBird. A TeamViewer-t és/vagy Skype-ot külön kell majd ráhúzni, egyelőre még nem próbáltam, de biztosan megoldhatók ezek is.
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
kispx
addikt
válasz Falcon C. #784 üzenetére
Alaphelyzetben elég a rendszernek (tehát az adatokat ne számoljuk bele) 10-15 GB. Viszont ha pl Streames játékokkal vagy egyébb sok helyet igénylő programokat szeretnél telepíteni akkor ajánlatosabb a több.
Pl.: nekem a belakott Xubuntu 5 Gb helyet foglal. A Mintnél sem nagyon több.[ Szerkesztve ]
-
Falcon C.
aktív tag
Tiszteletem!
Win8 mellé szeretném felrakni eme gyöngyszemet. (Most virtuális gépen fut, de komolyabban szeretném megismerni a Linux világát.) Kell valamit módosítanom a BIOS-ban vagy a Win8-ban ehhez? Elég-e 10-15GB alá, vagy inkább többet adjak neki? Telepítés közben nyugodtan választhatom az Install Linux Mint alongside Windows 8 lehetőséget? Köszönöm a válaszokat!
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
mr.ki
aktív tag
Sziasztok! Kinéztem egy multifunkciós nyomtatót (Epson Stylus SX435W). Ha valaki esetleg ismeri, hogy minden pöpecül működik Olivia alatt, vagy másik hasonló multifunkciós készüléket tudna ajánlani, ami biztosan problémamentesen működik, kérem jelezze! Köszönöm!
Forza **Juventus* !! Nem állunk meg 3 csillagig és utána sem! 32 scudetto
-
b05co
tag
Üdv! Most próbálom a Linux Mint-et, mert Ubuntun az istennek se akart működni egyik script sem, amivel a net sebességét kívántam volna korlátozni. A kérdésem egyszerű, van rá sansz, hogy itt menni fog és disztrívúciós hibáról volt szó, vagy nem sok? Elég sokat olvasgattam bár kezdő vagyok és a unityben elég sokminden nem ment aminek kellett volna, futtatható szöveges fájlok stb... Egy csomó apró problémám volt amit Ubuntun valahogy senki sem tudott megoldani, vagy segíteni nekem. Szerintetek a Mint jó választás lesz?
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm a gyors válaszokat!
Igen win7 megy itthon de ez egy üres gép (kicsi HP), melyre szűz rendszerként menne fel a Mint. Már csak azért is, mert nem látok fantáziát a winben, attól függetlenül, hogy kényelmes, nem tudom magam fejleszteni mellette és hátha a gyerek is kedvet kap a Linuxhoz.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Jim-Y
veterán
Itt a többiek annyira egyértelműnek vették, hogy már most is linuxod van, ezért én azt veszem alapul, hogy windows-os gépetek van, így pendrive-ra a http://www.linuxliveusb.com/-al tudod kiírni a Linux Mint képfájlt (.iso) a pendrive-ra.
Üdv
megj: unetbootin is van win-re, de a fenti elég userfriendly felülettel rendelkezik
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Teljesen jó rá.
Pendrive-ról is tudod telepíteni. pl unetbootwin-el tudsz csinálni boot pendrive-ot.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
-
F.B.I.
veterán
Üdvözletem!
Kérdésem (még ha egy kicsit fárasztó és nem pont ide való): most kezdenénk bele a Linuxba (én és a kisfiam) amire egy P4 2,8Ghz, 1Gb ddr1 és egy HD4350 adott, ezzel kapcsolatban volna kérdésem, hogy a Mint kezdésnek megfelelő-e?
A telepítés értelemszerűen végig megy (gondolom) de pendriveról kellene megoldanom, ez lehetséges-e, továbbá valamilyen szintű magyar nyelv van-e benne?Azért erre esett a választásunk, mert tetszik a design és hátha ezáltal könnyebben emészthetőbbé (szerethetőbbé) válik a Linux tanulás.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
fradi81
veterán
Nalam se ker 13 mate-ben. Bug [link]
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
válasz Bussmann #760 üzenetére
A 13 marad 13, nem lehet frissitgetni mint az ubuntut, nincs is ertelme, ha stabil LTS kell, meg arra ott a tiszta telepites. Ha a szoftverforrasoknal bepipalod a backported csomagokat, akkor olyan csomagok is frissulni fognak, amik az ujabb kiadasokban vannak, valszeg a cinnamon is, nalam MATE van, az frissult igy az ujabbra.
moto g72, Ninebot d28e
-
Speeedfire
félisten
Cinnamon alatt meg lehet oldani, hogy használjon kulcstartót? Idegesítő, hogy minden egyes alkalommal feldobja a root password form-ot.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Sdi
addikt
Sziasztok
Telepítettem a laposomra egy 64 bites Mint 15-ót / Cinnamon /, a gép egy HP NC6400-as, x1300-as ATI mobility videokaresszel. A kérdésem az lenne, hogyan tudnám beállítani úgy, hogy a képernyő natív felbontását / 1440x900 / használja, ne az általa favorizált 1152x864-et. Mit kellene telepítenem, beállítanom. A rendszerinfo szerint van rajta ATI/AMD driver, de nem enged szinte semmit állítani.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
törölt tag
-
fradi81
veterán
-
törölt tag
Bus 001 Device 002: ID 058f:6254 Alcor Micro Corp. USB Hub
Bus 001 Device 006: ID 23ff:0208
Bus 002 Device 002: ID 04f2:b159 Chicony Electronics Co., Ltd
Bus 006 Device 003: ID 03f0:231d Hewlett-Packard
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 005: ID ffc0:0040
ezeket dobja ki
Mégegyszer köszi a segítséget -
törölt tag
Köszi, feltelepítettem, bedugtam a tunert , világít rajta a kék led de am semmi( windowsos voltom miatt várnám hogy valamit pittyegjen a gép vagy legalább rugjon belém hogy megy valami )
a tv-time ban no vidao source, no signal van, change video source-re kattintok semmi nem történik :'( -
törölt tag
Sziasztok!
nemrég feltelepítettem egy Linux Mint-et(w7 mellé)és nagyon tetszik
és hogy így van, próbálgattam pár régi cuccot ami w7-en nem ment, és ráakadtam a pinnacle pctv usb2 tv tuner kártyámra, ami xp alatt ment, de 7 alatt már nem, nah és találtam egy kis leírást(?) is neten hogyan kell linuxra drivert telepíteni de nem értem :'(
http://linuxtv.org/wiki/index.php/Pinnacle_PCTV_USB2
ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném (egyébként a pc amire telepíteném egy hp probook 4515s) -
elodman
aktív tag
Ave
Mint-et jó pár éve nem nyüstölök, de kb. 2 évig jól viselte magát egy antik laptopon.
Mostanság asztali gépre is szánom multiboot-ként.1- Wine vajon mennyire gyorsan / megbízhatóan futtat progikat?
(pár Win-es zeneszerkesztő, photoshop, MS office)2- DosBox gondolom hasonlóan hatékony mint Win-en.
3- Virtual Box - ba pakolt Win XP elvileg működhet - mondjuk kb. fele hatásfokkal?
(HW kiépítettség elég gyenge: Athlon x2 3Ghz, 4GB Ram, integrált VGA)4- Nem égeti le a procit a huzamosabb - pl. emulációval - max. terhelés, védi-e vmi progi a hardvert?
Thanx, ave.
-
J97
tag
Igaz, az xrandr -t használtam régen az ubuntunál is. A mint -es fglrx -et már próbáltam mindnek összeomlás volt a vége. Ubuntun nem volt nagy hatása egyébként az xvba -nak a proc terhelésre. Fedorán mi ezzel a helyzet, műxik rendesen?
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
Vladi
nagyúr
"Audiophile Linux"
hajaj. Debian based mint based linux. Már régen rossz. Érdemesebb inkább a fő vonalaknál maradni. Jójó, hogy specializált disztró, de ezt lényegében bármivel megcsinálnád, mert csak felteszed a megfelelő programokat és kész.
"Nos ennek az adatait nem tudja lekérni mivel nincs."
Valami van, csak nem bírja rendesen beolvasni. az xrandr programot javasolom. Azzal lekéred az adatokat és beállítod a kimenetet. Igaz, hogy konzolos, meg "kőkorszaki" de biztos. link"de nincs xorg.conf."
Mert egy ideje az x szétnéz a gépben és automatikusan állít be mindent."A hardveres videogyorsítást a wines DXVA megfelelőjére értem."
ehhez fglrx kell mindenképpen.
Ehhez linux mintes megoldást keress, mert az áll legközelebb a rendszeredhez.Fedorán például felteszem a tárolót, meg a csomagokat és kész. Itt se lehet sokkal bonyolultabb.
il sole non sorge più ad Est!
-
J97
tag
Ez Audiophile Linux. Kicsit átbuherált Linux Mint Cinnamon [32-bit]. Azt hiszem ez 2013.03. -as verzió. A támogatás alapból működik mint kiderült. A felbontással "sincs" már gond. A probléma az volt, hogy rá volt dugva a notira D-SUB -on egy külső megjelenítő. Nos ennek az adatait nem tudja lekérni mivel nincs. Ezért ehhez mérten állította be a notin is a legnagyobb felbontást, ami 1024. Mihelyst lehúztam a külső megjelenítőt a felbontás beállt. Ettől függetlenül ez probléma, mert a külső megjelenítőn nézek filmet. Gondoltam a xorg.conf -ban lövök hozzá felbontást kézzel, de nincs xorg.conf. Valószínűleg kernel szinten van a vga driver? Szóval erre még nem találtam ki megoldást. A másik a rendszer dual graphicos. Egy AMD A4 APU van a gépben és egy 6470M. Sysinfó -ban látja mindkét kártyát de mégis csak a diszkrét kártya van használatban, ami szintén gond. Mivel így a noti ventijét állandóan pörgeti a gép, ami elég zavaró, mert hangos. Még lövésem sincs, hogy kényszerítem ki az APU használatára. A hardveres videogyorsítást a wines DXVA megfelelőjére értem. Annyira nem gond ha nem megy sose ment igazán más disztróval sem, ez már inkább amd gond. Az fglrx -et megpróbáltam feltenni saját tárolóból, amd oldaláról a letöltöttet. Mindegyik esetben eredményül az X összeomlását okozta.
AP Linux faq -ban ez áll:
We choose Linux Mint Debian as base OS because of good native support for ATI cards and video. If you have an ATI graphic card, no proprietary drivers are needed. Proprietary drivers are bad. They crash X windows and mess with the kernel. So If you can, use native drivers.
Tipp a megoldásra?
-
Vladi
nagyúr
Van alap támogatás a nyílt driverrel. Milyen régi a disztró? Mert nem biztos, hogy a friss driver van hozzá.
felbontást az simán kéne beállítani, nem hiszem, hogy xorg kell hozzá neked.
Hardveres videó gyorsításon mit értesz? Néhány dolgot tud a nylít, de nem mindet.
Egyébként gyári ati drivert csomagkezelővel telepíts minden esetben.il sole non sorge più ad Est!
-
J97
tag
Most nézem, hogy az AP linux faq szerint a rendszer nativ támogatja az ati kártyákat. Egyéb ati driver telepítese az X rendszer összeomlasahoz vezethet. No ez megtörtént. Akkor kérdés miért max az 1024. Felveszem manualisan az 1366-os felbontás a xorg.conf -ban és meglátjuk mi lesz. Azért várom a tapasztalatokat.
-
J97
tag
Üdv.!
Ubunturól most tértem át mint -re vagyis annak egy alváltozatára. Egész konkrétan [erre]. A gépemben ATI radeon dolgozik és szerettem volna belőni rá a drivert, ugye mégse 1024 -es felbontásban szórakozzunk. Az [itt] leírtaknak megfelelően cselekedtem, tehát telepítettem fel a meghajtót, eredményül az egész X összeszakadt és nem hajlandó betölteni. Van valakinek rá megoldása, hogy hogyan lehet felerőszakolni erre a rendszerre egy használható ATI meghajtót?
Gép konfig: AMD A4-3300M APU with ATI Radeon Graphics (6480G) + 6470M diszkrét kártya dual graphics módban. Ubuntu alatt az open driverrel gond nélkül választható volt a diszkrét kártya vagy az apu. Nekem elegendő ha az apu megy esetlegesen még ha a hardveres video gyorsítást is tudná az már remek lenne!
-
zlotty
tag
Az kár , de köszönöm a válaszodat
Még egy kérdésem lenne.
Free Pascalt valaki használ/használt--e linux alatt. Szeretnék segítséget kérni, hogy itt hogyan működik. Eddig windows7-en használtam, de nagyon zavaró, hogy nem lehet kirakni teljes képernyőbe. -
zlotty
tag
Sziasztok!
Linux Mint 15-öt használom. Olyan problémám van, hogy ha a hangerő kb. 18% alatt van akkor már nem is szól semmilyen hang. Ezzel lehet-e csinálni valamit, hogy ne 18%-tól kezdjen el szólni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
RBJ
addikt
Linux Mint magyar közösség oldalát eltérítették?
-
RBJ
addikt
sikerült már valakinek beállítani az accuweather deskletet?
a help nél megadott linken semmi nem jön be.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
Sajna feltettem a Manjaro t és hétvége óta fent van a Mint mellett. Azóta rá se néztem a Mintre. se ki és bekapcs gond nincs.
-
sh4d0w
félisten
-
joecontra
addikt
Ide is kapcsolódik, ezért belinkelem hátha valaki itt keresné. A téma: GRUB felbontás állítás.
Üdv,
J -
soldi3r
veterán
jol mukodo screenletet tudna valaki mondani az uj mint mate-hoz?
E30 (oo=[][]=oo)
-
RBJ
addikt
MOst mát ténylegesen kezd a bögyömbe lenni az Olivia. Addig szívózik míg tényleg rápróbálok a Manjaro ra.
-
joecontra
addikt
Feltettem a 13 MATE 32-bit verziót. A tapasztalataimat nem másolom be, inkább belinkelem: [link]
Üdv,
J -
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Van 3 felhasználó Mint 14-en. Azt szeretném, hogy 2 felhasználónál ne kérjen jelszót bejelentkezéskor.
Amikor létrehoztam őket, bepipáltam, hogy ne kérjen bejelentkezéskor jelszót. A csoportoknál a nopasswdlogin-ban meg is jelennek, ennek ellenére mégis pötyögnöm kell induláskor. Van ötletetek?[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Nekem vannak betegségei néha a 14 hez képest.
Nem boot ol vagy nem kapcsol ki néha. weather beállítás nuku, meg ha gyorsan görgeti az ember a böngészőt fel le akkor mintha hullámozna a kép egyes helyeken.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Jim-Y
veterán
válasz de-nem-baj #707 üzenetére
Én értem azt, hogy neked nem érdekes, de nekünk igen, mert akkor mi is könnyen belefuthatunk a jövőben, lévén én is Cinnamonnal használom a Mintet
megj: én meg csak játékra használom a FF-ot mert másra nem jó
[ Szerkesztve ]
-
de-nem-baj
csendes tag
Mondom, nemérdekes. Sokkal nagyobb gondjaim vannak perpillanat, amit nem tudok megoldani.
-
Jim-Y
veterán
válasz de-nem-baj #704 üzenetére
Milyen problémákkal találkoztál? Én se találtam még benne hibát csak azért kérdezem
-
sh4d0w
félisten
válasz de-nem-baj #701 üzenetére
A Cinnamon GNOME3 fork és egész jó, nemigen találok benne problémát. Ami volt, az driverhiba volt eddig.
https://www.coreinfinity.tech
-
joecontra
addikt
válasz de-nem-baj #701 üzenetére
Szia!
Köszönöm neked is a reakciót.
Üdv,
J -
de-nem-baj
csendes tag
válasz joecontra #699 üzenetére
Ahogy a windows8-ban is útálat tárgya a mozaikos felület, úgy az ubuntut is elszarták az unity felülettel. A mintes fiúk ezt próbálják kikerülni kétféle módon is. A mate az ősrégi gnome2 felújított változata és egészen prímán működik nálam (kivétel a firefox módosításai, amikkel képtelen vagyok együtt élni). A cinnamon egy merőben új fejlesztés, ami sajnos még ezer sebből vérzik, de amin jól látszik, hogy van jövője, ha még dolgoznak rajta a fiúk pár évet.
Nekünk, felhasználóknak az lenne a legjobb, ha a windows és az ubuntu nem ökörködne tovább. Vissza a kályhához és kész.
Fradi81: Szerintem nem kell gyorsabb gép matéhoz. Nekem van egy öreg 486-os 2 gigás gépem alaplapi nagyongyenge videóval. Tökéletesen fut rajta. persze én nem aktíválok soha semmilyen effektet. Azok lehet lassabbak lennének, ezt nem tudom. Miután az ember gyorsan ráun (sőt, megcsömöröl) ezekre a hívságokra, értelmetlen őket használni. Így viszont nincs is miről beszélni a sebességükkel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Bemutató Sonya néven itt a Linux Mint legújabb verziója
- Bemutató Megjelent a Linux Mint 18 – Sarah
- Bemutató Váltás Windows XP-ről Linux Mintre
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest