- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
válasz
Ninja Chick. #599 üzenetére
Akkor a grubot kell szerkeszteni valahogy így, és jó lesz.
[link] -
RBJ
addikt
Mikorra várható a Linux Mint Debian végleges kiadása?
-
fradi81
veterán
válasz
Ninja Chick. #596 üzenetére
A vga miatt lesz. Live indításakor a grub menüt még látod, és csak a kipróbáláskor lesz ilyen a kép?
-
fradi81
veterán
válasz
Ninja Chick. #594 üzenetére
Maga a cinnamon stabil, mint ahogyan a többi is. Milyen gép ez pontosan?
-
Ninja Chick.
tag
Üdv!
Tervezem feltenni notebook-ra (AMD-s) a Mint-et csak nem tudok dönteni a felületek közt. MElyik a legnépszerűbb és a legstabilabb ? Cinnamon ?
-
svili
tag
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron 1018 netbookon live módban megy a Mint 14 Mate - 1,6 GHz 2 magos proci, 2 Gb RAM.
Nemcsak netezni próbáltam, hanem a Gimp-pel megynitottam képeket és elindítottam a LibreOffice Writert is. Elfogadható sebességgel ment mind a 2 - így nyugodtan feltelepíthetem a Mate-t, vagy inkább maradjak az xfce mellett? -
csixy
addikt
Angol qwerty billentyűzetem van. Az ékezetek miatt gyakran billentyűzet kiosztást kell váltanom. Van valami billentyű makró amivel az erre a célra szolgáló egerészést ki lehetne váltani? Vagy a legjobb makró erre az alkoholos filctoll?
-
csixy
addikt
wine1.5.22
Van-e lehetoseg arra , hogy a winetricks segitsegevel kicsit csalafintan feltett IrfanView 4.35-hoz valahogy a magyar nyelvi dll-t es a plugins mappat beszerkesszem? -
RBJ
addikt
Szerintetek egy majd 3 éves netbook ra mi lenne jó. Jelenleg wattos van a babám gépén.
Egy mint xfce sok lenne rá? -
csixy
addikt
Szoval, ha a talcat felulre helyezem es a sima menut ragasztom ra , akkor ott vagyok a kedvenc gnome 2-es feelingemnel.
Sot akar mind a haromfajta menut is felragaszthatom ....
Mas: a rendszer a regi /home particio megtartasaval telepitettem. Mar mindent atpateroltam a regi user mappabol az uj user mappaba, a rege user ures mappajat hogyan tudom megszuntetni ?
Kukaikont hogy tudok kitenni az asztalra?
-
csixy
addikt
Udvozlet !
Na felment a Mint 13 32bites mate egy dell latitude d600-ra.
Eddig tetszik, de en eddig egy masik mate feluletet ismertem, az nekem kenyelmesebb volt.
Elotte a cinnamonnal probalkoztam , de abban nem indult el az x. Mondjuk nem ertem, hogyha telepites kozben van x , akkor ujraindulas utan miert nincs.Good Night Everybody !
-
alitak
senior tag
Úgy tűnik, hogy az amd driverével volt valami kín. Sikerült visszahoznom a grafikus felületet, utána viszont az amd drivert nem tudtam aktiválni, mindenféle hibát mondott. Megpróbáltam felrakni a 12.6os Catalyst drivert. Ez fel is ment, de nem volt változás. Utána megint megpróbáltam a beépített driver kezelővel aktiválni, amit ezután már engedett. Pár restart és most minden működik ahogy tegnap. Nem is értem :/
Köszönöm a segítséged!
-
-
alitak
senior tag
Most már sikerült eljutnom odáig, hogy az X sem indul el, unable to open display 0.0 hibával leáll. Próbáltam már a purge cinnamon && install cinnamon kombinációt is, egy frissítést is ráengedtem, de semmi. Egy jó ötlet most ki tudna segíteni, hogy ne kelljen újra feltelepítenem és belaknom egy rendszert.
-
alitak
senior tag
Sziasztok,
ma frissítés lefutott a rendszeren (Linux Mint 13 64 bit), aztán újraindítás után mint ha nem lenne cinnamon. A felső panel valami egyszerű panel lett, a cairo dock nem indult automatikusan... Mint ha szétesett volna valami. Más nem tapasztalt ilyet? Nincs valakinek ötlete, hogy hogy lehetne megoldani?
-
fradi81
veterán
válasz
petersonal #561 üzenetére
wine-t nem igazán vágom, de ha fájlkezelőben jobb klikk az exe-re és futtatás wine-al, úgy nem megy?
-
petersonal
tag
Oké, ott a pont ez igaz, új kérdésem lenne: petersonal@petya-Mint01 ~/wine-war3 $ ~/wine-war3/wine "C:\game\Warcraft3\Warcraft III\iCCup WarCraft III 1.24e\war3.exe"
/home/petersonal/wine-war3/wine: could not locate Wine source treeitt a teljes parancs amit futtatok és persze a hiba üzenet, megnéztem a cucc ott van, nem tudom mi lehet a gond, esetleg valami ötlet?
-
fradi81
veterán
válasz
petersonal #559 üzenetére
Elképzelhető hogy csak olyat lehet csinálni mint amilyen a rendszered, most ugrott be egyszer én is jártam hasonló cipőben, 32 bitre is megakartam egy programot csinálni és mondták egy fórumon hogy nem fog menni. Szóval lehet egyszerűbb lesz akkor felrakni egy 32 bites rendszert, egyébként sincs semmi előnyöd a 64 bit-esből mert biztos vagyok benne hogy nem használsz olyan nagy számításigényű 3D tervező programokat amik igényelnék a 64bites processzort
-
petersonal
tag
Ok, tudom goóglival kellett volna kezdenem. Elmondom miket próbáltam:
apt-get install ia32-libs-multiarch
apt-get install ia32-libs
sudo dpkg --add-architecture i386
ezek nem váltak be. Esetleg más ötlet? vagy rakjak fel egy 32bites mintet a 64es gépemre v azt annyira nem fogja szeretni? -
fradi81
veterán
válasz
petersonal #557 üzenetére
Gondolom 64 bites a rendszered és a 32 bites development cuccokat kéne felrakni előbb hogy ez rendben lefusson.Hogy melyek ezek? google.
-
petersonal
tag
Sziasztok!
Erről az opredszerről szeretnék játszani warcraft 3 : dota -t ráadásul iccupon keresztül neten. Egy ilyen segítség alapján próbáltam elindulni: [link]
De ennél a sornál: ./configure --with-gnutls kapok 1 ilyen hiba üzenetet: configure: error: Cannot build a 32-bit program, you need to install 32-bit development libraries. A hiba üzenetet értem mert tudok angolul inkább a linuxhoz való nem értésem hátráltat. Tudnátok nekem segíteni, vagy van valaki aki hasonlóan ilyet játszik linux alól? -
ux1
addikt
válasz
jackbacsi87 #554 üzenetére
Mivel nincs root (alaphelyzetben), a "sudo -s" után a saját user jelszavadat írod és voálá root vagy...
(szerintem) -
fradi81
veterán
válasz
jackbacsi87 #554 üzenetére
őőő, keress rá az ubuntu fórumon
Van rá megoldás emlékszem.
-
jackbacsi87
senior tag
Őőőőő...most a másik gépemmel akadt egy nem kis problémám...
Elfelejtettem a root jelszót...valahogy meg lehet változtatni?
Nem röhög, együtt érez!! -
jackbacsi87
senior tag
válasz
jackbacsi87 #552 üzenetére
Újratelepítés lett a vége. Ablakkezelőhöz se tudtam hozzáférni...
Most újra húztam a rendszert, frissítéseket is felraktam, eddig nem jött elő a probléma.
Majd kiderül ...
Köszi a segítséget! -
fradi81
veterán
válasz
jackbacsi87 #550 üzenetére
Hello
Mit állítgattál ami ezt okozhatta? Minden esetre ezeket megpróbálhatod.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Netbookomon fut egy linux mint 13 xfce. Pár napja eltűnt az asztalom, nagy feketeség volt velem szemben. Start menü megvolt, szóval mindent elértem. Ma újabb dolgok szálltak el. Ablakok között nem tudok váltani, Alt+Tab se működik, plusz eltűnt a címsor is, szóval kezd gáz lenni a dolog. Valaki tud esetleg megoldást rá?
-
buta29030
tag
Igen, ez volt az egyik hibája. Erre mondtam egy kézi letiltást, de azt meg minden indításkor visszakapcsolta. De más hibák is vannak sajnos a linuxmint XFCE 14-es verzióban. Már megcsináltam szinte mindet. Már csak a menü-szerkesztéssel bajlódok, mert a Főmenü opcióval nem lehet mindent szerkeszteni.
-
buta29030
tag
Én nem vagyok troll, nekem a Firefox valóban másképpen viselkedett, de már megoldottam, köszönöm. Egyébként nem ugyanaz. Van benne hiba. Például ha több lap van nyitva és bezárod a Firefoxot, akkor kérdez. Dacára annak, hogy be van állítva ne kérdezzen. Sőt, hiába mondod neki, hogy legközelebb ezt ne csinálja, akkor is csinálja. Megpróbáltam az about:config-ban átállítani ezt: browser.showQuitWarning true-ról false-ra. Sajnos a következő indításra visszakapcsolja. Van még a helyesírással kapcsolatos és egyéb hibája is. Nem akarom most részletezni, hogy még milyen hibákat találtam benne, elég az hozzá, hogy ez a linuxmintes fordítás hemzseg a hibáktól. Én nem tudom miért gondoljátok azt kapásból, hogy ugyanolyan, amikor sajnos nem.
-
buta29030
tag
Szeretném lecserélni a linuxmint saját firefoxát az ubuntus firefoxra. Sajnos ez nem megy könnyen. Aki csinált már ilyent leírhatná a lépéseket.
-
buta29030
tag
Persze, ez egy régebbi inteles alaplap, alaplapi videokártyával. Minden ugyanaz, de valahogy mégis lassabb a mintes. Persze megmérni nem tudom. Nincs is stopperem. De biztos, hogy lassabb. Lehet emiatt fogok mégis ubuntuzni? Nem az a fél (vagy csak negyed?) másodperc, de valahogy idegesít. Jó lenne megszüntetni és akkor nagyon meg lennék elégedve ezzel a rendszerrel.
-
buta29030
tag
-
buta29030
tag
Ez lenne az?
Még egy kérdés: Neked mennyire gyors ez az oprendszer? Nekem sokkal lassabbnak tűnik mint a rendes Ubuntu. (Az kb olyan sebességű mint a Windows XP.) Ott ha kattintok, azonnal megtörténik a reakció. Itt (ha gyorsan számolok) akár háromig is el tudok számolni, mire lesz valami.
-
buta29030
tag
Valami tipp esetleg? Van egyáltalán olyan akinek ez már sikerült?
-
buta29030
tag
Hogyan lehet a Cinnamon alá bevarázsolni új tálca-alkalmazást? letöltöm, berakom a helyére, újraindítom a Cinnamont, megjelenik, beikszelem és nem történik semmi. Nem lesz a tálcán. Ha nem így, akkor hogyan kellene csinálni?
-
RBJ
addikt
A Maya 13 LTS érdemes lecserélnem szerintetek 14,1 re?
-
alitak
senior tag
Sziasztok,
olyan problémába futottam bele a frissen telepített Linux Mint 13-mal, hogy a HP Laserjet 1018 nyomtatót nem kezeli normálisan. Látja, hogy van, tudok is rá nyomtatást küldeni, de nem nyomtatja ki. Hálózati nyomtatóra tudtam küldeni, azt ki is nyomtatta. Ez a HP a gépre van szúrva, nyomtató jó, mert pár napja ugyanez a gép Ubuntu alól még használta a nyomtatót. Mi lehet a gond?
-
válasz
afgk2012 #507 üzenetére
"alig-alig akar elindulni a scrollozás."
Nem lehet, hogy a finom görgetés a furcsa? Én mindig kikapcsolom.
Vagy a Cinnamonhoz nem elég erős a géped?"linuxmintes Firefoxal"
Szerintem normál Firefox, csak elmentettek pár Mint könyvjelzőt benne.
Bár ha az a fontos, hogy "gyári"? legyen, ezt sem nehéz simán letölteni és telepíteni."kikapcsolásakor ne figyelmeztessen, nem lehet róla leszoktatni, csak durva módszerrel"
Akkor be lehetett állítani."magyar oldalakon keressen"
Keresőmotorok kezelése a böngészőben. Címsáv - jobb klikk, stb.Se a Linux, se a böngészők nem mindenki szája íze szerint készülnek.
Erre szolgál a testreszabásuk. Van aki hamar feladja.Mint 13 XFCE-t használok és semmi baja.
2 GB RAM, 2 GHz CPU.Ha kipróbálsz több disztrót, az meg a hasznodra válik, ahogy nekem is.
Nekem is volt olyan, amiben idegesítő dolgok voltak, most épp elégedett vagyok -
afgk2012
tag
válasz
gery2123 #514 üzenetére
Közben megnéztem a SYNAPTIC-ból, és már alapból az 1.6.7-es CINNAMON van fenn.
Az appletteket meg kizippelem, berakom a helyükre. Látja is, beikszelem, de nem jelenik meg a tálcán. Újraindítom a rendszert, de akkor sem. Kipróbáltam háromféle rendszermonitort, egyik sem jelenik meg. A zördög tugggya mér'.
-
gery2123
őstag
válasz
afgk2012 #511 üzenetére
Hát gondolom ha letorlod, és synaptic - bol, vagy letoltve a Firefox honlapjáról ujrarakod akkor változik, nem? Vagy a Mint ennyire belenyul? Nekem a firefoxal sincs problémám, de annyit nem használtam hogy ebben érdemben is állást foglaljak. Ja és ha a cinnamon - t frissited 1.6 rá, akkor már van olyan gyors mint a Mate!Legalább is nekem az 1.44 GHz procin, 849mb rammal xpress 200 as videokártyaval jobban megy mint egy xp...
-
gery2123
őstag
válasz
afgk2012 #508 üzenetére
Én chrome - ot használok, tehát a Firefoxra nem tudok mit mondani. Applet telepitese: kicsomagol, és a syste/usr/share /cinnamon /applets be berakva kész is a telepítés! Az igaz hogy lassabban nyitja meg a böngészőt, és néhány dolgot mint a Mate Pl, de én ezt betudom a régi laptopom hibajanak, mert a PC - n száguldott! Én a pearlinux - ot fogom kipróbálni, ha lesz kedvem ujrarakni a rendszert, de most nagyon jól megvagyok a Mint13 al, és hát azért jó a Linux mert ha nem tetszik az egyik akkor ott a másik disztribúció!de mindig visszaterek a Mint-hez!
-
afgk2012
tag
válasz
gery2123 #506 üzenetére
Nah, felraktam a Cinnamont. Nyomogatom-szagolgatom, de nem túl jó a véleményem róla. Először-is, valahogy lassú. Kattintok és nem azonnal történnek a dolgok. A firefoxban megnyitok egy oldalt, tekerek az egérrel, hááát alig-alig akar elindulni a scrollozás.
Egyébként ezzel a linuxmintes Firefoxal sok a gondom. Hiába van bejelölve, hogy több ablak kikapcsolásakor ne figyelmeztessen, nem lehet róla leszoktatni, csak durva módszerrel:
az about:config-ban átállítani ezt: browser.showQuitWarning true-ról false-ra
Aztán a kereső. Be kell raknom utólag a guglit. De a gugli csak nem akar úgy viselkedni ahogy szokott. Szeretném beállítani, hogy magyar oldalakon keressen, de nincsen benne ilyen menüpont.
Egyébként meg nem világos, hogy a letöltött zippelt új tálcaapletteket hogyan kell installálni. Nekem nem sikerül.
Szóval van vele gondom. Nem tetszik. Még azért futok vele egy kört, de ...
-
afgk2012
tag
válasz
gery2123 #502 üzenetére
nekem a Mate1.4 es verzióval csak egy bajom van! Nem állítja a fényerőt a laptopon
Jó, hogy mondod, mert karácsonyra laptopot szeretnék.
Kérdezz rá az Ubuntus topikban,ott hátha tudnak segíteni a billentyűs kapcsolóban!
Kérdeztem, meg se nyikkantak.
ezen azért elég sok minden látszik, illetve van jó pár hardwer monitor applets is!
Bizony. Többek között olyanok is, amit én meg sem találtam a Cinnamonban. Ezek valami plusz dolgok? Azt látom, hogy gnome-shell-system-monitor-applet, de mire lehet ezeket felrakni? Biztos, hogy a Cinnamonra is felmegy? És a MATE-ra?
-
gery2123
őstag
válasz
afgk2012 #501 üzenetére
nekem a Mate1.4 es verzióval csak egy bajom van! Nem állítja a fényerőt a laptopon,és ezért raktam vissza a cinnamon verziót! (mondjuk nekem ez jött be a legjobban eddig)
Kérdezz rá az Ubuntus topikban,ott hátha tudnak segíteni a billentyűs kapcsolóban!
ezen azért elég sok minden látszik, illetve van jó pár hardwer monitor applets is! -
afgk2012
tag
válasz
gery2123 #500 üzenetére
A Cinnamonnál nem tudok olyan dolgokat kirakni a tálcára amik nekem kellenek. Proc-hőmérséklet, hálózati forgalom, stb. Ahol mindent meg tudok adni, az-a Xubuntu 12.10-es. De ott is vannak bibik. Bejeletkezéskor van, hogy a hangszóró-visszajelzésnél csak egy ízszintes vonál van. Vagyis nem találja meg a hangeszközt. Szóval azt meg igen gyakran kell újraindítanom. Sajnos nincsen tökéletes rendszer. Mindegyikben találok valami idegesítőt. Végülis ez a mint mate 14 lenne a legjobb. Gyors, stabil, stb. Szóval jó lenne megoldani valahogy ezt a billentyűzet-kapcsolót. Vagy a Xubuntu hangproblémáját. Valamelyiket. De most nagyon úgy tűnik, hogy mind a kettővel megfeneklett a tudományom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest