- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Forrmell.enn
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ElGatto #2647 üzenetére
Önmagában mint írtam a 3.18-as kernel kevés a mesát is frissíteni kell legalább 10.4 -esre ill. a mesa-vdpau csomagot is fel kell tenni, ill beállítgatni a lejátszókat (smplayer/vlc stb), FF-et vdpau-ra.
sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install mesa-vdpau-drivers
sudo mkdir /etc/adobe/
echo "EnableLinuxHWVideoDecode=1" | sudo tee /etc/adobe/mms.cfg
Állítsd át a preferált lejátszódat is vdpau-ra, ill. mesa frissítés után nem árthat egy újraindítás.
Mate-t akkor érdemes megpróbálni, ha nem vagy megelégedve a Cinnamon sebességével, mivel jelentősen kevesebb erőforrással is beéri.
Ha kompatibilitási gondjaid vannak akkor pont nem Ubunutu alapút kéne megpróbálni, mivel a Mint is az, hanem vmi teljesen mást, pl. Korora, Manjaro, Opensuse, ezek még kezdőbarátibbak is mindegyik más alapú.
Testreszabás de-nként (ablakkezelőnként) változó, de xfce-től fölfelelé egyiket sem különösebben nehéz alakítgatni a kívánt formára/kinézetre, nem tudom hogy létezik-e hozzá guide, de a kiszemelt disztró vagy a linux kezdőknek topikban biztos segítenek. -
lev258
veterán
válasz
ElGatto #2647 üzenetére
A kernel önmagában még nem elég. Xorg, video driverek frissítései követik. Mondjuk én Mint-en ezt nem játszanám, a múltkor csak kíváncsiságból megnéztem egy 3.16-os kernelt és meghalt tőle.
kurion: a Windows 8-ban bevezettek egy félhibernálásos leállítást, mert így gyorsabb a boot (látszólag). Ez a fájlrendszerre is hatással van (nincs tisztességesen lezárva), ezért kaptad a fent említett üzeneteket.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest